Forums : Kućni ljubimci

 Comment
Vest iz Blica od 9.12.2011.
Svetomir2
2011-12-09 12:26 AM
Telo Radojka Mitrovića (64) iz Bajmoka, najverovatnije nakon što je preminuo, rastrgali su njegovi psi u kući u ulici Rade Končara 2 u naselju Bajmok, tridesetak kilometara od Subotice.
marijamhlc
2011-12-09 11:52 AM
Jeli, u cemu je tvoj problem da stavljas ovakve vesti non stop na ovaj forum?
Ako si toliko dokon, izadji pa radi nešto, ili idi se setaj, a nemoj da stavljas samo ovakve teme na ovom forumu, smorio si!!!!
baxuz
(φεμμινα™)
2011-12-09 05:52 PM
pa zato što su psi bili gladni... starac je preminuo, 10 pasa nije imao ko da hrani...

nisu ga napali i ubili nego su pokusali da utole glad sirote zivotinje...

starac je imao samo njih, živeo je sam, i oni su mu bili jedino drustvo... kad je preminuo, psi nisu imali izbor... da je bio les nilskog konja, pojeli bi i njega... glad je glad...

pa ja bih pojela i zabu krastacu da umirem od gladi...

inače ovo stvarno nije vest za diskutovanje... zalosno je...
Svetomir2
2011-12-10 04:58 AM
Moja majka je imala strašno umiljatu majku i ja sam slikao svog sina kada je imao dve i po godine kako se igra sa njom.
Znam mnoge divne pse.
Ali me strašno nervira nehumani zakon o životinjama u Srbiji.
Ako pas ujede dete ništa se ne preduzima prema njemu. Ako bi roditelj pokušao da odbrani svoje dete i povredio psa koji je napao dete odgovarao bi kruvično.
Bilo je ovih dana na TV da su psi lutalice čoveku zaklali 30 ovaca. Da je on pokušao da zaštiti ovce i povredio nekog psa odgovarao bi krivično. Ovako se čeka čije će ovce isti psi zaklati sledeći put.
U malom gradu kome živim psi luatalice ujedu oko 150 osoba, uglavnom dece, u jednoj godini. Ako slučajno uhvate psa posmatraju ga deset dana (da slučano nije besan) i onda ga opet puste na ulicu da ujede sledeću osobu.
Tako je po zakonu.
Potpuno nehuman zakon. Slažem se da životinje treba voleti i poštovati ali se ne slažem da se tolerišu agresivne životinje.
Ne slažem se da se tolerišu ni loši ljudi. A to je kod nas uobičajeno.
Bilo je na TV da je u Zaječaru jedan maloletnik obijao prodavnice. Policija je podnela oko 120 krivičnih prijava. Sud je bio ažuran i 115 puta izrekao meru opomene. Taj maloletnik i dalje obija prodavnice.
Makar znaju ko radi.
Slažem se da treba štititi maloletnike ali štititi nekoga ko je 120 puta obio prodavnicu nije humano.
Strašno me iritira što navodni ljubitelji životinja koji su se izborili da agresivne životinje bude zaštićene kao sveci nikada ništa ne kažu kada se desi neki napad na ljude posebno na decu.
Vagabundo_
((bas_tako))
2011-12-10 10:56 PM
I meni je nejasno zašto uvek postavljas ovakve stvari,a i ne razumem šta ti ovo znaci i kakve veze ima sa temom?!?

„Moja majka je imala strašno umiljatu majku...”

Svetomir2
2011-12-11 01:21 AM
Izvinjavam se zbog greške u kucanju. Moja majka je imala strašno umiljatu mačku.

Moram da gledam decu i ljude koje su izujedali psi lutalice i besan sam što ta deca trpe bolove, što su uplašena, danima se plaše i trzaju u snu a NIKO NIŠTA ne preduzima.
Nadam se da će se jednog dana ipak nešto promeniti i da će biti manje takve dece. Nadam se da će jednog dana biti promenjen zakon i da će novi zakon biti humaniji.
marijamhlc
2011-12-11 08:37 AM
Svetomire, svako je istraumiran kada ga napadne pas.
Ja imam psa, i svaki put se istraumiram kada drugi pas laje ili krene na mog psa.

Tako da nema veze da li su deca u pitanju ili stariji, ista je trauma.
Mene je kao malu napao pas u liftu kada sma imala samo 4 godine, sva sreća tata je bio sa mnom tada, ujeo me je pas lutalica 2x, komsijski pas me je napao, ovo je sve do moje 13 godine, i nikakvih trauma nemam, još i sama imam psa, i uvek pomazim pse lutalice.

Nema to veze da li su u pitanju stariji ili deca, bitan je samo karakter osobe kako će ona to kasnije posmatrati.

Da, zakon treba da se promeni, na zalost, dok se država ne promeni, ni zakoni neće funkcionisati...!:(

Kao sto ste napisali, klinac 150 puta pljacka i obija prodavnice i znaju ko je, ali neće da ga zatvore, to sve kaže o situaciji kod nas...tuzno!:(
Maxmen
2011-12-18 11:13 PM
Svetomire ovo je previse šta ovi psi rade,evo čitam u novinama ma svaki drugi dan atak psa na ljude.
,,,
U BLIZINI crkve u Prolećnoj ulici u Kumodražu u nedelju je nešto posle 14 časova pas lutalica ujeo dečaka Jovana J., starosti oko pet godina koji je u trenutku napada šetao sa majkom. Pas je naneo detetu, na sreću, lakše povrede zadnjeg dela glave, posle iznenadnog napada. Mališan je odmah prevezen na hirurško odeljenje Univerzitetske dečje klinike u Tiršovoj ulici gde su mu lekari sanirali povrede. Prema rečima dr Vojkana Vukadinovića, povrede nisu opasne po život i mališan se dobro oseća.
Kako smo nezvanično saznali, ugriz na sreću nije dubok, ali je dečaku rana ušivena pod totalnom anestezijom, jer je ogrebotina na glavi, što je standardna procedura u takvim slučajevima. Iz predostrožnosti, dečak je zadržan i preko noći u Tiršovoj, a danas bi trebalo da bude pušten na kućno lečenje.

Gradonačelnik Beograda Dragan Đilas, je u nedelju posetio povređenog dečaka na klinici u Tiršovoj i njegovoj majci obećao pomoć.
Maxmen
2011-12-20 05:39 PM
SVETOMIRE
.ebote vidi ovo...ti si u pravu ...
...
OD početka godine u Kliniku za infektivne i tropske bolesti Kliničkog centra Srbije zbog ujeda pasa, mačaka i lisica javilo se 3.300 pacijenata. Više od 80 procenata bili su žrtve ujeda pasa, vlasničkih ili lutalica. Prošle godine, zbog ujeda psa, pomoć je potražilo 2.958 Beograđana, a antitetanus zaštitu dobio je 261 pacijent. Međutim, koliko je tačno Beograđana imalo „bliski kontakt” sa psima, nije poznato.

Ipak, prema statistici, njih desetak dnevno potraži pomoć u Klinici za infektivne i tropske bolesti Kliničkog centra Srbije zbog ujeda pasa. Prema rečima dr Jovana Malinovića ove godine bilo je pacijenata koji su se javljali zbog ujeda ili ogrebotina lisica i mačaka, ali ih je ubedljivo najviše zbog „bliskog susreta” sa psima.
- Otprilike, polovina pacijenata koje su napali psi došla je zbog napada lutalica, a druga polovina zbog vlasničkih pasa - kaže dr Malinović. - Jedan broj pacijenata dolazi zbog toga što žele da im se pruži adekvatna pomoć, a drugi, koji se javljaju i posle deset dana od povrede, zbog toga što žele da tuže Grad ili vlasnika psa.

15.000 LUTALICA GRAD Beograd je od 2006. godine počeo ozbiljnije da se bavi problemom napuštenih pasa u prestonici. U toku prošle godine sprovedeno je brojanje pasa na teritoriji deset gradskih opština i utvrđeno je da ulicama grada šeta 8.500 pasa lutalica. Međutim, strahuje se da je ovaj broj mnogo veći i da su realne procene da ih ima više od 15.000. Glavni uzrok jeste nekontrolisani okot, jer jedna kuja na svet godišnje može da donese 15 štenaca.

Prema podacima VU „Veterina Beograd” od početka ove godine njihova služba zabeležila je 1.955 prijava za napade pasa na sugrađane.

- U poslednja četiri meseca, procenjuje se da oko 20 odsto napada „otpada” na vlasničke pse - kažu u „Veterini”. - Od početka godine do danas, naše ekipe uhvatile su 209 pasa. Veliki problem u efikasnosti hvatanja životinja koje su napale naše sugrađane predstavlja to što se u velikom broju slučajeva, čak 70 odsto, ozleđena osoba ne javlja na telefon kada je kontaktiramo, ili se dešava da prilikom prijave napada osoba ne ostavi podatke. Takođe, nije redak slučaj ni da osoba ne može da prepozna ili adekvatno opiše psa koji je napao ili ujeo.

Grad Beograd će nastaviti da insistira na inicijativi za preuzimanje nadležnosti u oblasti sprovođenja Strategije za rešavanje problema pasa lutalica od Republičke veterinarske inspekcije.

BROJKE * 3.000 Beograđana godišnje potraži pomoć zbog ujeda pasa
* 261 pacijent dobio antitetanus zaštitu u prestonici
* 15.000 pasa lutalica boravi na ulicama glavnog grada
* 209 pasa od početka 2011. godine uhvatile ekipe VU VB
* 70 odsto napadnutih građana ni ne prijavi slučaj

Nadležne ustanove i institucije u saradnji sa ovlašćenim veterinarima i komunalnim policajcima još od aprila meseca sprovode kontrolu na javnim površinama gde proveravaju da li su psi čipovani, vakcinisani i da li ih gazde vode na povocu. Na taj način se kontroliše registrovanje pasa i znatno smanjuje mogućnost da vlasnik napusti svog ljubimca bez posledica.

AZILI, ČIPOVI, STERILISANjE...

NAPORI koje je Grad Beograd uložio u rešavanje problema napuštenih pasa su uvođenje baze podataka, unapređene procedure hvatanja životinja, revakcinacija, ali i izgradnja novih azila i unapređivanje i renoviranje starih.

U prestonici postoje četiri azila - dva u Rakovici, Kovilovu i karantin u Ovči, a pri kraju je izgradnja jednog u okviru farme PIK „Zemun”. Takođe, sprovode se i besplatno čipovanje, vakcinacija i sterilisanja vlasničkih pasa...

JOVAN JOŠ NA LEČENJU U TIRŠOVOJ

POSLEDNJI, medijski registrovan napad psa u Beogradu, dogodio se prošle nedelje u Kumodražu kada je mešanac pitbula, bez vlasnika, ujeo petogodišnjeg Jovana J. za vrat. Ovaj pas je ubrzo uhvaćen i odveden u karantin u Ovči. Jovan se još uvek nalazi na lečenju u Univerzitetskoj dečjoj klinici u Tiršovoj gde mu je rana sanirana i ušivena.

 Comment Remember this topic!

Looking for Oil Diffuser Necklaces Sterling Silver?
.