Forums : Nemačka

 Comment
TV ponuda u Nemackoj
Lignjeslav
2012-07-31 06:11 AM
Sto bi se reklo, ja sam ovde (u Nemackoj) nov, tek stigao, još tražim stan, itd.

Ali imam za vas, starosedeoce, par pitanja u vezi TV ponude. A ja sam u Kelnu.

Koliko uspevam da shvatim, a nemacki mi još uvek nikako ne ide, ovde je ponude TV kanala na nekim drugim jezicima, osim nemackog, izuzetno ogranicena. Pritom ne mislim da je skupa, već je jednostavno nema. Govorim o kablovskoj ponudi. I pritom, ne tražim srpske kanale već kanale sa filmovima, serijama, dokumentarcima, sportom i vestima na engleskom. Naravno, ako ima i na srpskom, vece je veselje.

Naravno, postoji varijanta satelitske antene ali će to zavisiti od stana koji ću da iznajmim, tj. od vlasnika, zgrade i orijentacije stana.

Druga opcija, koliko sam shvatio mi je Internet TV. Zbog pitanja pretplate i prava emitovanja, preko americkih proxy servera.

Kakva su vasa iskustva? Da li ste i vi resavali ovako nešto i kako ste resili? Imate li neki savet?
kriska
(Kakve su ti misli, takav ti je)
2012-07-31 12:59 PM
Moj savet ti je da kablom povezes komp sa televizorom i instaliras neki besplatan program, npr. Readon i imaces gomilu sto inostranih sto domaćih kanala za dzabe.
Lignjeslav
2012-08-01 06:47 AM
Varijanta sa Readon-om je OK za početak ali ipak kvalitet slike je ono sto čini razliku između Readon-a i prave internet televizije (Netflix, Hulu i sl.).

Tačno je da preko je Readon-a izbor kanala ogroman, ima tu i za mene ponesto :)...

Preko Readon-a su neki kanali kvalitetni a neki su „dno”. Pritom, govorim o signalu „na ulazu u Internet” a ne kod mene na izlazu gde još i zavisi od moje brzine konekcije.

Proverio sam u kancelariji, gde bez problema gruvam 2-3 Mbps, slika RTS-a je kao da mi se dobro pomerila antena a HBO ide skoro pa u HD kvalitetu.

Naravno, hvala na savetu! Ako neko ima još saveta, ideja, samo napred!
markovski
(kellner)
2012-08-02 02:07 AM
idi na diskusije satelitski program
tamo ima ljudi koji znaju i daju bas pametne savete
puno sreće
 Comment Remember this topic!

Looking for Mantra Bracelets?
.