Forums : Šabac

 Comment
Za sledeće leto
stari_grad
(kuvar)
2009-10-14 01:02 AM
Savska voda na „Starom gradu” nije za kupanje zbog povećanog broja bakterija fekalnog porekla, upozoravaju stručnjaci Zavoda za javno zdravlje u Šapcu.

Rezultati analiza redovno se postavljaju na kućicu službe Hitne pomoći na ovom kupalištu, ali se Šapčani ne obaziru na upozorenja.

Dr Igor Dragičević, specijalista higijene kaže za „Blic” da se analiza savske vode radi jednom nedeljno, a kvalitet kreće u rasponu od druge do četvrte kategorije.

- Poslednje fizičko-hemijske i mikrobiološke analize pokazuju da je u savskoj vodi prisutno 38.000 koliformnih bakterija, dok je za vodu druge kategorije dozvoljeni maksimum 20.000. Voda se ne preporučuje za kupanje, posebno ne deci i osobama slabijeg imuniteta i sa nekim kožnim oboljenjem - ističe dr Dragičević. Na upozorenja da savska voda nije za kupanje retko ko obraća pažnju, pa stručnjaci apeluju da je neophodno detaljno tuširanje posle kupanja.

Pitanje za stucnjake zdravlja ko je prouzrokovao kvalitet Savske vode
ostaje bez komentara !

„ ZAGADJENA VODA-ZABRANJENO KUPANJE ”
„ JARAK-SABAC BEZ MARATONA ”


cinik65163
2009-10-14 10:15 AM
Nijedan grad uzvodno od Sapca ne preradjuje kanalizacioni otpad pre nego sto ga baci u Savu. Meni je prosto misteriozno da nikom od kupaca to izgleda ne pada na pamet pre nego što se bucne u 800 metara siroku kanalizacionu cev.
 Comment Remember this topic!

Looking for Oil Diffuser Bracelets?
.