Forums : Kućni ljubimci

 Comment
Labrador
dera
(student)
2012-05-15 12:38 PM
Dragi moji,želim da kupim Labradora pa me interesuje vase mišljenje o istom,kakve su naravi,jesu li agresivni itd.
Ja samo znam da su lepi i ništa vise?
Hvala
Lignjeslav
2012-05-16 05:07 PM
Labradori su uglavnom krotki ali mogu da budu i prilično ostri i nepredvidljivi psi. Ne znam gde si a u Srbiji bas i nije neki pazljiv uzgoj pasa tako da u poslednje vreme može da se sretne dosta agresivnih labradora.

Pazljivo odaberi uzgajivacnicu, pokusaj da saznaš sto vise i o teperamentu majke i oca, genetika je najbitnija. A onda, šta sama od psa napravis i kako ga naucis.

Inače su verni, lako uce. Vole drustvo vlasnika. Ako imaš dvoriste i planiras da ga držiš napolju, moraces da ga isterujes iz kuce i da držiš vrata zatvorena.

Što se održavanja tiče, imaju dlaku i poddlaku, dlaka je kratka i opada. Redovno cetkanje, sto kvalitetnija ishrana.

Labrador je snažan pas, aktivan, brz. Potrebno mu je dosta setanja, trcanja. I obavezna socijalizacija, sto vise druzenja sa drugim psima, starijim i jačim. Da nauce svoje mesto, da postanu svesni svoje snage i šta smeju a šta ne u psecem drustvu.

A lepota... O ukusima se ne raspravlja ali su lepi dok su mali a posle mogu da budu i previse zdepasti ili glavati. Zato, obavezno pogledaj roditelje.

I srećno!
Krstana-i-dalje
2012-08-07 02:30 PM
Imam labradora i držim ga u kući, iako imam dvorište. Za ovih godinu i po, jedini problem je bio to što dok je kao štene sama ostajala u kući, grickala je i cepala sve od papira na šta je nailazila. Otkad je velika, problem je samo sa linjanjem, što je i inače problem pasa koji se drže u kući (zimi im dlaku zbuni grejanje, a leti klima).

Što se svega ostalog tiče, labradori imaju divnu narav, puni su ljubavi, i jesu prelepi. Naša nije prošla nikakvu obuku, a sve nas sluša (nije prošla ni „kućni trening mlaćenja novinama”, naravno). Iz nje isijava ljubav prema celoj porodici. Često ne stignemo da je izvedemo u pravu dugu šetnju, ali je ni to ne čini agresivnom. Divna je i mirna. Nežna je prema deci, i nikada ni prema kome nije ispoljila agresivnost. Divno se slaže s ostalim psima.

Ne mislim da sam ovde opisala samo svog psa. Gde god da pročitate nešto o karakteristikama labradora, naići ćete na pohvale.

Moja topla preporuka svima koji se dvoume oko izbora rase: LABRADOR :)
 Comment Remember this topic!

Looking for Oil Diffuser Necklaces Sterling Silver?
.