Diskusije : Politika

 Komentar
Зајам за пругу Београд-Бар
dulebg
(posmatrach)
10. septembar 2024. u 13.57
Србија и Црна Гора подносе захтев ЕУ да кредитира реконструкцију пруге Београд-Бар, где им отприлике само кроз Србију треба милијарда ипо Евра.

Баш су дошли од крвника милост да траже?! Па Европа се 150 година труди како да нас раздвоји, а ви би сад пругу да стигнете за Бар за 3 сата?! Па и кад је изграђена 1960-70-тих, Тито није хтео да дА ни цвоњка, него смо као фол издвајали „зајам за изградњу”. Чудо да је и то допустио.

Некада је сав београд гравитирао Дубровнику, и обрнуто, уска пруга преко Сарајева била главна веза. И данас нам треба ауто-пут до Дубровника, колико и до Улциња, треба нам магистрала (пруга и ауто-пут) долином Дрине. Треба нам и ауто-пут за Подгорицу. А све то запад не дозвољава.

Тито није био срећан ни када је грађена пруга Сарајево-Плоче, ал су Мује то некако у тишини. И ево дан-данас та лука мрљави и слабо се нешто помиње, а завршила би посао макар Мађарима.

Нама је најважнији правац преко Призрена за Скадар и Драч. Ту је добри Клинтон (Биљи Кљинтони) изградио ауто-пут са 6 трака - за упад НАТО у Србију. Али тај пут функционише и у супротном смеру. И требало би продужити пругу од Призрена за Драч и Бар.

У овом тренутку једино Кинези могу да финансирају правце Јужни Јадран - Панонија. Већ су исфинансирали ауто-пут од Подгорице ка Санџаку.
 Komentar Zapamti ovu temu!

Looking for Oil Diffuser Bracelets?
.