Forums : Hardver

 Comment
Pomoć u vezi narezanih cd-a!
drgnk
2011-02-02 07:52 AM
Pozdrav svima

Zamolio bih za pomoć ako se neko razume po pitanju sledeće teme. Naime, napravio sam grešku prilikom izbora nacina narezivanja cd-a.Na WMP-u (Windows Media Player) imao sam poprilično veliku playlist-u indie/alternative muzike i direktno sam preko WMP narezivao delove iste na audio diskove. Međutim stalno sam odlagao da napravim omote za te diskove sa nazivima izvodjaca i pesama a u međuvremenu doslo je do kvara kompjutera i kad je popravljen sve sto je bilo na C particiji je izgubljeno ukljucujuci playlistu sa nazivima pesama i izvestan broj pesama (vecina muzike je srećom backup-ovana ranije pa je spasena).Kako WMP prilikom narezivanja konvertuje fajlove to se prilikom konverzije gube naslovi istih pa se na kompjuteru sa narezanih cd-a mogu iscitati samo redni brojevi pesama (track1, track2...).
Radi se o nekih 14 diskova sa vrlo kvalitetnim izborom pesama (selekcija pesama je dugo i pazljivo pravljena).Da napomenem da vecina tih pesama nisu neki mainstream hitovi koje odmah prepoznajete već se radi u vecini slučajeva o vrlo malo poznatim izvodjacima i pesmama sto meni čini dodatni problem u identifikaciji istih.Voleo bih ako mogu da za prepoznavanje svake pesme, izbegnem besomucno kliktanje pesama ponaosob u mojim poprilično velikim folderima sa muzikom posto bi mi zbog broja pesama trebalo enormno vreme da to zavrsim.
I tu dolazimo do glavnog pitanja.
Da li neko zna neki način na koji se mogu iscitavati nazivi pesama sa tako narezanih diskova bilo upotrebom nekog posebnog programa bilo da me uputi na neku osobu, servis ili eventualno studio sa odgovarajucom tehnologijom, koji bi mogli da izvuku sa diskova nazive pesama i izvodjaca (naravno uz novcanu nadoknadu).
Izvinjavam se zbog ovako opsirnog posta. Dobrodosao je svaki savet, sugestija pa i kritika (opravdana) na moj racun.Unapred zahvaljujem.

Pozdrav
drgnk
2011-02-02 05:20 PM
Evo upravo su mi sugerisali na jednom forumu da u tu svrhu koristim Winamp. rešenje je vise nego jednostavno. Prvo se fajlovi ripuju sa diska na kompjuter. Zatim se svaki fajl otvori sa Winamp-om. Potom se na sam fajl (njegov naziv) u okviru samog programa, klikne desnim klikom i izabere opcija „View file info”, pa se u novo-otvorenom prozoru izabere opcija „Auto-Tag” i program izbaci nazive izvodjaca, pesama, godinu izdanja i sl.

Pozdrav
Jagnjermann
(Spannferkelmeister)
2011-02-10 03:14 PM
Kad bi ovako svi kao ti delili iskustva i saznanja sa ostalima, ova diskusija bi imala smisla...hvala, ovo je korisna informacija.
drgnk
2011-02-12 05:56 AM
Nema na cemu.

Pozdrav
 Comment Remember this topic!

Looking for Mantra Bracelets?
.