Forums : Toronto

 Comment
Welfare
ZonaSumraka
2014-07-07 02:14 PM
Da li bi neko ko zna vise mogao da mi da neki savet/informaciju o velferu/socijalnom/penziji u Ontariju? Raspitacu se normalno i na „government” vebsajtu (za sad ništa specificno nisam mogla da nađem, pa ću ih i pozvati, ali zanimaju me vasa iskustva!

Moj primer je sledeći…

Posle 10 godina rada u jednoj firmi – firma se zatvara. Znam da ostajem bez posla. Znam da ću imati pravo na unemployment maksimum 9 meseci. Ali, brine me sto mi se blizi 60. – rano je za penziju, na istom radnom mestu sam radila od našeg dolaska u Toronto i bojim se da neću moći da nađemnovi posao u ovim godinama (ne mogu ni neki mnogo mladji u ovoj „ekonomskoj situaciji”…)! Da dodam, muž mi je na „disability” penziji već 2 godine (jako niska suma, zbog moje do sad relativno visoke plate). Koje su mi opcije u tom najgorem slučaju da za 9 meseci dok primam unemployment ne uspem da nađemdrugi posao? Nikad nismo bili na „welfare-u”, koliko bih tu uopste I mogla da dobijem (ne znam nikog ko je bio da pitam!) – da li je to dovoljno za zivot dok se ne nadje posao?? Da li bi muzu automatski povecali penziju sa obzirom na to da ja vise nemam posao (sad mu nije ni pola od maksimalne penzije – mislim da je maksimum $1200 sa svim dodatcima a on prima samo oko $550)?

Zahvalna sam na svim odgovorima…
levo-krilo-7
(fudbaler nekad bio)
2014-07-07 02:32 PM
Imaš Belogn Andjela,vecitog velferasa ovde on zna sve ,onda ova muskurta on je još bolji bio na socijali na Kosovu onda bio socijalni problem u Srbiji sad je u Kanadi na welferu 12 -ti sin od cuvenog Tachirija ,,onda imaš LOLA ona je 20 godina na welferui ponekad se poturi nekom cokoladnom te joj sklepa dete I tako dalje,,na pravu si adresu dosla ...srećno
ZonaSumraka
2014-07-07 02:50 PM
uf fenomenalno... bas me utesi :(
-Ni-na
2014-07-07 05:29 PM
ODSP office će sigurno imati najtacniji odgovor na vase pitanje. Pretpostavljam da kalkulaciju za muzevljevu penziju rade na bazi vasih primanja pa prema tome, morate ih obavestiti da vam se plata promenila ili će. Sigurno će traziti pismo od kompanije, kao dokaz i verovatno će povecati muzevljevu ODSP. Oni su inače povezani sa OW (velfer) pa će vam najbolje objasniti šta vam je ciniti.

Srećno
CTEBA
(penzioner)
2014-07-07 07:20 PM
Не верујем да овде ико може да ти да тачан одговор.
Свака ситуација је другачија.
Ако одеш до неког од државних места, вероватно ће моћи да ти дају далеко боље податке.

http://www.servicecanada.gc.ca/cgi-bin/sc-srch.cgi?app=lst&pv=on&ln=eng

Постоји безброј могућности о којима већина нас нема појма.
Тренирање за нову професију, разни могући сценарији и све остало, али већина која кроз то не пролази, нема појма о томе.
Исто тако колика ће бити отпремнина, дал имаш права на њу и све остало можеш да добијеш код њих.
oes123
(zubar)
2014-07-07 07:31 PM
Možeš da uzmes ranu penziju u 6o g. Izgubis oko 30-35 % ali ustvari tek pocnes da gubis kada napunis 79 g. starosti. Da li ćeš do tada živeti I da li će ti trebati tada ta razlika znak je velikog pitanja?

Možeš da zoves direktno penzioni fond u Otawi pa će ti oni tačno reći da li ti se to isplati?

E sada ocekujemo odgovor od Muskoke I Kacavendica, oni su eksperti I za welfwe I penziju,a I ostale mucke...
muskokaBelow viewing treshold. Show

muskoka
(arch)
2014-07-09 08:17 PM
...evo i cika Muskokinog saveta...najbolje da odes na vasar u Nijagaru,pronadjes lokalnu pandurku i nju pitas...ona se druzi sa popovima,zubarima i ostalom elitom,nosi lepe cizmice (a cizma glavu cuva,čak i krajem juna) pa bi bila prava osoba za davanje strucnih saveta...lako ćeš je prepoznati po sombreru koji ne skida ni u kom slučaju...sve detalje možeš videti na objavljenom snimku,kao i zubara koji mase okruzen sa 3000 omladinaca...a omladinki nigde...
baresh
(zanatlija)
2014-07-09 10:11 PM
„...evo i cika Muskokinog saveta...najbolje da odes na vasar u Nijagaru,pronadjes lokalnu pandurku i nju pitas...”

Nema ništa od vasara. Em je pros`o, em je vreme petrovskog posta.
Svi putevi vode u Milton - cika Muskoko...
oes123
(zubar)
2014-07-09 10:58 PM
More Musakini putevi I to bas svi vide u Bajbukanu. Ocigledno ne zna da devojka u cizmama takve sutira u guzicu.
Ce nas trazi da mu saljemo cokalade u bajbukanu...
muskokaBelow viewing treshold. Show

muskoka
(arch)
2014-07-10 09:16 PM
...znaci,ako tetka sa cizmicama stize u Milton,eto i mene...samo javite na vreme da ne dolazim dzabe...pa nek' me mesi kako zna i ume...za ovakvu tetku može 'leb na vodi,pirinac na vodi,ma i Beograd na vodi...kad je već post...nego zubar,kad je već znaš,daj joj moju bizi kartu: Muskoka Toronto,kaži da sam spicles na sombrero,a o celoj pojavi da ne govorimo...
 Comment Remember this topic!

Looking for Oil Diffuser Bracelets?
.