Forums : Zona sumraka

 Comment
Зона Сумрака ЗА НАУКУ
YYYY
2010-11-09 11:32 PM
Оне појаве које може да објасни, Наука тј. физика сврста у грану која се тиме бави и да јој одређену теорему и назове Закон.

Оно што не може да објасни, наука не признаје да не зна објашњење, већ то назива ФЕНОМЕН!?

Проблем Физике је што неће да призна Метафизику као паралелну грану или као конкурента за постављање закона или давање објашњења. Нема сумње да је Физика доминантна над метафизиком, због своје методологије која се може проверити свуда и доказати.

Али, исто тако нема сумње да постоје појаве које не спадају у домен научне методологије. Јер та методологија нема довољно снаге или моћи да испита и докаже многе ствари.

Дакле, методологија Метафизике се разликује од методологије Физике, те према томе унија ове две је немогућа.

Наука, дакле не жели да призна своју немоћ , већ неке догађаје који су сасвим нормална појава, назива феномени и баца их у буџак. Као на пример: парапсихологија.

Такве и сличне појаве Наука назива ЗОНА СУМРАКА!! Каквог море сумрака? Није ли та појава постојала? Ако је постојала, молим лепо, признајте да сте немоћни да објасните, а не подцењујте и називате СУМРАК! СУМРАК ЗА НАУКУ, а за нормалног човека то је појава, коју наука не може да објасни. Пример: Пирамиде и Сфинга у Египту, Кинески зид, Кипови Бога у Индији...

Мада за мене су сви грчки храмови такође необјашњени. Ако погледате стубове из једног дела, њихову величину, да су сви перфектно исте констуркције, до у милиметар!!!...тешко је поверовати да су пре ТРИ ХИЉАДЕ имали такву технологију да то исклешу! Чиме исклесаше??? Каменом???
Ouija
(Dr)
2010-11-12 06:23 AM
Nauka u koju se mnogi ljudi kunu je prepuna predrasuda koja vuku korene iz dana ikvizicije i dominacije crkve nad svakim aspektima ljudskog zivota. Nauka jeste mnogo toka dokazala i pokazala ali mi živimo u materijalnom svetu, sve naše ili vecina naših vrednosti i „kvaliteta” se meri materijom i onome sto možemo da izbrojimo, vidimo, pipnemo, savijemo, i onda kažemo da to je to ili ne to nije to.

Iako se bavim naukom, i dresiran sam da mislim „naučno” onome cime su me godine skolovanja ucile, opet vidim i osetim neke stvari koje nauka nomoze da dokaze jer ti fenomeni nisu vezani za materiju već su vezani za energetsku frekveniciju ili kako se to kaže spiritualnu (duhovnu).

Nauka je opet kažem puna apsurda, naime recimo nauka je izracunala da samo 5% ljudskog genoma kodira za funkciju u ljudkom organizmu. Ostalih 95% ljudskog genoma ista ta „prosvetljena” nauka nazive „junk DNA” ili „smece DNK”. Samo zato što smo mi u nemogućnsti da akriviramo ostalih 95% ili mislimo da to nekodira za ništa drugo i mi ga automatski smatramo za smece. Jer nema funkciju koji mu možemo da detektujemo vidimo i shvatimo.

Ovo me je jako uzrujalo i bukvalno u naučnim knjigama piše „JUNK DNA”. Stvarno gordo i bezobrazno samo pokazatelj koliki je ljudski um mali.

Verujem da frekevencije imaju svoje o tome je i Tesla dosta govorio ali ga niko nikad nije shvatao za ozbiljno čak je dosta njegovih radova bas na frekvencijama i njihovih uticaja na ljudki mozak i organizan zauvek zakljucano i neće biti objavljeni.

Dokazano je da odredjene magnete osilacije imaju veoma jak uticaj na ljduki mozak u tom smisli da se ljudima prividjaju „paranormalne pojave” dok su pot uticajem osilacije u zemljinom magnetnom polju. Nekima se prividja da vide kako ih oni nazivaju duhove, ili spiritualna bica koja pokusavaju da ostvare kontakt ili da im kažu nešto. Nauka je ustanovila da postoji utaciaj ali uvek odbacije veze sa paranormalnim nazivajuci ih halucinacijama iako su one veoma realne ljudima i nemoguće detaljne da budu halucinacije.

Postoji sigurno nešto posle smrti, mi smo energija energija neumire samo menja stanje i oblik. Mi smo trenutno u dimenziji koja obozava materiju i trebali bi da se posvetimo i duhonvim stvarima jer one lece dusu i cine nas boljim ljudima.
Ouija
(Dr)
2010-11-12 06:33 AM
Što se tiče starogrckih stubova i gradjevina iako su impresivne i stoje kao testament ljudske mogućnosti i ostvarenja lako su objašnjena na koji su način podignuta i uradjena.

Slazem se sa tobom do jedne granice, postoji jedan grad u juznoj americi koji je toliko star da ga ne mogu izmeriti raznim memtodama jer rezultati su kako kažu „offscale” neki kažu da je grad stariji od 18000 godina ako se doboro secam. Inače ovaj grad je gradjen od masivnih monolita cistog kamenja koji je najlaski oko 60tona a najtezi oko 250 tona. Ovaj grad je gradjen tako što su ta golema kamenja rezana i slagana kao kad se deca igraju sa lego kockicama i slazu gradjevinu. Znaci kamen je rezan i onda sklapan sa drugim da se stvori struktura. Opet najlaksi je oko 60tona. Rezovi na kemenu su toliko prezicni i tačni da je jezivo gledati. Naucnici sa oxforda koji su studirali ostatke tog grada su rekli ili je neko laserom sekao kamenje ili je civilizacija koje je gradila ovaj grad poznavala dijamantne busilice. Još jedan jezivi fakt je da je ta vrsta kamena kojom je grad gradjen druga substaca posle dijamanta po cvrstini od svih ostalih materijala na svetu.

Rezovi su rezani tačno 1cm u sirinu i 1cm u dubinu na nekim nestima i preciznost ovih rezova je jeziva. Nema nikakvih dokumenta o civilizaciji koja je ovo pravili čak su inke i maye nazivale ovo bozijim gradom.
Dela
(Nije mudar onaj koji svet pozn)
2010-11-12 05:56 PM
Kako se zove taj grad?
Dedal
(Capt.)
2010-11-12 07:22 PM
Cuzco, founded in 1100 A.D., is the oldest city in the Western hemisphere. Built in a mountainous region considered among the most beautiful on the planet, Cuzco was once the flourishing capital of the Inca Empire. Natives and visitors alike consider it the most impressive of all Peruvian cities for both its history and its remarkable mix of Incan and Spanish colonial architecture. And we’ve yet to mention the breathtaking beauty of the local terrain and the warmth of the local people.

http://cache.virtualtourist.com/577757-Hatunrumiyoc_Twelve_Angle_Stone-Cusco.jpg

Ostalo (Milioni godina starosti i neznane tehnologije bla bla bla je samo preterivanje)
com_au_
2010-11-16 06:08 AM

'bi ga, ti im ukrade najmanje milenijum ipo.. .. pod uslovom da neko zna kako se datira kamen..

http://en.wikipedia.org/wiki/Tiwanaku

moderna arheologija datira Tiwanaku negde u prvom milenijumu, zavisno od izvora, ali su svi ti izvori bazirani na radiokarbonskom datiranju, znaci analiziraju se organski ostaci u naslagama, ne kada je kamen klesan. U nedostatku apsolutnih dokaza, to je otprilike dokle se može ići u proceni i, u vecini slučajeva, može se na to osloniti.. ipak, za skeptike, a taj sam... ocisti piramide od naslaga i radiokarbonska analiza će ti reći da su sazidane pre pola sata..
Dedal
(Capt.)
2010-11-17 09:04 AM
Ne razumem bas ko kome i šta ukrade...
Link koji si dao (manje/vise iste pouzdanosti kao i onaj koji sam ja dao) kaže doslovce:
„The area around Tiwanaku may have been inhabited as early as 1500 BC as a small agriculturally-based village...”
Gde nadje razliku od „milenijum ipo”...
I ništa nije ukradeno, obzirom da je dat link izvora informacije...
YYYY
2010-11-19 01:58 AM
Тачно тако. Душа је енергија. Енергија којој је потребна материја да се везује. Тј. ћелије људског мозга. Кад човек умре, душа се ослобађа и одлази назад у Универрзум, јер су ћелије које треба да је везују мртве.

Со, значи човек је састављен од прашине и енергије. То је све. Најједноставнија анализа човека. Исто је и са животињама. Све што има мозак. Биљке су већ нешто друго, јер немају мозак, односно ћелије које могу да везују енергију из Уневрса, те немају душу.

Ouija
(Dr)
2010-11-24 04:41 AM
Grad je u Boliviji ja sam napravio grešku i zove se Puma Pumcu
Ouija
(Dr)
2010-11-24 04:53 AM
Grad Pumapumku je u pitanju a ne neki grad pre 1500 godina pre hrista pa Beograd je naseljen 2200 godina pre hrista...

Napravio sam grešku nije peru nego Bolivija.

Gresis, i biljke i sve sto je zivo na ovoj planeti je energija i ona dalje menja oblik i cirkulise dalje. Nas razlikuje svest od drugih živih bica, mada nemamo dokaze koji će 100% da kažu da psi macke ili ostale zivotinje nemaju dusu ili nemaju svest ta svest je možda drugacije od naše. Naime nauka tvrdi da zivotinje poseduju instikt a ne svest.

Mi kao superioran intelekt na ovoj planeti fukcionisemi na drugacijoj frekevenciji od ostalih bica, Tesla je mnogo pisao o frekvencijama i njihovim uticajima na ljude. Neću mnogo o tome jer je tema strahovito opsirna. Sve sto je zivo je energija samo u razlicitim frekvencijama.
Zodiak
2010-11-25 04:28 PM
YYYY, hvala sto si svoje duboko i nadasve zabavno razmišljanje podelio sa nama...
Freigeld
2010-12-03 04:07 PM
већ је физичар и добитник Нобелове награде (док је она значила пуно више него данас) изјавио да је УМ/МИСАО - творац Свемира :

а математичар Еулер је чини ми се, чак једначином доказао постојање онога, што ми називамо БОГ !

„There is no matter as such—mind is the matrix of all matter.”
— Max Planck

Max Planck Institute for Human Cognitive and Brain Sciences

http://www.cbs.mpg.de/institute/foci/index.html
noga
(lepezan)
2010-12-04 01:14 AM
matematickom jednacinom možeš da dokazes da 1 + 1 nije jednako 2, tako da matematicki dokazati da Bog postoji ili nepostoji je prilično smesno :-)

a ja svaki dan pokusavam da tim svojim kreatorskim umom stvorim u ovom trulezu od 'nestvarne' materije iluziju da imam hranu na stolu i da ne moram da jurim na posao, pa ne ide, opet moram na posao i um mi bas nešto neće da kreira slike koje bih ja tako zeleo da imam pred sobom :) možda mi je um slabasan :)

x, y, z, T, plus sve ono izmedu gornje i donje granice frekvencija na koje nasa čula reaguju i tu smo svi... sve sto izlazi iz tih koordinata i granica, to je nama nedokucivo i sve je samo plod maste... a masta može svasta... pa da i matematickim putem dokaze da 1 + 1 nije jednako 2, ili da postoji Bog, ili šta god mastovit covek, vican matematici, pozeli, a onda kad se probudimo ili vratimo u stvaran svet oko nas, onda samo kažemo da smo se malo salili i opet na posao ili pred salter socijlnog (kako ko), novac, hrana, materija,...
Freigeld
2010-12-04 02:16 AM
само кретени и провокатори могу овако да коментаришу изјаву једног физичара, добитника Нобелове награде !!!

Еј, да ли сте неки овде свесни ко је то изјавио и шта је изјавио?!!

у вези математике, покажи/докажи !!!! али да буду математичке операције исправне.
Без трикова !!!
noga
(lepezan)
2010-12-04 03:32 AM
„само кретени и провокатори могу овако да коментаришу изјаву једног физичара, добитника Нобелове награде !!!”
- jel' se ti to salis il' od zbilje bijes? :) nije lepo razbacivati se komplimentima na svakom cosku, brzo izgube smisao :)verovatno si čuo za Ajnstajna? on je uveo jednu konstantu, koju je ceo svet fizike i nauke koristio, a onda je sam rekao da je to najveca glupost koju je ikad uradio, toliko o bezgresnosti dobtnika Nobeleove nagrade :)

a za matematiku, hvala sto si sa tako malo reci rekao tako mnogo :)

na zalost, sve sto je van granica vibracija koje nasa čula registruju, za nas ne postoji, na zalost tako je,... ja bih voleo da mogu da umom programiram ovaj materijalni svet u materiju koju ja volim da imam pred sobom, ali neće da može, dok živim u ovim koordinatama i granicama... matrix, inception i td su filmovi koje gledam sa velikim uzivanjem, svakako teraju na razmišljanje, ali kad izadem iz bioskopa to neće da radi... u vreme NATO bombardovanja jednom prilikom sam pricao sa jednim likom koji je imao svoju grupu za snagom uma ometanje NATO pilota, kada mi je ispricao sustinu onog sto oni rade u pokusaju da na psihickom planu uticu na NATO pilote, ja sam ga samo pitao da li on ima neki raketni sistem koji bi mogao da pogodi te avione, to bi moglo da nam bude od velike pomoći, al' on je bio samo ekspert za programiranje uma... u svakom slučaju, kada napustim ove koordinate i odem tamo odakle se još niko vratio nije, onda oblikovanje i programiranje okolne materije umom može da bude, a može i da ne bude...da vam pricam vratiti se neću :) jer ko je ovde živeo, ni pakao mu neće teško pasti :)
Freigeld
2010-12-04 04:59 AM
па наравно, за провокатора или кретена то није „ништа”.

он већ има „објашњење !

какав бре физичар и добитник Нобелове награде док је још значила нешто !!!

мора то да нам објасни и вреднује други дневник жутократске гамади.

наравно, ништа о ”доказима„ о томе како су ”1+1 = 3„ .

Какав бре Еулер, какав море Планк !!!
Ту су зато бре - мађионичари жутократе и слични.

а ево и доброг примера како жутократа барата милијардама евра.
Данас су то око две милијарде, а за непуних месец дана ”само„ око једна милијардка (евра наравно)

http://xrl.us/bh5cfd (Link to rutube.ru)”
 Comment Remember this topic!

Looking for Tassel Earrings?
.