Forums : Šabac

 Comment
Pomozimo im da nauce
ladykloe
(student)
2009-06-29 02:57 PM
„Srbija ne zna šta će sa omladinom”!

Moja mladja sestra ima 16 godina!Zavrsila je prvi razred srednje skole sa odličnim uspehom.Doslo je vreme raspusta i ona bi zelela da pronadje sebi neki poslic na nekoliko nedelja!Provodi dane dosadjujuci se i valjajuci se od kreveta do fotelje i nazad!I sama je isla sa drugaricom par puta da beru visnje, međutim sad se to izgleda privodi kraju i ona ostaje opet bez neke obaveze!Pricale smo dosta i raspitivale se (koliko je to bilo moguće jer sam ja dosta daleko od nje) šta bi mogla jedna 16-o godisnjakinja da radi kao letnji poslic po 3-4 sata na dan!Pricale smo o mogućem poslu u bibilioteci, u posti,slaganju i prepakivanju namirnica u prodavnici i fotokopirnici!Za sada nismo ništa nasle!Ja znam da je ljudima teško da uposljavaju dodatnu radnu snagu, zato želim ovim putem da pokusam i da pitam da li neko od vas slučajno ima ideju ili mogućnost da nam pomogne!Ja lično stojim otvorena za mogućnost da ona radi kao dobrovoljac poslic koji njoj po godinama pripada a ako je potrebno ja ću da se pobrinem za troskove njenih „plata”!Cilj nam je da ne provodi dane u kuci i za kompijuterom, da ne spava do 14.00 i nocu baza i ne zna kud će sama sa sobom!Ona je jako pametno ,darovito i poslusno dete!Danas se sve svodi na to ko će vise da se napije i na facebook!Ona može da stigne i da izlazi i da se druzi i da nauci nešto korisno ,šta to znaci imati obavezu i ispuniti nešto!Nucice i šta znaci ustedeti koju paricu za sebe i šta to znaci odrastati!devpojke i mladici njenih godina u inostranstvu rade već uveliko za dzeparac i ona bi zelela isto tako!
Ukoliko mozete da nam pomognete sa nekom idejom da jedan mlad zivot naucimo pravim vrednostima javite nam se na mail:

[email protected]

Unpred hvala!
krstana
(?!)
2009-06-29 05:37 PM
Ladykloe, svaka ti čast! I tebi i devojčici koja želi nešto da radi. Bravo! :))
Ta varijanta sa volontiranjem bi trebalo da bude realnija, mada verujem da su poslodavci u Srbiji prilično nepoverljivi prema takvoj ideji. Moguće je da je to moja predrasuda, ali mi se čini da ovde svest o nalaženju posla detetu kao o sastavnom delu vaspitavanja još uvek nije baš sazrela. Možda da proveri sa organizatorima nekih kulturnih manifestacija (Centar za kulturu i sl), sa Crvenim krstom, nekom gerontološkom službom ili tako nešto. Tu ne treba posao sa punim radnim vremenom, već po potrebi, i po nekoliko sati dnevno. Ili neki posao za koji nije potrebna naročita obuka, a u sezoni godišnjih odmora može da uleti i zameni nekoga.
U Srbiji je malo part-time poslova, i čak je kao kategorija takvo zapošljavanje malo poznato. Ali ako napomene da ne očekuje platu...izgledi joj rastu :))
Puno sreće!
 Comment Remember this topic!

Looking for Tassel Earrings?
.