Forums : Nemačka

 Comment
Kako do naše televizije?
Hobbit
2012-03-23 03:49 AM
U Italiji gde vlada totalna demokratije, čitaj svako kaci svoj tanjir gde hoće, smo imali Total TV. Ovde je stan hermeticki zatvoren, da provucem kabl unutra treba da se buse debeli zidovi, na krov antenu ne možemo da instaliramo jer je totalno kos a terasa bi isto trebala zestoko da se narusava i trazi pozicija za antenu. Plus ne znam kako bi vlasnik stana reagovao. Pitanje je dali neko od vas gleda nasu TV preko neta? Koju, kako, gde, koliko kosta i koji su kanali u pitanju? Kompjuter mi je već vezan na TV,a TV sam hvata wireless internet. Koje su nam opcije?
sirchulle
(CAD Designer)
2012-03-27 05:05 AM
www.nettvplus.com je jedna od opcija. Za ostale ne znam. Pored domaćih kanala (iz bivše SFRJ) tu je dosta stranih. Cene pogledaj na sajtu.
Hobbit
2012-03-27 08:27 AM
Hvala, pogledala sajt, nije skupo.
A znaš li koje uopste kanale prikazuju, jer to nisam uspela da nađem
I van teme, jesi li se preselio iz Minhena u Inglostadt, čini mi se?
sirchulle
(CAD Designer)
2012-03-27 03:26 PM
Svasta se izdesavalo u međuvremenu. Na sreću nigde nisam mrdnuo iz Minhena, moguće je zato što sam lenj da menjam sredinu. Promenio bih sredinu kad bi recimo mogao u USA a što se tiče Nemacke Minhen je sasvim OK. Na nagovor supruge (hvala joj za to) ostadoh u Minhenu jer Minhen je ipak Minhen. Od kanala na pomenutoj televiziji imaš sve kanale sa prostora bivše YU, zatim Discovery, National Geographic i History, sijasest još engleskih, skoro sve nemacke a i dosta italijanskih i francuskih. Tu je nešto i drugih čak i onih bezobraznih (he, he, he). Sve u svemu mislim da nije loše...A, da. Ima dosta i radio kanala pa muzike do mile volje...Prijavi se na sajt i onda možeš da testiras dva dana program pa ako ti se svidi...Puno pozdrava
Hobbit
2012-03-28 03:43 AM
Podržavam odluku za Minhen. Mi smo se doselili u gradic od 20000 stanovnika, ali posto živimo u rezidencijalnom delu to je kao da si u selu. Ja ponekad hoću iz koze da iskocim, narod je tipicno Svabian, samo rad i red, bastica, rano na spavanje i tako juris svaki dan. Kad me spopadnu kulturne i drustvene potrebe moram da se maknem bar 20 km. Moj brat mi je sve to jako lepo sazeo u jednu recenicu: normalno da sizis, pa nisi valjda krava pa da ti bude dovoljno da svaki dan setas po travi i divis se prirodi?! Pogotovu sto sam neko ko je redovno isao čak i u pozoriste :-((. Elem, pravim plan da se mrdam odavde u veci grad. Jedino sto bi bilo loše je sto moj klinac ovde bas uziva, porastao je, ocvrsnuo i zivot je bar njemu, totalno idiličan jer ima puno prostora i sve je na dohvat ruke (vrtic na 5 minuta hoda).
Programe ćemo pod hitno da aktiviramo, tek da ne pozaboravljamo ostale jezike. Dali je prenos kontinualan, tj. nema prekida i problema, s obzirom da je preko interneta?
kriska
(Kakve su ti misli, takav ti je)
2012-03-28 05:44 AM
Ja u Nemackoj za gledanje naših i još puno inostranih kanala koristim program Readon, koji je besplatan. Možeš ga skinuti sa interneta, ako ne nadjes poslacu ti taj programcic.
Uslov je da imaš jak kompjuter, kako slika ne bi seckala.
Mi smo povezali kablom laptop sa Televizorom i bez problema gledamo naše TV programe.
Hobbit
2012-03-28 06:36 AM
Ok, probacu od kuce da ga nađem
Šta kad ga skines, instaliras i šta onda? Sam nadje kanale??
Kompjuter je dobar, valjda, ako može da vrti AutoCAD, onda će vrlo verovatno da gura i TV.
kriska
(Kakve su ti misli, takav ti je)
2012-03-28 10:21 AM
Evo ti link sa kog možeš da skines taj program.
Instaliras ga u svoj komp i kad ga startujes pusti da sam uradi update, zatim ides na opciju plugins i instaliras šta želiš.
Ja sam kod sebe instalirala VLC plugin, SopFilter, TVU plugin i PPStream TV.
Sad tamo u desnom prozoru imaš Country i tu biras zemlju cije kanale hoćeš da gledaš.
Snacices se prosto je, ako negde zaskripi pitaj, tu sam.
kriska
(Kakve su ti misli, takav ti je)
2012-03-28 10:29 AM
Hobbit
2012-03-28 10:55 AM
Hvala
 Comment Remember this topic!

Looking for Lava Rock Bracelets?
.