Forums : Hardver

 Comment
Samsung ili Tosiba lap top
dzigi75
(danguba)
2011-06-23 04:00 AM
Drustvo može li neko da mi kaže kako se pokazao Samsung lap top,za Tosibu sam citao na raznim forumima i vecina kaže da je odličan.

E sad ja sam hteo da kupim lap top ali mi jedan prijatelj kaže da kao za lap top nije preporucljivo da radi po nekoliko dana bez gasenja,i da je skuplji za održavanje.Imam desktop i nisam posedovao lap top,generalno mi treba za download tako da će raditi po par dana bez gasenja.

Može li to da izdrzi lap top u duzem vremenskom periodu i zanima me kako se ciste od prasine.

Hvala svima na pomoći...

rebro
2011-06-23 04:26 AM
I ja bih se priklonio Toshibi bez daljnjeg. A što se tiče skidanja na laptop i drzanja istog da radi neprekidno nekoliko dana, to ne da nije preporucljivo već se i ne misli o tome.

Laptop sam po sebi je uredjaj gde su sve komponente bitno smanjenje i materijali trpe velike temperature i naprezanja, pa svako duže drzanje istog u radnom rezimu može dovesti do skorijeg crkavanja.

A kod laptopa kad crkne nešto, popravka nije ispod 300 evra.
Što se tiče ciscenja, tu možeš da uzmes komprimovani vazduh u konzervi i da time cistis prasinu sa onih delova koji su ti dostupni. Sobzirom da si rekao da nisi ranije imao laptop, ja ti ne savetujem da ga otvaras jer to može samo ako imaš semu za otvaranje. Nije jednostavno kao kod desktopa i za takve akcije ti treba servis. Ja bih na tvom mestu zadrzao desktop da i dalje skida, jer njega možeš i da otvoris na primer i da tako stoji (da se dodatno hladi) ili da mu dodas neki veci kuler koji će da ga još vise hladi, a laptop uzmes da vidis kakoto radi i kakav je osecaj.
Inače, ako mislis da igras igrice na njemu, bez 1200 evra nemoj ni da sanjas.

Toliko od mene.

Pozdrav
dzigi75
(danguba)
2011-06-23 04:51 AM
Hvala na odgovoru druže,jbg imam taj zarazni hobi download i upload...od 365 dana moj desktop radi 300 dana,onda bolje da kupim drugi desktop jer ovaj moj je pri kraju...
rebro
2011-06-23 05:49 AM
@dzigi75, za takav hobi ti ne treba nov desktop, već možda reinstalacija sistema, i novi diskovi. Čak ti ni monitor ne treba već se nakacis na njega sa laptopa, preko recimo RealVNS i Dameware programa.
A u desktop stavis XP, Firefox, Torrent programe ili šta već koristis za skidanje i vozi misko. Skines mi jednu stranicu da se dodatno hladi ili dodas još 2 kulera, jedan da izvlaci vazduh a drugi da ubacuje vazduh i resio si problem.

Na laptopu ćeš verovatno dobili novi Win7 pa će ci za to trebati i neka knjizica (prirucnik) jer su dobrano zakomplikovali funkcije i promenili im imena, tako da je sada sve na drugom mestu. Ako bi poredili sa automobilom, gas ti je u gepeku, kocnica na krovu, kvacilo pod haubom, a volan ispod sedista a sve funkcije se zovu drugim imenom. Tako da će ti trebati vreme da to savladas.

Vezbaj se vezbaj se :)
dzajko
(botanicar)
2011-06-23 12:30 PM
trebalo bi da zamenim komp jer se gusi kada recimo otpakujem rar arhive ili rezem neki film on se toliko uspori da mi dodje da ga polomim...teško mi otvata mozilu itd itd...ovo mi je sadasnja konfiguracija:

* Intel® Celeron® D Prozessor 346 (Box)
* Mainboard PC Partner, RC410MS7-A82C, ATI RC410 Chipset, VGA
* 200 GB Festplatte, 7.200 rpm (Western Digital WD2000BB)
* DVD Brenner 16x Double Layer Philips SPD6000BM
* Foxconn 7-in-1 Flash-Card-Reader intern (schwarz)
* 512 MB DDR2 RAM, 240 pin, PC 533
* Tastatur Multimedia KBP0173, Chicony, schwarz
* Maus optisch
* Gehäuse Mini ATX, Front Audio und USB 2x,
* Netzteil ATX 300 Watt, Fortron, passive PFC

a uzo bih nešto ovako,samo ne znam vredi li tih para nema instaliran sistem stavicu ja moj xp,ipak je xp po meni zivotinja od sistema...

Prozessor: Intel® Core i3 - 2100, 3,10GHz, Dual Core
RAM: 4 GB DDR3-RAM
Grafik: ATI Radeon HD 5750, 1024MB, DP, HDMI,
DVI
Speicher: 1 TB Festplatte
Ausstattung: DVD-Brenner, Kartenlesegerät, Intel® 5.1 HD
Audio, GBit LAN, 6x USB
rebro
2011-06-23 03:28 PM
@dzajko, ja ti rekoh da nije do HARDWARE već do SOFTWARE :)

FORMAT C:

Formatiras disk, i lepo instaliras ponovo XP i sve je sređeno. Cenim da nisi cistio XP jedno ...nikad :)
A imaš fine besplaten programe za to kao na primer Glary Utilities.

Imaš malwarebytes koji je antispyware, imaš AVG FREE antivirus. Svaki nov kompjuter će dobiti novo instalirani operativni sistem i tebi će to da izgleda kao poboljsanje, međutim posto ne cistis kompjuter, onda će vrlo brzo da dodje u stanje ovog sad.
Znaci pre nego kupis novi, formatiraj ovaj stari i instaliraj XP, stavi Firefox, WinRar i šta već koristis za skidanje i kompjuter će da radi fino.
Pritom mora malo i da se podesi, na primer Virtuelna memorija, ali o tome ćemo kad instaliras ponovo XP. Najlakse je kupiti nov ali ne verujem da kupujes nova kola ako ti pukne guma :)
Mostro
(junior member)
2011-06-23 04:07 PM
Prozessor: Intel® Core i3 - 2100, 3,10GHz, Dual Core
---------
greška. Daleko je bolji i5 i to bi kostalo do 500 evra, a i7 je još malo bolji ali mnogo skuplji pa je pitanje koliko se isplati razlika u ceni.

Rebro, imam i ja sličnu konfiguraciju sa 512 mb i to je već zastarelo. Ja ću da idem na i5, 4 Gb ram i 1 Tb, znaci ono sto sam i njemu preporucio.
Inače za download imaš sada jeftinije veće adsl brzine, pa ne moras danima da skidas nešto. Pala je cena i spremam se da promenim i provajdera. Pogledajte na pr. ove cene: http://adsl.beocity.com/ a to što je kod ovih 1700 din. kod euneta je oko 7300, ali nisam siguran da im je i agregacija 1:1.
Udbas_Chica
(dip elektroinzinjer)
2011-07-04 11:16 PM
Lepi pozdravi iz Toronta,
Bas se javljam sa mog posla tj popravljaca laptopova uglavnom do sada pa su me unapredili u tim lidera i da obucavam nove popravljace da nekazem tehnicare i još mi nakacili da popravljam matricne ploce za laptopove. Ocu da kažem da sam sa nekim ikustvom za lapce.
Tosiba je dobar lapac akose izuzme da mu strada levo dugme misa posle neke upotrebe pa bih preporucio da se aktiviranje izvrsi tapom po tac pedu.
Negreje se puno oko 40 do 50 celzijusa za procesor tako da može da radi danima bez problema akonemas kucice i macice i necistis kucu.
Držiš ga na stolu i ne u krevetu sa pocepanim jastukom iz kojega ispada perje i biće OK.
Nemoj ni slučajno da uzmes sa AMD procesorom jer zesce sporetise i mi pustamo lapce da su popravljeni ako AMD procesor ima temperaturu manjuod 90 a za Intel manju od 70 stepeni celzijusa.
Kupi ako možeš sa Intel celeronom jer se oni najmanje greju.
Ja imam DELL D820 i pici mi danima bez problema.
Lepi pozdravi iz Toronta
Chica Udbas
Mostro
(junior member)
2011-07-05 04:29 AM
Kupi ako možeš sa Intel celeronom jer se oni najmanje greju.
-------
tako je čiča. Ja sam već jednom to napisao na nekoj od tema i čak postirao screenshot sa rezultatima merenja temperature nekima koji su tvrdili da Intel Celeron ne valja i da je bolji AMD, a kod mene ladan ko špricer (ali je desktop) :)
Imported_from_SERBIA
(StefAco)
2011-07-26 09:05 AM
Ja već imam laptop zadnjih 5 godina i retko se kad ugasi, osim kad idem van kuce na par dana. Obično je non stop upaljen, tj. kad zavrsim s radom samo preklopim ekran i gotovo.
Nikad do sada nisam imao problema, ni sa temperaturom tj. pregrejavanjem niti s bilo čim drugim.

AMD procesor, HP laptop, xp windows.
 Comment Remember this topic!

Looking for Oil Diffuser Necklaces Sterling Silver?
.