Forums : Operativni sistemi

 Comment
Otvaranje fajlova
zagortehej
(darkwood)
2012-06-03 01:34 PM
Dobio sam od prijatelja disk sa koga hoću da instaliram jedan operativni sistem, cisto radi vezbe, međutim kad hoću da otvorim neke fajlove dobijem poruku „windows cannot open this file”„ To open this file,windows needs to know what program want to use to open it” u pitanju je file „boot.sdi”. Koji to program treba da imam da bih to uradio. i ranije sam nailazio na ovakav problem ali nisam uspeo da to reesim. Siguran sam da ćete mi pomoći.
peki_
2012-06-04 11:14 AM
Види, мени за почетак није јасно шта значи „отворити” фајл, и обзиром ако сам добро разумео да желиш да инсталираш неки О.С., то ми је још неразумљивије. Који је О.С. у питању? За сваки постоји одређена процедура при инсталацији које се треба држати. Да ли тај О.С. желиш да инсталираш паралелно уз постојећи или да буде он буде сам? Мени би бар требао одговор на ова питања.
Поздрав...

Погледај овај линк http://technet.microsoft.com/en-us/library/cc771845(v=ws.10).aspx
zagortehej
(darkwood)
2012-06-04 03:39 PM
Izgleda da sam bio dosta neprecizan,razjasnicu malo.Nabavio sam disk sa OS Windows XP SP3 (narucen preko interneta).U osnovi mi je poznata procedura instaliranja OS-a, a to radim cisto radi vezbe i da naucim nešto novo.Međutim,neki fajlovi sa tog diska se ne mogu otvoriti a dobijam poruku da windows ne može da otvori taj fajl jer mu nije poznat program u kome je on napisan i daje mogućnost da odaberem neki od postojecih programa ili me salje na net da ga tamo pronadjem.Konkretno recimo jedan fajl ima ekstenziju SDI.Eto valjda sam sad malo jasniji.
peki_
2012-06-04 06:30 PM
Мени и даље није јасно шта значи „отворити”. Проблем при boot-овању или...?
ring
(lozac)
2012-06-05 02:27 PM
el ti to prvi „fajl” u zivotu koji ne možeš otvoriti?
nadael-rafal
(no moto)
2012-06-05 07:17 PM
Ma ne može da istalira program bre. Operativni sistem. Verovatno ima nelegalnu kopiju koja nije dobro iskopirana i normalno je da ne može da se instalira.
peki_
2012-06-06 03:52 AM
Да је човек написао да не може да изврши инсталацију вероватно би било то што ти кажеш, али обзиром да је поменуо да мало вежба, намеће ми се могућност да нешто друго ради, шта знам... Поготово то „отварање” фајла? Ако инсталира, нема шта да „отвара” зар не?
zagortehej
(darkwood)
2012-06-09 05:30 PM
Jeste bio je problem sa diskom na kome je OS, sad je to rešeno i uspeo sam da instaliram w. Server 2008.Početnik am pa ponekad ovde zatražim pomoć, ali ima vise onih koji se samo prave pametni a malo onih koji hoće da pomognu.Imam jedno pitanje za one druge.Kad radim u serveru i kad hoću da otvorim stranice na internetu stalno mi se javlja poruka koja pita da li sam siguran da hoću da otvorim tu stranicu.Mislim da je to negde u podesavanjima ali nisam nasao gde. Takođe mi trazi da update za java script ali kad hoću da downloadujem ne dozvoljava.Iskljucio sam firewall ali opet neće.Kako da to učinim?
 Comment Remember this topic!

Looking for Oil Diffuser Necklace?
.