Forums : Kućni ljubimci

 Comment
Kuca i Maca
dera
(student)
2012-02-20 02:29 PM
Želim da kupim stene,koliko treba da je staro, da bih ga odvojili od majke? I još nešto,imam zensko mace htela bih je kastrirati koliko mora biti stara,treba li je pustati bar jednom da se omaci.
Hvala
baxuz
(φεμμινα™)
2012-02-21 04:33 AM
obično se stenci odvajaju od majke sa 2-2,5 meseca... ipak sto je duže sa njom to bolje, biće zdravije i jače...

za macke ne znam :)
avlijanerka
2012-02-23 06:45 AM
Za svako mladunce zivotinje je važno da sto duže ostane pored majke. Najmanje je to stvar hranjenja, već mladunci puno toga uce od majke i brace i sestara. Uce o dominaciji, koliko smeju da budu grubi i dosadni, a kada će ih majka gricnuti i opomenuti da su preterali. Ima puno valjanih razloga zašto se u prirodi psi kasnije odvajaju od majke. I na kraju - srećniji su ako su tamo gde pripadaju po prirodi. Meni je uvek bilo jako surovo razmišljanje da se stenci od dva meseci odvajaju od majki, pa to su još uvek bebe! Međutim, odgajanje pasa je postao cist biznis i odgajivacima je u finansijskom interesu da ih sto vise stancuju i sto pre rasprodaju, čim prestanu da sisaju, pa se odvajaju od majke čim im zivot nije ugrozen, a ne onda kada bi su oni zreli za to.

Macke treba kastrirati pre prvog teranja, to mišljenje da treba sacekati jedno parenje je zastarelo i u zapadnim zemljama već odavno napusteno. Kastriranje je OBAVEZNO, ne samo zbog sprečavanja nezeljenog parenja, vez kod zenki zbog sprečavanja raka materice koji se često javlja kod zenki koje nemaju redovno macice.
marijamhlc
2012-02-23 08:54 AM
Slazem se sa Avlijanerkom, stence treba sto kasnije odvajati od majke.
Mi smo svog psa uzeli sa skoro 3 msc kada mu se imunitet lepo formirao i kada je on poprimio sve vakcine te bebece.

Ako si u Srbiji, ovde će ti uvaliti naravno stene od 2msc, i reci ti da je primio već 3 vakcine sto je nemoguće, jer prvu prima sa mesec i po dana, drugu sa 2 i po, i onda treću za 3.
Uzimaj od samo savesnih odgajivaca, a ne od onih najjeftinijih jer posle možeš imati jako puno problema.

Razmisli možda da usvojis nekog stenca, ako nemas novca da izdvojis za kvalitetno stene, ali i tu treba pazljivo birati, da bude zdravo, i moje mišljenje da je najbolje uzimati bas kada su mali, jer tada možeš lepo da ga vaspitas i nema onaj trenutak da je vodjen coporom sto je jako dobro. Moj komsija je tako uzeo stenca sa 2msc sa ulice ma ko secer je, umiljat, dobar, super stenac.

Sve u svemu, nemoj zaboraviti da pas kosta, da trazi JAKO puno paznje i da ako ga uzmes nema posle ne mogu, na zalost moras, ko sa decom!:)

puno pozz
Koliba
(Ima života i posle smrti)
2012-04-11 10:05 AM
Што се паса тиче, сигурно га не треба узимати из легла пре него што наврши 2 месеца. До тада се храни кујиним млеком, наравно ако га има, и заштићен му је имунитет преко мајке. Отприлике у то време треба да почне да једе чврсту храну и да добије прву вакцину, која ће га чувати од болести из „спољашњег света”.
 Comment Remember this topic!

Looking for Tassel Earrings?
.