Forums : Psihologija

 Comment
Teslin Citat?
Ninka
2012-07-13 11:03 AM
U englenskim psiholoskim, spiritualnim portalima često srećem cljedeci citat s podpisom Nikola Tesla

„To understand the secret of universe, you must think in terms of energy, frequency and vibration”

Nikola Tesla

U Srpskim izvorima nikad nisam nasla sličan citat. Da li neko ima mišljenje o ovome? Koristenje imena našeg genija u svrhe promocije nečije agende...ili postoji trag da je Nikola ovo izjavio..Eto zvuci ne važno..nekako važno mi je da znam...

N
Qubic
2012-07-13 01:24 PM
„To understand the secret of universe, you must think in terms of energy, frequency and vibration”

Sto znači da covek ustvari treba da bude instrument ili posuda tog univerzuma da bi razumeo njegove tajne, a Tesla je upravo to i bio, vredan i skroman kao i njegovi prijatelji Mark Twain i Swami Vivekananda sa kojima se često druzio i povremeno izlazio. Da li je on ustvari to i rekao? Pa sad,.. da li je ili nije to sigurno mora da ostane tajna, s obzirom na to da ne postoje nikakvi validni verifikacioni procesi ili metodi sa kojim bi se to danas moglo sa sigurnoscu pokazati ili utvrditi, ali postoji ozbiljna sumnja da jeste.
Ninka
2012-07-13 04:10 PM

Q,
Hvala!!! Upravo sam tražila takvu vrstu odgovra ne verovatnocu dli je on to rekao jer to se ne može dokazati, ali da iz tog ugla „da li to lici na njega” Onda ako postoji vjerovatnoca..s ponosom mogu recu da prva spiritualna misao koja me je zintrigirala dolazi od...Tesle!
Qubic
2012-07-14 05:44 AM
Nema na cemu Ninka, u svakom slučaju svi smo mi na neki način Tesline marionete. Chovek je stavio blanko chek (potpisan ili nepotpisan nije važno), sad svako može da stavi bilo koju cifru tu hoće, to nije važno,. jer ono sto lici na Teslu ne (mora nužno da) lici na nas. Jer kad je realnost u pitanju, i kad taj test (ipak) dodje, „u dobru je lako dobar biti, na muci se poznaju junaci!”,.. 'pokreti' ili 'pokretaci' 'marioneta' zavisice od 'zaduzenosti' ili 'prezaduzenosti' 'njihovih' pokretaca. 'Šta ti o tome mislis?'
Awake
(slikar)
2012-07-14 08:23 AM
Teslin Citat?
Ninka
13. jul 2012. u 11.03

****
„To understand the secret of universe, you must think in terms of energy, frequency and vibration”

Nikola Tesla

****
.
.
.

Ne znam da li je to Tesla rekao ili ne (veoma je moguće) ali za sigurno znam da svako ko govori o univerzumu (znajući i o čemu govori) govori o energiji, frekvenciji i vibraciji. Ja bih to radije poredao u drugačiji redosled: Vibracija, frekvecija (vibracije), energija (posledica kretanja, vibracije).

Awake.
Ninka
2012-07-14 07:25 PM
Q,
Priznajem ne razumijem analogiju. Inače slabo razumijem slozene syntax na srpskom, ali bar sam iskrena. Hvala na odgovoru

Uopsteno ne vjerujem u karmicke dugove. Vjerujem u ucenje spiritualnih lekcija dok ne naucimo bezkondicionalnu ljubav. tako nekako.

Slavni Awake
Hvala na javljanju. !! Baci pogled na moju temu astral travel, give me few pointers

Ninky
Qubic
2012-07-15 04:33 AM
'Uopsteno ne vjerujem u karmicke dugove. Vjerujem u ucenje spiritualnih lekcija dok ne naucimo bezkondicionalnu ljubav. tako nekako.'

Da,.. jedni su rođeni da uce, drugi su rođeni da znaju. To sto mi dugujemo Nikoli Tesli jeste 'elektricna struja', ili sto nam je olaksao zivot, a šta smo mi od toga napravili/naucili to je sad pitanje?

Ljudskoj tugi nikad nema kraja. Pametni ljudi dodju i prodju, a mi i bednici uvek samo ostaju. Nikad nećemo nauciti. Kako ćeš ti (na primer) da zastitis nekoga kome je zastita neophodno potrebna, a ti mu ne možeš pomoći?
Ninka
2012-07-15 12:34 PM
Kako ćemo da zastitimo nekoga?
Ako možemo zastiticemo ako ne molicemo se za tu osobu.

Neki ucitelji kaže da se karmicke lekcije odaberu prije nego sto dodjemo ovdje.
To neznaci da treba putiti patnju da se shiri, i okrenuti glavu.
Mislim da je odgovor u lomljenju pogrsne paradigme. Od ega preci na kolektivnu svjest i osjecati jedne druge. Mada zvuci teško gotovo nemoguće, možda nam nema spasa...ja sam neutralna it was fun while it lasted. Ima i svijet nakon ove Doline Suza.
pseud
2012-07-26 09:15 PM
Ma Tesla je imao svemir u malom prstu desne ruke.
EZCool
(Moj te moto)
2012-08-04 05:54 PM
PoDpis?
E pis živi.
 Comment Remember this topic!

Looking for Lava Rock Bracelets?
.