Forums : Zona sumraka

 Comment
Finkelstin: Susret treće vrste kroz 20 godina
ComingUp
(Busac)
2011-06-27 07:58 PM

MOSKVA - Vrhunski ruski naučnik, direktor Instituta primenjene astronomije pri Akademiji nauka Andrej Finkelstin, izjavio je da očekuje susret ljudi i vanzemaljskih civilizacija u periodu od sledećih dvadesetak godina.

„Nastanak života je neminovan kao i formacija atoma… Život postoji na drugim planetama i mi ćemo ga naći u periodu do 20 godina”, rekao je Finkelstin na međunarodnom forumu o potrazi za vanzemaljskim životom, preneo je „Telegraf”.

On je ocenio da oko 10 odsto poznatih planeta koje kruže oko svojih sunca liče na Zemlju.

„Ako se tamo može pronaći voda, može se naći i život”, istakao je Finkelstin, dodajući da vanzemaljci svojim izgledom verovatno podsećaju na ljude, sa dve ruke, noge i glavom.

„Možda imaju drugu boju kože, ali toga ima i kod nas”, rekao je on.

Finkelstinov Institut vodi program pokrenut je šezdesetih godina prošlog veka, na vrhuncu trke za svemirska istraživanja tokom Hladnog rata, sa ciljem da hvata i šalje radio signale u svemir.

„Svo ovo vreme tokom kojeg tragamo za vanzemaljskim civilizacijama uglavnom smo čekali na poruke iz svemira”, rekao je on.

U martu je naučnik američke svemirske agencije NASA „podigao prašinu” u javnosti tvrdeći da je pronašao sićušni fosil vanzemaljskog insekta u meteoritu koji je pao na Zemlju.



Ričard Huver, astrobiolog centra „Svemirski letovi Maršal” u Alabami, rekao je da deluje da su strukture u meteoritu mikroskopski fosilni ostaci vanzemaljskog bića koje odgovara algama cijanobakterijama.

Huver je u tekstu za „Žurnal kosmologije” naveo da nedostatak nitrogena u uzorku, suštinskog za život na Zemlji, ukazuje da su u pitanju ostaci vanzemaljskog oblika života koji je rastao na telu sa kojeg se odvojio meteorit kada je tamo postojalo prisustvo vode, mnogo vremena pre nego što je taj meteorit ušao u Zemljinu atmosferu.
Dejjan
(FMF)
2011-06-28 04:07 AM
Ne znam, da li će to biti bas tačno za 20 godina, ali...

Evidentno je, da se vrsi priprema covecanstva za pojavljivanje zvanicne informacije o neoborivim dokazima o postojanju vanzemaljskog zivota; na kom stepenu razvoja, ne znam. Videcemo.

Samo pratite izvestavanje medija poslednje decenije, a pogotovo poslednje godine-dve: frekventno pojavljivanje vesti o novim planetama (pre 20 godina vazilo je čak i to, da su planete oko zvezda iznimka i ne pravilo), pojavljivanje vesti o fosilima u meteoritima...pre neki dan na TV je bila čak i „naucna” francuska emisija o zivotu na Zemlji, od početka pa do danas, od bakterije do coveka. U toku od 60 minuta celih 15 minuta emisije sasvim zvanicno in „naučno” se bavilo teorijom o dolasku prvog zivota iz svemira!

Vest, da je zivot i vani, znaci kataklizmicnu promenu u ponasanju i viziji covecanstva. Jer to znaci, da zivot ne postoji na samo jednoj planeti, čak in ne na samo dve, već da je možda zivot čak i pravilo a ne iznimka.
SlatkaSladja
(lezilebovicka)
2011-06-29 05:21 AM
Ma da li je moguće da zivot još negde postoji?? Ne mogu da verujem...nemoguće!!!
A ja mislila da svi ovi leteci tanjiri zadnjih desetak hiljada godina( a naročito zadnjih deset) su u stvari samo neke bespilotne letilice napravljene same od sebe...ili još bolje od vazduha.
Ma stvarno sam sad zbunjena.
I stvarno mislite za zivot još negde postoji??...hmmmm
Mexico
(Trust Nobody)
2011-06-30 05:11 PM
Ti si izgleda dobro zbunjena...
DagonForPresident
(Svetski Vladar)
2011-07-02 09:00 AM
ako dodju, jescu kokice
PojkiPojk
(moto)
2011-07-03 04:09 AM
eh da josh kresnem vanzemaljku pa mogu mirno na onaj svet
Dedal
(Capt.)
2011-07-04 08:13 AM
Mexico
(Trust Nobody)
30. jun 2011. u 17.11

Ti si izgleda dobro zbunjena...
________________________________________

A ti nazalost nisi lud :)
Mexico
(Trust Nobody)
2011-07-06 05:00 PM
Ne reci dva put :))
 Comment Remember this topic!

Looking for Tassel Earrings?
.