Forums : Toronto

 Comment
Saznajemo razrešen vladika georgije
who_cares
2015-05-20 05:36 AM
Episkopa kanadski Georgije (Đokić) razrešen je na zasedanju Svetog arhijerejskog Sabora SPC, saznaje „Blic”. Georgiju je, prema našim informacijama, nuđeno da se sam povuče, ali nije hteo.

Ovakvo glasanje Sabora dokazalo je autoritet patrijarha, koji je pokazao da svako mora da bude spreman da se suoči s odgovornošću i da nema nedodirljivih.

Podsetimo, Georgije je prethodnih dana odgovarao na optužbe iznete u izveštaju komisije koja ga tereti za nedolično ponašanje.

Prema saznanjima „Blica”, Georgije je sve optužbe negirao napomenuvši da je od zapuštene eparhije napravio jednu od najuglednijih.

Kako je „Blic” ranije pisao, vladika bački Irinej nedeljama pre Sabora počeo da priprema puč i oko sebe okupio grupu episkopa. Njih 21 od 47 vladika, koliko čini Sabor, na prvi dan zasedanja 14. maja došli su sa potpisanom peticijom, a imena „Blic” ekskluzivno objavljuje (pogledajte antrfile na kraju teksta).

Oni su peticijom tražili smenu članova Sinoda i obustavljanje procesa razrešenja dvojice episkopa - mileševskog Filareta i kanadskog Georgija. Smenu je ranije predložio Sinod nakon uvida u način na koji su raspolagali crkvenim novcem, ophodili se prema sveštenicima i vernicima, ali i vodili svoj monaški život.

Potpisnici peticije
1. kanadski Georgije
2. zapadnoevropski Luka
3. britansko-skandinavski Dositej
4. srednjoevropski Sergej
5. mitropolit zagrebačko-ljubljanski Porfirije
6. gornjokarlovački Gerasim
7. dalmatinski Fotije
8. banjalučki Jefrem
9. bački Irinej
10. banatski Nikanor
11. sremski Vasilije
12. mileševski Filaret
13. vranjski Pahomije
14. niški Jovan
15. kruševački David
16. šabački Lavrentije
(potpis upitan)
17. valjevski Milutin
18. jegarski Jeronim
19. švajcarski Andrej
20. braničevski Ignjatije
21. moskovski Антоније

http://www.blic.rs/Vesti/Drustvo/560545/SAZNAJEMO-Razresen-vladika-Georgije
tocilo
2015-05-20 06:33 AM
Pravda je spora ali dostizna. Najzad da osoba koja ne zasluzuje
da bude vladika je sklonjen.
Samo kako će sad bez silnih putovanja I zivota na visokoj nozi?
CTEBA
(penzioner)
2015-05-20 06:43 AM
Најгора казна да имаш па немаш.
Мада нисам сигуран да нема.
boaz
(neradnik)
2015-05-20 07:45 AM
Rano jutros sam dobio tele poziv iz Boegrada da je Georgije rasresen. Sada treba da se vidi da li će on to da prizna jer ako ne priznaje Saborsku odluku vratice se u svoj Milton - Hilton I tek tada će nastati belaja.
U Georgijevu samoodbranu rece da je Kandska Eparhija bila zapustena kada je on nju preuzeo pre tridesetak I kusur godina. Pa tada nije ni Kanadska Eparhija postojala već je Kanada bila zajedno u Istocno Americkom Eparhijom.
Pored toga tada je manje bilo našeg naroda u Kanadi,manje naših izbeglica ali I bez toga postojale su vecina naših crkvi I poverenistva sirom Kanade. Sa Georgijem ili bez njega ili sa nekim drugim možda čak I bilo bolje. Svejedno, kako vreme prolazi I vise našeg naroda ima biće I bolje.
Naravno, pod uslovom da se sav taj nas povrati nazad u crkvu,a koje je Georgije I popvi koji su još uvek među nama rasturili svojim zulumum sav taj narod.Zato narod ne ide u crkvu,ispisuje se iz clanstva cr.sk. opstina I ne daje pare.Pored toga mnpgi se plase da im žene I cerke ljudi u mantiji ne scape!
Sada treba videti da li Georgije priznaje svoj poraz ili će se vratiti u SVOJ manastir da I dalje vodi borbu sa svojim pajtasima Davorom,Rakanovicem,Kuzmanicevim, Milicevicem,Francuskinjom I još par njih uz svoj Manstirski Harem...
Ne treba zaboraviti I to da je on skora kupio kucu koja navodno glasi na njega I Eparhiju,a nalazi se pore manastira.
Može lako da se desi,al za to on nema hrabrost, da kao japanac izvrsi KARA KIRI I da ga odmah strpaju u groblje koje je sebi namestio u manastiru. Sumnjam da je za to platio kao ostali narod?!
Ako mse nasilno ne povrati u manastir možda će da se pridruzi svom sinu u New Yorku koga je uvek posecivao pred svaki njegov dalnji put.Ustvari Georgije je već I deda jer taj njegov sin iako mlad od nekih 24 g. ima dvoje dece. Za ostalu decu Georgija nisam siguram?!
I da dodam, njegova advokatinja je koliko sam nacuo dala je ostavku, vise nije Eparhijhska advokatkinja.Možda će I ona da se seli za New York?! (HAHAHA!!!)
levo-krilo-7
(fudbaler nekad bio)
2015-05-20 08:40 AM
Od njegovog povlacenja nema ništa nije on taj karakter da učini na volju naroda ,tek sada pocinje raskol I motke pajseri podmetacine itd.Neka ovo posluzi mladjim generacijama za primer ja sam mator mene ne interesuje mnogo ali neka znaju da ovako netreba .Dodje I taj dan ali sumnjam da je gotovo.
nekad-sad
2015-05-20 06:17 PM
najbolji komentar za mene
copy-paste iz komentara druge stampe
neregistrovan korisnik.
Ovo nije prvi put da Vl. Georgije biva smenjen iz Kanade. 1992.je po kazni premesten za Milesevu zbog veze sa udanom zenom Milicom Dir.. Pokojni patrijarh Pavle ga vratio nadajuci se da se popravio. Ali vijagra neda mira, pa je nastavio sa ženama, sudovima, parama, bahanalijama, Kubom itd. Sto ga je kostalo. Ali ne bojim se ja za njega, ima on kanadsku penziju i dobro se napljackao, pa ni zivotni stil neće promeniti. Cucemo mi još mnogo puta za njega.
oes123
(zubar)
2015-06-04 06:23 PM
Britanski kralj se odrekao svoje krune zbog jedne poderane Americke raspustenice ...
 Comment Remember this topic!

Looking for Chakra Necklaces and Bracelets?
.