Forums : Sidnej

 Comment
Zivot u Sidneju
shkomi
2012-02-26 08:11 AM
Pratim ovaj forum već dugo skupljam informaciju, gledam stare teme, ali nisam uspeo bas sve da nađemšta me zanima. Ako je neko raspoložen, ima visak vremena a živi u Sidneju zamolio bih ga za odgovre na neka pitanja koja mi se vrzmaju po glavi.

Elem. Ja kao gradjevinski inzenjer M.Sc structural engineer i žena kao ekonomista B. Sc economy sa dvojedece od jedne i tri godine razmishljamo o preseljenu u asutraliju.

1. Koliko je trenutno lako naći posao u Sidneju ili ga promeniti. Da li se oseca uticaj svetske krize i koliko
2. Da li znate možda gradjevinskog inzenjera konstruktivca, koliko je teško/lako naći posao i u kom su rangu plate
3. Da li je realno da neko sa srpskim ekonomskim fakultetom nadje posao u struci u Sidneju. U kom su range plate.
4. U kom su rasponu mesečni troškovi potrebni za noramalan život 4oclane porodice
5. U kom su rasponu cene kuce(stana) za 4oclanu porodicu u pristojnom kraju blizu skole ili obdanista.Ova tema mi je najaznimljivija. Koji su krajevi ok za zivot porodice, da imaju dobar odnos cena/lokacija/kvalitet. Da li je bolje kuca ili stan. Kako se krecu cene. Koliko je teško uzeti kredit. KOja je godisnja kamata
6. Kakve su cene skolovanja dece. Da li je to nešto neizdrzivo ili je u granicama prihvtljivosti.

Bilo kakav savet preporuka sajt su dobrodosli

Hvala svima unapred
sidtak
2012-02-27 11:19 PM
Нашао си погрешну Цркву да се молиш,ови што би ти нешто и написали су сад заузети.Ма на 7'ом су небу:)
bananasBelow viewing treshold. Show

bananas
(complicated mind)
2012-02-28 05:36 AM
Deqa und Ich sind u vozu. Trans Ojropa ekspres. Onaj sto ide u krug preko Sibira.
mosman
2012-02-29 01:48 AM
e moja bananas,treba ti gejak a taj budalan može u voz samo ko kondukter ili kelner.
sidtak
2012-02-29 01:51 AM
АХАХАХАХАХАХААХХААХАА ма ти си пуко тотално човече,јбт ладно те је гавран провалио да си то што је написао,,,...ахахахахахаха
mosman
2012-02-29 02:03 AM
što se sad ti trpas?naso si na koga da se ugledas i ponavljas njegove gluposti.i tebe je onda bananas provalila kad je rekla da si seljo.takvi su ti rezoni vidi se iz daljine.
sidtak
2012-02-29 02:44 AM
Човече,остави жену на миру,вијаш је на свакој дискусији,толико си провидан.
bananasBelow viewing treshold. Show

bananas
(complicated mind)
2012-02-29 03:51 AM
Eh mosman, nemas ti pojma...
Raven_UK
(Nepopravljivi Popravljac)
2012-02-29 06:23 AM
pi bre, pa vi se i ovde pichite!
ja mislio neko pomaze choveku sa savetima, a posto nisam iz sela sydney, reko aj da se ne mesam...kad ono mosmajmun opet kolo vodi!

Mosmajmune okani se corava posla covece, nikad nećeš biti shmeker kao Brka, niti pajac ko Tamponov. Nemas sanse čak ni da budes kewl dude Sidko, jerbo ne ispijas ljutu na eks, nego ko neka peechkica!

Moram da priznam otkad je tampi u tvoru, ova diskusija je dobila mnogo pozitivniju karmu. Nadam se da će tamo i da ostane, tj da ga je moderni pritvorio i bacio kljuc! Zao mi samo Brke, narodnog heroja, pogibe jadan u borbi protiv najveceg bilmeza ovih diskusija. Neka mu je robija laka i kratka!

Bako, kad smo već kod vozova, ja sam ti vise za orient-express...ti bebi dol, a ja mustafa (sa saksiju na vugla)...šta kažeš? A mogli bi da oprobamo onaj usralijski, kako se zove...GHAN-CI, everybody likes the sound of the train in the distance, sto kaže chika Paul Simon the american tresure...

mwah-mwah!
bananasBelow viewing treshold. Show

bananas
(complicated mind)
2012-02-29 06:40 AM
Ahahaha saksije na glavama :))) aja ja aja ja aja ja jaa ... Ne pravim pitanje sve dok put traje bar nedelju dana.

Ja neću da se mesam u sidadzijine i mosmanove poslove. Bih nešto napisala postavljacu ali onda moram da mislim jer je postavio odgovornu temu. Možda stogod i napisem, će vidim.
LeaDiKaprio
(shumska)
2012-03-03 12:20 PM
1. A koliko je trenutno lako naći posao u Srbiji ili ga promeniti. Da li se oseca uticaj svetske krize i koliko? To je ono sto treba da poredis.

2. I ti i tvoja žena imate struku za koju vam treba lokalno iskustvo. To je bio najveci kamen spoticanja ovde i za gradjevince i za ekonomiste. Možda malo teze za ekonomiste, ali sa dvoje male dece ona bi imala drugih prioriteta.

Ono sto je bitno je da li je tebi tu gde si dovoljno loše da ćeš istrpeti sitne nelagodnosti da bi ti bilo bolje?

Desperadosima najbolje ide prelazak na novo...

3. Vidi odgovor pod 2. Konsultuj seek.com.au ili jobs.com.au ili mycareer.com.au

4. Koji god da je raspon pokrices ih sa platom.

5. realestate.com.au, pogledaj pod „rent”
Za većinu pitanja ovde si malo preterao. To ti ja kao kad bi beba koja se rodi pitala „e, cale, kad ćemo da trcimo maraton”. Cekaj sine da propuzis, prohodas, naucis da koristis nosu...

Mislim, šta te briga za godisnju kamatu, sad, u ovom trenutku??? Pokusavas da kontrolises stvari koje ti nisu pod kontrolom. Ako hoćeš da dodjes, samo su dve stvari bitne: koliko ti je loše gde si sad i koliko si spreman da učinis da ti bude bolje.

6. Za tvoju decu skola je besplatna, sem ako nećeš da ih upises u onu koja se placa. Fakultet se placa, ali i za to postoji kredit koji se otplacuje kad pocnes da radis, prema to nije ni „A” od aktuelno sa 1 i 3 god decom.
Deca krecu u skolu sa 5 godina.
revizor
(pilot)
2012-03-05 05:42 AM

Misko dodji ,probaj,tamo ništa ne prodaji.Trenutno rudarstvo je jača industrija ovde,ako tvoje zanimanje se poklapa sa njihovim potrebama,bićeš ok.Sidnej ,veliki grad ,velika guzva.Kada stignes ovde informacije same dolaze:).Budi spreman ako želiš da ostanes , na polaganje dodatnih ispita na sve to što ste zavrsili,raspitaj se šta ti priznaju od vasih diploma ovde.Zamisli sada ljude izbjeglice koji su dosli i dolaze sa brodovima iz Iraka ,Avganistana,Pakistana...i trenutno se nalaze u centrima za izbjeglistvo,i nemaju nikakvih pitanja i jedino im je bitno da stanu na tlo Australije,sada ih pustaju svaki mjesec po 400 ljudi u gradove.Vozi Misko i sretno.
 Comment Remember this topic!

Looking for Unicorn Gifts?
.