Forums : Kućni ljubimci

 Comment
Shih Tzu, problemi sa kozom
Carisma
2012-04-18 09:30 AM
Moj ljubimac je star 9,5 godina i jako je važan clan porodice .Od pre godinu dana pocela je da mu opada dlaka i da mu tamni koza.Veterinar je uradio sve testove krvi sumnjajuci na tzv. Cushing ali su rezultati negativni.Isla sam da čujem i mišljenje drugog veterinara ali isto je rekao i on.Inače pas nema ni druge simptome koji su karakteristicni za tu bolest.

Do sada mu je dlaka skoro potpuno opala , potpuno je retka osim na glavi i nogama.Inače on se ponasa normalno i nema drugih problema.

Trazeci po internetu nasla sam da bi to mogla biti Black skin disease (Alopecia X)znam sigurno da veterinari to ne priznaju za bolest.Uskoro nam je vreme i za vakcinu pa da vidimo i njegovo mišljenje u vezi koze.

Na internetu sam nasla tretman sa samponom , losionom i kremom koja bi trebala da se maze na kozu za obnavljanje celija.Poceli smo u petak , sa sisanjem i tim samponom.Posle losion dva puta dnevno u prvoj nedelji, onda kupanje pa jednom dnevno losion.Produkt se zove DERMagic????

Nasla sa da bi trebali da se koriste i enzimi jer hrana takva kakva je često uzrokuje alergije , www.nzymes.com.

Nisam naglasila da pas nije ustrojen pa bi to mogao biti jedan od uzroka hormonskog poremecaja kao navodno visak testosterona koji bi izazvao takav problem.Nikako ne bi da ga sada strojim u ovim godinama.Inače sav je mizeran i patetican od kada sam pocela da ga mazem sa tim losionom.

Izvinite sto je malo dugacak post ali molim Vas ako neko ima slično iskustvo kao mi da nam da neki savet ili mišljenje.Unapred zahvalna vlasnica jednog divnog dobrice Lakija!
baxuz
(φεμμινα™)
2012-04-18 04:22 PM
mom pokojnom kucetu rase dodz (domaća obična dzukela) je dlaka opadala i bila sva retka ali je ona imala probleme sa jetrom a i bila je već matora, 12 godina... nije pomagala hrana koju su nam prepisivali veterinari, nije pomagalo ništa... jednostavno jetra je propala i spasa joj nije bilo... na kraju su je uspavali...

ne želim da te uplasim, nemoj molim te ni da se strecas, ali proveri jetru svom psu...

moja maltezerka koju sad imam zna da dobije perut od preguste dlake koju ima (uopste nema onu svilenkastu dlaku kao svaki rasni maltezer već gustu) i to resavamo tako što mesec dana pije kapsule ribljeg ulja...

pudla moje keve menja boju koze, leti je crna a zimi roza... ko da pocrni na suncu... vet je rekao da joj nije ništa i da se to desava...

nekako mislim da ako je već nesrecnim slučajem tvoj laki doziveo da bude goluzdrav a srećan, i da je zdrav, boze moj necete ga manje voleti sto nema onu sicovsku lepu dugu dlaku... :)

nisam ti pomogla bog zna šta, znam... :)
 Comment Remember this topic!

Looking for Oil Diffuser Necklaces Sterling Silver?
.