Diskusije : Politika

 Komentar
BeliVukPoruka negativno ocenjena. Pokaži

Грузијска обавештајна служба истражује планирани д
BeliVuk
25. jul 2024. u 12.56
Грузијска обавештајна служба потврдила је да је покренула истрагу о наводној завери у којој су „бивши високи званичници” означени као одговорни за намеру да „насилно” збаце владу и убију Бидзину Иванишвилија, почасног председника владајуће странке Грузијски сан.

Није дато много детаља, али најмање шест особа је позвано на саслушање, а локални медији извештавају о везама са Украјином. У прошлости су грузијци из Украјине такође били оптужени за планирање пуча против владе у Тбилисију.

„Циљ криминалних активности је насилно збацивање државне владе путем деструктивних снага са намером стварања немира у земљи и слабљења владе”, стоји у саопштењу.

„Активне истраге и оперативне мере су у току, а одређене особе су послате у истражне органе на саслушање”, наводи се у изјави, према Ал Џазири.

У изјави су оптужени „бивши високи званичници” за заверу, а локални медији извештавају о везама са Украјином. И у прошлости су ненаведени грузијци из Украјине били оптужени за планирање државног удара.

Грузијска влада има добре односе са Москвом, а Бидзина Иванишвили је најбогатији човек у земљи и оснивач владајуће странке 2012. године. Био је премијер од 2012. до 2013. године и данас има велики утицај на странку. Оптужбе за планирани државни удар долазе након што је Грузија увела закон за ограничавање „страних утицаја” у земљи – који захтева од медија, невладиних организација и других група да се региструју као „покретачи интереса страних држава” ако добијају више од 20% финансирања из иностранства.

Влада сматра да је овај закон неопходан за сузбијање штетних страних актера који на различите начине покушавају дестабилизовати земљу.
https://www.aljazeera.com/amp/news/2024/7/24/georgia-probes-alleged-plot-to-overthrow-government

100% стоје САД иза овога.
C_A_B_O
25. jul 2024. u 14.35
NESRPSKE obavEstakna sluzba stoji iza projekta FEKALIJE pred skupstinu, pa se postaraj da OBZNANIS aktere
Jocko4
(ɹǝʌɹǝsqo)
25. jul 2024. u 22.24
>'Грузијска влада има добре односе са Москвом,...'
- - -

Русија је пре пар недеља обавестила Грузију да им Запад припрема државни удар.
 Komentar Zapamti ovu temu!

Looking for Tassel Keychain ?
.