Forums : Nemačka

 Comment
Stolar u nemackoj?
becka75
2013-01-22 03:25 PM
Veliki pozdrav za naše „nemce”.Treba mi jedan savet pa ko može neka mi pomogne.Živim i radim u Beogradu,radim kao portir u firmi i privatno radim izradu namestaja po meri.Pristojno živim,mada radim non-stop,ali mi djavo ne da mira.Nešto sam se nalozio da dodjem u Nemacku,ako uspem,da probam da zaradim nešto više.Vodim se tim da su zanatlije dobro placene u Nemackoj.Poslao sam jedno 40-tak meilova po oglasima sa sajta arbeitsagentur.de i uglavnom ništa.Međutim pre par dana mi stigne mail iz HR-a firme„XXXL MOBELHAUSER” sa zahtevom da im posaljem kompletnu aplikaciju (CV,propratno pismo,reference),sto trenutno prevodim.Prvo sam im poslao mail sa nekim kratkim tekstom(ko sam,šta sam,šta zanam da radim) i linkom sa mojim sajtom gde sam predstavio svoje radove.Taj tekst sam preveo preko googla pa to verovatno izgleda kao,tipa,igrala se deca.Na sajtu te firme piše da promovisu politiku zaposljavanja migranata i da su im zaposleni iz 50 zemalja sveta,kao i da ako ih zanimam kao radnik trazice dodatnu prijavu.Da li ja mogu da ocekujem nešto od ovoga i da li znate kako prolaze stolari u Nemackoj?
marijamhlc
2013-01-24 06:40 AM
Pošto sam u svetu dizajna, možda pomalo i znam o ovome, doduse možda i gresim!:)

Pazi ovako, u Srbiji se genaralno namestaj radi od MDF ili Univera, ovde imaš mali milion prodavnica koji prave vrlo kvalitetan namestaj po meri ili već gotove elemente, od MDF ili Univera. Cene su od prilike kao u Beogradu, možda za trunku jeftinije.
U Ikei možeš isto jako solidan namestaj da nadjes od Univera ili MDF, jedino sto su im okovi jako losi.

E sad, ako znaš da radis sa punim drvetom, ovde možeš mnogo dobro da prođes, to je već ozbiljnija stvar.

Ovde se jako ceni ljudski rad, a pogotovu za tako neke profesije koje su specificne, tako da ja lično mislim da bi imao dosta visoku platu, pricamo o nekoliko hiljada Evra. Opet naravno zavisi šta ćeš da radis i koji će ti posao biti, da li ćeš samo da radis na masinama za secenje ili nešto pametnije...

Naravno, uvek će se naći firma koja želi da zaposli radnu snagu iz trećih zemalja, i plati ih minimalno, kao i svuda u svetu.

Ali po meni ako si dobar stolar, možeš i privatno ovde da radis, i verovatno zaradjujes mnogo vise nego kada bi radio za neku firmu.
Naravno jedini problem je sto ovde sve to moras da radis legalno, pa samim tim to podrazumeva otvaranje svoje firme i t.d...

Power12345
2013-01-29 06:15 PM
Postovani
ostavite vas e.Mail da vas kontaktiram
Pozdrav
becka75
2013-02-02 04:29 AM
unimedija
2013-04-07 07:44 AM
Pozdrav.
Evo i ja bih malo da se ukljucim, to jest ako postoji mogućnost da dobijem Emajl. korisnika ovog portala ( marijamhlc i power 12345 ).Naime u industriji proizvodnje namestaja sam vise od desetak godina i ako sam po profesiji masinski tehnicar, osim Srbije radio sam i u pojedinim Crnogorskim i Makedonskim proizvodjacima namestaja na raznim pozicijama a zadnjih godina kao sef proizvodnje pretezno tapaciranog namestaja ( imam i dosta svojih modela sa tehnickom dokumentacijom za industrijsku proizvodnju ). ono sto me interesuje i sto radim par meseci je decoupage na komadnom namestaju za opremanje etno objekata, brvnara... Adresu vam tražim da bih vam poslao fotografije svega sto sam dosad radio, vase mišljenje i dali možda ima interesenata za ovakav rad u industriji namestaja u Nemackoj, vase iskustvo i predlog a možda i neki kontakt bi mi dobro dosli a naravno i pomogli. Unapred sam vam zahvalan.
S. Jovanovic.
becka75
2016-02-09 03:49 AM
Početkom marta dolazim u Minhen na par dana.Ukoliko neko ima potrebu za nekim stolarskim radovima,tipa nameštaj po meri od univera,medijapana,furnira ili drveta,kontaktirajte me na mail [email protected]
Ako ima neki arhitekta ili dizajner koji se bavi uredjenjem enterijera nudim korektnu saradnju I poštovanje svih dogovora I rokova.
 Comment Remember this topic!

Looking for Tassel Necklaces?
.