Forums : Šabac

 Comment
Vladika Sabacki G. Lavrentije zavestao organe.
centar_bair
2011-01-23 06:40 AM

Владика Лаврентије завештао органе

Као први великодостојник СПЦ, владика Лаврентије завештао је у Лозници своје органе за кадаверичне трансплатнације. Завештавање органа ствар слободне воље, љубави и поштовања људског достојанства, каже владика Лаврентије.

У оквиру акције лозничког Здравственог центра „Др Миленко Марин” и Шабачке епархије, владика шабачки Лаврентије је у Лозници, као први великодостојник Српске православне цркве, завештао своје органе за кадаверичне трансплатнације.

Владика Лаврентије
После потписивања сагласности о завештавању органа, епископ Лаврентије рекао је Танјугу да је медицина својим напретком омогућила трансплантацију органа и онај ко нема и не може ничим другим да помогне својим ближњим, може бар тиме.

„Немам ни новца, немам ништа да оставим својим ближњима, али драга срца поклањам органе ближњем своме који је у невољи, да нешто пред Богом заслужим у овом погледу”, рекао је владика Лаврентије.

Владика је нагласио да је завештавање органа ствар слободне воље, љубави и поштовања људског достојанства и препоручио свима завештање органа.

„То ће омогућити многима да ублаже бол у здравственим невољама, да се путем трансплантације многима продужи живот”, рекао је владика Лаврентије.

Обраћајући се учесницима данашњег скупа у Здравственом центру у Лозници, епископ је навео званичан став СПЦ која, како је нагласио, подржава завештавање органа за кадаверичне операције, а према његовим речима на то питање тако гледају и све друге верске конфесије.

http://www.rts.rs/
Licemer-7
(BOGotrazitelj)
2011-02-03 12:19 PM
I ja uradih isto ali u Norveskoj.Mada ko zna gde će me i kad smrt zateci :)
centar_bair
2011-02-03 03:19 PM
Pa kad dodjes u Sabac ti i ovde to uradi pa kud puklo da puklo.

Jbš telo.Telo je odelo duse a ona je najdragocenija i ne propadljiva.
Licemer-7
(BOGotrazitelj)
2011-02-06 07:24 AM
Upravo tako brate.Mada ovde u Norveskoj neće da naprave registar prijavljenih dobrovoljnih buducih davalaca,nego jednostavno popunis jedan zeleni karton i držiš ga stalno sa sobom u novcaniku,i tvoja najbliza rodbina mora biti obavestna o tvojoj odluci .
jastreb_X2Y
2011-03-02 11:56 PM
Норвешка је Норвешка са старoм чврстoм демократијoм ...

Србија нема тe јебенe демократијe ...

Нажалост !!!!

 Comment Remember this topic!

Looking for PomPom Keychains?
.