Diskusije : Politika

 Komentar
Како је Трамп говорио о Србији пре и после
BeliVuk
22. jul 2024. u 16.51
U intervjuu za srpski magazin Nedeljnik u oktobru 2016. godine, Trump je rekao da je bombardovanje Srbije tokom sukoba na Balkanu bilo velika greška. On je naveo da su Srbi „dobri ljudi” i izrazio žaljenje zbog patnje koju su pretrpeli zbog politike administracije Bila Klintona tokom 1990-ih. Takođe je naglasio da su Srbi bili saveznici Sjedinjenih Američkih Država u oba svetska rata.
https://www.reddit.com/r/politics/comments/57agz2/donald_trump_says_sorry_to_serbia_for_us_role_in/

Упрко с просрпским изјавама које је Доналд Трамп дао пре него што је постао председник, током свог мандата није променио званичну политику Сједињених Америчких Држава према независности Косова. Администрација Доналда Трампа наставила је да признаје независност Косова, која је проглашена 2008. године, као и претходне администрације.

Политика САД према Косову остала је чврста, независност Косова. Током Трамповог председничког мандата, постигнут је економски споразум између Косова и Србије на штету Србије.
CEKAC
22. jul 2024. u 17.36
Beli Vuce

Da je Tramp nastavio sa svojom predizbornom retorikom i 5o potvrdio postupcima njegove vlade, automatski bi priznao da je Amkerika okupirala dio Srbije.
Naime, baza Bondstil izgradjena je na Kosovu, pa bi negiranjem Kosova kao države priznao okupaciju. Baza je izgradjena bez odobrenja i naknadnog pristanka Srbije, pa bi se akt zuzimanja tog dijela Srbije smatralo okupacijom...
D-Man
(U prolazu)
23. jul 2024. u 11.15
Суштина је у томе да се америчка вањска (или спољна, како коме одговара) политика никад не мења без обзира ко је њихов шеф државе.

Нас ће јахати и демократе и републиканци, све је то иста банда. Једина разлика је што у одређеном тренутку можемо више или мање бити на њиховом радару у зависности од ситуације у свету.

Што се тиче Трампа, он НИЈЕ пријатељ ни Срба ни Србије већ човек који уопште не размишља о нама па се мање фокусира на тај наш део света што онда нама изгледа као да је према нама пријатељски расположен. Не, није!
Али, наравно, и ја бих (да имам право) гласао за њега јер постоји шанса да нас бар донекле пусте на миру 4 године а, осим тога, са њим је циркус у Америци много забавнији.

Даље, Амери никад неће призанти да су погрешили већ ће, шта год да ураде, сваки свој поступак приказати као свој успех. Па, управо је од њих Вучић научио како да се понаша с тим што Вучић делује на много мањем простору од простора који занима Амере (а то је цели свет).
C_A_B_O
24. jul 2024. u 17.15
Da mi neko sad pusti „snimke” moje price nekim ženama 72- danas...ovde NEKI bi naucili šta se PRICA da se DOBIJE!
SAD, ko vEruje u takve price mora hitno u Lažu! ( lazarevic)
 Komentar Zapamti ovu temu!

Looking for Tassel Keychain ?
.