Forums : Psihologija

 Comment
Kad bi znali
Ninka
2012-07-17 07:40 PM
Dolaskom ovde da smo tu privremeno u svrhu usavrsavanja dusha
i tu smo da ucimo jedni od drugih i kad je gotovo ponovo idemo kuci..dali bi bili bolje jedni prema drugima znajuci to, dali bi se volili malo vishe, i radovali jedni drugima kad se nađemoovdje, pomagali se ..kao zemljaci kad se nadju u stranoj zemlji (nije savrsena analogija znam ali nemam drugu)...
ili
bi i dalje bilo ratova gladi beda i jad...kao sad.. pod zastavom ubij, porobi, otmi.. dok si tu, kao da ćeš ponjeti sa sobom..tamo..

Nešto razmišljam bas nije fer biti bacen(a) ovdje ovako bez Upustva Za Upotrebu (tijela i dushe)..ok Bible je tu..ali prepisana toliko puno puta..Sigh..

Mišljenje?
Light
Nink
Awake
(slikar)
2012-07-17 11:22 PM
Ko smo to 'MI' koji smo 'bačeni' u ovaj domen da bi učili?

Niko nije bačen nigdje. Svaki jedan korak u našoj realnosti jeste posledica Izbora. Na višem nivou Svjesnosti od ovog, izabrali smo da se projektujemo u nešto nama još neshvatljivo. Zato se i osjećamo kao da nešto učimo o sebi. Uistinu mi već sve znamo o sebi, jer kao što rekoh svi i sve dolazimo sa viših nivoa svjesnosti na niže. Ono što nam nije poznato jeste kakvo je iskustvo, doživljaj sebe kad si na nižem nivou svjesnosti. Kroz interakciju sa sebi shodnim frekvencijama, mi doživljavamo sebe na tom nivou razmjene.

Počevši od sebe apsoluta, koji jednostavno JESTE, pa kroz sebe univerzum koji kao cjelina svih duša postaje kroz dušu Jednog, pa niže i niže u dimenzije koje su posledica fragmentacije apsoluta i univerzuma kao te projektovane cjeline kroz jednog, naša svjesnost o sebi u datom iskustvu postaje uža, skučenija. Odvajanjem u fragmente postajemo manje svjesni o sebi koji istinski jesmo. I kada se naš centar nađe u trećoj dimenziji mi postajemo vibracija sa veoma sporim kretanjem što otežava kretanje informacije (svjetlosti) kroz naš sistem. Samim tim i naša pažnja se zadržava na 'česticama' na materiji radije nego li na našoj energetskoj prirodi. Koncentracijom na materiju gubimo spoj sa istinskim sobom te za život smatramo da izvire iz te materije sa koje ne umijemo da skrenemo našu pažnju.

Jednom kada se zadovoljimo doživljajem da smo materija te se naša pažnja pokrene sa materije ona mora da nađe i nešto 'drugo' za što će se vezati. Kada se krajnja mogućnost vezivanja za nešto iscrpi...ostajemo 'ogoljeni' do sopstvenog 'Ja', do Centra koji svoju prirodu ne može više vezati ni za što drugo do za Sebe-koji-jeste. Pažnja se dakle vraća na izvor iz kojega smo potekli a biće doživljava PROSVJETLJENJE onoga što biće JESTE-Život, apsolut.

Sve je iskustvo...

Awake.
Awake
(slikar)
2012-07-17 11:26 PM
Sve je iskustvo...apsoluta. :)

Awake.
Ninka
2012-07-18 10:11 AM
„Kroz interakciju sa sebi shodnim frekvencijama, mi doživljavamo sebe na tom nivou razmjene.”

Awake,
Hvala. Moje pitanje je bilo vishe hipoteticko-lirsko, kada bi bili svesniji sebe dali bi, nam Iskustvo Ovdje bilo ...lakse,
no tvoj tehnicki odgovor ..is real blessing

Nink
madambaterflaj
2012-07-20 03:12 AM
strasno. šta se ovde razmnozilo...
Ninka
2012-07-23 02:28 PM
Madamme Butterfly
Kad si rekla šta se ovdje razmnozile jesili mislila na
najezdu insekata narucitu leptira ili nešto drugo?
Kad postavim temu volim odgovorit svima koji temu prate?
Regulus_Gavrilo
(Signal in the Heavens)
2012-07-23 10:56 PM
Када смо већ код Лептира, верујем да се један део одговора на постављено питање од стране Нинка, може наћи у лептиру, цитирам, Нинка:
„Dolaskom ovde da smo tu privremeno u svrhu usavrsavanja dusha i tu smo da ucimo jedni od drugih i kad je gotovo ponovo idemo kuci.”

Гаврило: Дозволи ми да умрем пре времена, падајући мртав у Твој бескрајни ток! Такође ток звезда се креће величанствено ка Станишту; понеси ме ка Наручју Нуит.Либер.

На Тибетанској граници, у Јунан провинцији, на падинама Чангшена, постоје три Будистичка храма и извор Лептира. Током четвртог лунарног месеца, када цвета локално дрвеће, хиљаде лептира, од двадесетак различитих врста излазе из својих чаура и лете понад воде, висећи на грању, преливајући бојама цео крај. Овај догађај се повезује са легендом о Баи девојци, званој Венгу, коју је локални владар Нанзао краљевства хтео да ожени. Да би побегла од моћног господара девојка и њен љубавник се својевољно удавише у води, а легенда каже да се они поново појављују сваког пролећа као пар лептира.

Лептир, као симбол духовности и религиозне поуке се појављује у готово свим деловима света, управо због специфичног животног процеса. Прво постоји као гусеница, затим као чаура и напослетку као инсект - Лептир. Гусеница подсећа својим гмизањем, на свакодневни овоземаљски живот, када су људи заокупљени основном егзистенцијом и физичким потребама. Чаура представља „гробницу” или пак опну која скрива (попут вела) Душу, која је уснула, али се развија и расте. Затим, изласком Лептира, у свој својој лепоти и разиграности, представља васкрсење и духовно пробуђење у ново стање, нову свесност Живота, слободну од материјалних веза и ограничења.

Тако Лептир у себи садржи процес и стања која симболишу прелазак и трансформацију из Материјалног у Духовно. У митологији, лептир се често поистовећује са мољцем, међутим, битна је разлика утоме да је једно биће Дана, а друго је биће Ноћи. Оба веома привлачи Ватра, те се сматрају бићима огња - а пошто врелина ватре изазива и смрт, неки сматрају то симболизмом изгарањау промискуитету и неконтролисаној сексуалности, док се са друге стране то може схватити као трансфигурација Духовног стања, лептира, кроз сагоревање у огњу, и прелазак у Ништа - АИН.

У грчкој митологији Психа, Душа, чије име такође значи и Лептир, је помоћу ватре свитаца сагледала лик свога супруга Ероса, што је кроз низ искушења и искустава водило до трансфигурације у Духовно. Чаура, или пак ларва лептира често подсећа и на црва, који се повезује са труљењем и распадом материје. Ипак, чаура скрива, и служи као заштита Бићу, које се унутар ње тихо и интроспективно развија у свом повлачењу од света.

У фази чауре, душа је мирна и успавана, прикупила је довољно животне енергије материјалног света и сада је у периоду ре-интеграцијесвојих особености и промене из гмижућег у летеће биће, тј инсекта, који лети Ваздухом, слави живот и ужива у својој духовној развијености.

Некада, пак, лептири за собом могу остављати трагове који личе на крв, црвене боје, а некада они се умеју и хранити крвљу.Чувени Ефекат лептира се често спомиње као једна од егзотичних теорија Хаоса, поготово када се наводи као извесна последица коју је проузроковао минималан или готово неприметан акт - ако на једном крају света лептир махне крилима, на другом крају света то може изазвати ураган.

Са једне стране гледано, то и јесте симпатично, али у стварној науци то представља известан шаблон математичких прорачуна, који се односе на хаотичне поремећаје и кретања, не само у ваздуху. Ипак, у духовном смислу Ефекат лептира више него је занимљив за разматрање и као што може у самом човеку представљати иницијални импулс ка духовној спознаји која му (попут урагана) може преобратити целокупно биће, тако и једно усамљено дело иницијата, или пак Магуса, може покренути цео свет и изокренути целокупно његово устројство.

Неки пак мисле да људи, попут лептира, егзистирају у четири стадијума, као оплођено јајашце у мајчиној утроби, те након рођења бивају као гусеница која само једе и гмиже уоколо, да би се у смрти укочили и учаурили из чега свесност напушта тело, виђено као слободнии неусловљена лептир. Стога лептир представља симболички, поново, духовно рођење и буђење након смрти. У фази гусенице и чауре, људско биће не поседује никакву личну лепоту, оно припрема себе као „носача” предивне душе, која ће тек изласком из чауре да прикаже своју величанственост.

Људи повезују лептире са Душом, дешава се да у неким деловима света, око Дана Мртвих , мигрирају Монарх лептири који симболишу кретање и повратак мртвих душа. Лептири су стога потпуно повезани са смислом трансформације, где напуштајући чауру излазе у нови свет, у новом обличју, покрећући своја шарена крила, која представљају класу и род духовне традиције којој припадају, и у којој су се развили као Бића Земље, као Љубавници духовног сазревања, те одакле као самотници Духа слободно украшавају Свет својом стварном природом.

Плес боја и несметан лет је слобода Духа, била кроз потпуну промену, то приказује јасном виђењу истинску Вољу инкарнираног сопства. У том симболу Лептира је одражен целокупан наш систем схватања Човека и Света, микрокосмичка и Макрокосмички.Занимљиво, чак је Фр.Хименеус Алфа 777, сада далеке 1969.године назначио да ће симбол лептира бити значајан у Новом Реду, у јавности и објављивању, указујући на своју песму „ Њена Љупка Коса ”где каже:„ Лапидоптера приказује, Метаморфозу, Анђела Ватре ”.

Сада сам доводен у инспирацију да Вам напоменем и ово: „Љубав је Закон...” а у људима и сама Љубав пролази кроз фазе постојања Лептира, што зависи и од Човека до Човека, од Бића до Бића - материјална Љубав се храни везама са људима, она се затим примири и трансформише, како би напослетку изашла из чауре (вела) и слободно летела Духовним сферама. А свака Љубав и сједињење Поларности, било да је то сједињење љубавника на Земљи, или пак међу звездама даје једно Месечево Дете. Ватра Љубави Велике Богиње Бескрајног Простора и Безброј Звезда у њему, управо Пламен Величанствене НУИТ, ка којој лете сви Лептири ће напослетку сагорети у својој Љубави сваки траг постојања Бића и Универзума, свако„ постојање ”Лептира. Лептири ће летећи бескрајним Етирима узлетети ка Бескрајном Небу и стопити се са Звездама.

Qubic
2012-07-24 03:57 AM
Ne, ne. To nije sve (Reguluse). Pogledajte i ostale sekcije:

Da će svaka Zvezda kasnije, biti vodilja, (biti) lampa svetiljka, svakom drugom/novom Gusenici/Chauri/Leptiru.

I to još nije sve...

Qubic
2012-07-24 04:20 AM
(po nekim (drugim) 'duhovnim' teorijama, ili prema (toj) nekoj drugoj 'stvarnosti', zvezde su samo probusene rupe (strelama), u nekom tom mraku univerzuma, ili prema (nekoj) toj drugoj svetlosti ili stvarnosti...)
Qubic
2012-07-24 05:03 AM
...koju mi ustvari, naravno, ne znamo.
Regulus_Gavrilo
(Signal in the Heavens)
2012-07-24 05:47 AM
Qubic, не постоји, нити ће икада бити, интелект који може да обухвати бесконачни простор и време. Чак и кда би само постајање у својој бити било један супериоран интелект, Оно не може да зна о свом пореклу (о својој прошлости) која се протеже назад у бесконачност.

Није ствар у томе, нити сврха, да се нађе одговор на питања која човек има пред собом. На нека се и може дати одговор, али ће увек бити на стотину питања на која нема одговора.

Сваки човек је мање више филисофа, али један истинити никако несме да подлегне и прихвати нека правила-законе, и теорије. Он мора увек да иде даље.

Постајање само по себи, је једна огромна арена са бесконачним могућностима, у којима само твоје жеље одређују границу свега.

Да ли је иза постајања лежи нека искра величине фотона, који осцилира у свим працима, који се умножава онда укршатава на разним фрекфенцијама (уплиће) ствараћи при томе структуру солидне (стабилне) енергије, који ми називамо материјом. Јер компоненти су исти. То је као кад имаш чист Памук, са једне стране, а са друге, ткан или плетен Памук у виду Тепиха.

Ето, био бих наиван ако би тврдио да је то тако, да је истина. Међутим, оно што би могло бити, па може се сврстати међу ове већ на хиљаде теорија којих имамо данас.
Qubic
2012-07-24 06:49 AM
'Чак и кда би само постајање у својој бити било један супериоран интелект'

RG, pa intelekt i jeste dao intelekt da se odbrani od intelekta, to je ta svetlost unutar svetlosti, ili materija, koja nije ništa drugo nego zastor ili tama na putavima (ostvarivanja/ostvarenja) duha ili zivota, ((ili je kao zakon)), jer ljudski um je ogranicene i matipulativne prirode, drugim rečima to je kao kad kažeš, da, jeste, može se ostvarivati (to) ostvarenje, ali tu moras da podneses racune, postujes zakone, itd,.. jer nismo mi jedini.

Ali to za slobodu, potpuno si u pravu...
Qubic
2012-07-24 06:51 AM
*zakon (jednina)
Regulus_Gavrilo
(Signal in the Heavens)
2012-07-24 08:16 AM
Интелект је по мом мишљењу спародична локална појава, док је свест у сржи увек исте архитектуре и распрострањена целим бесконачним Свемиром.

Тако да: не верујем да Свемир покреће себе са одређеним циљем, тј. поседује самоконтролу над собом и са одређеним планом. Мислим да ако би знао да размишља, Он је у истој ситуацији као и човек.

Али би могло да се нагађа, да је свако живо биће, свако ухо, нос, око, сваки један пипак, један од многих рецептора помоћу којих Свемир стиче сазнање о себи.
Qubic
2012-07-24 08:36 AM
'Svemir' je hrabar, mi nismo, ili smo bas preterano hrabri, ali on sigurno ima nekog razloga za to, mi možda nemamo, ko zna... (Možda.)
Regulus_Gavrilo
(Signal in the Heavens)
2012-07-24 08:53 AM
Како бре нисмо храбри? Рођени од сунца ношени Сунчевим Олујама, падали на светове који су временом колидирали, онда смо кренули опет на пут, летели на Кометама, некад ношени Астероидима, Метаорима, населивши на тај начин друге светове.

Сад седимо овде и гледамо у Свемир питајући се: да ли смо сами, где су ти ванземаљци? А ванземаљци смо сами ми, и ових скоро 90% организма на земљи. Ми овде имамо један добар део историје Свемира и Његових становника, пред нашим очима.

Земља је бре једна велика вагина, која је увек била под паљбом сперматозона у виду Комета, Астероида и Метаора.

А да не говорим о раси из Андромеде која може да нас гађа директно у ДНК-а, и изазове одрешену мутацију, помоћу веома софистикиранe Ласер-технологије. << Мало шале ово задње.
Qubic
2012-07-24 09:04 AM
Ne znam, to je kao voznja u pijanom stanju, ljudi ne mogu da kontrolisu saobracaj 100% ali su postavili znakove, semafore i pesacke prelaze/svetla,.. sad da li koga kad kamera uhvati ne znam, ne radim u tom zavodu, ali saobracaj se uglavnom odvija (nesmetano i) bezbedno.
Ninka
2012-07-24 12:46 PM
Како бре нисмо храбри? Рођени од сунца ношени Сунчевим Олујама, падали на светове који су временом колидирали, онда смо кренули опет на пут, летели на Кометама, некад ношени Астероидима, Метаорима, населивши на тај начин друге светове.

To me najvishe buni human race.
A nismo dovoljno hrabri da spustimo ego i živimo ljubav kako je pokazao Xristos.
Te smo vjecito razapeti između osjecaja superionrosti zbog osvajanja drugih svjetova i osjecaja unutrasnjeg nemir zbog nedostatka mogućnosti da pojmimo vaznost energije ljubavi koja je svuda oko nas.

Divni prepisi hvala Q i G čitam..po nekoliko puta

Nink
Regulus_Gavrilo
(Signal in the Heavens)
2012-07-24 02:30 PM
Ехх, пали Анђелу Нинка, пала су у заборав о свом истинитом бићу и његовом пореклу. Време обично мерим Еонима, свеједно, немам сећања како је све почело, како сам дошао на овај свет.

Али једно знам, Библија која је сваком доступна је само један покров, а оно што лежи испод покрова, многи не знају.

Видим да си у самом почетку теме написала како је Библија чешљана дотеривана, преписивана, велик део текста уклоњен, а добар део од самозваних Апостола уписан, А постола који и нису били Апостоли.

Има за тебе нешто Нинка.

Па каже:

Арканум
1- Дубока тајна; мистерија
2- Знање које је тајно просечној особи
3- Тајна суштина или лек; еликсир; тајно средство

У срцу сваке велике мистичне и религиозне традиције постоји тајна, универзална истина: Велики арканум Кроз целу историју било је изричито забрањено откривати јавности тајне Великог арканума. Стога су његове мистерије остале скривена баштина, иза вела мистичних прича, светских уметничких дела и литературе свима да се диве, некима да опонашају, АЛИ САМО НЕКОЛИЦИНИ ДА РАЗУМЕ.

Скривена на тихим лицима египатских споменика у погледу ведских богова између редова старих књига алхемије и учећи нас кроз митове Астека и Маја, суштина ове тајне доктрине одувек је била присутна. Кроз историју људске расе само је неколицина пробраних уведена (иницирана) у мистерије ове велике универзалне истине. И та неколицина је водила остатак људске расе и дала им спољашње симболе те истине, као водиће. Велики арканум, тајна над тајнама, неустрашиво је чувана и нуђена само онима који су доказали своју моралну чистоту и поверење. Али како се човечанство изродило у варварство и окрутност, божанско знање је отишло у подземље и преживело у изолованим кутцима широм света.
Вековима је Велики арканум склањан од људи у многим митовима и причама које су га скривале. Знање које доноси је универзално и примјењиво је на све истинске религије и мистичне традиције. Било да је то змија Адама и Еве из јудео-хришћанске традиције, крилата змија (Qуетзалцоатл) из астечке традиције, змија која се успиње о кадуцеј-штап грчког Бога Хермеса или змије из хиндуистичке или будистичке традиције, сви ови симболи садрже исто учење.
И коначно, након много векова мрака и незнања, дошло је време да ова скривена доктрина буде обзнањена.

СЕX: ТАЈНА КАПИЈА ЗА РАЈ

Стаза

„Све религије су скупоцени драгуљи на златној нити Божанства.” (Самаел Аун Wеор)
Реч „религија” долази од латинске речи „религаре”, која значи „јединство”. Реч „јога” је дошла из санскритског извора „yуг”који такође значи „јединство”.
У својој бази, различите традиције истока и запада описују исти циљ: јединство са Божанством.
Религијске традиције нуде мапу (пут) коју човек мора пратити уколико жели да достигне уједињење са Божанством.
Свака религија покушава да искаже исто суштинско знање.
Али особа мора да има исправна средства како би читала мапу.
Са правим средством и његовим исправним кориштењем аспирант било које религије или традиције може ући у директно искуствено знање Божанског бића.
Онда може видети да истински постоји само једна наука, један стаза, која се појављује са различитим именима и лицима.
„Јер уска је капија и притешњен је пут који води у живот, и тако је мало оних који га нађу.” (по Матеју 7:13-14)
У Грчкој, тај су уски пут звали „Гносис” што значи „знање”. На хебрејском, тај исти уски пут су звали „Даатх”, што такое значи „знање”.
Овај пут је представљен од стране познатог Дрвета знања у књизи Постанка. И кључ за улазак у директно искуство са Богом може се пронаћи разумевањем симбола Дрвета знања.

Генесис (генеза-постанак), јудео-хришæанско учење о постанку, је написано као средство које ће пренети знање о Великом аркануму онима који имају очи да виде и уши да чују.
На његов почетак је утицала и источна и западна традиција с циљем да обезбеди човечанству кључ садржан у темељима свих великих религија света.

Реч

Стари завет, или Танак, споља изгледа као основни духовни водич у форми прича и историјата. Али уистину, он је возило до тајног знања.
Да бисмо боље разумели порекло јудео-хришћанске традиције о постанку неопходно је да на кратко погледамо живот аутора, Мојсија.
Иако је био од јудејске лозе, Мојсије је одгајан како би био египатски фараон и био је учен не само тајним мудростима Египта, него и јудејским. Цивилизација Старог Египта је међу најдуже опсталим у историји човечанства и признати је чувар огромног знања у античком свету.
Јудаизам је био под директним утицајем две најстарије нама познате цивилизације, сумерској и вавилонској, цивилизацијама познатим по својим тајанственим школама.
Образован у овим скривеним учењима античких традиција, Мојсије је написао првих пет књига Библије на хебрејском и у шифрама, у складу са тадашњом традицијом.
Свака прича и име, садржано у књигама Мојсија скрива дубље значење.
Како каже мистична хебрејска књига „Зохар” Приче доктрине су уствари њен прекривач (кринка).
Обичан поглед само на прекривач - који је у причама доктрине; не пружа веће знање.
Они научени, међутим, виде не само прекривач, него и оно што он прекрива.
Библија је симболична. Лица и догађаји у Библији су маске које скривају праву поруку.
Ово унутрашње истинско знање је скривано, или као што је то случај у хришћанству, одбачено у потпуности.
Библија, као све велике религијске књиге, је интерпретирана дословно.
Чак је и Исус из Назарета учио и о јавним и о тајним доктринама.
„Вама (ученицима) је дано да знате тајне краљевства небеског, а овима (другима) то није дано.” (Матеј 13:11)
Они који су примили тајно знање су били прогањани и приморани да знање пренесу „у подземље”.
Као резултат, модерна црква је наследила само „прекривач”.И тако, Библија је константно објављивана (публикована) од стране оних који нису имали никакво знање о њеним тајнама. (Продужиће се)
Regulus_Gavrilo
(Signal in the Heavens)
2012-07-24 03:10 PM
Стварање човечанства.

Иако је модерна библија у великој мери изобличена, она ипак садржи древне тајне доктрине.
Па ипак, многи нивои значења скривени у хебрејским натписима нису видљиви у модерним језичким верзијама (преводима) Библије.
На пример, прве речи Библије, на хебрејском, су: „Берашит бара Елохим”.
Уобичајени дословни превод је: „У почетку, Бог створи.”
Али хебрејски превод, по Зохару, каже: „У мудрости, Елохим створи.”
Елохим је хебрејска реч. Корен „Ел” на хебрејском значи Бог, у мушком роду.

Женска верзија речи „Ел” је „Елоах” и преводи се као Богиња.
„Елохим” је множина, стога значи Богови и Богиње, мушко/женско. Супротно увреженој слици брадатог старог мушкарца,
Бог је установљен, у прве три речи Библије, као андрогин, садржи обоје, мушкарца и жену.
Андрогин Шива Хиндуизам
Астечки мушко-женски створитељ
Реч „Елохим” има многа значења; у једном смислу односи се на анђеле, управљаче стварања.
Ова Божанска бића су мушко/женско, по лику њиховог творца. Ово је јасно приказано на већини древних слика и цртежа анђела, приказујући их као некога или нешто, што има атрибуте и мушкарца и жене.
У Библији, анђео који је помагао у стварању човечанства звао се Јехова Елохим.
„Јехова Елохим обликовао је човека из земљане прашине. Удувао је у његове носнице дах живота и човек је постао живо биће.” (Постанак 2:7)
Јехова је још једно битно име за Бога, и не треба га миешати са Јахве.
Име Јехова је састављено од четири хебрејска слова: Јод, Хе, Вау, Хе.
Јод или Ја, може се превести као „мушко” или „фалус” Адам.
Хева или Хеве, је „женско”, „мајка”, или „утерус”, Ева.
Чак и име Јехова садржи истовремено и мушке и женске силе.

„Бог створи човека по сопственом лику; по лику Елохима он их створи: и мушкарца и жену, он створи”. (Постанак 1:27)
Елохим, анђео, Јехова, створио је човека по сопственом лику: андрогина. И тако, како је забижежено у езотеричном срцу свих великих религија, човечанство, симболизовано у Адаму, је некад било андрогино, и садржало је подједнако и мушкарца и жену.

Рајски врт

„Јехова Елохим је посадио врт у Рају, на истоку, и ставио је тамо човека кога је створио.” (Постанак 2:8)
Рај је савршенство уживања. Рај симболизује невиност и срећу који су некада били природно стање човечанства.
Човечанство у Рају је било чисто, и познавало је само доброту и врлине.
Као рефлексија Бога, човечанство је утеловило седам врлина душе. (алтруизам праведност невиност понизност љубав срећа за друге и умереност)
Иако Рај Адама и Еве није никада постојао у тродимензионалном свету, према једној езотеричкој мудрости, постојало је физичко место под именом Рај смештено у Месопотамији између река Тигар и Еуфрат.
Тајна школа под истим именом је нађена на овом месту од стране Калдејаца. Али ово није био Рајски врт Адама и Еве.
Према мудрости езотерије постоји седам основних димензија. ( седам небеса)
Пењање и силажење кроз ове области од стране бића која их настањују представљено је у Библији као Јаковове мердевине. Библија тврди, када је Јехова Елохим створио Адама, сместио је Адама у Рајски врт.
Езотерична мудрост каже да је то четврта димензија, свет виталне енергије. На хебрејском је зову Јесод што значи „оснивање”.
Стога, андрогини преци човечанства постојали су у много суптилнијим нивоима природе;
И зато модерни антрополози не знају ништа о нашем истинском пореклу.
Иако срећно у својој невиности, човечанство, симболизовано у Адаму, имало је потребу да духовно расте.
Тако је Ева одвојена од Адамовог тела. Јехова Елохим узео је једно ребро из хемафродитоидног човека, и онда затворио тело.
Онда је Јехова Елохим створио жену од ребра које је узео из хемафродитоидног човека.
Њу ћемо звати жена јер је извађена из човека.
Овај процес одвајања, представљен симболички у Библији, био је постепен. Хемафродитоидни човек је раздвојен на два пола, мушкарца и жену,
како би могли видети себе боље: упознати себе. Од тада, човек и жена покушавају да поврате изгубљено јединсто, које је корен жудње за сексуалним спојем.
Ово је разлог, због кога ће човек оставити своје родитеље и ујединити се са женом, и они ће бити једно тело.
Regulus_Gavrilo
(Signal in the Heavens)
2012-07-24 03:11 PM
Два дрвета

Изван земље, Јехова Елохим је посадио свако дрво које је пријатно погледу, и добро за исхрану „са Дрветом живота у средини врта, и Дрветом знања добра и зла.” (Постанак 2:9)
Постоје два дрвета која имају посебну важност унутар врта.
Ова два дрвета су симболична, не дословна. Дрво живота је древни симбол и има универзално значење и можемо га пронаћи у свим културама које су садржале езотеријско знање. Ово је исто дрво које је Мојсије пронашао како гори на брду Синај.
То је дрво испод којег је Буда Схакyамуни пронашао просветљење.
То је мајанско Дрво света, астечко Дрво живота, велико нордиско дрво - Игдрасил које подржава постојање својим моћним гранама. У мистичној традицији Јудаизма, наука Дрвета живота се зове Кабала.
Али ова мудрост је универзална и може се пронаћи у свакој великој религијској традицији, иако се појављује под многим именима.
Наука Дрвета живота је мапа свемира и људске душе.
Баш као што Дрво живота означава макрокосмос, отворени свемир, оно такође означава и микрокосмос: Човека, одраз свемира.
Стога, мудри савет уклесан у камену изнад улаза Чувеног пророчанства у Делфију каже: Човече, знај себе и знаћеш свемир и његове Богове. Дрво живота симболизуије структуру душе и структуру стварања. Његови кориени су у највишим доменима а његове гране и лишће су сви светови и многа бића која постоје.
Ово дрво даје следеће плодове: живот, храну и мудрост.
У Библији Мојсије је написао да су Адам и Ева били слободни да једу са Дрвета живота.
То значи да су Адам и Ева били слободни да се хране науком са Дрвета живота, науком Бога, Кабалом. И како Дрво живота такође симболизује и душу,
Адам и Ева - човечанство – могли су да уживају у предности бивствовања у стању савршенства, са пробуђеном свешћу.
У потпуности просветљена свест је представљена кроз традицију божичног дрвета (јелке :), симбол Дрвета живота је пренесен кроз германске езотеричне традиције.
Поседовање (пр)осветљеног унутрашњег Дрвета живота значи да су унутрашња чула у потпуности отворена и активна, и то омогућава директан однос са Богом. (Мојсије се понизио пред својим унутарњим Богом)
Са овог дрвета Адам и Ева су могли слободно јести.
Али постојало је још једно дрво у Рају: Дрво знања.
„И Јехова Елохим наредио је човеку, говорећи: ”Са сваког дрвета у овом врту слободан си да једеш, али са Дрвета знања добра и зла, не смеш јести: онога дана када будеш са њега јео сигурно ћеш умрети (духовно).„ (Постанак 2:16-17)
Јасно је, да је Дрво знања било забрањено за Адама и Еву. Али ипак, били су намамљени од једне ствари која им је била забрањена у читавом Рају.
Знање на грчком је ”гносис„, а на хебрејском, ”Даатх„. Даатх је скривена сфера, по Кабали, о којој традиционално никада није говорено, нити је обелодањена.
Даатх, Гносис, је наука о Великом аркануму, тајном знању које је било скривено од човечанства столећима.
Ипак, дубље проучавање кориштења речи ”знање„ у Библији даје снажне наговештаје о природи ”Даатх„-а и ”Гносис„-а. ”Адам је знао своју жену поново, и она је добила сина.„ (Постанак 4:25) ”Млада је била веома лепа, девица коју ниједан човек није знао.„ (Постанак 24:16)
Пажљивом читаоцу је јасно да се знање у Библији односи на сексуалност.
Стога, Дрво знања, Даатх, Гносис, директно упућују на сексуалност. Која је онда сврха овог упућивања према сексу и његова улога у судбини Адама и Еве?

Кадуцеј

Када је човечанство физички раздвојено на два пола, мушкарац и жена су још увек унутар себе носили одраз свог творца.
Стога, унутар сваког мушкарца постоји женски аспект. И унутар сваке жене постоји мушки аспект.
По овом нивоу значења, Адам и Ева симболизују суптилну енергетску физиологију индивида.
Адам и Ева, као поларизоване енергије су представљене у древном симболу Кадуцеја. Кога најчешће познајемо по грчком богу Хермесу,
симбол кадуцеја је стварно видљив у записима безброј древних култура широм света. Персија, 2600.-2200. год. п.н.е. Египат, 2000. год. п.н.е. Грчка, 600. год. п.н.е.
Индија
Две змије су увек симболизовале мушке и женске енергетске канале које омотавају кичмени стуб. како су енергетске, а не физичке, скалпел их никад неће пронаћи. Њихов корен је ”Yесод„, темељ, полни органи, и они су нахрањени сексуалном енергијом. Ова два енергетска канала зову се ”Ида„ и ”Пингала„ на санскриту.
У Кабали их зову ”Од„ и ”Об„, и у езотеричном хришћанству, зову се Адам и Ева.
У Библији се зову и ”два маслинова дрвета„ и ”два свећњака која стоје испред Бога земље„.
Две змије омотавају кичмени стуб физичког тела. Кичма је најчешће представљена као прут или штап. Штап створитеља (Египат)
Кичма је штап владара, и централни стуб човековог храма. Стуб стоји изнад камена темељца: ”Yесод„-а, сексуалне енергије. Кичма има 33 ребра, симболизована као 33 године живота Исуса из Назарета и као 33 масонска степена.
Са обе стране овог штапа, кичменог стуба, су две змије. Пингала је мушки аспект, Адам. Ида је женски аспект, Ева. Енергија Еве ја та која нас у психи тера на стварање.
Када је Ева искушана да једе воће са Дрвета знања, то је био симбол човечанства које жуди за плодовима сексуалности: децом.
До овог времена, човечанству је било забрањено да има сопствену децу: није им било дозвољено да једу то воће.
”И змија рече жени, нећеш умриети, али Елохим зна да чим једеш, очи ће ти се отворити и бићете као Божанска бића која познају и добро и лоше.„ (Постанак 3:4-5)

Намамљена од змије, људска бића одабрала су да се стварају по сопственој вољи.
Ипак, у својој невиности, нису схватили да су закони који су им дати били за њихово добро. Учење стварања без вођства Елохима довело је до открића оргазма. (Продужиће се)”
Regulus_Gavrilo
(Signal in the Heavens)
2012-07-24 04:02 PM
Забрањено воће.

Дрво знања, или сексуалност, је било присутно уз све остале аспекте постојања.
Па је и његово присуство веома важно унутар Раја, Подједнако као и Дрво живота.
И у традицији Кабале, ова су два дрвета постављена тако да деле исто корење Ипак, као што то није био случај нити са једним другим дрветом у Рају,
Адаму и Еви је једино било дозвољено да уживају у Дрвету знања под условом да не једу његове плодове: „јер чим будете јели са њега, умрећете”.
Док су били у Рају, Адам и Ева познавали су само Божанство и невиност и тако, нераздвојно поштовали закон стварања. У својој невиности, нису знали последице наслађивања у плодовима сексуалности. Огромна енергија је покренута у сексуалном чину између мушкарца и жене. У овом коитусу (сношају) човечанство има Богом дану могућност да ствара.
Мушкарац је активна сила, рефлексија Бога-Оца, жена је примајућа сила, рефлексија Бого-Мајке, а секс је сила која их спаја.
Ово су три силе које дају рођење свему створеном, и ово је темељ универзалног симбола тројства.
ХИНДУ - Брахма, Вишну, Шива
ЕГИПАТ - Озирис, Хорус, Исис
Тројство је јединство троје; троје изражено као једно; Алхемија, рани 16-ти век
Али да би створило, ово једно дели се на двоје; мушкарца и жену.
Ово је мистерија Светог духа, божије ватре оплођивања, симболизована у Индији као Шива-Шакти, стваралачка и деструктивна божја сила. Један од најсветијих симбола Шиве, Свети дух, је Лингам-Јони, спој фалуса и утеруса. Исти симбол можемо наћи на другој страни света, у алхемијској традицији.
Сила која даје снагу свему створеном, на свим нивоима постојања, је сексуална енергија.
Симбол сексуалне енергије је ватра, вода, (Исус показује своју надмоћ над сексуалним водама) и светло. (Светлосна аура илуструје сексуалну чистоћу) (Просветљење је рођено из сексуалних вода) (Сексуална ватра је снага стварања).
У традицији алхемије сексуална енергија је симболизована као Меркур.
Када ударимо камен темељац, стену, нађемо воду живота. (Мојсије удара стену својим штапом)
Древни ритуал крштења је симбол трансмутације сексуалне енергије, извора спасења. (Вода живота тече из Дрвета живота) Египат/Тибет

Сав живот је рођен из сексуалних вода. Моћ стварања, потпомогнута снагом те електричне енергије, носи са собом велику одговорност.
У време Адама и Еве, секс је практикован само у храмовима и под вођством Елохима.
Габриел и његове легије анђела водиле су човечанство у овај свети ритуал, као што је то наговештено његовим поновним појављивањем у Библији и најавом доласка деце. Габриел је намесник Месеца и директно утиче на све појавне облике.
У одређено време у години, муж и жена су путовали на удаљена мјеста како би учили тајне секса. Ово је давно заборављени корен модерног обичаја „меденог месеца”.
Стога, анђели су надгледали овај свети сакрамент и водили један сперматозоид како би се сусрео са јајном ћелијом тачно у тренутку када је то потребно да се зачне намерно и Божанско дете.
Разметљиво избацивање енергије у сперми кроз оргазам није било, и није, потребно како би се створило дете.
Ово је, у ствари тајно значење термина „безгрешно (иммацулате) зачеће”. безгрешно (иммацулате) значи„савршено чисто-без моралне мане”.
„Када мушкарац испусти сперму, окупаће цело своје тело у води и остати нечист до вечери.” (Левитски Законик 15:16)
Regulus_Gavrilo
(Signal in the Heavens)
2012-07-24 04:05 PM
Нечист

„Сексуалну енергију не бисмо требали никада испуштати.” (14-и Далај Лама)
Почастити се плодовима сексуалности значи просути сексуалну енергију, у оргазам, окусити божанску енергију која просветљује, ради осећаја физичког узбуђења.
Тако је енергија потребна за одржавање физичке и спиритуалне виталности индивида избачена кроз оргазам.
Адам и Ева, као симболи мушкарца и жене давне прошлости, јели су забрањено воће са Дрвета знања, или тајног знања сексуалности: злоупотребили су сексуалну енергију у сопственим телима имајући оргазам, и зато, прекршили су најфундаменталније правило које им је дато.
Веома је важно да се старховита енергија која даје човечанству могућност да ствара користи ефикасно, јер је спојена са истим енергетским силама које одржавају виталност индивида.
Добро је познато да је сексуална енергија интимно повезана са здрављем наше психе и наших физичких тела.
Не само да је неопходна за одржавање физичке виталности, и тако пет физичких чула, Него такође и за виталност седам узвишених чула која уједињују човека са Богом. Без сексуалне енергије душа атрофира, и прекида наш спој са Богом.
Када избацимо сексуалну енергију, ми избацимо енергију која храни наша унутрашња чула.
И зато они који блудниче, који избацују сексуалну енергију кроз оргазам, не могу осетити Бога дирекно.
Оргазам је симболизован у отровној јабуци која је дата Сњегуљици. Иако угодног окуса за физичка чула, отров је за душу. Резултат једења јабуке је несвесност и вечни сан.
Универзане приче, о уснулим девама и врлим херојима, су алегорија која представља спавање свести, стање у коме човеково биће губи директно лично знање о Богу и вишим стањима природе.
И зато су плодови Дрвета знања били забрањени за јело.
Пре злоупотребе Дрвета знања, секс је третиран са најузвишенијим поштовањем и оргазам је био непознат људској врсти, и непотребан.
Муж се удруживао са женом у сексуалном чину према правилима која им је дао Јехова Елохим.
Уживали су у Дрвету знања, у сексуалности, али нису јели његове плодове. Ово је била генеза одвајања измеðу добра и зла.
Човечанство које је познавало само добро, јело је забрањено воће и открило животињску жељу која увијек води у патњу и бол.
Ово је Пандорина кутија или ваза из грчке митологије, која када се отвори испушта заступнике зла у свет: страх, понос, срам. И очи њих обоје биле су отворене, и знали су да су голи;
Заједно су потражили смоквино лишће и од њега направили себи кецеље. И Адам рече: „Чуо сам глас у врту, и био сам преплашен јер сам био го; и сакрио сам се.” Кроз откриће оргазма, Адам је научио да буде уплашен, да буде постиђен.
Као што је то обећала примамљива змија, човечанство је добило ново знање: знање патње. Жеља и патња у кушању забрањеног воћа, Адам је научио жељу.
Од овог тренутка, „добро” и „лоше” је субјективно филтрирано кроз потребу за осећајем ужитка и избегавањем патње.
„И Јехова Елохим рече: ”Видите, човек је постао као један од нас, да познаје добро и лоше.„ (Постанак 3:22)
Човечанство је већ познавало ”добро„: невиност, чистоту и једноставност. Сада је човечанство такође познавало ”зло„: срамоту, страх, бол, празнину.
Сада је човечанство знало оно што је Елохим знао: да жеља води у патњу.
”Жеља је узроковала да сви Богови падну са својих постоља. И жеља је та која води сва створења у пакао.„ (Хиндуизам, Сканда Пурана 1.1.21)
Жеља је жудња а жудња је патња. Жеља увек води у патњу. Ова порука је саставни део сваке велике религије: слуга жеље је слуга греха, и чекају га само патња и смрт.
”Кроз одбацивање жеље, стање бесмртности је постигнуто.„ (Будизам, Самyутта Никаyа xлвии 37)
Стога, одвојени од споја са Божанством, Адам и Ева, као симболи човечанства, протерани су из Раја, да лутају у дивљини патње и незнања.
”И жени је рекао: „Направићу јако великим твоје болове приликом порода. У болу доносићеш децу.” (Постанак 3:16)
Одбацивањем закона Јехове и вођења Елохима, човечанство је покушало самостално да има децу.
И на крају, рађање деце се одвијало без баланса са природом и резултат тога био је бол и тешкоћа. Кориштењем сексуалне силе за стимулисање жеље, ватра Еве је постала искренута, текући у супротном правцу.
Змија је пала, формирајући чувени „Ђавољи реп” стимулишући седам изокренутих врлина, седам смртних греха.
„видех жену (човечанство) како седи над гримизно обојеном звери, пуна богохулних имена, и има седам глава.”
(Откровење 17:3)
Пожуда
Понос
Бес/Мржња
Љеност
Прождрљивост
Похлепа
Завист „мајка блудница и одвратности на земљи.” (Откровење 17:5)

Regulus_Gavrilo
(Signal in the Heavens)
2012-07-24 04:06 PM
Пад човека

Рај постоји унутар сваке душе која је уједињена са Богом. Избацивање божије свјетлости из унутрашњости избацује душу из Раја, и ствара велику празнину.
Да бисмо заменили празнину створену овом одвојеношћу од Бога, човечанство је створило цивилизације, идеје и религије тражећи материјално богатство, моћ и сексуално задовољство.
Жеља за узбуђењем, сензацијом постала је нови Бог и само је служила да још дубље изопачи човечанство, све док човек није остављен само са трагом божанског унутар себе. Тајно знање садржано у причама о Адаму и Еви може се наћи скривено у митолошким и религијским причама широм света. У причи до приче, постоје просветљени или снажни хероји доведени до пропасти због сопствене пожуде. У јудео-хришћанској традицији, дуга коса била је симбол сексуалне чистоте, или невиности.
Стога, када Далила одсече косу Самсону, то је симбол пожудног завођења.
Самсон је изгубио своју моћ када није могао да контролише своју сексуалну жељу. У епском индијском класику, Махабарати, бесмртни Панду је упозорен да никад не испусти сексуалну енергију.
Али када је искушан од прелепе жене, показао се неспособним да контролише своју пожуду и одбацује своју бесмртност и умире. Избацивањем сексуалне енергије, човечанство је изгубило своја унутрашња чула и није више било у стању да осети Бога директно.
Стога када је човечанство својевољно одбацило суптилне енергије, које су подржавале директан однос са Богом истовремено је избачено и из Рајског врта, раја четврте димензије. И човечанство се спустило у дивљину: физички свет, у трећу димензију:
свет патње. „Истера, дакле, човека и настани га источно од врта еденског, па постави Херувима и пламени мач који се светлуцао, да страже над стазом која води ка Дрвету живота..” (Постанак 3:24) Адам и Ева су протерани из Раја.
Па ипак, пролаз који води назад у Рај, и ка Дрвету живота, није био ни затворен нити закључан. Уместо тога, Јеохова Елохим
поставио је Херувима са пламеним мачем да чува улаз.

Улаз у Рајски врт су иста она врата кроз која су га Адам и Ева напустили. Човечанству Рај није закључан, али херувиму је дозвољено да обезбеди улаз само онима који су заслужили да се врате. И само они коју су победили заводљиву змију, заслужили су то право. Змија „То што имате спасиће вас, ако га имате у себи.
То што немате у себи убиће вас, ако га немате у себи.” (по Томи 70)

Змија је сексуална. Јужна Индија
Змија је унутра. Змија је сексуална ватра Она је веома моћна атомска енергија, са поларитетом који се може користити било да ствара или да уништава.
Зато што је та енергија тако моћна, индивид мора имати огромну снагу воље да би надвладала змијину примамљивост. Змија искушава кроз материјали ужитак и изграђивање ега.
Овај искушавајући аспект змије је Луцифер, или како га на хебрејском зову, Шејтан, „непријатељ”. Зато што је Шејтан ватрена змија која се потпаљује и оснажује кроз сексуални чин, увек је искушавала људски врсту
да зна: да има сексулни спој. Сама змија је моћ.
Индивид одлучује, кроз своје деловање, да ли ће то бити моћ „добра” „ или моћ ”зла„ Постоји разлика између повиновања змији и контролисања змије
Лекција садржана у причи о змији каже да само они са снагом воље да контролишу жеље свога ума могу дићи енергетску змију, и трансформисати себе из интелектуалних животиња у истинска људска бића.
Неопходно је савладати змаја који лежи унутар нас, као што су традиције и мистичне религије говориле вековима. Змај је сопствена пожуда, страст, бес, понос, страх и завист.
Стога, постоји Хидра са много глава. И Медуза опсена (илузорна) обмана змије. Велики хероји и богови увек имају змију под својом влашћу.
Змија је та која их штити и побјеђује њихове непријатеље. Супротно од змије која је искушала Еву, која је због тога пала, постоји Мојсијева змија која је својим моћима победила Египћане, постижући велика чуда. Египћани су се дегенерисали у црну магију, а Мојсије се појавио и донео истинска учења.
На хебрејском ”Мем„ значи вода. ”Шин„ је ватра, а ”Хеј„ је материца. Стога име ”Моше„ или Мојсије значи ”рођен од воде и ватре„.
Астечки Христ, Qуетзалцоатл, и Тибетански, Падмасамбхава, су такође, обојица, рођени из воде.
”Уколико се човек наново не роди водом и духом (пентекостална ватра Светог духа),
не може ући у Царство небеско.„ Мојсије је поново рођен што значи да је створио душу, симболизовану просветљеним Дрветом живота, горећим жбуном, којега је видео у дивљини.
Просветљено дрво ујединило га је са својим унутрашњим оцем: стога је добио заповеди од Бога директно.
Мојсије је морао да ослободи народ Израела од Египта.
Египат представља човеков изопачени ум, а фараон је тиранин који љубоморно влада својом, од човека створеној, цивилизацији материјалне моћи и жеље.
Израел је изведена реч. ”ИЗ„ је од Исис, египатске Бого-мајке. ”РА„ је египатски Бого-отац. А ”ЕЛ„ на хебрејском значи Бог.
Стога, када је народ ”Из-ра-ел„-а заробљен у ропству, то је симбол човековог унутрашњег божанског заробљеног унутар изопаченог ума. Мојсију је речено да узме штап, кичмени стуб,
Дрво живота у сопственом телу, и постало је змија: змија Кундалинија.
Ова змија је била снажнија од негативне змије Египћана. Стога, ова прича симболизује дуалност сексуалне снаге. Само позитивна змија, у служби Бога, може ослободити душу од патње.
Ово је јасно проказано у египатској уметности.
Позитивна змија штити, док негативна змија мора бити надвладана и освојена. Кришна (Христ) и Радха
Секс може бити пожудан, или невин.
Секс може стварати, или уништавати. Секс може бити животињски, или спиритуалан. Секс може подићи ватрене кочије ка Богу или поплочати пут у бездан (Пакао).
Секс је природна функција људског бића, али само секс вршен под вођством божанске воље.
Секс вршен под вођством ума ствара патњу, бол и духовну смрт. Ово се јасно може виђети на онима који траже срећу у сексу.
Као и свака жеља ума, сексуална жеља не може никада бити задовољена. ”Жеља никада није задовољена уживањем у пожуди, баш као што и ватра сигурно јача доливањем горива.„
(Хиндуизам, Закони Мануа 2:94)
Regulus_Gavrilo
(Signal in the Heavens)
2012-07-24 04:07 PM
Алхемијски брак
„И змија рече жени: ”Нећеш умрети, али Елохим зна да чим будеш јела са њега, очи ће ти бити отворене и бићеш као Божанска бића која познају добро и лоше„. (Постанак 3:4-5)
Било да је особа заљубљена или пожудна, змија је моћна јер сва крв циркулише са том ватром унутар тијела. И када се двоје сексуално сједине, унутрашњи поларитет је избалансиран и појачан.
Огромна енергија је покренута, која испуњава пар моћима стварања.
То је ватра Светог духа, као што је то приказано ватреним језичцима уздигнутим изнад апостола.
Ово је хебрејски знак ”шин„ који представља божију ватру, ватру
Светог духа, и ватру Христа. Шин, са своје три тачке, отеловљује три силе стварања. У овом споју, пар цени Дрво знања, ”знати„.
Победити жељу за оргазмом значи победити заводљиву Евину змију.
Како је змија увек на Дрвету знања добра и зла, то је и једино место где се може победити, и стећи истинско знање кроз сексуалност.
”Када уједините мушкарца и жену у једно тада ћете ући у Царство небеско.„ (Исус, Јеванðеље по Томи 22)
Цараство на хебрејском је ”Малкут„. То је прва сефира на Дрвету живота; ту стварни свет физички почиње: као човек и жена. Човечанство је напустило Рај као пар, и као пар се мора и вратити.
Ово је приказано у древном предању о потреби и за свештеником и за свештеницом, пару који мора радити заједно да би достигао савршенство.
Парови који су савладали жељу да једу са Дрвета знања вечно сакупљају сву ту енергију. И постепено ту енергију могу искористити да створе нешто изнутра (унутар себе). Пут у савршен брак.

Савршен брак захтева алхемијско венчање између мушкарца и жене. ”И пратиља (Спаситеља) (била је) Марија Магдалена. Волео је њу више од свих ученика, и често је љубио њене усне.„
(еванђеље по Филипу).

Због различитих мотива,такве директне референце о Исусовом интимном односу са својом женом избачене су из хришћанске доктрине. Али писци Библије су очекивали такве измене текста и прекрили су истинско учење симболима и алегоријама. Тако, иако је Исусов брачни однос са Маријом Магдаленом био уклоњен, учење је настављено. Исусово прво чудо било је на свадбеној гозби, на којој је прославио венчање између мушкарца и жене претварањем воде у сласно вино; Чудо алхемије које може постојати само у савршеном браку.
Хебрејски знак ”шин„ је симбол за ”ватру„.
Све постаје много јасније када откријемо да мушкарац и жена,
Адам – знак ”Yод„, и Ева – знак ”Хеве„,
буду уједињени кроз сексуалну ватру, знак ”шин„, значење комбинације ова три знака
је ”Јешуа„ - Исус, Спаситељ. На исти начин реч ”Христ„ потиче
из грчког корена ”Крестос„, чије је езотерично значење ”ватра„.
Термин Исус Христ није лично име; то је титула: Јешуа Крестос, значи ”спаситељ ватра„.
”Ја сам пут „Исус из Назарета, радећи интензивно са својом женом, отеловио је ватру Христа; као што је то урадио Мојсије и многи други. Кришна и Радха Заратустра Пророк Елијах Митра побјеђује животињску страст Сви они радили су са партнерком. И сви они знали су и учили су о Великом аркануму. Христ је универзална енергија која спашава оне који су довољно чисти да је приме.
Мушкарац и жена, кроз чисту, невину сексуалност и божју милост, стварају спаситеља: Христову ватру.
Врата у Рај Задржавање и трансмутација потентне сексуалне енергије може обновити палу Евину змију.
Стога, ватра Светог духа може бити пробуђена, и подићи змију уз стуб. Ово је Кундалини; позитивна змија, творац живота.
Може бити пробуђена једино кроз невиност и једино између мужа и жене. Једна особа не може пробудити Кундалини.Кундалини није слепа механичка сила.
То је активна божанска интелигенција и може се манифестовати само унутар оних који су себе очистили од свега што је против Бога:
поноса, зависти, пожуде, похлепе, итд. Ватра Кундалинија буди се само са моралним напредовањем. ”Јер вам кажем да ако не буде већа правда ваша него књижевника и фарисеја, нећете ући у Царство небеско. Ви, стога, морате бити савршени, као што је савршен Отац ваш небески.„ (по Матеју 5:20, 48)
Тезеј савладава Минотаура: симбола животињске жеље Откровење Св. Јована објашњава шта је потребно да бисмо се вратили у Рај.
Али је одговор намерно прекривен симболима и метафорама; Због тога само неколицина разуме ову књигу. Речено је да ће 144000 бити спашено и одведено у Рај.
Овај број је симболичан. Свако хебрејско слово представља такоðе и број. Слова којима се пише реч Адам дају бројеве 1, 4, и 40. Стога значење је да ће се само они који су обновили невиност Адама унутар себе вратити у Рај.
Исто тако, када кабалистички саберемо бројеве Адамовог имена, резултат је девет: сефира Јесод, или темељ: сексуална енергија.
Тајна о томе како постати савршен Адам је у деветој сфери. Ватра сексуалне енергије мора стварати, или ће уништавати.
Ова јако потентна енергија не може бити задржавана, а ако буде потиснута,испољиће се деструктивно, изнутра, кроз ум, кроз бес или кроз сексуалну изопаченост.

Ово је доказано кроз злогласне перверзије свештеника широм света у свим религијама, и кроз дивљачки фанатизам, који је уништио многе духовне покрете.
Уколико се сексуална енергија жели искористити ефикасно, мора се претворити у спиритуалну енергију.
Ово се постиже сексуалним спојем са партнером, без просипања енергије кроз оргазам.
Или ако је особа сама, учећи се контроли сексуалне енергије помоћу древних метода, давно заборављених, од стране савремених свештеника у западној традицији.
Пранајама Санскрит Адам-Христ ”инкубира„ у материци Бого-мајке
Адам мора бити рођен из сексуалних вода и ватре Светог духа. У противном неће бити повратка у Рај.
”Ни један изрод не сме се примити у заједницу Господњу, ни у десетом колену не сме се примити у заједницу Господњу.„ (Поновљени закон 23:2)
Улаз назад у Рај, божанско удруживање, постиже се кроз правилну употребу сексуалности.
Исто тако, улаз у патњу и бол је кроз неправилну употребу сексуалности.
Секс се може користити да створи добро у човеку или се може користити да створи зло.
Ствар је личног избора да ли ћемо служити девици или курви. Један не може служити два господара.
Љубав и страст не могу се никада помешати: Бог се не може помешати са Ђаволом.
Ово је симболизовано шестом тарот картом, ”неодлучност„ Човек бира свој пут својим Делима
Regulus_Gavrilo
(Signal in the Heavens)
2012-07-24 04:10 PM
Велики арканум је тајно учење Тантре.

Постоје три типа Тантризма: црни, сиви и бели.
Стимулисање сексуалног узбуðења и идентификација са страшћу је црна Тантра.
Свака школа или религија која учи како пробудити свест кроз имање оргазма, учи црну Тантру. Црна Тантра је одговорна за све патње човечанства.
Арка(нум): Пут како избећи утапање у сексуалним водама
„И Господ посла ватрене змије међу народ, и оне уједаше народ; и многи Израелци умреше.” (Бројеви 21:6)
Ватрене змије су преокренуте змије Кундабафера.

Патња и бол коју проузрокују ове змије резултат су идентификације и жеље.
Описана смрт великог броја Израелаца односи се на духовну смрт.
Сива Тантра учи да оргазам треба доживљавати повремено.
Ово учење неминовно води у црну Тантру.

Бела Тантра увек учи три фактора:

елиминацију жеље, стварање душе, и жртвовање за друге.
Читава бела Тантра учи одрицању од оргазма.
„Ко ће поћи за мном, нека се одрекне себе (својих жеља), и нека подигне свој (алхемијски) крст, и нека ме прати (жртвујући се за друге).” (по Марку 8:34)
Бела Тантра, елиминација жеље, је пут који води назад у Рај.
Људска врста се мора вратити у Рај кроз иста врата кроз која је и ушла: кроз сексуалност.
Људска врста мора се вратити у стање чистоте и невиности, коју је некада имала, да би трансцедирала патњу и бол.
Али је прво непходно да препозна своје грешке и онда делује да их промени. Ово је дефиниција истинског покајања.
„И дође народ к Мојсију, и рече: ”Грешили смо, јер смо говорили против Господа, и против тебе; Моли Господа, да однесе змије од нас.„
И Мојсије се помоли за народ.” (Бројеви 21:7)
Патња је резултат искушења од стране змије.
Свако ко жели да излечи штету коју му је нанела примамљива змија мора то учинити на исти начин као и Израелци: бронзаном Мојсијевом змијом.
„И Господ рече Мојсију, направи ватрену змију, и постави је на штап: свако кога уједе, и свако ко је погледа, живеће.”
(Бројеви 21:8)
„И Мојсије направи бронзану змију, и постави је не штап, и свако кога је ујела, и свако ко је погледао бронзану змију, преживио је.” (Бројеви 21:9)

Бронза је легура два метала: бакра и калаја, мушког и женског.
Бронзана змија је створена када су два пола спојена у чистоти. Ово је велико тајно учење алхемије, божије хемије.
Префикс „Ал” долази од арапске речи „Алах”, баш као на хебрејском „Ел” што значи Бог.

„Кем” (Грчка) значи мешати или лити метал.
Стога, алхемија је метода топљења себе (ега) поново са Богом.
„Успећеш у томе (у Алхемији) ако се намучиш да будеш то што би требао бити – а то је да молиш, будеш побожан, нежан, благ, милосрдан, и богојажљив.” (Ницолас Валоис)
Бела Тантра je пут, пут светаца и невиности, ослобађа свест од ега, буди некадашњу свест ослобођену од свих животињских жеља.
Црна Тантра, пут идентификације, покварености и блудничења, буди свест која је заробљена у егу, остављајући душу заробљену у патњи.

„Многи од оних, који спавају у праху земаљском, пробудиће се, једни на живот вечни, други на срамоту и прекор вечни.”
(Даниел 12:2)

Да бисмо постигли истинско духовно буђење, неопходно је изазвати примамљиву змију и подићи ватру Светог духа како бисмо створили људску душу.
Ово је кључ древне алхемијске мистерије: трансмутирати олово ега и жеље у духовно злато свести.

Када је сексуална ватра Јесода подигнута гностичким знањем, Даатх-ом, Великим арканумом, знањем мистерије над мистеријама, човјек се може вратити у директну спознају у своју сопстевну, унутрашњу звезду: у светло света.

„И Елохим рече: ”Нека буде светло„, и би светло.” (Постанак 1:3)
Сав живот који постоји створен је светлом космичког Христа.

Ватра Светог духа. Сексуална енергија.
„И светло сијаше у мраку, а тама га не могаше разумети.”

Тама материјалистичког ума не може разумети светло Христа.
Неопходно је трансцедирати ум и пробудити свест. Светло је неопходно да бисмо видели кроз таму.

Како бисмо инкарнирали, утеловили светло, неопходно је да трансцедирамо животињске жеље, које испуњавају ум.
Стога, човек мора разумети и деловати преко мистерије о Адаму и Еви.
Ући кроз уску капију, јер широка је капија и простран је пут који води у уништење, и много је оних који иду њиме.
Јер уска је капија и притешњен је пут који води у живот, и тако је мало оних који га нађу.

То би било све за овај пут у вези Арканума.
Ninka
2012-07-26 10:35 AM
Samo da javim da iscitavam...kad imam vremena i nisam još zavrsila..
pseud
2012-07-26 09:12 PM
Uzas.
escada
(.)
2012-07-27 01:08 PM
Kataklizma!;)
hej
2012-08-03 07:32 PM
jel' ovo sad ogranak literarne sekcije?

bokca mu, i mene su nadmashili duzinom postova... ')
EZCool
(Moj te moto)
2012-08-04 03:47 AM
ma pusti, oni su samo privremeno tu i usavrsavaju dusu, a nisu tu iz licnog bedaka.
hej
2012-08-04 02:07 PM
dobra fora to usavrshavanje a ni bedak nije losh izgovor :)
talermann
2012-08-07 07:44 AM
Grčki alhemičar Zosim ju je nazvao „božanskom vodom”. C. Knor fon Rosenrot u delu Cabala denudata (1684) navodi da iz Ketera kao rosa kaplje na niža neba nektar rozenkrojcera ili filozofska živa. Alhemičari dovode filozofsku živu ponekad u vezu sa duhom Božjim koji se „dizaše nad vodom” (Postanje 1:2). Fulkaneli ju je izjednačio sa svetom vodom koju čuva sveti Jakov. J. L. Holandus (Hollandus) iznosi u Dei Hand der Philospohen (1746) da je živa hladna i vlažna, bela u svojoj spoljašnjosti, ali da je duboko u sebi crvena, vruća i suva, zbog čega je stari majstori nazivaju jajetom. Naziva se još i kao: so mudrosti, Satrunova so, so nad solima, zeleni vitriol, kameleon, dvostruka živa, druga živa, savršena živa, živa mudraca i majska rosa.
cubensis
(hmm)
2012-08-08 10:55 PM
ma, ima zanimljivog trabunjanja tu.
ali ja ne verujem da je seks portal za nirvanu.
on je samo iluzionisticka slika pravog raja koji dostizemo kada RADIMO intenzivno, usmereno, sa ciljem, prakticno...svakodnevno.
ja mislim da je portal za nirvanu i sveznanje- meditacija, bhakti yoga, i ostale yoge, ciste misli, opredeljenost za dobro po svaku cenu.
njezna_zverka
(manitanje)
2012-09-29 11:39 AM
prestani da sapuces sa okeanom i baci nešto pod patku.:)
onaj pobro isprintao po knjige gore a ponekad je odgovor jednostavan i pred nosom.

nemam ja vremena da dubim na jednoj nozi danima...prođe zivot..

ljepa ledja,ljepo izgledas pretpostavljam. zvucis i pametno..tebi treba ljubav.

 Comment Remember this topic!

Looking for Oil Diffuser Necklace?
.