Forums : Zona sumraka

 Comment
David Icke
-Halbstein-
2010-11-14 03:43 AM
Jest da mislim da je on dezinformator tj da je njegov zadatak da ljudima baca prasinu u oci dok se u pozadini sasvim drugaciji planovi kuju i ostvaruju ali moram priznati da ima dobru pricu.

[ http://www.youtube.com/watch?v=KReRwlmSB10 ] - prvi dio od osam

Da li mu vi vjerujete? Ili su njegove price samo zabava za vas?
OPIS-50
(OPISIVAC)
2010-11-14 07:05 AM
David Vaughan Icke (Leicester, Engleska, 29. travnja 1952.), bivši engleski nogometni vratar i vrlo popularni sportski komentator.
U mladosti je bio opsjednut nogometom, no teška bolest spriječila ga je da napravi karijeru. Pomirivši se s činjenicom da neće biti nogometaš, Icke se posvetio ekologiji i postao glasnogovornik Britanske stranke zelenih. Stekao je zavidnu reputaciju i nastupima na televiziji, no krajem 80-ih prestao se time baviti te počeo pisati knjige. Prekretnica u njegovom životu nastupila je kad je uspostavio kontakt s jednom iscjeljitelicom i medijem, te kad je u Peruu i sam doživio mistično iskustvo koje ga je, kaže, definitivno otvorilo za mnoge spoznaje o sebi i svijetu oko sebe. Počeo je držati predavanja i putovati cijelim svijetom. Ispočetka su ga mnogi držali za luđaka i komedijaša, no nakon serije globalnih bestselera ... „Istina će te osloboditi” (And The Truth Shall Set You Free), „Djeca Matrice” (Children of the Matrix), „Alisa u zemlji čudesa i uništenje svjetskog trgovinskog centra” (Alice in Wonderland and the World Trade Center Disaster) te konačno „Najveća tajna” (The Biggest Secret), uz obilje video i audio izdanja, intervjua i predavanja na Brixton Academy u Londonu 2006., na Ickea se počelo mnogo ozbiljnije gledati i o njegovim teorijama promišljati s dužnim poštovanjem.

Prema Ickeu, urota globalnih razmjera na djelu je već tisućama godina, a da mi toga uglavnom nismo svjesni. Elita odabranih vlada svijetom i tzv. novi svjetski poredak zapravo je prastari plan koji korijene vuče još iz Babilona, iz vremena prvog kralja-boga Nimroda i žene mu Semiramide.
Najprovokativnija od svih Ickeovih teza, ujedno i najkontroverznija, pomno elaborirana kroz knjigu „Najveća tajna”, svakako je ona koja govori o zemaljskoj civilizaciji začetoj križanjem gmazolikih izvanzemaljaca s domorodačkim stanovnicima iz prapovijesti Zemlje. I ne samo to, Icke na osnovi višegodišnjih vlastitih izučavanja kulture, pisama, arheoloških ostataka, predaja, mitova i legendi, Biblije i kojekakvih tajnih spisa, ali i saznanja do kojih su došli drugi istraživači tzv. alternativne povijesti te niza svjedoka, drži kako se gmazolika vrsta (Annunaki) održala kroz tisuće godina sve do danas i da potomci tih bića zapravo vladaju Zemljom. Oni su, tvrdi dalje Icke, običnom čovjeku nevidljivi, djeluju iz tzv. niže četvrte dimenzije, ali se njihova nazočnost manifestira na svakom koraku, s tim da ih posebno daroviti pojednici (uključujući, naravno, i njega) mogu čak i vidjeti, u prolazu, ako ne baš jasan obris, lik, onda njihovu gmazoliku sjenu kako promiče ulicom.
Princeza Diana je ubijena namjerno [uredi]
Razotkrivanje pozadine smrti princeze Diane koja je, prema Ickeovim istraživanjima, ritualno ubijena po unaprijed pripremljenom planu žrtvovanja na starom svetom mjestu Babilonskog bratstva (Pariz, tunel Pont de L'Alma, 13. stup u koji je udario automobil), za što su, tvrdi, odgovorni Windsori - jedna je od najfrapantnijih analiza cijelog slučaja utemeljena na nizu logično izvedenih zaključaka. A značajno je i to da vozač nije išao najbržim putem do stana Dodi al Fayed-a,nego obilaznim putem koji ih je i doveo do tunela Pont de L'Alma (što protivnici ove teorije osporavaju sa dvije druge opcije : izbjegavali su gužvu na česti i ona češća,bježali od paparazzi-a). Nakon pogibije,na mjestu nesreće (iznad tunela) je postavljen spomenik tragediji,obelisk,koji je ujedno i jedan od simbola tajnog društva odgovornog za smrt Princeze Diane kako navodi David Icke.
Bolji poznavatelji teorija urote vjerojatno nisu iznenađeni onim što je Icke priča i komentira, jer su mnoge stvari iz Ickeovog izlaganja u globalnoj „urotničkoj” praksi uglavnom poznate od prije. Primjerice, općenito se drži da se iza novog svjetskog poretka krije SAD, vladavina utemeljena na energentima (nafta), Međunarodnom monetarnom fondu, Svjetskoj banci i grupi G7(G8) najrazvijernijih zemalja. Stara pak teza o iluminatima kao odabranoj „kasti”, koja već stoljećima povlači sve konce, kao i o masonima, kojekakvim drugim tajnim društvima i savezima, također nije nikakva medijska novost, o tome se pisalo i govorilo kroz cijelo 20. stoljeće, a nastavlja se i u 21. stoljeću. Nisu posebna senzacija ni priče o izvanzemaljskim posjetiteljima, NLO-ima, paleokontaktima, prastarim civilizacijama (Sumeri, Maje, Egipat) i njihovim znanjima i vještinama (pismo, piramide), biblijskom potopu, Atlantidi, vimanama, bogovima sa zvijezda, nuklearnom ratu prije 5-10 tisuća godina. Cijela ta alternativna povijest našeg planeta vruće je štivo na granici fantastike, ali, pošteno i bez predrasuda govoreći, s cijelim nizom neobjašnjivih događaja, izvjesnih mogućnosti koje se nikako ne smije odmah proglasiti tlapnjama ljudi poput Danikena i sličnih, ili nategnutim tezama o „reviziji postanka” uglednog američkog akademika Zecharije Sitchina. Čuda su, dakle, svuda oko nas samo mi, ponavlja Icke, od šume ne vidimo drveće, i to zato što smo indoktrinirani službenim verzijama o svijetu i čovjeku koje su nam podvalili vlasti, znanstvenici i, naravno, religije, kršćanstvo (Vatikan), židovstvo i islam, po Ickeu tri verzije jedne te iste povijesne obmane.
SamoJednaBudala
2010-11-14 09:24 AM
Hmm, vrlo vrlo zanimljivo. Hvala za link.
-Halbstein-
2010-11-15 12:10 PM
OPIS-50, lijepa biografija samo što se iz nje ne može zakljuciti ko je on i šta je motiv njegovog rada. Vjerujem da si i sam primjetio da tokom razgovora rukama pravi 1/3 pa sve mislim da je on jedan od njih i da mu je prica sa svjesnom namjerom da se njome nešto postigne.

SamoJednaBudala, nema na cemu!
nocty
2010-11-15 02:31 PM
treba da udes zahvalan sto imamo ljude kao ajka a ne da mislis da je on neki zabavljac,za tebe je sve diznilend il šta?
-Halbstein-
2010-11-15 02:44 PM
nocty, na šta bi ovaj svijet licio kada bi svako od nas slijepo vjerovao u sve što se kaže i promovise?
Awake
(slikar)
2010-11-16 08:55 AM
Čitao sam par njegovih knjiga, pregledao par video intervjua, mnoge internet-YouTube snimke...i mogu reći da ono što priča o našem postojanju, kao Bića, kao mehanizmima projekcije nije izmišljeno, ZNAM da ZNA, jer i ja ZNAM isto...

Iz tog ugla vidim, i osjećam da mu je namjera da obasja ono što je u tami razuma čovječanstva.

Dakle, priča ono što je u skladu i u harmoniji sa dušom.

.

Kada se iz te priče izdvoji i počne da objašnjava reptilijanska Bića, Anuanaki-e, shapeshifters i drugo i kako oni uistinu vladaju našom dimenzijom iz niže četvrte dimenzije...onda mi to postane kontrast namjeri da iz čovjeka oslobodi strah i da ga načini SLOBODNIM.

Konstavntan nagovještaj da se u našoj realnosti nalaze Bića koja su za naša čula nevidljiva i koja imaju kontrolu nad dimenzijom i stim nad nama, nikako ne može da načini čovjeka slobodnijim niti od straha niti od toga što postoji kao nevidljivo...inicijalna reakcija svakog 'zdravog razuma' bila bi uvećani 'STRAH', ŠOK, uistinu veći strah od inicijalnog straha koji čovjek već ima dok je okrenut licem prema nepoznatom, dakle dpk živi u 'ne-znanju' o postojanju takvih bića.

.

U drugu ruku...da bi se čovjek mogao osloboditi nevidljivog 'neprijatelja', izvora njegove nemoći, taj nevidljivi neprijatelj mora da mu se predstavi VIDLJIVIM.
Dakle, ako uzmemo u obzir inicijalni strah koji čovjek doživi spoznajom da 'nešto' postoji izvan njega i da vlada nad njegovom realnošću i da uporedimo taj strah sa znanjem koje mu se nudi i koje ga usmjerava da gleda u drugom pravcu, i tako da vidi ono što mu je do tada bilo nevidljivo, onda možemo razumjeti važnost takve informacije u procesu oslobađanja...

Čovjek se može oslobodi od bilo čega samo onda kada postane Svjestan postojanja tog nečega u sebi ili oko Sebe. Tek onda, kada mu je to 'postojanje nečega' prosvijetljeno, čovjek može da načini Izbor da l' da SLUŽI ili da NE-SLUŽI tome što nad njim vlada iz TAME.

Kao što kockar ne može da se oslobodi kocke sve dotle dok ne shvati i vidi da on sam jeste kockar, da je zarobljen ubjeđenjem koje ga gur da kocka, nemoguće je skinuti jaram ukoliko ne shvatiš da taj jaram TI SAM SEBI dozvoljavaš da ti bude stavljen oko vrata.

Krajnja poruka svake njegove (Icke-ove) knjige je da se probudimo iz sna i da prepoznamo svoju sopstvenu moć, jer mi smo Bića koja imaju LJUBAV u Sebi, samo treba da joj dopustimo da Bude.

LJUBAV je snaga iznad svake druge...

U tome se u potpunosti slažem sa njim.

.

Za razliku od Icke-a ja se ne zalažam da ZNAM šta postoji 'izvan' moje percepcije, po meni to je apsolutno nevažno, a nevažno je jer ZNAM da ukoliko JESAM ispunjen LJUBAVLJU ne postoji nikakvo Biće u univerzumu koje može da bude u moći nadamnom. (Svako Svjesno Biće pak, na bilo kojem nivou 'više svjesnosti o Sebi, neće se postaviti prema drugoj kreaciji kao agresor ili parazit, već će uvijek da se stavi na uslugu...zato i kada se 'molite'...u pomoć vam stižu Bića koja 'čuju' vaš poziv...jer svi vibriramo u JEDNOM, univerzalnom razumu.)

Stoga, za razliku od Icke-a ja se uopšte ne brinem o 'drugim bićima' koja žele da vladaju iz tame...sve što ja treba da ZNAM JESTE moja (naša) SUŠTINA...Kada Svjesno spoznamo Sebe onda nas ništa ne može držati u zatvoru naših niti ičijih ubjeđenja.

Awake.

Mexico
(Trust Nobody)
2010-11-16 09:19 AM
Ja sam takođe preslusao neke njegove price i objašnjenja vi za vi pojedinih stvari,e sad možda covek prodaje maglu a možda i nešto ima u svemu tome,međutim ako uzmemo u obzir njegova izlaganja u skolstvu i ako samo malo logicno probamo sagledati tu situaciju vidjecemo da prosvjetiteljstvo i skolski sistem prepricava generacijama najmanje 50% neistinu.Iako smo svjesni toga mi ne možemo ništa da uradimo uvezi istog jer smo pod sistemom zakona i obaveza.
Evo kao primjer,ja sam se nedavno ovdje u jednoj od diskusija zezao o tome kako su me ucili u sedmom razredu osnovne skole da je Sava Kovacevic poginuo herojskom smrcu jurisajuci na svabe,da bi posle u 18-toj godini ustvari čuo da su ga ubili nasi s ledja.
Ne mora ništa od ovoga biti istina ali samo lupam primjer jer sam posle svega opet ostao u neznanju.

David Icke čak spominje film Matrix i sličnosti koje dosta toga objašnjavaju i imaju vrlo slične poruke.
Mene se dojmila ova scena iz Matrixa koju ni laik nebi mogao neshvatiti.

http://www.youtube.com/watch?v=MXQozTxQSiE
PojkiPojk
2010-11-17 12:11 PM
kad su tako mocni i vladaju svetom zashto ga ne skenjaju da ih nerazotkriva
nocty
2010-11-17 03:29 PM
„15. novembar 2010. u 14.44nocty, na šta bi ovaj svijet licio kada bi svako od nas slijepo vjerovao u sve što se kaže i promovise?.”
---------------------------------------------------------------
pa da,zato ti fino daljinski u ruku i cnn nashteluj i klimaj glavom il desno lijevo il gore dole.
nocty
2010-11-17 03:31 PM
„17. novembar 2010. u 12.11kad su tako mocni i vladaju svetom zashto ga ne skenjaju da ih nerazotkriva .”
-------------------------------------------------------------
nije im u cilju ajk mada redovno dobija prijetnje smrcu,a i kad bi ga ubili samo bi još vise paznje na sebe svalili ,lakse je ubiti u ritualu npr mandelinu unuku par sati prije otvaranja svijetskog prvenstva...
nocty
2010-11-18 03:51 PM
pra unuku *
Besno-Pile
2010-11-18 05:53 PM
manipulacija postaje zayebana tek kad uperis prst u sebe i kažeš „ovaj vas laže!”
e! Icke je taj prst
Besno-Pile
2010-11-18 05:58 PM
a uz nejga i Alex Jones, Jordan Maxvell, Tsarion i ostala ekipa
to se zovu spin majstori
svaki fura svoju pricu i nikad jedan drugog neće napasti da je nešto slagao..
nocty
2010-11-18 07:25 PM
svaki se vrti oko iste sustine a kako i u kojem stilu to pricaju i prevode je njihova stvar
-Halbstein-
2010-11-18 11:01 PM
Awake, imaš zanimljivo vidjenje i tumacenje njega i onoga sto on radi. To za četvrtu dimenziju mi nije jasno jer je on naziva nizom dimenzijom od naše trodimenzionalne. Nekako meni četvrta dimenzija djeluje kao nešto sto je iznad naše. Na primjer mi iz 3D možemo da pregledamo 2D bez problema ali nema sanse da makar i na obris naslutimo kako bi 4D izgledalo. Ako su oni u 4D onda je to valjda veca dimenzija od naše i onda smo mi za njih ono sto je za nas 2D. Ali opet možda ja to nisam najbolje shvatio. U svakom slučaju mene njegovi govori ne uznemiravaju jer i da je istina da su oni tu već nekoliko hiljada godina ne vidim razlog zašto nas nisu htjeli unistiti kad su mogli. Vise mi djeluje po njegovoj prici da su oni tu da nas uce nečemu dok i mi sami ne dostignemo taj neki nivo razvoja svijesti da ne predstavljamo opasnost niti za sebe niti za drue oblike zivota.

Mexico, jeste, to za skolstvo si u pravu. Danas je sve svedeno na zaradu pa tako i skolstvo. Prvobitna zamisao da se obrazovanjem uzdizemo je izgubila pred zaradom svoje prvobitno postojanje. Danas oni sa PhD i drugim titulama kontrolisu svoju zaradu a samim tim i kontrolisu šta će se predavati po skolama. Naravno nije im stalo do istine već do zarade.

Pojki, ne vjerujem da je on opasnost za ikoga pa čak i da radi protiv njih umjesto da je jedan od njih. Sve je to interesantno za poslisati ali od toga nema neke velike promjene u drustvu. Samim tim ni njima ako su već stvarni ne prijeti neka opasnost od toga sto on govori. A, opet postoji mogućnost da on govori šta mu oni kažu. Ko će ga znati šta je u svemu tome istina?

nocty, ja vise manje od sve televizije gledam Discovery kanale i ponekad Fox. Uglavnom emisije od Glenn Beck i Bill O'Reilly. U neku ruku i oni su zona sumraka. A na radiju ako šta slusam nocu dok radim onda je to Coast to Coast AM. To je cista zona sumraka :-)

Besno-Pile, meni se čini da je to sve samo fin način da se zaradi a oni znaju šta i kako da prodaju. Pa, evo i mi sa Zone sumraka smo zainteresovani za takve price. Valjda je cijeli nas zivot od kolijevke pa do groba interesantniji uz nekakve bajke. Samo sto kao odrasli trazimo bajke koje se ne mogu lako razotkriti. Ako nam ih neko ponudi, kao oni, onda nam je to „nepresusan” izvor razbibrige. Barem ja tako vidim sve to. Ne kažem da nema nečega u svoj toj pozadini ali opet ako pogledamo svijet kako se razvijao kroz istoriju uvijek je bilo problema ali uvijek je nakon problema dolazio novi i bolji period. Da nas je neko htio unistiti i porobiti bilo je „milion” situacija za to ali ipak nakon svega uvijek je dolazio bolji period. I ono sto je meni interesantno je da svaki novi period donosi sve vise i vise prosperiteta za sve veci broj ljudi. Meni djeluje da ako oni i postoje onda rade za dobrobit svih nas ali tako da moramo proćikroz „obuku” tj kroz razne periode da bi vise cijenili ono sto imamo.
nocty
2010-11-19 02:24 PM
Uglavnom emisije od Glenn Beck i Bill O'Reilly.
-------------------------------------------------------

ja bih tu dvojicu poslo u bosnu da drva cijepaju i sijeno kupe

naročito orajlija ljigavca,kako me zivcira pojava njegova samo...
-Halbstein-
2010-11-19 09:29 PM
Vidim ja da si ti iz progresivne politicke struje :-)

Sto? Bas njih dvojica imaju dobrih tema sto nećeš naći na drugim kanalima.
white_swan
(ღ♥♡♥á�)
2010-11-19 10:58 PM
Ma ja sam skontala posle da su placeni od nekog, jer kad su ubijali one sto su bili Hrišćani a takvu sličnu vijest govorili, onda sam skontala da ova dvojica pricaju samo pola istine (ako i pola) iz razloga da preplase svijet i tako da ih izmanipulisu.

Razlika je sto su ovi vjerovali u Boga, a ova dvojica ne vjeruju nego dodaju neke new age price uz neke istinite pa tako manipulisu i dodaju strahove u ljudima (koji im vjeruju sve).

Možda se od ovog Icke ne prodaju knjige u Kanadi, ali ipak on i Jones su živi i niko ih ne dira jer uz neke istine pricaju i druge stvari da plase ljude i odvracaju ih od vjere (ne religije već bas VJERE) tako da pomazu onima sto odlucuju u geopolitici.

A oni sto su pricali samo neke slične price njima ubijani su jer su davali rjesenje da se ljudi mole i da se ničeg ne plase.

-Halbstein-
2010-11-20 02:57 AM
Whitey, ne znam šta da ti kažem. I meni se nekad učini da su tu samo radi zamlacivanja naroda i radi para. A, nekada mi se čini da ima nečega u tome šta oni pricaju. Ko bi ga znao? A da znamo onda nam nebi ni bili interesantni. Možda je ovako i bolje da ne znamo tačan odgovor jer barem imamo zabavu u tome.
white_swan
(ღ♥♡♥á�)
2010-11-20 11:11 AM
ma to su samo indigo dede
white_swan
(ღ♥♡♥á�)
2010-11-20 11:12 AM
indigo djedovi
white_swan
(ღ♥♡♥á�)
2010-11-20 11:40 AM
a i ove stvari oko zone sumraka nisu uopste vise nimalo interesantne
DagonForPresident
(Svetski Vladar)
2010-11-21 01:40 AM
It is all a big joke
-Halbstein-
2010-11-21 02:24 AM
Indigo starci je tema jednog drugog topika na jednoj drugoj diskusiji :-)

Dagon, uzimajuci u obzir da je sve ovo oko nas samo jedna velika iluzija ti si još najblize istini.
DagonForPresident
(Svetski Vladar)
2010-11-21 08:32 AM
zašto prekomplikovati, kad sve može da se uprosti najprostije moguće :)
white_swan
(ღ♥♡♥á�)
2010-11-22 12:08 AM
kod indigo starci siroki su cmarci,

pitanje je zašto?
-Halbstein-
2010-11-22 03:15 AM
Sto prostije to bolje. Zato sam ja simple man :-)

Whitey ti samo mislis na jedno :-)
white_swan
(ღ♥♡♥á�)
2010-11-22 03:04 PM
Halbstein. Eh a ko tebe ne zna skupo bi te platio.
Opasan si ti halbstein. :)

De javi se na email nisi dugo mi ni pisao ni ništa.
white_swan
(ღ♥♡♥á�)
2010-11-22 03:09 PM
kako ono tvoj email ide da malo piskaramo negdje kasnije?
nocty
2010-11-23 03:00 PM
19. novembar 2010. u 21.29Vidim ja da si ti iz progresivne politicke struje :-)

Sto? Bas njih dvojica imaju dobrih tema sto nećeš naći na drugim kanalima..
------------------------------------------------------------------

de ba...o rajli je kreten zesci ,a glen beck pi**kica mala utripana i dobro podkovan u koristenju rijeci i pauza,hipnotisanja gomile to jeste...ko još gleda tv danas? znaš šta gledam?

pawn stars (zakon emisija) i zivotinje ponekad i naravno ancient alliens četvrtcima...ostalo ode u playstation i konzumiranje visoko halucogenih i herbalnih substanci ...cuj glen beck i o rajli,haha

nocty
2010-11-23 03:05 PM
pa samo mu pogledaj logo na emisiji, znak za radioaktivno ,satelit ovo ono

cisto hipnotisanje

valjalo bi tebe na jedno mjesec dana dovest kod mene na jedno malo deprogramiranje :)

DagonForPresident
(Svetski Vladar)
2010-11-23 06:33 PM
Sad će se pretvori u prepucavanje noctija i halbsteina, ko je pokupio vise smeca preko medija...
plast
(logistika)
2010-11-23 11:58 PM
jel ima većih ludaka od o'rajlija i glen beka????
-Halbstein-
2010-11-24 12:23 AM
Whitey, posto sam lijen za javljanja da je to cudo jedno. Ne znam kad sam zadnji put nekome napiso e-mail.

nocty i plast još mi samo recite da ne volite ni Loru Ingram :-)
Ajd sad da se ne raspravljamo oko politike ali meni nekako vise leze republikanci od tih vasih demokrata.

Dagon, ma nećemo. Vjerovatno je on još mlad i neiskusan pa će mu trebati malo vremena da uvidi da su republikanci zakon.
Ouija
(Dr)
2010-11-24 04:23 AM
Icke iako sam procitao par njegovih knjiga i slusa par intervijua sa njim teško je verovati u neke stvari koje on tvrdi da su istina. I onda ih potkrepi nekim stvarima iz istorije i opste prakse i njegove teze zvuce jezivo realne i stvarno lice kao da imaju nešto u njima.

Međutim slazem se sa mnogim stvarima koje on govori a to su tajne strukture ljudi koji su milenijumima vladali svetom i oblikovali sudbinu ljudskog roda kako to njima odgovara. Tu je istina, ali detalji da su ti isti reptili koji se kao transformersi pretvaraju u ljude ili reptile su jako teske za svariti.Poverovat ću da postoje vanzemaljci i da su u reptilskom obilku jer zašto da ne ako je evoluciona grana reptila na njihovij planeti bila dominantna kao kod nas primati onda je to moguće. Neverujem da je toni bler reptil iako bi lično voli da jeste jer je odvratan i sigurno ima reptilske osobine bez emocija ili imalo morala.
DagonForPresident
(Svetski Vladar)
2010-11-24 08:31 AM
Republikanci i Demokrate su isto smece.
NEka pticica mi sapnu slučajno da iza obe strane stoje isti finansijski centrumi moći.

„Međutim slazem se sa mnogim stvarima koje on govori a to su tajne strukture ljudi koji su milenijumima vladali svetom i oblikovali sudbinu ljudskog roda kako to njima odgovara”

Dakle novi svetski poredak ne postoji, jel ništa novo oko njega nije
-Halbstein-
2010-11-24 05:59 PM
Ouija, i meni je to sa reptilima nekako najteze za povjerovati. Ono sto kažeš kako on potkrijepi price sa primjerima je odlično uradjeno tako da djeluje vjerovatnim ali onda kada pocne te reptile ubacivati onda nekako sve postane sumnjivo. Ne zna covjek u šta vise da vjeruje.

Dagon, e neće da može da su oni isti. :-)
Demokrate su bolje!
white_swan
(ღ♥♡♥á�)
2010-11-24 06:31 PM
ma kakvi reptili i bakraci, taj dio Icke koristi da hipnotise ljude i stvori im halucinacije
Mexico
(Trust Nobody)
2010-11-24 07:04 PM
Po njegovom izlaganju mi takođe imamo dio reptilianskog mozga koji je najviše izlozen primanju informacija o sexu... Ja sam se uvijek pitao sto mi to non stop na umu dok nisam pregledao njegov govor vi za vi toga...:))
Sad me pomalo i strah vata...
-Halbstein-
2010-11-24 08:48 PM
Whitey, sto da ne? Pa možda negdje u svemiru postoji planeta gdje su gmizavci prvi uznapredovali kao sto su sisari na Zemlji. I onda su dosli ovdje i kako posjeduju tehnologiju daleko ispred naše oni se jednostavno tom tehnologijom preoblikuju u šta god žele i tako za nas djeluju kao najobičnija zivotinja ili covjek sa ove planete a u stvari su vanzemlajci sa ko zna koje planete. Jest da je to malo teško za povjerovati ali nikad se ne zna.

Mexico, šta i tebe repic često zasvrbi? :-) Možda si i ti jedan od njih a da toga nisi ni svjestan jer si na tajnom zadatku :-)
white_swan
(ღ♥♡♥á�)
2010-11-25 01:11 AM
neću na to da mislim, sklona sam nekad PMS-u pa čak i velikom pesimizmu i ponekad i depresiji, još da imam halucinacije, pretjerala bi.

Jedino ako mi se desi od sebe neki hemijski disbalans u mozgu onda ne bi mogla nicim sprijeciti npr. neku bolest kao bipolarni poremecaj
DagonForPresident
(Svetski Vladar)
2010-11-25 10:54 AM
Te vanzemaljce gmizavce je pojeo Garuda, kad su mu kindapovali mamu.
Ouija
(Dr)
2010-11-25 11:21 PM
Tačno je da postoji „reptilski” deo mozga kod coveka sto je ostatak naše evolucije u to što smo danas. Taj deo mozga je inače određen za agresivnost, ljutninu, i u situacijama gde treba da prezivimo pa smo spremni na sve. To je istina i nije ništa sporno oko reptilskog dela mozga kod coveka.

Icke daje dosta informacija ali mnoge su toliko van pameti da ih je teško svariti. Opet interesantno mi ga je slusati jer ima dosta poente. Jedna od tih je bila da ljudi pogledaju sliku kovcega u kome je sahranjena baba kraljica pre par godina. Sanduk je oko 3.2 metra dugacak... on postavlja pitanje zašto je potreban toliki sanduk za babicu od 1.6m ... njogov odgovor da je posle smrti ona vracen u prvobitno reptilsko stanje to jest prevetaila se u reptila posle smrti jer nije vise mogla da drzi ljudski oblik :)...

Stvarno je sanduk ogroman... ma iskpace nju vili...
nocty
2010-11-27 01:49 PM
halbstein nije mi bitno jesu li demokrate ili republikanci ,pogledaj ko su vecina ovih neo konzervativaca npr...ko je u triatrial komisiji i bilderberg...svi oni idu redovno na bohemian grove,zajedno.Potyicu iz iste krvne linije(vladajuca elita samo) i mjenjaju se...buduca princeza sto će se udati za williama je njegova daleka rodbina,gledo sam familiarno stbalo,cilj je da se ucvrsti kraljevska krvna linija jer to s dijanom nije bio slučaj,upala je gdje nije trebala a još gore ispala je iz tog svojevoljno i to još s arapinom i zato je vozac malo skreno profesionalno...nisu ih paparaciji s puskama ganjali da bjeze tako...a da ne govorim kakvu simboliku ima tunel gdje je poginula(boginja mjeseca dajana) ne znaš ti još šta se desava izgleda...
DagonForPresident
(Svetski Vladar)
2010-11-30 08:45 AM
Problem nocty je sto covek može i te kako svasta skapirati, ali to kapiranje ne moze koristiti za ništa drugo nego samo-zadovoljno da samom sebi govori, Ja sam nešto skapirao.

I zato svo znanje o tome šta radi elita i koliko dugo i kako to radi postaje skroz bezvredno, jel to znanje nemenja na globalu.

Može covek da koristi to znanje da se covek otarasi sam njihovog uticaja, ali tu je puno vise potrebno neko drugo znanje od tog „Na kojem mestu sam se rodio”.
nocty
2010-11-30 12:40 PM
e pa tu se slazem ,al nemoj mi ajka dirat!
ajk je legenda :)
DagonForPresident
(Svetski Vladar)
2010-12-01 10:27 AM
u zadnje vreme ga je definitivno prestigao Julian Assange
nocty
2010-12-01 12:13 PM
a few good men
white_swan
(ღ♥♡♥á�)
2010-12-01 09:29 PM
kako nekako cudno izgleda

sweet je ovako ali oci bratee ko da bi te probo njima
nocty
2010-12-07 02:52 PM
ja sam ljepsi od njeg
 Comment Remember this topic!

Looking for Lava Rock Bracelets?
.