Diskusije : Religija

 Komentar
Vreme za hitno budjenje
Bazorilo
09. avgust 2024. u 17.46
cartensius
(pisac)
25. avgust 2024. u 19.58
Poštovani Bazorilo, ako nekoj knjizi ili nekom govoru dajete pogrešan naslov, sve ste promašili. Izvesni A P dao je ovaj naslov: „ Zabranjeni Razgovori u Adventizmu”, voleo bih da znam, koji su to zabranjeni razgovori, jer kada bi ih bilo ne bismo imali toliki broj vernika koji pišu i govore razne nebuloze. Dakle u samom startu on me zbunjuje ili me natera da posumnjam u dalje izlaganje, jer ja do danšnjeg dana nisam naišao na nekakve zabranjene razgovore. Sve što je dotični rekao, pa i ona dvojica koje si postirao, nisu ništa novo rekli a da mi nije poznato. Od rane mladosti bavim se pisanjem i razmišljanjem o Istini. Zašto je I veliko? Zato što se misli na Apsolutnu Istinu a to je Bog. Ponavljam ono što sam više puta rekao, važi za trinitarce i antitrin. Svako bavljenje i tumačenje prirode i suštine Boga i Božanstva je osuđeno na neuspeh i propast. Neke tajne nećemo nikada saznati. Ne zna ni sam Lucifer, zato nam uvek sprema po nešto, smicalice oko kojih gubimo dragoceno vreme za našu duhovnu nadgradnju i za propovedanje radosne vesti o spasenju. Ne zaboravimo: nismo bogovi, stvorenja smo!
„Morao je biti nekakav početak”...kaže dr. teologije, Isus nije stvoren nego rođen, jer tako piše, Isus nije Bog, nema dva Boga...itd, itd. Možemo navesti još puno stvari i pojmova koje danas ne razumemo i da oko njih gubimo vreme ili se čak svađali. Sa ozbiljnim i poštenim ljudima volim razgovarati ali svaku manipulaciju Biblijske istine ne prihvatam i ne želim raspravljati. Neki se pozivaju na naše pionire. Pa oni dugo nisu razumeli istinu o suboti a kod svojih kuća gajili svinje i jeli. Šta da kažemo za 1844. i još mnogo toga. Pozdrav. D. J.
Bazorilo
27. avgust 2024. u 16.33
Dragi brate u Hristu,nema zabune,Bog nam je sve unapred otkrio preko proroka,Svoga Jedinorodnog sina i njegovih Apostola.Ako samo proucimo dobro poslanicu Rimljanima i Jevrejima,neće biti nikakve nesuglasice među nama po pitanju prirode Sina Bozjega.Takodjer ako studiozno proucimo Hristove reci o Duhu Bozjem,sve će nam biti jasno na tu temu.Nikakve dileme tu nema jer je Biblija potpuno jasna.Blagoslov Bozji želim svakome ko govori ispravno po Svetom pismu.
cartensius
(pisac)
24. septembar 2024. u 20.15
Svi priželjkuju probuđenje a iskrivljuju nauku. Posle velikog razočarenja ostala je šaka ljudi, možda dvadesetak ili dvadesetpet. Ako vas antitrinitaraca ima toliko, krenite i poput onih iz 1844. sa čvrstom verom u uspeh krenite i ostavite ove druge na miru. Apostola je bilo samo dvanajest pa zapališe ceo svet. Hajde krenite! Još uvek čekam da saznam koji su to zabranjeni razgovori u Adventizmu i da čujem da ih zaista ima. Neko je slagao da ih ima i na tome gradi neku kulu koja će pasti ili je već pala. I dalje vam predlažem da uzmete za primer Đona Osborna, koji je nakon veoma uspešnog rada van Crkve, konačno uvideo da je ipak pogrešio. Vratio se ponovo u svoju Crkvu. Oni koji su prošloga veka bili na GK znaju o čemu pričam. Kada nas je napustilo 300 000 članova, Crkva nije pala, broj se udesetostručio. I Rea i Davenpot pa i Ford i mnogi drugi, otišli su u nepovrat, Crkva nije pala i nikada neće pasti, jer je na kormilu Isus Hristos, ugaoni Kamen, Temelj konstrukcije...Šta donosi rešetanje? Ništa drugo no otpad od vere. Neka dragi Bog, svojim Svetim Duhom rasvetli svačiji um u poznanju istine.
Bazorilo
26. septembar 2024. u 17.53
Znaci po tebi je brojcano „udesetostrucenje nakon našeg otpadanja”dokaz da je Crkva na pravom putu.A kako objašnjavate prihvatanje Vavilonske teologije i uvodjenje iste na velika vrata 1981.god.u svoje okrilje,i propovedanje te lazne nauke?Po toj novoj nauci,Hristos nije Bozji Jedinorodni sin,već je on samo preuzeo ulogu sina da bi mogao sici na ovu zemlju u ljudskom telu.A to je proisteklo zbog prihvatanja katolickog trojstva,po kome Sveti duh nije duh Boga Oca i Sina,već neka treca licnost kao poseban entitet bozanstva.I po tebi bi bilo pravo da se mi „otpadnici”vratimo u Laodikeju,mlaku i za Boga neupotrebljivu i propovedamo to novo evandjelje.A mi kao i Hristovi apostoli,kao i pioniri Adventne vesti verujemo da je Gospod Isus doslovni Bozji Sin,i da je bas zbog toga bio jedina osoba na celom nebu koji je mogao da preuzme krivicu ljudskog greha i plati cenu otkupa za naše spasenje.Da je zaista on samopostojeci Bog kao i Bog Otac,on ne bi mogao umreti jer kao takav bi bio u poziciji onoga koji ima iskru zivota,a taj izvor ne može da se gasi.Ali buduci da je on Bozji Jedinorodni sin ima pristup Ocevom bozanstvu i mogao je biti veza između gresnika koji se pokaju i prihvate njegovu pravdu,sa Ocem izvorom zivota.Andjeli to nisu mogli preuzeti na sebe jer su stvorena bica i nemaju Ocevog gena,nisu u mogućnosti da ispolje Bozansku snagu.To je mogao samo jedan u čitavom svemiru.Bio je Kao Otac u Bozanskoj prirodi ali iskru zivota je dobio od Boga Oca.To ni jedno drugo biće ne poseduje jer je stvoreno.Apostol Pavle to jasno opisuje u Jevrejima 7 glava.
 Komentar Zapamti ovu temu!

Looking for Unicorn Gifts?
.