Forums : Sidnej

 Comment
Department of diskrimination
josh-uvek-ovde
2012-08-10 03:08 AM
I tako sredim ja sve papire...sve može uklapam se, odgovaram svim zahtevima države Australije. Dođem do momenta predavanja papira u Ambasadu...kad ono sačekuša.
Srbija pripada kategriji 3, od 4 po faktoru rizika,pa zbog toga što dolazim odavde treba da predam u Ambasadu dokaz o finansijama za troškove života (po nihovom proračunu) oko 95 000 $.

Pa gospodo u Department of immigration, toliko mi se baš ne dolazi u Obećanu zemlju. Možda bih mogla ja da nađem nekog da mi uplati na račun novac i da završim to,ali zašto bih ja to radila. Za sve te pare koje njima treba da uplatim ja u Evropi mogu i da živim i da upišem Master i da mi niko ne traži na papiru koliko mi treba dnevno da jedem,po njihovoj proceni.

Pa drugari ako mi se posreći i uspem javljam se iz jedne evropske prestonice. Hvala na svim savetima i sugestijama.
Cheers!
zupa
(DR.MR)
2012-08-10 08:53 PM
Australija nije sto je nekad bila,sve zivo bi da naplate,treba da se
zna da Australija trenutno nema fabrike,sve je preseljeno u Kinu,znaci
ako Kina prestane da kupuje Australijsku rudu,propadosmo gore nego sto
su u Ameriku.
Sav BIZMIS se zasniva na trgovini KINESKOM robom i pratecim delatnostima.
Da navedem samo jedan primer,dosli neki iz Srbije otvorili butik da
prodaju luksuznu Evropsku robu,ulozili 300 000 dolara,propali a za
te pare su u Srbiji mogli luksuzno da žive i puno ne rade,samo malo
da raduckaju.
A to da je Srbija zemlja rizika nije nikakva diskriminacija,Srbi kao
inteligentan narod znaju da procackaju sve rupe u zakonu,tako da
su Australijski organi dobro upoznati sa slučajevima iz Srbije.

Dva octa primera kako su u Australiju dosli na mala vrata ili zadnja
vrata to su ovaj gastarbajterpatrijota i vudu lenjin,zato oni toliko
pljuju po SRbiji i svemu sto je Srpsko,misle jadnici da se time ulizu
Australcima,ne znajuci da kada jednom dobijes stalnu vizu niko vise
ne obraca paznju na tebe sem ako ne napravis kakav kriminal.
bananas
(complicated mind)
2012-08-11 09:37 AM
Draga @još, zao mi je tolikog maltretiranja :( Cifru od $95.000 bolje da ne komentarisem. Znam samo da mi je muka kada vidim kakvih Qoorta i Murta ovde ima pa se pitam na koje su ebene fore oni dosli? Sve strucnjak do strucnjaka, kultura do kulture, sednes pa se divis... Ako je Srbija toliko rizicna, na kom mestu su onda Kina, Koreja, Filipini, Indonezija, Liban i ostale peechqe materine? Znam samo za jedan slučaj ljudi koji su dosli na nekakvu studiranje vizu, roditelji od male iz skole mog deteta. Istocni Timor, on doktor, bili su ovde oko 5 godina pa se vratili nazad. On je valjda radio neke post studies, šta li. Sve vreme njegova žena je radila u fruit shop-u, nešto kao nasa piljarnica, na kasi. Junacki je to odradila i to sve vreme bez auta, sa dvoje dece. Šta ovde znaci nemati auto to znaju oni koji tu žive. A da li bi žena nekog našeg doktora radila na kasi u piljarnici pet godina nešto cisto sumnjam. Samo se setim one tri gospodje koje su bile ushicene dolaskom da bi posle najavile razvod ako ne padne povratak. Izaslo im na nos vodanje dece u skolu i generalno cimanje u situaciji kada nema baba i deda na koje su navikle u otadzbini. Nije lako i retko ko bi se vracao na te početne godine i da mu se da ne znam šta. Uglavnom, srećno sa drugom kombinacijom koja i potvrdjuje jedno: covek se bori za jednu stvar misleci da mu je tu sreća a negde na tom putu, dok se mlati sa preprekama, odjednom mu se otvori bolji i laksi put na koji samo treba da zakoraci i već je na pragu boljeg sutra...
josh-uvek-ovde
2012-08-11 01:51 PM
Bananas, hvala ti...

Kad mi čovek pokaza papir sa ciframa kao da mi je neko izmakao tlo pod nogama. Ovako računaju troškove života po članu porodice za dve godine (koliko traje Master):
JA: 18800 x 2 (2 godine)
Muž: 7200 x2
Jedno dete: 4800x2
Drugo dete: 2700x2
Školarina oko 30 000
Prvi razred za dete 4500 (zašto ako je ona na mene dobila boravak)
Osiguranje za sve nas 8500

Ovo je negde oko 110 000AUD ali mislim da je hteo da mi umanji na 90 i nešto hiljada jer Master u stvari traje 1,5 god. ali moram da idem na pripremni engleski 5 meseci na Uni i to im plaćam 6000 AUD.

Ipak, jel ovako Vlada Au želi da nas odbije? PA verovatno da. Da ne znam vaše piče mislila bih po ovim zahtevima da u Au dolaze samo probrani umovi i genijalci...

Da...to je to. Možda jednog dana dođem kao turista ali su me toliko naljutili da im ne dam ni dolara sad :)



Ozie
2012-08-12 12:21 AM
Ma bitno je da su se naprimali nindzi.

Pomoć koja bi trebala ići tebi i takvima (legalno useljenim) ide na zbrinjavanje ilegalaca iz Iraka i Afganistana, na sporove sa istima i njihove kompenzacije.

Možda treba da im zahvalis na tome, jer se nije nikako dobro naći u skupoj stranoj zemlji bez redovnog dotoka novca (ne naročito sa decom), jer se svaka ustedjevina topi kao letnja rosa. To obično vodi u paniku i očajno stanje i u neminovni i jedino spasonosni potez - povratak. Velika lova se spiskala, zivci se izgubili, tamo posao se izgubio, plus izblamirani od blize okoline tamo kao neuspeli i nesposobni! Uzas!
Zato mislim da da treba da im se zahvalis.
Ozie
2012-08-12 12:25 AM
Jedino nije fer od njih ako su ti to rekli u nekom poodmaklom procesu kada ste se već istrosili i vreme izgubili, umesto na samom početku.
CikaBrkica003
(Student)
2012-08-13 07:35 PM
Još uvek ovde evo ti dobronameran savet od mene. Nemoj ni da dolazis u Australiju makar u posetu osim ako imaš rodbine u Australiji koja može da ti garantuje papire ako nemas rodbine u Australiji onda bolje bi bilo da ides malo u Rusiju ili Evropu.

Pozdrav
vudu2-lenjin2
2012-08-13 10:20 PM
>>Srbija pripada kategriji 3, od 4 po faktoru rizika,pa zbog toga što dolazim odavde treba da predam u Ambasadu dokaz o finansijama za troškove života (po nihovom proračunu) oko 95 000 $.


Stvarno, ti devojko nisi nikakav Balkanac. Šta je za Balkanca da stvori iz ničega 95 kila?

Odes u banku, zajmis pare na konto stana ili kuce, sigurno pokriva, pokazes, vratis pare banci, platis neku malu kamatu i taksu, i eto te.

Sa druge strane, da ti kažem, ove cifre su realisticne, nije da nisu. Skupoca je ovde uzasna, u poredjenju sa Srbijom, mada mi ovde ne primecujemo (jer nemamo izbora, zar ne?) Za nas 1 dolar nije ništa, a u Srbiji je 90 dinara, može svasta da se kupi za to. Bar kilo hleba, je li tako?

Meni se uvek nekako cinilo da je useljenje postavljeno kao neki test snalazljivosti, test smišljen da dokazes da si vredan (vredna) da živis u ovoj zemlji. Drugim rečima, „pravo” ne ide. Ako sledis sistem i pravila, nigde nećeš stici. Samo glavom o zid. Fora je naći rupu u propisima, zavrnuti sistem, u cemu smo mi Balkanci majstori. Ja lično nisam ni imao nameru da se nađemu Terra Incognita Australis, nego eto tako se desilo da sam se ozenio pa je sve ispalo toliko lako, taj proces oko viza, da nije vredno ni pomena. Ali vidim koliko se mucite vi kojima je zaista stalo da dodjete ovde. Opet, vidim i ko je sve ovde dosao i dolazi - SIGURNO NIJE NA SKILLED MIGRANT VIZU.

bananas
(complicated mind)
2012-08-14 09:27 AM
bananas
(complicated mind)
2012-08-14 09:45 AM
A ti vudu bolje reci koje su to rupe kroz koje može da se udje sa studentskom i dodje do permanent vize. Ili pricas samo onako, fiction. Citajuci kako je ovim Pundzabijima, sumnjam da tu ima mesta za neki optimizam kada su familije u pitanju.

http://tinyurl.com/9q5smkr
vudu2-lenjin2
2012-08-14 08:21 PM
Ja NISAM strucnjak za busenje sistema i tako se i ne predstavljam!

ALI!

Da su svi ovde dosli na skilled migrant i studentske vize, cela Australija bi izgledala kao jedan veliki univerzitet, sve sami streberi, gikovi i nerdovi bi hodali okolo.

Mi znamo dobro da je to daleko od stvarnosti koju vidjamo oko sebe.
raikkonen
(engineer)
2012-08-14 10:58 PM
Pozdrav,

zao mi je da razmišljas o odustajanju od Au. Možda da razmotris Skilled ponovo? Čini mi se da SA nudi sponzorstvo uciteljima, to ti je najkraci put do permanent vize. Nego, taj prokleti IELTS... Koliko treba? 7 akademik? Smatram da to nije nemoguće postici. Sa studentskom vizom nemas pravo na Medicare, sto je ogroman problem. Nisam siguran ni da imaš pravo na neka placanja od Centerlink-a. A što se para tiče, ono sto su ti oni tražili je, na zalost, realnost - u varijanti da nijeno od vas dvoje ne radi.
Ja bih opet sagledao Skilled.
Pozz...
bananas
(complicated mind)
2012-08-15 08:10 AM
Ma nisam ni mislila da znaš. Tragedija ovog poduhvata je zaista u tome sto je skoro pa nemoguće studentsku vizu pretvoriti u permanent. I onaj doktor koga sam pomenula je ovde bio 5 godina i verujem da ne bi imao ništa protiv da ovde žive ali, vise nije moglo da se produzava i ceka. To je zaista tezak zivot ako jedan mora da studira i placa skupe kurseve, ima ogranicenje što se tiče posla (a šta i da radi, jedino u nekoj prodavnici ili da cisti?!) a onaj drugi treba da zaradi za celu familiju. I koji to posao mora da nadje da može da podmiri troskove studiranja, eventulano lecenje, rentu, prevoz i sve ono sto je potrebno porodici sa decom? Totalni horor.

A ova budala sto mlatara sa minusima, cuj bolesnik, umesto sto dobijas epilepticki napad kada vidis moj nik, ti probaj da kliknes na ove linkove koje sam postavila i da procitas šta tamo piše. Šta? Ne znaš engleski? Pa što ne kažeš...Muko...
vudu2-lenjin2
2012-08-15 08:44 AM
>>Department of diskrimination

Cura inače treba još malo da doteruje svoj engleski..
Ravel
2012-08-16 04:40 AM
@još uvek ovde...Kako god to zvucalo, mogu samo da kažem slično kao i bananas, nikad se ne zna zašto je to sve tako ispalo. Ja mislim da je na dobro i da je između ostalog Evropa, koliko god izgledalo trenutno utopicno, apsolutno bolji izbor od Australije.
Da dobijes posao ucitelja u državnoj ili privatnoj skoli treba ti IELTS 8 Academic( to prije svega vazi za države NSW i Victoria, za Queensland je zasad 7) i da dobijes stalan posao ucitelja u vecem mjestu zaboravi, prvo te posalju u neku nedodjiju za tri godine, pa tek onda imaš pravo da trazis posao u vecem gradu. Drugo, teško ćeš naći novopridosle strance u skolama. Zašto je to tako...razloga je vise, ali to je već neka druga prica.
Njihova imigraciona politika i realno stanje na terenu nemaju veze pa tako dolazi do toga da dosta obrazovanih ljudi ( npr. inzinjeri iz Njemacke, Engleske) dodju, domaći im traže lokalno iskustvo, lokalne diplome, provrte se malo, snalaze po svoje i svakojako i na kraju se vecina vrati kuci. Podatak da se je prošle godine uselilo cca. 120.000 emigranta a odselilo oko 80.000 je zabrinjavajuci.
Ravel
2012-08-16 05:18 AM
Još ovo moram da dodam. Hajde da se složim sa ostalima da je cifra koju su ti tražili realna, ali onda kako to da ljudima kojima migracijski agent sređuje studentsku vizu ne treba ta cifra na racunu. Migracijski agent im dodje kao nekakav „zirant”...
bananas
(complicated mind)
2012-08-16 07:34 AM
Ravel,
je l ti bese isao na odmor u Tamo daleko? I kakvi su utisci?

Oni gore linkovi su jedna uzasna slika onoga što se ovde dogadja. I ja kako vidim te studentske vize, to je jedna totalna kriminalna radnja. Silni Pundzabi nasedaju, strashno. Pomislim opet da je lakse single ljudima koji imaju rodbinu, kao npr. Makedonci koji su kao crevca. Oni dovedu nekog svog, odmah mu tu naredjaju nekoliko prilika za udaju/zenidbu i na taj način student ostane u zemlji. Ali, dolazak porodice sa decom ispada da je ravan ludosti u ovakvim uslovima velikih troskova, neizvesnosti oko pronalaska poslova i kojekakvih uslovljavanja od strane Au vlade. Nemam reci.
Ravel
2012-08-16 08:19 AM
Bananas...ne nisam BILA u Tamo daleko :)))). Znam, korisnicko ime mi nije bas „feministicno”, ali volim Ravel-a:))).
josh-uvek-ovde
2012-08-16 04:08 PM
Ljudi hvala Vam :)

Svi ste u pravu..svako na svoj način. Malo me nasmejao Vudu sa onim: Balkanski sindrom muljaže i snalaženja :) nema leba od toga. Da nemam dvoje male dece upustila bih se ja u avanture razne i došla bih tu sigurno ali sa decom...pa i sam kažeš Vudu da si bio singl kad si došao.

Neću da komentarišem njihova pravila da li su ok li ne, tako je i šta sad.Meni je samo muka više da kategorizacijom Srbije po faktoru rizika valjda posle toliko godina pljuvanja po nama me i to stiglo.Ja idem na Master studije sa svim preporukama eminentnih ljudi, nisam im ja neka tamo izbeglica...i imam novaca koliko je potrebno za studije i dok se ne snađemo.Ali računati troškove duplo zbog toga što sam iz Srbije ja tumačim kao : ne damo Vam da dođete ne trebate nam. Jel tako? OK. Nemam ništa protiv.

@ Raikonen
Nema ništa od Australije, čini mi se ako spomenem mužu neku drugu varijantu izbaciće me kroz prozor:) Dve godine stresova, učenja, skupljanja papira, para. U Zavodu za zavarivnje završava kurs za TIG i MIG zavarivača i veruj mi već ima ponude u Evropi da radi.Traže se i što je najvažnije priznaju sertifikat našeg Zavoda za zavarivanje koji je član međunarodnog udruženja.U Au bi morao da polaže za njihovu licencu ili šta već.Tako da, što bi rekli braća Slovenci onih davnih godina:Evropo ždaj! Eto nas...

Što se tiče Univerzitetskih agenata moj savet onima koji planiraju da se upuste u ovu avanturu: svaku informaciju koju dobijete od agenta proverite na immi sajtu ako je nema zovite ambasadu i zapitkujte. Da se ne desi kao meni: Case officer ima diskreciono pravo da traži pare na uvid!

CHEERS!
josh-uvek-ovde
2012-08-16 04:16 PM
„>>Department of diskrimination

Cura inače treba još malo da doteruje svoj engleski..”

Hej Vudu ovo je parodija na Department of immigration pa da se rimuje...

A inače hvala ti za ono cura ;)
vudu2-lenjin2
2012-08-16 08:47 PM
diskrimination --> disCrimination !

Inače ja sam u AU dosao već ozenjen, samo naravno nismo tad imali decu. Bridging visa i te stvari, vrlo lako.
Ozie
2012-08-16 09:48 PM
Nevezano za temu, sinoć sam se grohotom nasmejao ljudskoj gluposti.

U kratkim vestima na kanalu 10 javise da je neki klinac nestao u Paramati. Roditelji digli uzbunu, policija u narandzastoj odeci krenuli u potragu, da cesljaju ispred sebe zbunje i prevrcu kamenje.
Verovatno su korisceni i helikopteri jer su prikazani snimci i helikoptera.
Na kraju su klinca nasli kod njegove bake!

Da li je moguća tolika kolektvna glupost i roditelja i policije da prvo ne provere telefonom da li je dete kod bake i ostale rodbine pre nego sto su uopste podigli dupe u potragu za malim???

A posebna glupost kanala 10 uopste objavljivati tu bruku sa srećnim epilogom.

E svasta
raikkonen
(engineer)
2012-08-16 10:52 PM
Pozdrav,

Ja sam bio u „Tamo Daleko” letos. Utisci? Lepo je, osecao sam se kao da nikad nisam ni otisao od kuce. Jeste bilo malo toplo, al nema veze.
I tako me pozove (oko 10 ujutru) brat 2-3 dana nakon što sam stigao da odemo na kafu negde. Ja kažem OK, ajde na brzinu pa da se vratim drugim obavezama. Vidim ja on vozi gore, kod Milovana, u brdo. Ispod loze astal postavljen, predjelo, salatica i cokanjce puno domaće rakije. Od kafe ni „K”. Pojavi se cika MIlovan i kaže sedi dete, da popijemo po jednu.
Jedna, druga, treca, četvrta, druga salata... Odjednom ustade cika Milovan, udje u kafanu i pojavi se sa velikim ovalom pecenja, pola klempa pola trsa. Valja se, pa mi udarimo u pecenje (i domaći ren). Taman kad sam mislio da je to to, donese cika Milovan pohovane tikvice, vruce sad isprzene. I na kraju, rece: „Ajd da probamo Zajecarsko, iz one starinske flase, nije da ga prave...”. Ubismo Zajecarsko, kad se pojavi baba Mira sa kafom...
U 12.30 sam se vratio kuci. Sledeći obrok sam imao sutra ujutru. Jadan moj stomak naviknut na Oats za dorucak i salatice za rucak...
Eto takvi su utisci; ovo nije bio izolovani incident, tako se tamo živi (samo sam ja pomalo zaboravio).
Brat je inače hirurg, valjda zna šta radi i vodi racuna o zdravom zivotu!
Bilo kako bilo, jedva cekam da posetim rodnu grudu ponovo!
Ozie
2012-08-17 12:24 AM
Da, tamo se živi kad odes kao turista pun para definitivno.
bananas
(complicated mind)
2012-08-17 07:49 AM
Ravel,
pa što ne kažeš :), ovde @još i ja jedine zastupamo zensku stranu dok se pipi duri u cosku. Lea se izgubila u vidu lastinog repa i to je sve. Znaci, gukni malo cesce. :)

Kimi,
pa jesi ti još nešto tamo snimio ili si samo non stop jeo? Kako god se okrene, covek gleda da se seca uglavnom onog sto je prijatno. Tako je lakse. Svaki odlazak je traumatican na svoj način...

Ozi,
vidis, tvoj post je klasican primer izvlacenja preuranjenin i ishitrenih zakljucaka na osnovu sturih informacija. Dok si gledao vesti verovatno si radio i nešto drugo :).

Da pojasnimo. Taj momak koji je otisao kod babe i dede jer mu je to dunulo nije ono sto prosecan citalac tvog posta može da zakljuci.

Elem, mali je student jedne od najprestiznijih skola u Sidneju, Kings skole koja ima boarding facilities. Mali, dakle, živi u skolskom smestaju za koji roditelji godisnje placaju oko $50.000. A to je samo za stanovanje i nastavu. Gde su sportske aktivnosti, ekskurzije, knjige, uniforma i sl, pa, to je sve odozgo kao i u ostalim privatnim skolama. Iz te skole se regrutuju buduci drmatori ovog drustva. Da im student nestane skoli svakako ne ide u prilog. Da su mocni, jesu. Da su bogati, jesu. Ne znam da li si im video lokaciju, ono je kao ogromno imanje a šta sve imaju to je totalna perverzija. Šta je malom dunulo u glavu pa kidnuo, e to će da ga principal preslisa kada se dogovori sa roditeljima ko će prvi. Roditelji sigurno ne žive u Sidneju jer da žive ne bi malog dali da živi u skoli. Oni su možda negde iz unutrasnjosti, a ko su i šta su kada mogu za dva sina da godisnje daju preko $100.000 za skolu pa puta 6 godina to ostavljamo - masti. :) Malom se pobrkalo nešto u glavi, zaboravio se i resio da ode malo u zivot...
Ozie
2012-08-17 08:40 AM
Os svih tih informacija koje si napisala ni 5% nije stalo u te kratke vesti od 20 sekundi. Kako je vest prezentovana nije mogla da me ne nasmeje nikako.
bananas
(complicated mind)
2012-08-17 08:58 AM
Ma kapiram. Ta vest se vukla dok ga nisu nasli. U prvoj je receno cije je skole ucenik. U tu skolu su isli sinovi mog ex-boss-a pa znam koji detalj o kakvoj se skoli radi. Zato nije teško ni povezati... A ovde kada nestane dete obavezno krene potraga za njim.
zupa
(DR.MR)
2012-08-17 09:39 PM
Sve vise kudite idiotluke Australaca,no to nije sve,kad bi mogli
mlogi AGLOSAAKSAFONCI bi sve nas imigrante deportovali,a imovinu
bi nam zaplenili kad su shvatili da smo u boljem polozaju od njih,
ljubomora je opsta boljka ljudskog roda,zato cuvajte se i ne ofirajte
se previse saksafoncima,tj izbegavajte ih,bolje je imati kontakt sa
bilo kojom etnickom grupom nego sa ovim ljigavcima.
Za još uvak ovde ,nikad ne znaš zašto je to dobro sto su ti tražili
toliki novac da se uselis u Australiju.
josh-uvek-ovde
2012-08-18 04:42 AM
„Za još uvak ovde ,nikad ne znaš zašto je to dobro sto su ti tražili
toliki novac da se uselis u Australiju...”

Župa kad se sve sabere i oduzme ispade da je tako. Upoznala sam jednu porodicu koja je htela na sponzorstvo države da dođe ali Skilled (na zanimanje)tražili su im oko 50 000AUD na računu ali ne može nekretnine i sl. samo da su vlasnici keša.

Ali evo nove nade...Evropa nam nudi neka bolja rešenja. A kad zaradim malo parica možda i dođem da vidim Operu, kengure, koale.

Pozdrav :)
bananas
(complicated mind)
2012-08-18 09:54 AM
Ovaj Zupa kad cita primeti tek svaki treci red a razume svaki peti. Tako nekako. Studentska viza ne podrazumeva useljenje a već smo apsolvirali koja je kombinacija u pitanju. Nije mi samo jasno kako Pundzabi skupe tolike pare. I još mi nije jasno da li postoje razliciti cenovnici za razlicite zemlje? Kako stvari stoje, Australiji preti invazija pre sa vode nego iz vazduha. Camdzije navalile i nemaju milosti.
Ozie
2012-08-18 06:27 PM
Sutra u 6:30 na Today Tonight biće o tome kako se drasticno menja demografska slika Australije u korist naroda iz Middle East, Kine, itd.
Kebab radnje samo nicu kao pecurke posle kise.

Doci će vreme da ćemo anglosaksonce svecom traziti, po onoj „nasi drumovi će se zaželeti Turaka...”.
Ozie
2012-08-18 06:38 PM
A što se tiče zaplene imovine, secam se kad meni zaplenise neki anglosaksonci imovinu sa stare devizne stednje Beogradske Banke, u visini od nekoliko hiljada DM. Još sam dobro prosao jer su mnogi gubili i po 100, 200 hiljada dolara.

Nekoliko godina posle kad sam tražio da mi bar isplate u dinarima, onima sa 15 nula, rekose mi da su stopirali isplatu „do daljnjega”.
Sad je i to zavrseno i ne sekiram se jer je BB davno nestala.
Pojeo vuk magarca.
bananas
(complicated mind)
2012-08-18 07:00 PM
Nemam losa iskustva sa saksoncima. Prvi boss mi je bio Englez, gospodin covek. Dok njegova žena bese sve ne samo to (totalna prakljaca i zloca).
zupa
(DR.MR)
2012-08-18 08:43 PM
Dobro ja razumem i znam šta pišem,svi ste vi zaboravili Pauline
Hanson i one nation.
Ne daj boze da oni dobiju većinu,javno kažu da su protiv imigranata,
naravno pomi se izuzimaju,još kažu kako smo mi zauzeli njihova radna
mesta i da zasluzujemo da nas deportuju,naravno kad nam pokupe imovinu.
A za ozi,ako je banka propala propale su tvoje pare,šta je u tome
cudno tako je svuda u Srbiju kao i u Australiju.
vudu2-lenjin2
2012-08-18 10:50 PM
>>>>Ovaj Zupa kad cita primeti tek svaki treci red a razume svaki peti.

HAHAHAHAHAHHA PA PROVALILA TE JE ZA SVA VREMENA HAHAHAHAHA, UBIJ SE ODMAH!!
Ozie
2012-08-19 05:30 AM
Zupa, nije poenta u tome sto je propala nego sto je opljackala mnoge daleko pre propasti.
Posle opljackao Jezda pa Dafina.

Šta bi sa Angrobankom, koji saksonci nju opljackase?

Pljackasi se ne prepoznaju po boji, naciji, itd.

Ravel
2012-08-19 07:29 AM
Evo, sto rece Bananas, da opet malo „guknem”:))), da napravimo neki jing-jang:))))na ovoj diskusiji.
Da se malo vratim na temu studentskih viza. Ni meni nije jasno kako svi Indijci, milione Kineza sakupi toliku lovu za takve vize. Pored njih tolikih sad jedna mala Srbija ispade „opasnija”?! Pa, nek' im se onda i mijenja demografska slika u korist camdzija i njima sličnih. Gledam danas „Sunday night”...opet oni o camdzijama, pa nešto kontam možda je lakse doći ovamo preko Sri Lanke:)))).
zupa
(DR.MR)
2012-08-22 09:15 PM
MOODO LENJINOVO...KOJI DEBIL DA NE POVERUJESH,
ZATO ON MOžE SA ZADNJIM SLOJEM AUSTRALACA...FUUUJ..
gastarbajterpatriota
2012-08-31 06:26 AM
hm
gastarbajterpatriota
2012-08-31 06:38 AM
EVO DA I JA PRIPOMOGNEM GOSPODJI OKO (NE)DOLASKA U AUSTRALIJU.

PRE SVEGA PRIMETI OVE LICEMERE, DEDA ZUPU, I DEDA CIKA BRKICU STUDENTA POD STARE DANE, KAKO TI DAJU SAVET DA NE DODJES U AUSTRALIJU, A ONI JOSH UVEK SEDE U AUSTRALIJI!?

STARI PERVERZNJACI, OKACHENI O PREDOBROJ MACEHI, GRIZU SAMI SEBI REP.

IZVINI, ALI MORAM DA PRIMETIM DA TI NISI ZA AUSTRALIJU, SUVISHE SI MEKA...NEKAKO MI DELUJESH BEZ ENERGIJE DA SE IZBORISH ZA OVU DIVNU ZEMLJU. POSLALA SI MUZA DA POSTANE VARIOC, STO NIJE FER, JER ME PODSECAS NA JEDNU GLUPACHU ODAVDE, KOJA JAKO VOLI VINO, I SALJE SVOG MUZA NA DEGUSTACIJU.
STA SI OCHEKIVALA PO PITANJU SVRSTAVANJE SRBIJE U RIZICNE KATEGORIJE? DA BUDE MOZDA ISPRED SVAJCARSKE, NEMACKE, ILI VEC STA!? HA, HA, HA, HA...DELUJES KO GUSKA, KOJA ZIVI U OGRADJENOM PROSTORU I UOPSTE NEMA OSECAJ GDE SE NALAZI...ALA TE SRBIJA, KADA JE TAKO DOBRA, STO POKUSAVAS DA BEZIS OD NJE...

I DA TE PUSTE OVDE, OPET NEćE Ništa DA BUDE OD TEBE..POSTACES NEKI DEDA ZUPA, CIKA BRKICA ILI NEKI MAGARAC OVDE KOJI BULJI PO CEO DAN U KOMPJUTER I PLJUJE AUSTRALIJU, A SEDI U NJOJ.

BOLJE NE DOLAZI, ISUVISHE IMA OVIH NASHIH LUDAKA, PA NAM JOSH TI I NE TREBASH. BASH LEPO STO NISI IZBEGLICA, I STO IMASH PARA, ALI TE NIKO NE RAZUME...Otkači...OVDE TREBA LJUDI TIPA VUDUA...I TO JE TO.

AJDE, IDI U EVROPU...PA KADA BUDE RAT, ETO TEBE KO IZBEGLICA...
STETA STO IMASH DECU, DEDA ZUPA BI TE OZENIO...ON JE JOSH MOMAK...
josh-uvek-ovde
2012-08-31 03:09 PM
Jel to lupa moj prozor u sobi ili...?
gastarbajterpatriota
2012-08-31 08:16 PM
AUSTRALIJA, USA I SVE TE ZAPADNE ZEMLJE SU SUROVE, I U NJIMA OPSTAJU RADDNI, SPOSOBNI LJUDI A NE MAMINE MAZE.
ZAMISLI DA SE OTVORE GRANICE IZMeđu AU I SRB, U KOM SMERU BI SE KRETALA IMIGRACIJA? U SRBIJI BI OSTALI SAMO POPOVI I UZI KRUGOVI STRANAKA. E SADA KADA DODAS JOS 95% POSTO ZEMALJA U SVETU BI ProšlE KO SRBIJA, ONDA DOLAZIS DO ZAKLJUCKA DA JE PUNO SVETA KOJI HOćE DA SE USELI U AUSTRALIJU. AKO POVRH TOGA DODAS NAPREDNE ZEMLJE, KOJI IMAJU SVOJE OBRAZOVANE LJUDE, KOJI želE DA UZIVAJU U AUSTRALIJI, ONDA VIDISH DA JE OGROMAN BROJ LJUDI PRED VRATIMA AUSTRALIJE, A Među NJIMA I TI...SA SVOJOM FAMILIJOM...
NAZDRAVLJE, NISI JOS NI USHLA, A VEC SI POCELA DA MENJAS AUSTRALIJU...VEC SI PROZVALA AMBASADU AUSTRALIJE DISKRIMINACIONOM, I TO SA JOS LOSHIM ENGLESKIM...TIPICHNA NADUVANA BALKANSKA PROTUVA...KOJA, UMESTO DA MENJA SEBE, POCINJE DA MENJA SVET OKO SEBE...
...E ONDA SI DOSLA, NA FORUM SIDNEJ, NA KOME IMA PETORO LJUDI, SVE MOJEG DO MOJEGA...KOJI BI TREBALO SA SVOJIM SAVETIMA DA TI POMOGNU...
..I GLE CUDA, VEC SI U RUSIJI...HA, HA, HA...

...E MOJA SESTRO, TI SI JOS JEDNA KOJA UZ KAFICU, I CAVRLJANJE PROBA DA IZGUBI SEBI VREME, DOK TAMO NEKI NESRETNIK VARI...
SVE INFORMACIJE KOJE TI TREBAJ ZA USELJENJE U AUSTRALIJU, SU JAVNO DOSTUPNE, ZA RAZLIKU ZA USELJENJE U SRBIJU...
JA I DAN DANAS Ne znam STA ZA MENE RADI, MINISTARSTVO ZA DIJASPORU?

DALJE, PRE NEGO STO NEKOG PROBASH DA IMPRESIONIRASH SA SVOJIM NEKVALITETNIM OBRAZOVANJEM, PROBAJ DA VIDISH SEBE U NEKOM RUDNIKU, ILI VEC NEGDE GDE JE AUSTRALIJI POTREBNA RADNA SNAGA...

DALJE, NE POKUSAVAJ DA BANANA REPUBLIKU SRBIJU, PREDSTAVISH DA JE SVET CIVILIZACIJE, KULTURE I FER PLEJA...
TIM LJUDIMA U AMBASADI JE MUKA, OD SRPSKIH KENJATORA, LOPOVA, PREVARANATA, LEZILEBOVICA...SVI SU U STILU, JEL BA, KAKO JA DA SE PENZIONISHEM SA SOCIJALOM, I ONDA SE VRATIM U SRBIJU, SA HILJADU IPO NA DOLARA NA MESEC...

TO STO SI TI PLAVE, KRVI I NISI IZBEGLICA, I JOSH IMASH MUZA VARIOCA, I JOSH NEMASH PARE, TRICHAVIH 95K DOLARA, TO JE VEC DRUGO PITANJE...NE POKUSAVAJ DA DOCARASH NIKOME, KO SU TI DIVNI LJUDI, SLOBA, ARKAN, CECA, MLADIC, KARADZIC, ...ITD...CUTI...NE PRICHAJ NIKOM O CRKVI, NASOJ, O LECENJU NARKOMANA LOPATOM..O VAVAMA, O CETNICIMA, PARTIZANIMA, ...HRVATIMA, LJOTICEVCIMA, NEDICEVCIMA...

NE PROBAJ NIKOM DA OBJASNISH DA IZ SRBIJE SI TI PRVA ZENA KOJA SE SELI U SVET, CISTO, JER VOLI DA CESKA KOALE ZA MUDA...

PAZI KO TI JE DAO SAVET, NEKI POLUDELI STARAC IZ AUSTRALIJSKE ZABITI, KOJA SE ZOVE MORI BANJA. TAJ COVEK JOSH NEZNA DA JE RAT PROSHO, I IMA SAMO DVE TEME, KOLEDZ I IRINEJ.
ILI ONAJ CIKA BRKICA, KOJI TI DAJE SAVET DA IDESH U RUSIJU..MAMICU MU ...EM POKVARENU, IZBEGLICKO GOVNO, KAKO EJ POKVAREN...SMESTIO SEBE I DECU U AUSTRALIJU, I SADA POD STARE DANE Nešto STUDIRA A NESRETNICIMA POPOUT TEBE, ZAVLACHI PRLJAVIM BALKANSKIM TRIKOVIMA...
ETO, ON SE PATI U AUSTRALIJI, PA KAO RODOLJUB, ISKRENO TE SHALJE KOD PUTINA, RASHIRENIH BUTINA..VEROVATNO.
SRAM TE BILO, IZBEGLICKA NAKAZO, KAKO TE NIJE SRAMOTA DA TERASHE NEKOGA NEGDE, GDE TI SAM Ne bi OTISHAO...

AUSTRALIJA NIKOG OVDE NE DRZI NA SILU...SVAKA PROTUVA KOJA NIJE SRETNA, SAMO NEKA KAžE, IMIGRACIONI ZAVOD PLATICE MU KARTU, I DACE MU KESHA ZA TROSAK...

STA BI TI HTELA, DA SE POJAVISH U AMBASADU, I DA DOBIJES ODMA VIZU, A ONDA PRVIM LETOM PRAVO U SIDNEJ, SA KRALJICOM ELIZABETOM, PREKO CRVENOG TEPIHA?

SESTRO, AUSTRALIJA JE ZEMLJA ENGLEZA, JER SU JE ONI PRVI OSVOJILI...ONI PUSTAJU KOGA HOćE I KOGA TREBAJU...NE DAJ BOZE DA SRBI PREUZMU AUSTRALIJU, POCEPALI BI JE GORE OD JUGOSLAVIJE...I NAJGORI ENGLEZ NA VLASTI, JE BOLJI OD NAJBOLJE SRBINA...

ZAMISLI SRBIJU KAO SVOJU MAJKU, PIJANICU I HEROIN ZAVISNIKA I JEDNU DIVNU MACEHU AUSTRALIJU KOJA PRIMA NEZBRINUTU I ZAPUSTEN U DECU, POPUT TEBE MENE I JOSH STOTINE HILJADE SRBA...

ALI NI ONA NIJE MOCNA, PA SE UVEK NADJE NEKI IZROD, TIPA DEDA ZUPE, KOJI SE ZAGUBI PO SRPSKIM REZERVATIMA, ZVANE CRKVENE SKOLSKE OPSTINE...TO JE STVARNO UMETNOST, DA POBEGNESH HILJADU KILOMETARA OD SRBA I ONDA SE UMRSISH OPET SA SRBIMA...
TAJ MATORI KENJATOR, POTROSHIO PEDEST GODINA U AUSTRALIJI, I EVO GA JOSH Nešto MRSI, PO PITANJU SRBA...TE ON ZNA, TE ON VODIO, TE ON MRZI OVOG, ALI ...MARSH MU PICHKU MATERINU, SKOTE MATORI, PEDOFILU I MANIJACHE, SEREM SE NA TVOJU RELIGIJU I POSTENJE, KOJA SE SASTOJI DA ISPRCASH NEKU RADODOJKU I DA SE NAJEDESH SLANINE...MARSH SEREM TI SE NA CHELO, I PAMET KOJU TI PRODAJESH...
..NJEMU SU USTVARI POSLASTICE, TAKVE GLUPACHE KAO TI...ON JE TU DA ULETI, I POMOGNE, I AKO MOžE DA SE OGREBE ZA NEKI SEKS...TO JE TIPICHAN GEDZA, BALKANSKI JUNAK, I HEROJ KOJI JE UVEK RANJEN U GUZICU DOK JE JURISHAO...

STA BI TI JA PREPORUCHIO, DA OSTANESH TAMO GDE SI I DA SE POSVETISH DECI, I DA ZABORAVISH AUSTRALIJU.. NISI TI ZA TO...TI SI JEDNA OD MNOGIH, KOJI VOLE DA RATUJU POD JORGANOM...ENGLESKI NEZNAS, NEMAS ENERGIJE, IMASH VISOK EGO...JEDNOSTAVNO, S...O TE BALKAN.
BALKANSKA PROTUVA, JEFTINA RADNA SNAGA...NEMASH STA DA PRODASH...OSIM PLJUVANJA PO IMIGRACIONOM ZAKONU, I SESTRO SLATKA DA TI KAžEM UZ KAFICU...

IZVINI, SAMO SAM ISKREN, Ništa PROTIV TEBE..SAMO TO JE MOJA REAKCIJA NA OSNOVU STA SAM PROCITAO NA OVOJ TEMI...MISLIM DA OVA SHOK TERAPIJA, JE BOLJA OD OVIH LICEMERNIH, BALKAN HIPOKRATSKIH JEFTINIH FRAZA...„DA, DA...AUSTRALIJA NIJE ONO STO JE NEKA BILA...”, „MRZE SRBE...I PRAVOSLAVCE..JER NAS NE RAZUMU...”, TRALALA, ITD...
OtkačiTE...

AUSTRALIJA JE NAJDIVNIJA ZEMLJA NA SVETU...SA EVROPOM MOžE DA SE MERI SAMO SA NORVESKOM, ILI SVAJCARSKOM...PO CEMU HOćeš, PO LEPOTI, PO PROSTORU, PO CISTOCI, PO PRILICI ZA BIZNISS/POSAO, PO SKOLOVANJU, PO POTENCIJALU, PO MULTIKULTURI...PO BEZBEDNOSTI, PO SLOBODI, PO CEMU HOćeš...
SRBIJU NEMOJ DA PROBASH, DA UPOREDISH U NICHEMU, BIćE SUROVO...
TIPICNA ZAMKA, „ZNaš DA MI U SRBIJI NEMAMO PEDOFILA/KURVI/ZAVISNIKA ITD...” RAZLOG, SRBIJA NEMA PARE DA VODIS STATISTIKU O TAKVIM TRICHAVIM STVARIMA...

SAMO JE RUSIJA I KOLUMBIJA GORA OD SRBIJE GDE MOžE NEKO DA TE UCMEKA NA SRED ULICE, ZGAZI, PREBIJE...

JEDNOSTAVAN SAVET, MARSH IZ AUSTRALIJE ZA OVE KOJI JE NE VOLE..I KOJI NE VERUJU U TO...
OVAJ DEDA ZUPA, TREBA DA BUDE PROTERAN KAO NAJVECI AUSTRALIJSKI SMRAD...ALI ETO AUSTRALIJA TOLERISHE I TAKVE BUDALE...KAO STO JE ON...
OSECAM DA JE ZAKRCHIO ZDRAVSTVENI SISTEM OVDE, JER SVE mogućE BOLESHCINE SU GA NAPALE...

ETO, TOLIKO, NADAM SE DA CEMO DA SE VIDIMO, ILI U AUSTRALIJI, ILI U BEOGRADU...PA DA SE KRESNEMO, DOK ONAJ ROB VARI...CUVAJ TOG NESRETNIKA, I TU DECU, JER AKO TE ON OSTAVI, ZAVRSICES KO BANANAS...
zupa
(DR.MR)
2012-08-31 11:06 PM
HAHAHAHAHAHAHAHA,al si potrfio ko prstom u IR...JEVO D..E.
suze su mi ishle od smeha kad sam procitao kako me je ova
ustrasena protufa opisala...hahahahahahahaha...hahahahaha.

ruda gvozddja sada umesto $130 kosta $90 DOLARA...čitaju i KINEZI
ustraseni šta pišes pa se nešto neckaju da kupuju gvozdje,

A kako su Srbi losi ovde,svaki drugi ima desetak kuca u kojima
stanuju ti njegovi divni englezi,još mora da ih jure da plate
stanarinu jer sve dadose na konjske trke kao ova USTRASENA PROTUVA,
zvana gastarbajterpatriota,taj postavi jezik...just english please,,
samo njima lize dupeta...
 Comment Remember this topic!

Looking for Lava Rock Bracelets?
.