Forums : Avijacija

 Comment
Orao j 22
sremac974
2012-11-20 07:32 PM
http://sr.wikipedia.org/wiki/%D0%88-22_%D0%9E%D1%80%D0%B0%D0%BE
Pitanje za one koji se razumeju?
Koliko je izvodljivo tehnicko usavrsavanje po meni zastarelog orla j22.
Dali je to moguće uopste i dali se isplati.
Setio sam se da sam negde davno citao da su hrvati 96 ili 97 usled nedostatka novca za nabavku modernih aviona nabavili veliki broj migova 21,i da ih je neka izraelska firma remontovala.
Naravno ugradjeno im je savremeno naoruzanje,radari,navigacija i šta sve treba još,tako da su ti migovi 21 bili bolji od naših tadasnjih migova 29.
Slozicemo se da je nasoj zemlji potrebniji dobar PVO a avijacija u drugom planu ali ako bi se nasi orlovi naoruzali savremenim radarima i nosili adekvatno naoruzanje mogli bi i naći neku primenu.
Drugo,ako ikada Srbija opet bude ratovala to može biti ponovo neki rat na kosovu ili u nasem okruzenju.Naravno preduslov je da se iz nekog razloga nato nemesa,u tom slučaju na tako malom prostoru i orlovi bi mogli da budu od neke koristi.
DitrihVonKlausen
2012-11-21 03:35 PM
ne vjerujem da su im migovi 21 bili bolji od migova 29.
remontovali ih jesu, ali daleko je to od dobrog.
od svih tih migova pola je popadalo samo od sebe, a sada imaju još samo dva kojima resursi isticu do kraja godine, dakle za mjesec dana.

ne razumijem se puno u te stvari, ali možda bi orao valjao, ali da se napravi sve novo. ne samo novi motor nego i limarija i elektronika i novi radar.

ako ubacis novi, jači i brzi motor u staru limariju pa ga raspalis recimo 1800km/h on bi se sav raspao. zato bi trebalo napraviti sve novo po starom nacrtu. možda se to i može.
CTEBA
(penzioner)
2012-11-26 05:37 PM
Не знам ни да ли се Орлови могу модернизовати.
Авиони су стари неких 40 година, и мало тога на њима је употребљиво.
Да би се модернизовали требало би их раставити у саставне делове, све прегледати, заменути што треба и онда модернизовати.
Да ли је могуће, верујемда јесте, дал се исплати је друго питање.
Вероватно се сличан авион, новије производње може купити за мање пара.
Други проблем су резервни делови јер су делови прављени у разним републикама биве Југославије и више се не праве.
Примере ради то је и један од основних проблема са супер галебом који је далеко бољи али ово се правило овде оно онде и сад све је то у разним државама које више мрзе једни друге него што волу себе.
 Comment Remember this topic!

Looking for Lava Rock Bracelets?
.