Forums : Psihologija

 Comment
Love letters
SeaLion
2012-06-04 03:19 AM
From the love letters between Albert and Mileva Maric:
The rules of a relationship...

A. You will see to it (1) that my clothes and linen are kept in order, (2) that I am served three regular meals a day in my room, (3) that my bedroom and study are always kept in good order and my desk is not touched by anyone other than me.

B. You will renounce all personal relations with me, except when they are required to keep up social appearances. In particular, you will not request (1) that I sit with you at home, (2) that I go out with you or travel with you.

C. You will promise explicitly to observe the following points in contact with me: (1) you will expect no affection from me and you will not reproach me for this, (2) you must answer at once when I speak to you, (3) you must leave my bedroom or study at once without protesting when I ask you to go.

D. You will promise not to denigrate me in the eyes of the children either by word or deed.

cubensis
(hmm)
2012-06-04 05:48 AM
dripac.
Qubic
2012-06-04 11:25 AM
„Ničega tajanstvenog, nažalost, nema na svetu. Svet nije pun tajni, svet je pun ušiju koje pište. Čitava priča može da stane u pucanj biča.”

MP

Na zalost, ali (izgleda da) je tako...
SeaLion
2012-06-04 12:14 PM
još jednom tajni znak da tog Marcela ne pokusavam citati.

Svijet je pun tajni

Citajuci these days The universe in a nutshell-Stephen William Hawking upitala sam se zašto Hawking pricajuci o Albertu letimicno spominje njegovu prvu ženu, koja je kao sto znamo je bila fizicarka, a drugu Albertovu ženu, rodicu oslovljava sa imenom.
Ne vjerujem da je predvidio Milevu, nego vise da se ne upusta u tu totalno nejasnu pricu. Neki tvrde da je ona imala uticaj u njegovoj teoriji ralativiteta drugi to opovrgavaju . Njihovu prva kcerku
Mileva je dobila van braka kcerku, vratila se u tadasnju Srbiju sa vanbracnim djetetom, tom djetetu se gubi trag, naime ne zna se da li je dijete umrlo ili su je dali na usvajanje, da bi se poslje toga vjencali i u braku dobili još dvoje djece.

Qubic
2012-06-04 01:24 PM
Pa vidis, kao sto si primetila taj 'prvi deo' je 'Starozavetanski deo' i odnosi se na 'zakon' ili 'zakon kao takav',.. ne znam da li je Albert koristio ironiju/cinizam ili sarkazam pri tome ali cinjenica je da svi oni (mislim Jevreji) imaju to nekakvo 'svoje' prokletstvo, kao sto mi imamo 'naše'.
I sam kaže da je preziveo Nazi koncentraconi logor ((samosvest/kolektivno svesno), (u kome je, po mom skromnom mišljenju u isto vreme bio (i) upravnik (i) zatvorenik (i) cuvar), i dve žene,.. kao sto smo mi, isto tako, pobedili Nemce „u dva rata i 473 filma”...
SeaLion
2012-06-04 02:05 PM
Izvini, nerazumljiv si, ne mogu pratiti to o cemu pricas.
Qubic
2012-06-04 02:46 PM
Dobro SeeLion, naslov teme je 'Love letters'. Hajde sad ti meni lepo objasni, 'zakon' i 'ljubav', u kakvoj tacki preseka sila sudbine i vremena oni stoje, ako ne, i da li se oni uopste razilaze?
SeaLion
2012-06-04 02:57 PM
da sam nasla i jedno vezno zrnce u tvojim naklapanjima vjerovatno bih bila rada da nastavim razgovor. Imaš peh, ja volim pametnu djecu, ali ne i prepametnu.
 Comment Remember this topic!

Looking for Oil Diffuser Necklaces Sterling Silver?
.