Forums : Automoto

 Comment
Pomoć
bgd-m
(student)
2013-12-08 10:13 PM
Pozdrav!

Imam Audi A6 3.0 tdi quattro, 2005 godište. Interesuje me da li neko zna kako da isključim ono pištanje kada nisam vezan sigurnosnim pojasom i da li je to uopšte izvodljivo, ili da kupim one „uloške” koje ubacim umesto pojasa?
Naravno, vezujem se, ali, kao i većina, ne uvek.
srecca
(doktror)
2013-12-08 11:04 PM
posto ti se niko na/zadnjem sjedistu neveze, otsjeci to jedno i drzi ga ispod/ sjedista. dalje sve znaš, ako oćeš tako
Pjer
(svratio samo na 5 minuta)
2013-12-08 11:48 PM
Postoji vise metoda.
Najjednostavniji je da se stavi pojas. ;)
O3PEHKO
(Ritter Sport-Freund)
2013-12-09 03:07 AM
Stavi pojas i odstupi korak od modela primitivnog balkanca. Ili radis na tome da usrecis svoje najblize time sto ćeš da pogines ili zavrsis u kolicima?
V6
(NoviBeograd)
2013-12-09 05:28 AM
Idi kod najblizeg majstora, prikopca ga na lapatopa i gotovo!
car_dusan_silni
(srednjovekovni roler ruler)
2013-12-09 06:36 AM
Svezes ga pre nego sednes u auto i onda samo sednes i naslonis se na naslon i zakacen pojas. Tako ni murija odnazad ne može da vidi da nisi vezan (posto često gledaju da li je zategnut tj. da li se vidi traka sa leve strane).

Elem - ja recimo ne bih smeo da uopste sednem u auto kojem pojas ne radi.
mrsolj1971
(veterinar)
2013-12-09 12:17 PM
Ja kad probam da vozim auto bez pojasa osecam se kao da sam zaboravio cipele ili gornji deo odece (npr ako preparkiravam auto, ne stavim pojas) inače po navici stavljam pojas I ne primecujem ga u voznji, tj ne smeta mi, tako da zayebi voznju bez pojasa, pogotovu u ludoj Srbiji gde svi voze ko da im je sudnji dan u pitanju.
srecca
(doktror)
2013-12-09 01:08 PM
Ja ga nikad ne vezem, samo ga prebacim preko ramena.
Još nijednom nisam platio kaznu, jer kad policajac dodje ja kažem tek sam ga otkopcao da nađemdokumenta.
Jedino vozim sa objema rukama cvrsto na volanu, i to me sigurno spasilo kada mi je frajer na crveno uletio na raskrsnici,
ja sam se nabio u njega, a glavom sam udario u ivicu sa sofercajbom i normalno krv me oblila.
Tojota nije imala Air Bag. a ni naslonza glavu i u takviv slučajevima sa pojasom obično puca vratna kicma, a onda kolica .
MUSASHI66
2013-12-09 02:34 PM
Voznja bez pojasa je najveca glupost i balkanski machizam koja postoji na ovom svetu. Alo bre, vozis se sa autom od 1-2 tone, ides 30-60-100 na sat i udaris u auto koji ide istom brzinom, ili u betosnki stub... pa zar vam nije dovoljno sto stalno po novinama pokazuju mrtve ljude koji su ispali iz kola pri sudaru...

ZAKOPCAJ POJAS i eto ti rešenje!!
Pjer
(svratio samo na 5 minuta)
2013-12-09 09:34 PM
„obično puca vratna kicma, a onda kolica ”

„Doktore”,

Ako pukne na vratu...onda kolica do groblja. :)
O3PEHKO
(Ritter Sport-Freund)
2013-12-10 03:16 AM
Negdje sam skoro citao da su svi sigurnosni sistemi u automobilima danas napravljeni sa pretpostavkom da svi u automobilu nose pojas. Koliko sam čuo, airbag može ladno da te ubije ako nemas pojas, na stranu to što ćeš ti da se ubijes od volan.
misalu
(driver)
2013-12-10 04:18 AM
Ako upadnes u reku ...pojas će ti biti smrtna presuda.Dobro,ne upada se u reku svaki dan...Ja pojas vezujem da ne bih platio kaznu,zvuci idiotski,ali ne želim da budem vezan,nekako sputan.Vozim 30godina,da zlo ne cuje nikada nisam imao neki udes...Kad sam vezan kao da me neko sa zadnjeg sedista vuce da mi nešto kaže,ha,ha.Neka glupava fobija.
xzy
(ing)
2013-12-10 09:12 AM
Ako upadnes u reku ...pojas će ti biti smrtna presuda.
...Kad sam vezan kao da me neko sa zadnjeg sedista vuce da mi nešto kaže,ha,ha.Neka glupava fobija..

---------------------------------------------------------
1. Mit. Ako upadnes u rijeku ne ulazi voda u auto u roku od 1-2 sekunda pa da ti pojas smeta. Ako si svjestan imaš vremena da se odvezes. Veci problem ti je kako da izadjes iz auta jer vrata i prozore nećeš lako otvoriti. Dalje kada smo već kod Srbije (jer samo se tamo niko ne veze iz „bezbijedonosnih razloga). Kolikih vi to rijeka imate i puteva pored njih da upadate u vodu? Mislim 90% rijaka su ustvari potoci sa vodom do koljena. Pored velikih rijeka obično nemate bas puteve koji idu tik uz rijeku. U čemu je problem?
PS: Vjerovatno covjek i nije svjestan ako bas ”upadne „ u rjeku. Pogotovo neće biti svjestan kada zvekne glavom od volan ili sofersajbu zato što nije vezan

2. Evo ja imam razne ”fobije„ (zatvoren prostor, visina, ...) pa mi oopet pojas uopste ne smeta. I ne osjetim ga. Dakle, stvar navike”
mrsolj1971
(veterinar)
2013-12-10 09:48 AM
Doktor:

Tojota nije imala Air Bag. a ni naslonza glavu i u takviv slučajevima sa pojasom obično puca vratna kicma, a onda kolica .

Molim objasnite ovu „visokoumnu” misao!
srecca
(doktror)
2013-12-10 10:21 AM
Veterinar,
Pojas prije 80-tih nije postojao.
Uvjek se ginuloi ptrije i sada sa pojasom. Uzrok saobracajki je vezan za razne okolnosti, pojas nekom spasi zivot a nekom ga i oduzme.
Zato je sve pitanje stece a i sudbine.
E sad da ti objasnim taj moj slučaj.
Da sam bio vezan zbog silnog bocnog udara, sigurno bi poletio napred , a onda pojas bi me vratio ponovo u sjediste , i nagli trzaj glave preko sjedista, najcesce izaziva prelom vratne kicme.
Samo znam da su vozaca iz WW izvukli polomljena i odnijeli na nosilima, jer ja sam se u njega zapucao sa 60 kméh

Ja jedino postujem zakon, i zakon kaže mora da se vezes ili kazna je visoka i uz to još i poeni, ali zbog neke moje komocije za volanom ja ga držim preko ramena, i bas zbog toga postujem sve saobracajne znake
koncentrisem se na voznju i u ogledalu pazim ko mi dolazi ozada.

Evo i ja ću se od danas disciplinovati, i prije nego sto krenem vezacu se..
mrsolj1971
(veterinar)
2013-12-10 12:46 PM
Ima smisla zato što kažeš nisi imao „naslon” za glavu, u tom slučaju glava po interciji ide skroz pozadi...
Hobo
(Pacifing by force)
2013-12-10 02:59 PM
Pojas je veoma važna stvar I preporucljvo je da se koristi.

Statistika pokazuje da je pojas vazniji I od airbags , naročito prilikom
prevrtanja . (kod prevrtanja uglavnom nastradju oni koi ispadnu is vozila zato
sto nisu bili vezani).

Sad ako bas nećeš da koristis pojas onda ti je naj lakse da odstranis utikac sa zadnjeg sedista I
ubodes umesto tvog pojasa .

ring
(lozac)
2013-12-10 05:21 PM
airbag pomaze u 10 % udesa
a ovi sa strane u 2.
još uvijek 88 % pomaze kajis.
mrsolj1971
(veterinar)
2013-12-12 11:33 AM
Ovo za ispadanje iz auta tokom prevratanja (a prevrtanja su česta tokom udesa) je tačno), nedavno se desilo mom rodjaku: na novom beogradu uzgubio je kontrolu nad SUV-jem, njih troje u autu, ovaj momak na zadnje sedistu se nije vezao, auto se prevrtao... momak ispao iz auta, zavrsio u komi i posle nedelju dana umro, mom rodjaku i njegovoj devojci koji su bili na prednjem sedistu i bili vezani samo manje povrede (nagnjeceno rame kod mog rodjaka i kod njegove devojke par posekotina na licu).

U ostalom, zamislite samo šta se desava sa ljudima koji nisu vezani u avionu tokom jake turbulencije i propadanja... tu se lome glave, ruke i noge. E tako vam je i sa autom tokom prevratanja ukoliko niste vezani.

Najzesci biser koji sam ja video ovde u vezi vezivanja izneo je drug clan Dragan(Bijeljina) koji je odgovorno tvrdio da je siguran da bi mogao da pri brzini od 60km/h udari u autom u zid i da mu neće ništa faliti i ako nije vezan :-)... preracunato (kineticka enegrija pri toj brzini = potencijalna energija pri odredjenoj visini) covek tvrdi da bi mogao da skoci na grudi sa treceg sprata i da prođe bez povreda... Bruce Lee bre :-):-)
 Comment Remember this topic!

Looking for Chakra Necklaces and Bracelets?
.