Forums : Nemačka

 Comment
Srećan Dan Mladosti
sirchulle
(CAD Designer)
2013-05-25 09:18 AM
Srećan Dan Mladosti svim mladima koji su i danas mladi bez obzira na godine od Hrvatske pa do Crne Gore. Zašto nema Slovenije i Makedonije? Da se razumemo, nikada ih nisam smatrao za Jugoslovene. Za mene kao Jugoslovena samo postoji Hrvatska, Srbija, Bosna i Hercegovina, Crna Gora...
sirchulle
(CAD Designer)
2013-05-25 02:42 PM
Kolega me je ispravio. I Makedonija spada u SFRJ mada ja ne videh nijednog Makedonca i Slovenca na našim diskusijama...
Hobbit
2013-05-25 04:09 PM
Kolege Nemci su me pre neki dan bledo gledale kada sam pokusala da im opisem kako smo se pripremali za Slet, danima uvezbavali žive slike na Suncu na stadionu i nismo isli u skolu. Sve u cast Marsalovog rođendana. Moja majka je svojevremeno nosila Stafetu, jel' se secate Stafete narode?? Koje je to ludilo od države bilo.
Ja sam bila djak generacije, pa sam dobila Titovu stipendiju. Tito je već odavno umro, ali je stipendija bila dobra :-)) i nije morala da se vraca.
Elem, zbog te stipendije sam morala otici na 1 radnu akciju u toku studija. Htela sam da odlepim zato što su me na to naterali, ali se ispostavilo kao jedan od najboljih provoda, tegljili smo neku zemlju i kopali tu istu dok su gradili neke puteve oko Nisa. Posle toga bolje su bile još samo Elektrijade.
Ludilo od zemlje, nacisto :-))
sirchulle
(CAD Designer)
2013-05-25 05:46 PM
@Hobbit: Moja supruga je takođe imala Titovu stipendiju kao djak generacije. Iako smo isli u iste skole ja sam za nijansu bio losiji i umesto stipendije sam zavrsio u jednoj vojnoj skoli negde na Jadranu, tacnije u Splitu. Ko bi to rekao? Nekada Titov oficir a danas dizajner za BMW. Svasta zivot nosi. Za malo me nisu poslali na zadnju vojnu paradu '85 godine ali sam nekako izbegao, ni sam ne znam kako.
Hobbit
2013-05-26 04:54 AM
Šta je bilo u Splitu? Ako si isao posle gimnazije, onda neka vojna akademija? Moj braj je čitavu gimnaziju bio u akademiji za pilote u Mostaru, da bih ih tadasnji Umprofor maltene u poslednjem trenutku hilihopterima izvukao odatle. Klinci su bili maloletni, vojska im je dala puske i rekla branite se; odatle je cuveni Mostarski podzemni aerodrom bio jedva 2 km, moglo je da se vidi dobro to brdo i po tome su ne zna se vise dali Hrvati ili Muslimani udarali dan i noć.Akademija je srećom bila u Beogradu, ali on je prilično mladji, '73 godiste.
Sinoć sam pod utiskom ove diskusije gledala Tiletove kojekakve snimke na Youtube; u kakvim nam je sve vremenima mladost prošla, neverovatno. Od crvenih marama i „Druže Tito, mi ti se kunemo, da sa tvoga puta ne skrenemo” do Slobe. Nikad nisam poverovala u „Slobo mi te volimo”, ali je moja majka, Titova pionirka i nosilac stafete morala da ide organizovano na miting u Beogradu, gde su mu to skandirali. Još da dodam da sam odrasla u Pozarevcu, gde sam se kratko vratila posle faksa, a tamo je tada vladao Marko, Mirino zlato koje se obogatilo noseci gajbice. Pošto je to mali grad i zna se ko šta ne prica nego misli, doslo je do mene da nikada, ali nikada neću naći posao u tom gradu. Samo su mi učinili neverovantu uslugu.
Sirchulle, kad sve saberem, sama sebi sa 40+ ispadoh neverovanto matora :-))
sirchulle
(CAD Designer)
2013-05-26 09:21 AM
U Splitu je bila Mornarica, Centar visokih vojnih skola ratne mornarice. Moj mladji brat (takođe 73 godiste) je izvucen iz Centra u poslednji momenat sa ostalim pitomcima. Ja sam za to vreme uveliko bio na brodovima ratne mornarice u suludom sukobu koji se desavao. No to je bilo i prošlo. Što se tiče Titovog vremena postoje silne kontraverze i naravno sijaset teorija o svemu tome. POzarevac je tu to vreme bas bio kakvim ga opisujes a ja sam za to vreme živeo u Cacku koji je bio susta suprotnost Pozarevcu da bi nakon 5.oktobra Cacak postao susta suprotnost onoga sto je bio pre 5. oktobra. Stvari se menjaju ali nazalost na gore. Što se tiče 40+ godina stvari su relativne i zavise samo od coveka. Nazalost tempo zivota nam ne ide u prilog a bogami ni okruzenje kao ni nasledje. Kažu da Srbin do 27. godine odsluzi vojsku, ozeni se, dobije decu, skuje sebi kovceg i ceka kada će da umre. Ko god se pobuni protiv toga zigosan je. Sto bi Mesa Selimovic rekao da je na prostorima gde mi živimo veoma lepo živeti pod uslovom da ne strcis ni dva centrimentra iznad proseka. Ako strcis zivot postaje pakao. Po mojem skromnom ubeđenju cela Evropa je takva. Nešto se mladjim osecam u Nemackoj nego u Srbiji ali to je sve slično.
europa
2013-05-28 03:38 AM
Svaka cast majstore:))) hajde da ovdje otvorimo novo „kulinarstvo” Njemacka posto je ono drugo ionako zamrlo:)))

europa
2013-05-28 03:40 AM
Pardon,ovo je bilo namjenjeno diskusiji o nasoj klopi:)))
 Comment Remember this topic!

Looking for Oil Diffuser Bracelets?
.