Forums : Hardver

 Comment
Neki čak kažu da je iluzija!
pukovnik_2001
(kompozitor)
2011-06-16 06:27 PM
molim vas, ja ne znam ili sam ja lud ili ipak...!!!

prije jedno mjesec dana kupim u prodavnici polovni LCD monitor 17„ , mislim da je kompanija HP, dodjem kuci konektujem sve kad vidim kao da mi je nekako slika malo udubljena.kažem sebi monitor(slika) bi trebao da bude ”flat„ ovaj nije u redu.odem u prodavnicu i vratim. kaže covjek dacemo ti drugi nema problema. ovaj put mi daju Sonicview i ja ga tamo pregledam ali vidim da je ista stvar i sa ovim monitorom! vidim opet slika malo udubljena. ja mu kažem daj mi drugi i tako redom sve dok nisam pregledao 7 monitora!! Zadnji je bio Samsung SyncMaster 173s.

Na svih 7 monitora ja vidim zakrivljenu sliku!! Sad mi ništa nije jasno.
ajde reko' 1 monitor pa i 2, pa i 3 ali 7 nikako mi ne ide u glavu!
Čak 3 razlicite kompanije!Ne mogu da vjerujem da su svih 7 fals!

Šta ću ja sebe ubjedim da je to možda normalno za LCD i na kraju uzmem ovaj samsung. slika je cista, boje dobre, čak ni fizicki nema ni jedne jedine ogrebotine, kao nov. međutim, ova mi zakrivljenost bode oci.

Dalje, odem na google da vidim da li ljudi imaju slične probleme, kad nađempar komentara upucenih tipu koji se isto zali na tu udubljenost displeja. vidim neki čak kažu da je to iluzija i da ta udubljenost ne postoji!!!Ja ne mogu da vjerujem..
dakle, šta vi mislite o ovom fenomenu, ima li neko slično iskustvo?

Da napomenem da sam do prije 1 mjesec imao CRT ekran i to već 12 godina!!Kontam možda sam navikao na taj pa mi se sad ovo pricinjava!!
Da li je do mene ili do monitora , ako jeste da i ovaj vracam.

hvala

da sjetih se, čak sam instalirao i najnovije drajvere za graficku i opet isto.
MAKPO
(uljar)
2011-06-16 08:31 PM
Ne znam o cemu pricas.

Al' sam siguran da posle 7 monitor ne može biti monitor zasigurno.
Ili je do tebe tj. tvojih ociju ili je do samoga kompjutera tj. graficke karte.

Pozdrav
Udbas_Chica
(dip elektroinzinjer)
2011-06-17 10:48 PM
Ocigledno da je u pitanju opticka iluzija jer po konstrukciji LCD panela je nemoguće da bude fizicki udubljeno staklo tl LCD panel a i zahtevalo bi posebnu tehnologiju za zakrivljen LCD.
Verovatno posto si godinama koristio CRT koji je konveksan tj ispupcen tvoje oko se adaptiralo na tu ispupcenost tj zakrivljenost pa mu sad smeta ravan ekran a ruku nasrce i nije prirodan
Lepi pozdravi iz Toronta
Chica Udbas
rebro
2011-06-20 09:23 AM
Pukovnice, ajde molim te slikaj taj monitor i postavi sliku ovde. Zivo me zanima kako to izgleda. Moram priznati da nisam nikada čuo za takav slučaj ali jesam vidjao da se slika iskrivi na monitoru. Sto rece Chica OZNA :) može da bude do graficke karte.
pukovnik_2001
(kompozitor)
2011-06-24 04:04 PM
nisam rekao da je monitor zakrivljen nego display(sama slika), znaci ekran je ok.ako ste imali stari CRT monitor mogli ste podesiti da vam slika bude i ispupcena ali i udubljena.ne vrijedi da slikam jer se to ne može primjetiti na slici. graficka karta sigurno nije jer kad sam probao u radnji(znaci drugi kompjuter) bilo mi je isto. sumnjam da bas ne valja ni moja graficka a i njihova.

posto nosim naocale za citanje, palo mi je napamet da nije možda do njih, tako kad skinem naocale kao da mi izgleda bolje, međutim slabije vidim!!!ne znam šta da kažem vise..

u svakom slučaju hvala vam
rebro
2011-06-24 04:32 PM
Pukovnice, ajde slikaj sliku na monitoru. Uzmi fotoaparat, slikaj ceo monitor i sliku na njemu i ostavi nam ovde da vidimo o cemu se radi
NOVIBILGAJT
2011-06-25 02:54 AM
Rebro sam sebi persira.
Valjda se kaže „da vidim” a ne „da vidimo” mudrovanu? Niko osim tebe ne trazi da vidi sliku, pa bi bilo lepo da pricas samo u svoje ime.
rebro
2011-06-25 04:22 AM
vidi babacmiljana, aka NOVIBILGAJT, aka BILGAJTAN. Otkud ti na kompjuterskim diskusijama kad nemas pojma o materiji. Ajde idi vidi dal sam napolju
pukovnik_2001
(kompozitor)
2011-06-26 10:29 PM
rebro, ne vrijedi slikati,ako i ima zakrivljenosti to se slabo primjeti ovako a kamoli na slici..sutra ću kupiti druge naocale jer sumnjam na njih..

ako je do njih onda ti svakako ništa ne bi mogao ni primjetiti jer ništa i ne postoji!
NOVIBILGAJT
2011-06-27 03:42 AM
Kako ba ne vrijedi slikat? Ako je rebro reklo slikaj onda slikaj .ebo ga ti. Nismo mi valjda pametniji od njega? Kako će covijek da nam pomogne ako ne uvazavamo njegove prijedloge i ne slusamo njegove zapovijesti? Ma ja ba.
rebro
2011-06-27 03:57 AM
Tebi babacmiljana pomaze samo lekic svakog dana na 3 sata. Ali izgleda da je nestalo a? Ili te opet pustili na vikend iz dilkarnice. Nekako se uvek javljas vikendom, znaci dilkarnica je u pitanju.
mrtaaaaa
(1111111)
2011-07-13 06:22 PM
To su u pitanju potpuno ravni ekrani, ja ranije kad sam imao jedan crt monitor pa presao na lg flatron , znaci potpuno ravan imao sam takav utisak udubljenosti, moras da se naviknes, pre mesec dana mi se pokvario taj LG pa koristim crt samsung 753s, i trebalo mi je desetak dana da se naviknem na taj običan crt ispupcen ekran
rtex2k
(student)
2011-07-31 03:42 AM
Interesantno pitanje. Nisam primetio ništa na mojim monitorima. Radim u jednoj firmi gde između par drugih poslova održavam, tj. odazivam se na vapajuće pozive zaposlenih (za najmanju sitnicu), ali nisam ništa primetio da mi smeta.

Imam 45 kompjutera i, otprilike, pola su LCD pola CRT. Kada dođem kući, takođe ništa neobično. Ne nosim naočare a „buljim” u monitore i TV skoro 25 godina, od COMMODORE 64 na ovamo.

Dakle ili su naočare ili adaptacija oka. To je već tema za neku drugu diskusiju
 Comment Remember this topic!

Looking for Unicorn Gifts?
.