Diskusije : Politika

 Komentar
BeliVukPoruka negativno ocenjena. Pokaži

Јермени кад су издати од Русије окренули западу
BeliVuk
25. jul 2024. u 01.27
Јерменија је окренула леђа Русији током последњих година. Главни разлог је незадовољство јерменских власти због никакве подршке Русије кад је Азербејџан и Турска спровели геноцид над Јерменима, посебно у Нагорно-Карабах. Премијер Јерменије, Никол Пашињан, изразио је разочарање дуготрајним савезништвом са Русијом, указујући да Јерменија више не може да се ослони на Русију за своје одбрамбене потребе. Русија је послала миротворце и кад су азербејџанци убили пар руса онда је Русија повукла све руске миротворце.

Буде ли Република Српска нападнута неће Русија ништа урадити, безначајно у УН и то је све. Никакво оружје неће Русија послати Републици Српској. Дављеник се хвата за сламку, али ипак испадају фанатични русофили смешни кад измишљају разлоге Руског издајства Јермена и да ће Русија послати оружје Републици Српској ако буде нападнута. Нема апсолутна никаквих обећања од Путина да ће послати оружје Републици Српској ако буде нападнута. Исто тако ако Србија буде нападнута неће Русија оружје послати Србији ма ко владао Србијом. Додик је проруски 100% па му то ништа не вреди.
ofarbaniboy
(varim)
25. jul 2024. u 03.42
Izduvas ga ti bashka Jermenima...bashka Rusima i naravno bashka Srbima...
Ovo govedo bi ladno moglo biti dansko...
D-Man
(U prolazu)
25. jul 2024. u 09.50
''Буде ли Република Српска нападнута неће Русија ништа урадити...''

Опет замењујеш тезе!

Главно питање је ко ће то напасти Републику Српску и због чега би је неко нападао?

Када поштено одговориш на то питање тек онда можеш да се питаш да ли ће неко послати неку помоћ или неће.
Ево, ја тврдим овде да први Вучић не би ни прстом мрднуо осим што би лупетао медијима као што иначе лупета сваки дан.

Особе попут тебе очекују да Руси гину за нас Србе и да ратују наше ратове а ми ћемо, по обичају, да се пренемажемо и кур4имо тврдећи како ми водимо независну политику и како имамо право да бирамо да сарађујемо са Западом (истим оним Западом који нас једини и може напасти; и Србију и Републику Српску јер нас Русија сигурно никад неће напасти).
CEKAC
25. jul 2024. u 13.17
Ovdje se postavlja osnovno pitanje: Ima li Republika Srpska pravo veta na odluke organa BiH za koje smatra da su odlucujuce na opstanak Republike Srpske. Ukoliko RS ima pravo veta na odluke organa BiH, o svim pitanja od značaja za opstanak RS, onda RS ne može biti u nepovoljnom polozaju. Ali ako RS nema pravo veta na odluke organa BiH, onda ostala dva entiteta mogu isprovocirati RS da donese odluke kojim se ugrozava cjelovitost BiH, a time i pravo saveznih organa BiH da za ocuvanje opstanka Bih mogu upotri...iti fizicko nasilje za ocuvanje njenog opstanka.

Vjerojatno, zapravo sigurno, RS ne bi u tom slučaju mirno prihvatila takvo stanje i odgovorila bi bstom mjerom, a to bi bio početak Gradjanskog rata.
Dakle, tanka linija između ratan i mira u BiH je zaista toliko tnka da uvijrk može biti prekinutaq. U tom slučaju treba imati u vidu cinjenicu da bi zapad sigurno bio na strani federacije, a mogućnost da Rusi pomognu
je skoro nikakva...
C_A_B_O
25. jul 2024. u 14.43
Ko su VOLOVI a THKO gospoda određuju neimenovani cinovnici . Vicekralj iNDIJE bEse CIN ALI je i u toj OKUPIRANOJ indiji postojao NEKI zakon,koji se nIIIJE mEnjao svakih 2-3 godine. Postojala je „domaća” placena vojska ( sa po kojom pobunom) ali se imperija tRUDILA , kao u KuK u bivšoj bIh da da privid zakonitosti. Sad, REPUBLIKA SRPSKA je poprilično svedena na POZORISTE al' se hoće OPLJACKATI i zgrada i zemljiste...To će trebati da stvori put TRAKTORIJADE,samo sto će se to odvijati malo duže i BOLNIJE.

Onda će baluluk uvesti istovjernike i postati MANJINA u BIVSOJ bIh te postati rampa za tovarenje sveg smece u Jevropu.
BeliVuk
25. jul 2024. u 22.32
D-Man, није Република Српска и Србија исто. Република Српска је верна Русији ипак Русија неће дати оружје Републици Српској ако запад, потурице или хрвати нападну Републику Српску, нико није тражио да Руси гину за Србе, нек дају оружје, али они неће, само да продају подмукло су тако урадили и према Јерменима.
Jocko4
(ɹǝʌɹǝsqo)
25. jul 2024. u 22.55
BeliVuče,

Зашто упорно понављаш западну пропагандну причу о некаквој руској издаји Јерменије ?

Русија, Белорусија, Јерменија и Казахстан су у Организацији за заједничку безбедност и одбрану.

Због спора између Јерменије и Казахстана, Русија је тамо послала мировне снаге и није могла да подржава једну страну против друге. Очекивало се да ће се гранични спро решавати дипломатским путем, али Јерменија, Азербејџан и Казахстан су повремено и све чешће прибегавале оружаним провокацијама и било је питање сврхе присуства руских мировних снага, које ниједна страна није поштовала.

Пашињан је правио стратешке грешке и у Јерменији је било позива да он буде смењен. Уместо да схвати да решење треба да се тражи за столом, на крају је довео до тога да је Јерменија војно изгубила део територије, а био је незадовољан што му Русија, која по дефолту мора да остане неутрална, није помогла. Вероватно је очекивао да ће Русија да зарати с Азербејџаном. Русији је једино преостало да на крају повуче своје мировне снаге.

На крају, после губитка пограничног дела територије, Јерменија је потписала мировни споразум са Азербејџаном, а Пашињан је почео да флертује са Америком и НАТО-ом, што је довело до тога да односи Русије према Јерменији захладне.
 Komentar Zapamti ovu temu!

Looking for PomPom Keychains?
.