Forums : Zona sumraka

 Comment
Naseljavanje drugih planeta za 100 godina
Matori50
2011-08-23 09:50 PM

Američka vojska priprema plan za naseljavanje planeta koje su izvan Sunčevog sistema. Razgovori o projektu trajaće 12 nedelja. Destinacija verovatno u sistemu Alfa Kentauri

Cilj - Alfa Kentauri

AMERIČKA vojska definitivno razmišlja unapred. Ovih dana počeli su pripreme za kolonizaciju planeta izvan Sunčevog sistema koja bi trebalo da počne, u najboljem slučaju, za sto godina.

Čelnici oružanih snaga Sjedinjenih Država uopšte nemaju dilemu da bi sa pripremom planova trebalo početi odmah jer je za njihov završetak potreban najmanje jedan vek, prenosti britanski tabloid „San”. Da bi „Zvezdane staze” pretočili u realnost, nedostaje im još jedna sitnica - pogonski motor koji će omogućiti da svemirski brodovi razdaljinu do planeta pogodnih za naseljavanje prevale za sto godina. Trenutno najbržoj letelici koju su ljudi poslali u svemir, „Vojadžeru”, sa brzinom od 61.000 kilometara na sat, za to putovanje bilo bi potrebno tričavih 70.000 godina. Američki generali optimistično očekuju da će u narednih sto godina naučnici naći rešenje za ovaj problem.


Za problem ograničenog veka svemirskih kolonizatora, koji, ukoliko se ljudski život drastično ne produži, ne bi mogli da dožive kraj putovanja, postoje različite ideje. Za konkretna rešenja Američka agencija za napredno istraživanje odbrambenih sistema (DARPA) nudi pola miliona dolara kao nagradu. Neka od mogućih rešenja su „zaleđivanje” astronauta tokom puta ili slanje embriona koji bi se rodili kada budu blizu novog doma.

Razgovori o projektu nazvanom „Stogodišnja staršip studija” trajaće sledećih 12 nedelja tokom kojih bi trebalo da budu doneti glavni zaključci i planovi, ali i da se odredi destinacija ovog putovanja. Prvi pik je neka od planeta u sistemu Alfa Kentauri.

HOKING O KOLONIZACIJI

ČUVENI astrofizičar Stiven Hoking jedan je od najvećih zagovornika kolonizacije svemira. Nedavno je objavio blog u kome je istakao da Zemljani neće moći da sačuvaju planetu i da je neophodno da potraže novu.

- Biće teško da izbegnemo katastrofu u narednih stotinu godina, a da ne govorimo o sledećem milenijumu - objasnio je Hoking. - Ljudska rasa ne bi trebalo da drži sva jaja u jednoj korpi, ili na jednoj planeti.

A, VANZEMALJCI...

NASIN naučnik Šon Domagal-Goldman u svojoj studiji o bliskom susretu, kao jedan od mogućih scenarija navodi njihovu intervenciju na zemlju.

On tvrdi da vanzemaljska inteligencija kojoj je stalo do harmonije u svemiru možda ne bi imala previše razumevanja za ljude i njihovu sposobnost razaranja jedine planete na kojoj žive. Kako bi sprečila naše širenje na ostale solarne sisteme vanzemaljci bi, navodi studija, mogli problem da reše invazijom na Zemlju.
Bubuleja
2011-08-26 04:03 PM
yebale ih druge planete bolje da paze na ovu našu i bolje da daju pare da suzbiju glad koja vlada u africi a ako se ovako nastavi biće gladi svuda po svetu a ne samo u africi...
Tigar
(drvoseca)
2011-09-02 11:36 PM
Po nekim izvorima ta ista vojska placa 200,000 dolara da bi ih dovezli do „međunarodne” svemirske stanice. To sto ovi planiraju sad; možda će se desiti za jedno 2 hiljade godina.
Imported_from_SERBIA
(StefAco)
2011-10-12 09:36 PM
Bubuleja,

Problem gladi u Africi sigurno je resiv za danasnji svet, pre svega UN ciju srz cine Zapadne zemlje, al' se postavlja pitanje kako i pored gladi Afrika iz godine u godinu ima natalitet, a tek kakav bi rusvaj nastao da im se omogući normalan zivot, tj. da nisu gladni!
Nastala bi nevidjena neravnoteza, pretpostavka je.
Verujem da je srz problema populacija, njihovo stagniranje tj. usporeni natalitet od strane mocnika koji Afriku drže zarobljenu.
Vrach
(----)
2011-11-18 09:16 PM
Predizborni trik, marketing i propaganda. Bush je, koliko se secam govorio o stanici na Marsu sa ljudskom posadom. Kad se popnu na mesec po prvi put, onda mogu da planiraju o nasem suncevom sistemu a posle toga i o drugim galaksijama.

Jedina stvar koja ocekuje ovu sadasnju civilizaciju je samo-unistenje i to će doći prirodnim putem, a stvar koja je uveliko isplanirana i koja se sprovodi u delo od strane svetskih vladara je smanjenje populacije.

Pozdrav..
DagonForPresident
(Svetski Vladar)
2011-11-26 10:30 PM
bush je i zapoceo program spasavanje planete od eksplodiranja sunca :)
von_Daniken
(Jahvina nocna mora)
2012-01-02 09:10 PM
ma da, kako da ne.to će se dogoditi NIKAD a možda ni tad!!
 Comment Remember this topic!

Looking for Oil Diffuser Bracelets?
.