Diskusije : Politika

 Komentar
Зато је Путин повукао Русе са Косова 2003
BeliVuk
22. jul 2024. u 16.23
Владимир Путин је 2003. године повукао све руске трупе са Косова из неколико кључних разлога: Русија је почетком 2000-их година редефинисала своје геополитичке приоритете и стратешке циљеве. Фокус се померио ка унутрашњим питањима и другим међународним кризама које су биле важније за руске интересе. Повлачење трупа омогућило је Русији да се фокусира на друге регионе од већег значаја.

Одржавање војних трупа у иностранству, укључујући Косово, било је скупо. Русија је била суочена са економским изазовима и повлачење трупа је представљало начин да се смање војни трошкови.

Повлачење руских трупа са Косова и из Босне и Херцеговине било је део ширег напора за побољшање односа са НАТО-ом. Руско учешће у овим мисијама било је виђено као симбол нове фазе сарадње између Русије и НАТО-а, у контексту нових геополитичких руских интереса.
https://www.nato.int/docu/update/2003/07-july/e0702a.htm

Терор над Србима је настављен, истим јаким интензитетом, али то не интересује Путина, Русија само 100 Руса да пошаље на северу Косова би значио спас Срба на Косову, али ништа од тога.

D-Man
(U prolazu)
23. jul 2024. u 09.49
Не заборави да је те године када су Руси одлучили да се повуку, тадашња власт у Србији ОДБИЛА да обезбеди снабдевање руских трупа храном и другим животним потрепштинама.

Путин није сисао весло, видео је где иде Србија са тадашњом влашћу и уопште, ама уопште, није имао разлога да ризикује животе својих војника и да глуми већег Србина од нас Срба.

Нама се нешто слично догађа и сада. Вучић потпуно окреће леђа Русији и то у тренутку када руски утицај на свет све више расте.
BeliVuk
24. jul 2024. u 04.06
D-Man како те није срамота да лажеш. Руси су добивали храну и воду од НАТОа а не од других, нити су тражили нити је другим падало напамет да им достављају храну и воду кад су добивали од НАТОа. Како вам се не смучи да лажете?! Путин је издао Србе, психопата који је издао и Јермене.
eraser_s
(Biti uvek ono sto jesam-obican)
24. jul 2024. u 05.31
Rusofil i evroatlantista optužuje čoveka koji sasvim realno gleda, opisuje i govori istinu da laže???
Da nije žalosno bilo bi smešno.
Srbija danas na čelu sa vuchichijem na vlasti ide sigurnim putem u propast jer odbija rusku ruku koja želi pomoći.
Samo, vi proatlantisti ne vidite i širite neke nebuloze i gluposti ovde.

D-man je stoposto u pravu jer sagledava situaciju i stanje sasvim realno kao i još nas par pojedinaca ovde koji nemamo ular i koji razmišljamo našim glavama.
Zato, napasti čoveka i tako podmuklo tvrditi da laže iako govori istinu koju vi ne vidite, je više nego debilno i glupo.
D-Man
(U prolazu)
24. jul 2024. u 10.55
BeliVuk,

Ја уопште не лажем већ износим чињенице. Распитај се мало тамо где треба.
Ти заборављаш ко је тада био на власти у Србији и како су ти исти уништавали војску Србије уздуж и попреко.

Какав црни НАТО и њихово снабдевање храном и потрепштинама за руске војнике на аеродрому у Приштини? Да ли си ти свестан шта си рекао?

Русима је требало снабдевање из Србије а то нису добили. Питај мало Бориса Тадића о томе! Српска власт је одбила позадинско снабдевање руским војницима и то је једина и права истина.

И, пази, јбт, Тадић и компанија предају Србију ко на тацни НАТО пакту а ти очекујеш да Руси ратују против тог НАТО пакта у име Срба док српска власт шурује са Западом и НАТО пактом!? Ако је и од тебе, превише је!

Јбт, Руси умарширали на аеродром у Приштину и по цену Трећег светског рата, реално створили изузетну предност својим боравком тамо управо нама Србима а ми онда почнемо да се отворено и без стида удварамо оном ко нас је силовао (НАТО пакт) и Бели вук криви Путина што је повукао своју војску са Косова и Метохије!!!

То је управо оно што је ужасно код једног дела Срба. Они очекују да Руси ратују и гину за нас а ми ћемо онда да размишљамо хоћемо ли на исток или запад!!! Па, брале, не може то тако! Нису ни Руси ни Путин сисали весло!
 Komentar Zapamti ovu temu!

Looking for Chakra Necklaces and Bracelets?
.