Forums : Nemačka

 Comment
Somun..
sirchulle
(CAD Designer)
2013-06-14 06:33 AM
Pre neki dan odem ja lepo u prodavnicu, kupim brasno i kvasac i umesim somun, onaj poveliki seljacki a i bacio sam i koju „tanjcicu” (moderni bi rekli deblju tortilju) na ringlu. Zamirisa cela zgrada od somuna. Kad se ispekao zamotam ga u krpu pa u kesu i stavim da se omeksa. Slaninica, paradjz, sir i krastavac. Loše li je? Da li kupujete hleb ili ga ponekad ispecete? Ustvari da li još uvek jedete hleb posto vidim da su mnogi od te navike odustali?
Hobbit
2013-06-14 09:58 AM
Aaaa, koja tortura, pred kraj radnog vremena, petak, gladna sam da mi se mirisi grila pricinjavaju, o ovaj pece hleb... Nemam pojma sa testima i jedemo ih malo, sem kolaca sa jabukama koji pravim za klinca. Nekako mi sa sve onim kvascem narastu u stomaku i osecam se umorno i bez energije kada jedem puno hleba.
europa
2013-06-14 11:36 AM
Hljeb pecem ali ne tako često,ugavnom to budu lepijice kada s rostilja.Jesi probao sa onim brasnom u kom je već kvasac,meni su ukusniji nego bijeli hljeb.Pozz
Leon01
(ekonomista)
2013-06-17 03:01 AM
au, moja mama pece često hleb za vikend. ovi mladi neznaju ni šta je kvasac.
ja sam imao sreće, moje komsike koje čak i pite redovno razvlace, hleba peku, često kolace i torte napravepa donesu i meni tako često, valjda izgledam neuhranjlivo ;))
Tabanac
(DR.voseca)
2013-06-18 06:31 PM
Tu lepinjicu,presecem na cetvoro,premazem maslinovim uljem,razmazem sa belim lukom koji prođe kros presu,posolim i ostavim na grilu,da kora porumeni i uz ostalo sa grila,pasuje...fantasticno!
Posebnost,grckih i turskih seljaka!
Beli luk ne samo da zdrav već je najbolja anti bebi pilula!
Provereno!
mija13
2013-06-20 01:32 PM
Ovo sa belim lukm sam probala, negde, mislim Sardenija.

Ja lično prepecem hleb, bas sa malo maslinovog ulja, kad imam domaći, pa ga onda namazem cesnjem belog luka, koji zamacem u so.
Odličan je uz rostilj, bilo koju salatu...

U kasnu jesen pravim cvarke pa ima i masti za pilav (nema dobrog pilava bez kasike masti), urmasice... i za na hleb, bas taj prepeceni, premazan belim lukom (al bez m. ulja)
Malo aleve preko i...eh, odoh ja par decenija unazad, specijalitet, nekad srpskih domaćica.

Ako koristis presu nikako metalnu, ja propasiram luk na plasticnoj, usitnim listove bazilike, persuna, plasticnim nozem, pomesam sa maslinovim uljem, odlično za salate, a možeš da pomesas i sa buterom.

Za mene su priganice spas, em ukusno, em se brzo spremaju, a idu uz sve, a ako ima viska testa eto palacinki na brzaka.

Za one u godinama ima eliksir: SVAKODNEVNO casa vode pomesana sa pola sveze iscedjenog limuna, ali na plasticnoj cediljci, najbolje uz rucak.

Nego, ja kupujem sve sto nađemekolosko, bas sve: brasno, sir, ulje, meso, mleko, jaja, voce, povrce...pa, šta vi mislite, da li su ekoloske namirnice stvarno ekoloske?

Ništa bez komsika, jel da Leon? Imam ti i ja sreće sa jednom takvom.
mija13
2013-06-20 03:19 PM
Još nešto, imam teglu zeolita.
Klinoptilolith-zeolith uf, mikronisiertes naturzeolith in auslesequalirät.
Etikesa sa upustvom je iscepana, nema rok upotrebe niti bilo kakva uputstva.

Može li se iskoristiti za prehranjivanje biljaka, imam balkonski vrt, interesuju me iskustva sa zeolitom a i orgonitom (jel da postavim temu?)
 Comment Remember this topic!

Looking for Oil Diffuser Necklaces Sterling Silver?
.