Forums : Šabac

 Comment
Teme za diskusiju
peki_
2009-09-14 03:05 AM
Ако је некоме промакло, ова дискусија се зове „Шабац”, и пре свега треба да окупља све оне којима Шабац нешто значи, али исто тако да постављене теме у великој већини случајева имају бар колико толико везе са нашим градом.
Теме типа „жене са венере, мушкарци са марса”, да ли су жене алапаче и слично су потпуно бесмислене. Наравно да је немогуће постављати теме које увек имају нешто са нашим градом и уосталом, то је немогуће али ипак треба водити раћуна.
jastreb_X2Y
2009-09-14 05:17 AM
MUSKARAC SA MARSA-ZENA SA VENERE (ako neko nije znao), je cuvena knjiga (1992) od John Gray (popularni igrani film, Takođe) i uci nas (a i Sapcane, NADAM SE) kako da poboljsamo, MUZ-SUPRUGA (on-ona) odnose u braku i zivotu, da razumemo komunikacije kao i emocionalne potrebe od dva razlicitita pola. Pisceva metafora povezuje muskarca i ženu za Rimske bogove, Mars i Venera i za razliku od drugih psihologa i feministickih naglabanja, da muskarac i žena imaju dosta sličnosti i da su jednaki, pisac se bakce samo o RAZLIKAMA između muskarca i žene.

Žena obično trazi da se njeni PROBLEMI prihvate, dok covek se zali na probleme jer trazi način da ih se resi...

Možda je tema trebala da bude drugacije „kumovana”! Naprimer, „Muskarci su iz SAPCA a žene iz Pocerine (ili pak Jadra)”?
peki_
2009-09-14 05:22 AM
Та тема је прикладнија за дискусију Књижевност или можда Философија. Слажеш ли се?
jastreb_X2Y
2009-09-14 05:55 AM
Ja sam samo reagovao na već postojecu temo, ovde na Sabackom forumu.
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Dali su sve žene alapače?

Čija je intuicija veća , muška ili ženska??
Ko želi da piše ostavljam mu temu pa izvolte.

Homo
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

NE RAZUMEM ZASTO DA IDEMO SA TEMOM NA NEKI DRUGI FORUM KADA SMO OVDE VEC POCELI DISKUSIJU O RAZLIKAMA DVA POLA?

SLAZEM SE DA JE MALO „bljutavo” POCELA ali eto pokusavam da je vratim na vrlo važno pitanje covcijih odnosa.

Da, takođe se slazem da je drugi slučaj, naravno da je ovoj temi mesto na filozofskom ili knjizevnom, ali i ova tema se „rodila” na ovom forumu i ako se nekom polemise, tada je OK a ako ne, isto je OK...

peki_
2009-09-14 07:12 AM
Па није баш тако, мени као домаћину ове дискусије је у интересу да она буде динамична, живља. Људи долазе овде не би ли прочитали нешто што је везано за наш град или сами написали нешто о томе. Слажем се не може се увек стриктно и тога држати, али развијати филосовске ставове о „овом или оном”, за то постоје одређене дискусије.
centar_bair
2009-09-14 08:35 AM
Ma neka Peki neka piše ko šta hoće o babama i zabama samo nek se trpe lepo.
Prezive ova diskusija gasenje zahvaljujuci vanzemaljskim temama i diskusijom ili možda nisu zbog tebe hteli da je ugase.
peki_
2009-09-14 08:48 AM
хе, хе ово је добро „ванземаљским заверама” :)
homo-homini
(energetičar)
2009-09-14 10:25 AM
Ako je nekom promaklo
WWW – World Wide Web = Svetska široka mreža. Nastala krajem 80tih godina , sa željom nlegovih kreatora da Intrnet približe širokoj publici.
A Serbijan cafe ?
Comuniti stanice kojoj pripada Svetskoj širokoj mreži sa forumom diskusije, namenjen za otvorenu razmenu mišljenja i informacija. Koa takav namenjen je širokoj publici na svim meridijanima koja može: čitati vesti, objaviti oglasi , pronaći informacije , razmeniti informacije , diskutovati , steći prijatelja, i...i još mnogo toga. Naravno sve to ako se poštuju pravila kao uslov za članstvo na ovom forumu.

Ako se slažemo sa sažetom definicijom ,onda mislim da nema smisla upućivati ko gde treba da se okuplja i šta nekome treba da znači. U suprotnom bilo bi zatvaranje u lokalne okvire i udaljavanje od slobodnog pristupa ostalima.
Svaki učesnik po svom izboru bira temu koju postavlja ili u kojoj će učestvovati . Dali je tema besmislena ili ne , svojim učešćem u diskusijama ocenjuju učesnici.
Zato mislim gos. moderatoru da Vaša primedba šta je besmisleno izlazi iz okvira Vaše kompetencije . Zar niste uočili koliko puta su komentari bili lični, uvredljivi , pa do pretnji .? Tada je trebalo reagovati ( nemislim ovim da Vas učim zanatu ) hoću da kažem, sve u svoje vreme. Pravila su definisana i to je vaš okvir. Ali kada učestvujete u diskusiji na zadatu temu, onda se odnos menja i tu ste ravnopravni sa svojim mišljenjem.
Naravno da se slažem da diskusije i teme treba da budu dinamične, življe , interesantnije i sa motivacijom.
Da dodam još ovo. Svaka diskusija bilo kog karaktera ( filosovska ) ili ne, može se uputiti na drugu adresu Wold Wide Web-a.
I na kraju . Očekujem da Vi i drugi daju svoj stav na MOJ KOMENTAR.

Pozdrav
Homo
krstana
(?!)
2009-09-14 11:05 AM
Mislim da šabačka diskusija treba da funkcioniše na dva osnova: šabačke,lokalne teme (o kojima se mogu informisati i oni koji nisu Šapčani) i bilo koje teme o kojima će diskutovati oni koji jesu iz Šapca. Bilo da je tema šabačka ili da su to diskutanti, spada pod šabačku diskusiju. Mislim da je u redu da neko poželi da o filosofskim ili književnim temama diskutuje baš i samo ovde.
I k'o što neko reče, ako su vanzemaljske zavere ispunjavale kriterijume, mogu to i ove nove teme. Ne vidim razliku.
Krstana
(?!)
2009-09-14 11:11 AM
Peki, a Krstivoje dodaje da je od prošlog petka Šumadinac :))))
peki_
2009-09-15 12:40 AM
Знам Крстана, колико год се он трудио да се то не сазна (бар до следеће суботе) хе, хе
 Comment Remember this topic!

Looking for Mantra Bracelets?
.