Forums : Knin

 Comment
Dje su nasi uzeli vlast?
kizaplaninar
(zajebant)
2009-05-19 02:48 AM
Evo šta vele u Blicu

„Zvaničnici SDSS očekuju da će još 11 do 12 opština dobiti u drugom krugu za dve nedelje i ističu da je u odnosu na prethodne izbore ostvaren napredak, jer su tada predstavnici Srba bili zastupljeni u šest županija i 30 opština. Milorad Pupovac, potpredsednik SDSS, kaže za ”Blic„ da je stranci SDP uzeo deo glasova u Slavoniji i Baranji, a u Dalmaciji novoformirana Demokratska partija Srba. Ali posle drugog kruga Srbi u Hrvatskoj će dobiti dodatnu šansu da na dopunskim izborima, koji se raspisuju u roku od 60 dana, popune mesta u preostalim od ukupno 11 županija i 71 opštine i grada, koliko je zakonom predviđeno za njihove predstavnike.”

Čujem da je profesor Kovacevic bio kandidat u Erveniku. El istina to?
Evo šta piše Glas Javnosti.

„BEOGRAD - U Hrvatskoj su juče održani lokalni izbori na kojima su građani prvi put neposredno glasali za najviše funkcionere opština, gradova i županija. Svojim učešćem na izborima Srbi će pokušati da ostvare veći uticaj u lokalnoj vlasti nego do sada, ali i da uđu u parlamente opština, gradova i županija gde do sada nisu bili zastupljeni, najavljuju čelnici Samostalne demokratske srpske stranke.

Incidenti u Benkovcu

Nepoznate osobe oštetile su kamenicama u noći između subote i nedelje dva parkirana autobusa sa srpskim registarskim tablicama u centru Benkovca. Šteta se procenjuje na oko 1.100 evra, a policija je protiv nepoznatih počinilaca podnela predlog za pokretanje kaznenog postupka.

Predsednik SNV u Zagrebu i potpredsednik SDSS Milorad Pupovac očekuje da će njegova stranka posle ovih izbora imati većinu u barem 22 opštine, dok će u dodatnih tridesetak gradova imati zamenike načelnika i gradonačelnika.
- Očekujemo da ćemo i u 11 županija dobiti mesto zamenika župana, ali to će se konačno znati za 60 dana kada se budu održali dopunski izbori. Više od 5.000 glasača stiglo je iz Srbije. Mesta gde ćemo sigurno samostalno formirati vlast su Jagodnjak, Trpinja, Markušica i Erdut u istočnoj Slavoniji. U Baniji to su Dvor na Uni, Vrginmost, Vojnić i Krnjak, a u Liki Vrhovine, Donji Lapac i Udbina. U Dalmaciji računamo na opštine oko Knina, Kistanje, Biskupija i Ervenik - objašnjava Pupovac i dodaje da su lokalni izbori veoma važni za, kako je rekao, povratničku afirmaciju izbeglica.
Slobodan Uzelac, član SDSS i potpredsednik hrvatske vlade, tvrdi da im najveći problem stvara nekorektan odnos tzv. levih stranaka SDP, Hrvatske narodne stranke i Socijalističke radničke partije pokojnog Stipa Šuvara za koje Srbi tradicionalno glasaju.
- Te stranke Srbima nisu dale ništa u mestima gde su na vlasti. Jedino su nas uvažavali kad smo na našim listama dobijali više glasova. Pored njih velike probleme nam stvaraju i male srpske stranke. To su zapravo otpadnici od naše stranke koji nisu bili zadovoljni svojim položajem u SDSS. Dovoljno je dana na lokalu uzmu 20 do 50 glasova i da mi izgubimo izbore od HDZ ili SDP - upozorava Uzelac.
S druge strane, direktor Informaciono-dokumentacionog centra ”Veritas„ Savo Štrbac smatra da lokalni izbori u Hrvatskoj neće popraviti položaj Srba.
- Hrvati su od 105 napravili 425 opštine, po sistemu tri sela jedna opština, pa i da osvojimo vlast u 22 opštine koliki je to procenat od ukupnog broja gradova. Prema popisu iz 2001. godine u Hrvatskoj je živelo 201.000 Srba i oko 76.000 Jugoslovena, a danas ih je još manje. Hvale se kako je 5.500 Srba otišlo na glasanje, a zaboravljaju da izbeglica iz Hrvatske u Srbiji ima više od 300.000. Što se tiče Knina sumnjam da će 700 glasača koji će glasati u tom gradu i okolini išta promeniti jer je tu doseljen veliki broj Hrvata iz bosanskih vrleti. Bez obzira na to u koliko god opština stvorimo većinu, ništa nećemo postići jer opštine nemaju para. Novac je u županijama i na državnom nivou, a Hrvati su tako skrojili svoje županije da kada bi se svi Srbi vratili ne bismo imali većinu ni u jednoj županiji - ocenjuje Štrbac.”

Novosti

„NAJVEĆA srpska partija u Hrvatskoj - Samostalna demokratska srpska stranka (SDSS) - imala je 1.305 kandidata na nedeljnim izborima, a, prema do sada obrađenim podacima, izabrano je njih nešto više od 200.
S obzirom na to da su načelnici i zamenici načelnika županija, gradova i opština, prvi put birani neposredno, u jednom broju pretežno srpskih opština predstoji i drugi krug, pa se u SDSS nadaju da će taj ne baš ubedljiv rezultat biti bolji. Njega mogu da poprave i pravila, koja, u nekim sredinama, poput Vukovara, Srbima garantuju broj mesta veći od osvojenog na izborima.
Prema prvim procenama, značajan deo srpskih glasova ”prelio„ se opozicionim socijaldemokratama (SDP), koji insistiraju na socijalnim i ekonomskim pitanjima i u svom članstvu imaju i dosta Srba. Manje srpske partije i nezavisne liste takođe su učestvovale na ovim izborima, ali su retko gde uspele da pređu izborni cenzus od pet odsto.
SDSS je, inače, mesta načelnika i zamenika načelnika u prvom krugu osvojio samo u opštinama Borovo, Negoslavci, Markušica, Vrhovine, Jagodnjak i Biskupija. U desetak drugih, sa pretežno srpskim stanovništvom, koje su bile ”bastioni„ te stranke, njeni kandidati uspeli su da uđu ”samo„ u drugi krug. U njemu će im protivkandidati biti mahom sunarodnici, ali iz hrvatske SDP.
- To su opštine Kistanje, Udbina, Donji Lapac, Krnjak, Vrginmost, Dvor, Gračac, Trpinja, Darda, Erdut i Šodolovci - precizira predsednik Izvršnog odbora SDSS Bogdan Rkman.
SDSS je posle izbora
2005. apsolutnu većinu imao u 16 opštinskih veća. Svi rezultati još nisu prebrojani, a za sada je izvesno da će većnici te stranke moći da, bez koalicije sa drugim strankama, odlučuju u Vrhovinama, Biskupiji, Krnjaku, Erdutu, Negoslavcima, Borovu, Trpinji i Markušici. U stranci, ipak, očekuju da će ponoviti uspeh iz 2005.”

Majko moja biće zastupnika a biće i para. Nego ja mislim da se naših dolje u Krajini najviše zaposlilo u politici.. a i gdje bi drugo.
kizaplaninar
(zajebant)
2009-06-21 01:43 PM
Је је мој громовниче мало нас је знам а драго ми је да и ти знаш да нас је било више док нас нисте протјерали. Посла немамо па тако ни пара. Та нисте луди запошљавати Србе, а толико домобрана без посла! Истина нисмо ми никад били нешто посебно богати али имали смо довољно за се а данас боме понеки имају још више него прије. Тако да се ти за нас ништа немој сикирати нећемо ми умријети од глади. Е мој домобране кад би ми све освојили као што ти кажеш ондак би ми промјенили и законе а сигуран сам и име те ваше рвацке.. право ми некако ружно то име. Морам ти рећи да је ту и прије рвацке било разних држава.. те Млетачка република, Аустроугарска, Француска, Турска, Кралјевина југославија, СФРЈ, Републиак Српска Крајина и сад ево тричавих 14-ак година рвацка. Него мој громовниче ви сте нама спремили Олују а ево вама изгледа неко спремио Торнадо ( http://www3.serbiancafe.com/lat/vesti/14/62455/sedmoro-ljudi-povredjeno-u-tornadu-u-hrvatskoj.html ) . Не да вам се уватити корјена па то ти је ...
Francetic
2009-12-25 07:45 PM
Samo se vi tješite, vidim moderator uredno briše sve koji ne razmišljaju velikosrpski, a puno vas je nešto na ovim diskusijama, po 1 ili 2 komentara, do prije samo 2 godine ovdje je svaka tema imala po 20 komentara!
Nije valjda da ste izgubili nadu da ćete nas vojno pobijediti?
Vi više niste tema ni za koga, aktuelna tema je sad za iduću godinu planirano vojno uništenje druge četničke države „rs”!
 Comment Remember this topic!

Looking for Mantra Bracelets?
.