Forums : Šabac

 Comment
Zoki-Zoks vs Bogi-Boks
centar_bair
2010-02-07 09:57 AM
Kad pop Bogdan preti
Bogdan Simanić

ŠABAC - „Slobodno joj poruči: čim je budem sreo na ulici polomiću je! Istolerisao sam joj mnogo kada je o meni pisala. Ali sada, kada kao vlasnik medija, imam uvid u stanje u novinarstvu, obrisaću put sa njom! Zapamtiće ona popa Bogdana! Šta joj u životu treba da izaziva sudbinu? Polomiću joj obe noge kad je sretnem u naselju Benska bara i rasuću je po asfaltu!”
Ovo je poruka koju je našem novinaru Aleksandri Delić, dopisniku „Novosti” iz Šapca, u subotu uputio sveštenik SPC Bogdan Simanić (46), jedan od vlasnika šabačkog nedeljnika „Glas Podrinja”.
Delićeva je odmah, po dogovoru sa Redakcijom, Policijskoj upravi podnela prijavu na zapisnik. Već u ponedeljak o slučaju će obavestiti i Više javno tužilaštvo u ovom gradu.
Simanićeve pretnje upućene su posle teksta „Loš glas o Glasu Podrinja”, u kojem se navodi da je protiv Simanića i drugog vlasnika „Glasa Podrinja”, podneta policijska prijava za zloupotrebu službenog položaja „teška” 4,6 miliona dinara.
- Simanić je urlao u telefon. Nije se ni predstavio. On je moj bivši poslodavac i verovatno je zbog toga odlučio da kontaktira mene. Između pretnji, pljuštale su psovke! Morala sam brzo da reagujem, jer ni sama nisam sigurna na šta je taj čovek spreman. Dok je razgovor trajao, pored mene bio je suprug Milan, koji je sve čuo i spreman je da to potvrdi policiji - ispričala je Tatjana Cvejić, novinar „Blica”, kojoj se prvo obratio sveštenik Simanić.
Kontroverzni sveštenik Bogdan Simanić u žižu javnosti dospeo je krajem 2005. godine, kada su njegovi parohijani od vladike Lavrentija peticijom zatražili da im dodeli drugog popa. Ovoga su optuživali da se, pored svešteničkog poziva, bavi i privatnim biznisom. Navodno, kasnio je na opela, zaboravljao za slave i daće, udvarao se ženama, pa čak i delio ginekološke savete o ispiranju „hipermanganom”.
„Novosti” su pisale da im je Lavrentije izašao u susret i Simaniću oduzeo parohiju. Ali ne i mantiju. Istovremeno, Simanić se već „probio” kao biznismen. U užem centru grada sazidao je nekoliko višespratnica na uglovima najatraktivnijih ulica, a njegova firma, za koju nismo mogli da ustanovimo da li još uvek funkcioniše, zvala se „Ugao”. Pred sedištem preduzeća, februara 2006. godine, nepoznati napadači bacili su bombu.
Tek što se i ta afera stišala, u martu 2007. godine popadija Sanja Simanić protiv supruga je podnela prijavu zbog nasilja u porodici. Posle teških batina, više dana provela je na Odeljenju za neurologiju Opšte bolnice, gde je prihvatila razgovor za „Novosti” i bukvalno otvorila dušu. Sa lečenja otišla je u „Sigurnu kuću” za žrtve nasilja, i dobila posao u „Soko Štarku” u Beogradu. Posle nekog vremena, ipak se vratila mužu.
Simanić nije krio ambicije da se oproba u javnom životu, a posebno u upravljanju medijima. Tako je u novembru 2007. godine, u konzorcijumu sa Slobodanom Teodorovićem, kupio nedeljnik „Glas Podrinja”. Koliko je uticajni nedeljnik bio bitan, govori i činjenica da je „Glas Podrinja” plaćen 59 miliona dinara ili 84 puta više od početne cene!
Ubrzo, učestale su i čarke između Simanića i Teodorovića, o kojima se naveliko priča u gradu. Krajem prošle godine, u firmu su stigli pripadnici OKP Policijske uprave u Šapcu, koji su pročešljali dokumentaciju i našli da su vlasnici oštetili „Glas” za 4,6 miliona dinara. Usledilo je podnošenje krivične prijave Višem javnom tužilaštvu, novinski tekstovi, pa pretnje...
Pop nastavlja da preti. Ali, i nad popom ima pop!

SPREČITI NAPADE NA NOVINARE
Redakcija „Novosti” najoštrije osuđuje pretnje upućene njenom dopisniku. Delićeva je ozbiljan novinar i vrstan profesionalac. O ovom slučaju obavestiće sve instance, novinarska udruženja i nadležne državne organe. Apelujemo da se u što kraćem roku preduzmu sve neophodne mere i spreče napadi na novinare i profesiju, koji se šire po Srbiji.
Članovi Aktiva novinara Podrinja Udruženja novinara Srbije u nedelju su istakli da je „ovakvo ponašanje neprimereno prema bilo kojem novinaru, a posebno prema profesionalcu kakav je Delićeva”. „Od nadležnih se očekuje da hitno zaštite koleginicu od lokalnih bahatlija, kojima je potrebniji mrak na TV ekranima i belilo umesto istinitih novinskih tekstova.”

http://www.novosti.rs/code/navigate.php?Id=4&status=jedna&vest=169594&title_add=Kad%20pop%20Bogdan%20preti&... retnje%2C%20svestenik
jastreb_X2Y
2010-02-07 11:11 PM

Е, па ајде ти буди паметан. Коме да верујеш? Новинарима или поппвима?
zOMG
((zOMGovanje))
2010-02-08 12:19 AM
Nemoj verovati nikome...
jastreb_X2Y
2010-02-08 04:10 AM
Гледајући исечак у коме поп-новонар или новинар-поп ПОРИЧЕ оптужбе, тада се слободно може веровати НОВИНАРИМА а и ПОПОВИМА...

centar_bair
2010-02-08 02:08 PM
Postoji SIMVOL VERE,u koga i u šta se veruje.

http://veronauka.tripod.com/tekstovi/simvol.html
cinik65163
2010-02-08 03:31 PM
Ovog magarca, siledziju i prevaranta, cisto da se zna, niko nikad nije najurio iz crkve, samo mu uzeli parohiju...
jastreb_X2Y
2010-02-08 09:43 PM
centar_bair
08. februar 2010. u 14.08

Postoji SIMVOL VERE,u koga i u šta se veruje.

http://veronauka.tripod.com/tekstovi/simvol.html

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

Питање веровања у ВЕРОНАУКУ није било постављано. О томе се може касније.

Оптужен је поп који оста без парохије а и новинар који је власник Шабачког недељника, Г.П. Коме веровати? Попу или новинару Г.П.

Такође, а шта о новинарима (муж и супруга) из НОВОСТИ?

krstana
(?!)
2010-02-09 04:59 AM
Tetrebe, po običaju nemaš stav nego samo trabunjaš.

A popa prvo na crkveni sud, pa raspopiti, pa na državni sud... A može neko i da ga izmlati u međuvremenu.
cinik65163
2010-02-09 09:32 AM
Tetreb je u toj meri produkt vremena u kom je odrastao da je to neverovatno. Covek je u stanju da otkuca sto pedeset recenica bez ikakvog stava. Samo nek' je bezbedno, yebesh semantiku.
jastreb_X2Y
2010-02-09 09:36 AM
Ма, боље је и трабуњати него ли имати туђи став.
centar_bair
2010-02-09 03:14 PM
Da icice na Crkveni sud,samo je tu procedura malo drugacija od ostalih sudova.
Da bi se jedan Djakon rascino potrebno je da zaseeda 6 Vladika a za svestenika 9.
Plus da bi se rascino neko od njih razlog treba da bude bas,bas a to je ubistvo i tome slični prekrsaji.A za pretnje novinarima itd ne verujem da će biti šta.Mada nikada se ne zna.Ako se nekom nakupi sitnica to može isto da bude kao i jedna krupnica.
cinik65163
2010-02-09 03:39 PM
Au, a ja se cudio otkud nikad ne najurise Pahomija. Da se to desi morao i Papa da se umesha.
krstana
(?!)
2010-02-09 04:20 PM
Nije on „samo” pretio novinarki, nego je i prebio rođenu ženu, i umesto da se bavi duhovnošću naroda, bavio se sumnjivom izgradnjom kvadrata na dobrim lokacijama. Mislim, malo li je?

A Pahomiju još jedino Sv.Petar može da zaseda.

I najgore od svega je što sa takvom inertnošću crkve da očisti svoje redove od najgoreg ljudskog šljama, halabuče pod njenim okriljem ultradesničarski, nacistički šljam.

Onaj iz „Naših” (inače, veroučitelj) dovede u Arandjelovac Kristijana Golubovića da drži tribinu (???!!!), pa se sad češka nakon što je ovaj majmun u sred crkve dilovao.
cinik65163
2010-02-10 02:49 PM
Eh, ima i Kristijan „added value”; kako bi bez njega znala da je, citiram, „..sudija Falkone ubiVen sa tonu dinamita..”? :) A?
krstana
(?!)
2010-02-10 05:54 PM
:)) E, da! A sada mu je biser: „Budi kriminalac, ali pozitivan, brate!”
cinik65163
2010-02-11 11:53 AM
A „masovni treninzi”? Crtani film... :)
marijamono
(tesar)
2010-02-11 12:42 PM
on dosad ima „sto prekršaja”
-pretio novinarki
-polomio ženu
-tuži se sa mnom za stan(prodao stan drugima)
-tuži se sa jednom ženom iz austrije(isto joj je prodao stan)
-i kolko sam čuo da je dužan ljudima oko 50-60 iljada evra)
-nema koga nije zeznuo...i pitanje je zašto on ne sedi u zatvoru
..da ja dođem izlomim mu kičmu oću li biti na slobodi..
..veli bogdan i meni i jednom mom „drugaru” da radi za tajnu službu
...jel tu neko njega dobro „vuće da on ne sjedne”

...da od glasa podrinja i nepričam za kolko su ga kupili i to sve...
..ko drži-kontroliše medije„zapadna propaganda”blablabla i sve to...
to piše zoki-zoks
marijamono
(tesar)
2010-02-11 12:46 PM
..da,još to neke ljude sa kojima se on „kači” nesmem da spominjem,jel ljudi oće biti anonimni...ne znam kao da imaju neko strahopoštovanje do njega ili ne znam..valjda se plaše neke „ekipe koje ga štiti”ili milicije...ili samog sebe.

svaka ti čast centar bair što si otvorio temu-Bog ti povratio
centar_bair
2010-02-11 02:59 PM
Da to je naj jača fora za neuke da im pretis da si DB(državna bezbednost),na to se svi pale.
Evo omladina masovno upisuje taj fakultet jer smatraju da je to IN.
On „rob” to provalio pa tripuje koga može sa tom forom.
Ma to treba govnjivom motkom il zapaliti jednu samarcinu pa nek se zali posle DB-ejcima.

P.S.Da se i ja malo ispraznim dok ne pocne Vaskrsnji casni post od ponedeljka a posle prastajte svi od reda.
jastreb_X2Y
2010-02-14 03:46 AM
Изгледа да медиски „лов” на црквене сулжбенике није завршена са нападима на Bogdan Simanić...

http://www3.serbiancafe.com/lat/vesti/14/70866/artemije-privremeno-razresen-duznosti.html

Danas su dva Srpska nacionalna veća, Kosova i Metohije i severnog Kosova saopštili da daju podršku vladiki Artemiju u svim aktivnostima na očuvanju Srba i srpske države na Kosovu i Metohiji i ocenili da se protiv episkopa raško-prizrenske eparhije vodi neprimeren pritisak i medijska kampanja...

„Кљуц...КЉУЦ...”
marijamono
(tesar)
2010-03-04 06:42 AM
ne znam samo kakve veze ima vladika Artemije sa raspopom bogdanom-Bog nek mi oprosti
vladika Artemije je duhovno cedo Justina Popovica-stub Pravoslavlja i Srbstva...
a nazalost rascinjeni bogdan je skroz kontra strana,Bog zna koliko je taj majki i dece rasplakao...da ne pišem ovde mogao bih knjigu da napisem
Veliki je Bog-nikom duzan ostao nije verujte mi
svako dobro
 Comment Remember this topic!

Looking for Tassel Keychain ?
.