Forums : Nemačka

 Comment
Boravak
Salvatore
2013-09-17 06:50 PM
Evo stigoh sa odmora,pozdrav za Lasla,Jagu i sve ostale koji su mi nešto bar razjasnili,naravno koliko je ko znao.Evo ja bih sada dodao još informacija o sebi.Dakle moji roditelji su imali boravak i radne papire kada sam rođen u Nemackoj 1972god,gore sam bio 2godine,pa onda kod bake u exYU.Moji roditelji sada imaju Nemacko državljanstvo(Srpsko vise nemaju).Ja imam redovan Meldebestätigung(prijavu stana)od 21.02.1991god,dakle policija kad me kontrolise u nemackoj i njima na njihovom terminalu izlazi moja prijava sa kompletnim mojim podatcima,takođe posedujem Geburtsurkunde.E sad glavno pitanje dali je moguće dobiti boravak na osnovu svega ovoga navedenog,možda naći dobrog advokata ili ne znam već šta.Unapred hvala svima na pomoći i odgovorima.Ako neko ima nešto bas konkretno može i na mejl [email protected]
Leon01
(ekonomista)
2013-09-19 05:52 AM
ne znam dal razumem, al mislim da imaš prava na državljanstvo a kamoli boravak, al će valjde neko da ti napise ko se bolje razume ili slično proso.
kriska
(Kakve su ti misli, takav ti je)
2013-09-24 12:30 PM
Kad si već bio u Nemačkoj, mogao si da odeš u ured za strance i raspitaš se. Neka ode neko od tvojih, tamo će dobiti najtačnije informacije.
Ne bih ti preporučila da se raspituješ preko Nemačke ambasade u Beogradu, jer sam se 100x uverila da različito tumače propise i zakone.
U uredu za strance su mi uvek izlazili u susret kad je u pitanju bilo dobijanje boravka i preko njih se sve brže i jednostavnije završi.
Pozdrav i srećno!
Salvatore
2013-09-25 03:36 PM
Zaista vam hvala na vasem vremenu,pozdrav Lavu i Kriski.Ako još neko nešto zna znacilo bi mi.
 Comment Remember this topic!

Looking for Oil Diffuser Bracelets?
.