Forums : Hardver

 Comment
Linux UBubtu na disku - morate imati
zero-col
(programer)
2010-10-03 03:15 AM
Zašto vam ovo pricam?

Prateci komentare vidim da dosta korisnika ima problema sa nekim komponentama, drajverima, plav ekran smrti, hard diskovima i drugim problemima.
uzmite Linux, narezite na disk i ostavite ga u fioku, desice vam se i pomoći će vam da uvek nešto testirate. Linux ima dobar tester memorije, i meni je uvek pokazivao 90% tacnosti kvara memorije.

Drugo
Linux-om mozete da testirate neke komponente. Kako?
Ako imate neki kvar na racunaru, grešku blo šta a niste sigurni da li je software ili hardware, podignete Linux samo sa diska, i ako se podigne i sve prođe ok, znaci imate problem sa windows-om.

Treće...
Linux kada se podigne, u hard disku mozete rucno brisati viruse, i naći ih lako.

Cetvrto...
Ako vam pri podizanju sistema piše MSG is mising, NTLDR is missing, znači da vam je pukao neki BOOT file u sistemu. Ako znate koja je vasa verzija sistema nađetekod komsije, rodjaka, prijatelja isti sistem, kopirate tih 7 BOOT fajlova i preko linuxa i samo kopirate na C particiju.., posle toga sistem se normalno podize.

Peto...
pao vam je sistem, a podaci su na C particiji. Sa novom instalacijom brisu se i podaci. Ne očajavajte, ubacite LINUX, skinite sa C particije sve na D ili na USB i instalirajte sistem.

Ovo su samo neke ok sitnih mojih preporuka za linux i obične korisnike, kojima može da bude od pomoći.

Naravno ima i drugih rešenja..
Zove se Hirrens Boot. Narezite ga na cd/dvd i ubacite u citac. Namestite da se sistem dize prvo sa CD-s u bisu. Hireens ima dosta dobrih programa, ima mini windows, koji je nešto kao LINUX.

Stedite svoje pare, vezbajte...

www.servisracunara.co

pozz,
Mostro
(junior member)
2010-10-08 02:40 PM
rtex2k
(student)
2010-10-15 03:17 PM
Korisni saveti.

I ja sve cesce koristim Linux, a u mojoj firmi sam instalirao na 5 kompa i nema nikakvih problema za sada. Nema virusa, interna mreza radi, internet takođe, fajlovi se prebaciju i kopiraju bez problema. Zadovoljan sam.

Održavam mrezu od 35 kompa, ali sa Win 7 uvek neki problem. Međutim Linux me pozitivno iznenadio.
podgorica
(aл Српскa)
2010-11-21 12:23 PM
ja sam nekolicini početnika instalirao Ubuntu ibegavajući diskusiju sa njima win/ubuntu i evo mesecima oni to koriste a da nisu ni svesni da imaju neki drugi OS nego većina
 Comment Remember this topic!

Looking for Lava Rock Bracelets?
.