Forums : Psihologija

 Comment
TV vracanje
Viko
(Diplsp)
2012-10-19 07:43 PM
Već sam nekoliko puta, kasno nocu, slučajno „uletio” u neke „vracarske
programe”,gdje pojedine privatne TV-stanice nude „savjete, oslobadju od crne magije, lece itd.”. Lično u ovako nešto ne vjerujem,ali ne mogu da prepoznam pozadinu trika i nacina zarade. Najcesce u studiju sjedi sama osoba sa kartama u ruci i još nekakvim stapicem ili nekom starom knjigom. Pozivaju se gledaoci da pozovu na ekranu već prokazani broj telefona,i dobice sve moguće „pomoći” u vezi zdravlja,porodice, posla ljubavi,itd.,itd. Ispod telefonskog broja oznacene su i cijene poziva koje se krecu po minuti oko 2,00 € zavisno od države iz koje se zove.
„Savjetnici” djeluju veoma jednostavno strukturisani i neprekidno pozivaju da ih se zove. „Interesantno” je da isti „pogadjaju” čak i imena osoba koje su „krive” za njhovu sudbinu i učinili im „namet” i kletvu. „Interesantno” je i to da im slusaoci daju potvrdne odgovore.

Ako se uzme u obzir da su naznacene cijene male i na duzinu trajanja poziva,koji traju jedva 1-2 minute, kao i na to da su pozivi veoma rijetki. GDJE JE TU ZARADA odnosno u cemu je TRIK???

Volio bih da porazgovaramo o ovome i da mi neko iznese svoje mišljenje i eventualna iskustva.

Hvala i pozdrav svima
labudica
(EKV)
2012-10-20 12:39 AM
A pa trik je u tome da one osobe koje zovu isto sudjeluju u toj prevari i unaprijed su se dogovorili šta će da pricaju. To jes' i vidovnjak i osoba koja sudjeluje u prevari i koja ima navodno problem :)

Prave se ludi. A oni koji zovu i placaju poziv, to su oni koji su prevareni i nikad neće dobit vezu :).
pamina
2012-10-22 05:52 AM
Kakav trik ???
Meni su tako izlečene kurje oči za male pare.
 Comment Remember this topic!

Looking for Oil Diffuser Bracelets?
.