Forums : Filosofija

 Comment
Zanimljivo?.
toplap
(Neumorni)
2011-07-15 07:28 AM
Temu koju postavljam nije rezultat toplotnih branova ovog leta. Prvu informaciju sam o tome procitao pre godinu dana, pa pre tri meseca i juče:

Prema pisanju stranice weeklyworldnews.com, znanstvenici koji tragaju za izvanzemaljskom inteligencijom uočili su tri divovska broda na putanji za Zemlju. Najveći od njih je promjera oko 320 kilometara.
John Malley, voditelj tima znanstvenika koji rade na projektu SETI (skraćenica od: 'Potraga za izvanzemaljskom inteligencijom') tvrdi: 'Brodovi su trenutačno u blizini Jupitera, a na temelju brzine kojom se kreću procjenjujemo da će do Zemlje stići ove jeseni.'

Brodovi su navodno otkriveni pomoću HAARP-a, tehnologije čija je prvotna namjena bila istraživanje polarne svjetlosti. Znanstvenici tvrde da će brodovi postati vidljivi optičkim teleskopima kada budu u blizini Marsa, negdje početkom studenog.

Američka je Vlada navodno više puta obaviještena o ovom zapažanju, što navodno potvrđuju i dokumenti koji su objavljeni na stranici Wikileaks, a neki izvori tvrde da dokumenti potvrđuju čak i invaziju koja se sprema.

Brodovi su navodno vjesnici invazije, a Malley tvrdi da su i kineski znanstvenici upućeni u slučaj i da njihova suradnja dodatno potvrđuje teoriju sustavnog zataškavanja invazije koju provode svjetske Vlade.

Tako je Mao Kan, jedan od članova kineskog tima, navodno u posjedu preko 1.000 dokumenata koji pokazuju izvanzemaljske otiske na površini Mjeseca, ali i ljudske leševe kojima nedostaju neke kosti. Njegova je teorija da su to leševi osoba na kojima su izvanzemaljci eksperimentirali, a čija su tijela onda odbacili na površinu Mjeseca i zadržali uzorke tkiva.

To navodno potvrđuje i dr. Ken Johnston, bivši NASA-in znanstvenik , koji dodaje da su na Mjesecu pronađene ruševine davne civilizacije i sofisticirani mehanizmi.

Prema pisanju stranice, UN će navodno početkom kolovoza početi s pripremama za invaziju koja dolazi s planeta Zeeba. A ništa, do tada smo valjda mirni?

To mozete proveriti na:

http://www.net.hr/planet-x/page/2011/07/14/0554006.html

Možda izgleda suludo, možda nekome zanimljivo...

Nek oni koji misle da jeto tema za odredjenu filosofiju - izvolite!

Moje mišljenje?

Kad se u poslednjih nekoliko godina naglo povecala identifikacija NLO na svim prostorima okonase planete i ukoliko ubacim konstataciju da su Kinezi upozorili da će se broj UFO registracija povecati za nekolikoputa vise u sledećoj godini - jeste zabrinjavajuce ili vise provokativno pitanje.

Neumorni.
Dovlaa
2011-07-15 03:16 PM
Dosta nelogicnosti i sumnjivih trvdnji.
Valjda jedino sto je nesumnjivo je to da svakako nismo sami u tim silnim galaksijama.
Kako Ameri znaju da je to brod sto vide na tolikoj daljini?
Zar ne može biti neko obično nebesko telo,neka kometa,metor?
Kako znaju da bas ide ka Zemlji?
Uvek se verovatno postavlja pitanje da li su ta bica inteligentnija od nas.Verovatno jesu ako mogu preci tu daljinu sa tolikim brodom.
Ali ako su inteligentnija od nas,zar nam zaista žele zlo?
Ako žele živeti na nasoj planeti,onda svakako da će nas unistiti ili zloupotrebiti.Samo ne verujem da neka druga bica mogu živeti kod nas jer ova planeta je za coveka,biljke i zivotinje prilagodjena.
Ako su od nas manje inteligentni,pa onda smo mi jači verovatno,i ne mogu ni doći do nas.
Opet,ako mogu naciniti toliki brod,nema logike da im treba jedna tako mala planeta kao nasa.
Ako tolike tri grdosije sam o udju u atmosferu Zemlje,zar samim tim nasa planeta ne bi bila unistena? To naucnici znaju svakako.
Ako oni salju te silne NLO,to valjda znači da ni oni nisu sigurni u pogledu nas,da nas se boje i da ne mogu lako da nas posete.
Coveku da bi stao na planete Suncevog sistema smeta vrelina,hladnoca,nemanje vazduha i sl.
Možda tim sto su krenuli ka nama smeta ono sto Zemlja ima,kiseonik,temperatura,atmosfera...
Eto tako razmišlja vecina nas laika.
A možda je to samo još jedna podmetacina kapitalista,da skrenu paznju sa ozbiljnih desavanja koja se odigravaju na ovoj planeti.
A nas poredak nije isti kao pre 20 godina.Dosta se toga važnog desava a sto neće izaci na dobro.
A ovo mi najviše lici na one silne najave rusilackih zemljotresa,unistenja sveta i sl a koji se nikad ne ostvarise.
toplap
(Neumorni)
2011-07-15 03:33 PM
Neću govoriti o tvojim nasumicnim prognozama.
Nemam ih ni ja.

Razmišljam o tome, ukolikouopste imamalcice istine o svemu tome, da oni prodju pored nas kaosto autobus prolazi pored mravnjaka.

Mi cemobiti strpljivi još preostalih nekoliko meseca i ja pomalo sumnjam da sve to ne prođe kao sve dosadasnje spekulativne prognoze.

Temu sam postavio iz ciste radoznalosti da procitam šta o tome misli preostali clanovi foruma.

Da budem iskren - ne verujem u takve SF-scenarija. Ipak je bolje sacekati,pa tek onda procenjivati procenim koliko ima validne istine...
Dovlaa
2011-07-15 04:14 PM
Hiljadama godina unazad,mi nemamo dokaz da je neki vanzemaljac posetio nas.Što ne znači da nas nikad neće posetiti.
Ako žele i mogu da nas posete,onda su vrlo male sanse da nam neće zlo naciniti.Ili će nas unistiti,ili postajemo njihovi robovi.Bićemo ono sto su zivotinje nama.Vise nećemo biti na vrhu lanca ishrane.
Covek takođe ispituje svemir,salje neke sonde i sl a nemoguće je da niko u svemiru to nije primetio.
Ljudska inteligencija se brzo razvija,i za koji vek bi možda covek dosao do tog nivoa da ide lagano kad hoće na planete Suncevog sistema,a i da osvaja van našeg sistema.
Šta ako vanzemaljci znaju za brz razvoj naše inteligencije,i žele nas na vreme unistiti da ne bi mi njih.
Nasa generacija danas sto živi,mora umreti svakako,pa onda eto sanse da se desi svima odjednom.
I ovako imamo samo bezveznu iluziju da mi pojedinacno o nečemu odlucujemo.
Vrlo malo znamo o proslosti planete,coveka i Univerzuma,pa nije cudno i da skoro ništa ne znamo o buducnosti.
hakermaher
(Master Yoda)
2011-07-16 02:58 AM
Sve su to obične price. Ja opet moram napomenuti da sam dobro upucen u Astronomiju. Pomno pratim sve sto ima veze sa Astronomijom i mogu vam samo reći da ni jedan Astronomy forum ne piše ništa o tome!! www.clodynights.com i www.iceinspace.com.au su dva najveca amaterska Astronomy foruma. Aktivni sam clan oba. Ja bih bio apsolutno odusevljen da je to istina šta je napisano. Pa makar i zlo bilo.

Mnogi su naucnici izneli validne stavove i procene zašto do sad nismo bili poseceni ili nećemo biti sami u mogućnosti da to radimo. Vek jedne zvezde kao sto je naše Sunce je ogranicen. Kako je Dovlaa lepo primetio uslovi zivota na planeti Zemlji su dobri za nas. Zato covek da bi mogao putovati na druge planete mora stvoriti slične uslove kao sto su na zemlji da bi opstao. Covek bi na Jupiteru na primer bio 900 kilograma tezak zbog ogromne razlike u gravitaciji i jednostavno bi se zdrobio kao pizza!

Od momenta kad se prvi zivot pojavio na Zemlji, pa do momenta kad je nastao inteligentni covek je ogroman vremenski period. Nasa galaksija Mlecni Put je 100 000 svetlosnih godina siroka. To znači da kad bismo mogli putovati brzinom svetlosti od 300 000 km u sekundi, trabalo bi nam 100 000 godina da predjemo s jednog kraja naše galaksije na drugi!! Dakle 100 000 godina samo da predjemo nasu galaksiju a najbliza Andromeda galaskija je 2.5 miliona svetlosnih godina daleko od nas !! Dakle ako bismo mogli putovati brzinom svetlosti trebalo bi nam 2.5 miliona godina da dodjemo do najblize nam galaksije!

Naucnici pretpostavljaju da jednostavno nema dovoljno vremena da bi se covek ili bilo koje inteligentno biće razvilo do te mere da može putovati intergalakticki. Drugim rečima dolazi do unistenja civilizacije pre nego ona uspe da nadje način kako da se preseli na drugu planetu ili čak galaksiju. Pre nego naše Sunce eplodira toliko će se proširiti da će maltene dodirivati Zemlju. Naravno mnogo pre toga Zemlja će izgoriti i neće ostati ništa do pepeo. po naučnim procenama jedino će Jupiter opstati. Pa se zato već planira mogućnost naseljavanja Jupiterovog meseca Evropa. Taj mesec ima vodu i najslicniji je Zemlji. Upravo zato je NASA svoje probne stanice unistavala tako što bi ih uputila ka Jupiteru posle izvidnice a ne na jedan od Jupiterovih satelita/meseca.Ali NASA prekida čak i svoj Space Shuttle program jer nema dovoljno finansija pa će Rusija većinom obavljati taj posao posete i snabdevanja Internacionalne Stanice. Covecanstvo je napravilo ogroman napredak ali je to još uvek daleko od onoga šta nam traba da bi mogli odredjivati nasu sudbinu zbog raspada Sunca i našeg unistenja.

Ovo je sve naravno iz naše sadasnje perspektive i kako stavri stoje danas. Bas smo prošlog meseca imali gosta iz NASA koji je drzao predavanja i kakvi su buduci planovi. Trenutno brzina našeg svemirskog broda je jednostavno smesna i primitivna za bilo kakvo putovanje pa je čak i put do Marsa odgodjen jer bi nam trebalo vise od 2 godine u jednom pravcu.

Kao sto rekoh ovo je sve iz naše perspektive. Što ne znači da je neka druga inteligencija na mnogo visem nivou od našeg i postoji mogućnost za tako nešto. Ali u isto vreme mnogi skeptici se bas drže ove teorije o nedovoljnom vremenu egzistencije zvezda a samim tim i planete koja kruzi oko iste. Pa to navode kao razlog sto nema posete od drugih civilizacija. Sto opet ne isljucujue njihovo postojanje bas kao i naše. Jer Univerzum ima bilione i bilione galaksija a galaksije trilione i trilione zvezda i planeta pa samim tim i mogućnost zivota.

Mnogi naucnici takođe navode cinjenicu da covek ocekuje da vanzemaljci budu ako ništa drugo ono slični coveku. Covek sve predstavlja prema sebi pa je tako i samu Bibliju izmislio i boga da bude bas kao covek. Mnogi navode da to ne mora da bude tako i da vanzemaljci mogu biti čak toliko mali da se samo microscopom mogu videti. Svi oni koji su jednom pogledali u kap vode iz bare koju bi stavili između dva parceta stakla i pod microskop da je tu jedan ogroman svet koji mi jednostavno i ne vidimo ali ipak postoji.

Ovo je tema o kojoj bi se moglo dosta pisati a da se ne odmaknemo daleko.
Dovlaa
2011-07-16 04:48 AM
Da,i u vodi koju pijemo žive ziva bica.
Bez lazne skromnosti,ja sam naucni laik jer je nikad nisam proucavao a i ne zanima me.
Cisto sam vrsio neke logicke kontrukcije.
Ako ipak vanzemaljci mogu doći i mogu idrzati zemaljske uslove,onda mi je nekako logicno i da ne mogu podneti ono što ne mogu ni ljudi.A to znači da ma bio taj njihov brod tako ogroman,da će i oni i brod biti unisteni ako ih pogodi desetina nuklearnih raketa.
Što se tiče onog pisanja da su ti venzemaljci odvodili ljude i sa njima eksperimentisali,pa su odbacili neke kosti na Mesec,opet mislim da im je za tako nešto trebao samo ziv covek.A kako bi coveka oteli odveli a da on sa njima negde dospe u zivom stanju?
Sve pitanje do pitanja,ali to što ljudima nisu moguće neke stvari ne znači da i vanzemaljcima nisu.
Mala brzina brodova koje ljudi imaju,ne znači da jednog dana nećemo imati brodove koji na Mars stizu za pola dana.
I mnoga dostignuca nauke koja imamo danas,pre 50 godina su bila nemoguća.
E samo ne znam hakere zašto se ti radujes ako bi nas posetili vanzemaljci.
Jer kao sto rekoh male su sanse da nam ne bi nacinili zlo ako dodju,pa bez obzira sto su oni svakako na daleko vecem nivou inteligencije od nas.
hakermaher
(Master Yoda)
2011-07-16 06:18 AM
Dovlaa,

Moja izjava „pa makar i zlo bilo” je vise cinizam i samouverenost da do toga neće doći.

Ako ipak nekim cudom dodje do toga ipak je to bolji način smrti nego da te zgazi FAP :)
toplap
(Neumorni)
2011-07-16 09:38 AM
Jedan moj poslovni prijatelj iz Smederevske Palanke mi je ispricao da je nedavno na nekoj od brojnih TV-stanica u Srbiji, kad mu je bilo 60. godina,ispricao sledeće:

„Bio sam decakodpetgopdina kad su me oteli bica cudnovatog izgleda... Posle detaljnog pregleda porucili su mu dace ponovo navratiti koncem 2012...”

Kraj price.

Mozeto biti i cista spekulacija.

Dogadjaj je bio registriran u blizini Parachina.

Ja nisam bio svedok i pored mojih odmaklih godina...

Prica je bezbroj.

SDamo dapotsetim Hakermahera da samisto tako poklonik astronomije-astrofizike.

Koristim WorldWide linkove.

Sve sto je do sada protiv bilo kakvih verodostojihili laznih najava o takvom „cudu” treba da sacakamo.
To što se dosada astronomi nisu oglasili -ne znači da daleki „dim” ne treba prikhavtioti kaomogućnost da može izghoreti drvo, sumaili čitavo seoce ili grad.
Dovlaa
2011-07-16 09:58 AM
Haker,nisam mišljenja da bi nam smrt od vanzemaljaca bila brza i laka.Možda bi nam dali vecni zivot ali da im služimo,da nas jedu i zloupotrebljavaju.Tebe bi možda i seksali,haha.

A što se tiče tog djeda od 60 godina,mislim da taj ima demenciju,ili kako se to već zove.Da ne pamti šta se desilo a da izmišlja ono čega nije bilo.Slično je pricao moj otac ali kad je bio znatno stariji.Pa je ubrzo i umro.
Ne znam kako decak od pet godina u opste može imati pojam o godinama i sl.Deca u tom dobu ne znaju ni koja je godina trenutno.
toplap
(Neumorni)
2011-07-16 01:16 PM
Deca pamte!

Primer: Muslimanska deca znaju i pamte proces obrezivanja čak i kad su imali manje od pet godina...

Zavisi od tezine samog dogadjaja.
Dovlaa
2011-07-16 04:05 PM
Ja nisam pisao da se dete od 5 godina ne može secati dogadjaja.I ja se nejasno secam nekih desavanja kad sam imao toliko godina.Ali dete tog uzrasta se slabo snalazi sa brojevima,zna eventualno da broji do neke cifre,ali nema pojam o vremenu,o godini,danu ili mesecu u kom živi.
hakermaher
(Master Yoda)
2011-07-16 09:50 PM
Dovlaa,

Kakva bi smrt bila i šta bi bilo kad bi dosli vanzemaljci možemo nagadjati do mile volje.

A to što si zavidan sto bi se sexali pa yebiga sad. U stvari ako bas hoćeš da znaš, dolaze vanzemaljci ali su to kao neke amazonke, izuzetno lepe i privlacne žene! I skupljaju samo dobro gradjene muskarce sa kitom ne manjom od 18cm!! Dovlaa, ti nema šta da brines, niko te neće dirati :), ja sam dosao ovde samo da ti kažem da odlazim :D

Kao sto sam ranije napisao, mi možemo samo nagadjati.
Blagoja je u pravu kad kaže gde ima dima ima i vatre.

Svi ti slučajevi obdukcije koji se navode mora da ima nešto. Takođe je tačno i to što Dovlaa kaže da tehnologija napreduje vrtoglavom brzinom i mi ne znamo šta će i kako biti u narednih 50 godina.

Ja mogu samo reci: „Živi bili pa videli”!
labudica
2011-07-16 10:34 PM
opet neke price o vanzemaljcima, pa dokle ?

:)
toplap
(Neumorni)
2011-07-17 01:50 AM
Ovakvih i sličnih informacija je prepun internet:
NAJNOVIJE!

http://www.net.hr/planet-x/page/2011/07/15/0020006.html?pos=n0

Skrabali Englezi po njivama?
hakermaher
(Master Yoda)
2011-07-17 04:35 AM
Meni da onako neko izgazi psenicu yebao bih mu sve po spisku pa makar bio i s druge planete!!
toplap
(Neumorni)
2011-07-17 04:50 AM
Najviše seod ovakvih informacija boje vernici.
Iza toga vlade država.
Iznad svega razna verska ubeđenja.
itd...

Pomisao da nam ti isti „xy” saopšte dasuoni umesali prste u stvaranju coveka?!
Ode relegija „mast u propast”.

U šta onda verovati?

Krah mnogo toga...

Nije li tomogućnost da se covek oslobodi dogmeo Bogu?
Da covek konacno shvati da je on sam bogza sebe...
Dovlaa
2011-07-17 05:13 AM
Religije nikad neće nestati,samo će nestajati verske konfesije a radjace se nove.Hrišćanstvo će jednom nestati zauvek ali će doći neka druga.
Ideja boga i religije je coveku urođenja i nikad neće nestati.
Svako je vernik,samo zavisi ko u šta veruje.I ko je takozvani ateista,i on u nešto veruje i ima svog boga ili bogove.
I kockar ima svog boga,i alkoholicar,skupljac markica itd.

A ti haker,naravno ako ti pogaze psenicu gde ćeš posle da cuvas ovce i svinje.I kako ćeš onda ovce da napastvujes ako je psenica izgazena:)
toplap
(Neumorni)
2011-07-17 05:53 AM
Davlaa,

svi sportovi su većinom religioznog karaktera...

Što se tiče buducnosti religije - nisam Nostradamus.
Dovlaa
2011-07-17 06:52 AM
Buducnost religije,to nije posao Nostradamusa.Nije to pitanje vracara i verovatnoce u matematickom smislu.
Antropolozi,psiholozi,filozofi,sociolozi i istoricari se puno bave religijom.
toplap
(Neumorni)
2011-07-17 07:01 AM
Davlaa,

sve je u redu sa tvojim primedbama, osim jedne - krucijalne:

Kako se veruje, svemogući Bog je morao unapred znati kakvi će biti ljudi i pri stvaranju coveka morao je genetski da intervenise i da minikada u crkvi,ovde naforumu ne postavljamo tako „glupa” pitanja...

Upravo zbog toga provejava neverica da je Taj Bog učinio bilo šta oko stvaranja coveka...
Dovlaa
2011-07-17 07:30 AM
Nisi ti mene razumeo.To sto sam pisao da je religija neunistiva,da svaki covek veruje,nisam tvrdio da bog postoji,da je svemogući,da nas je stvorio i nisam ništa spekulisao u vezi njega.
Vecnost ideje boga i religije ne potvrdjuje postojanje boga.
toplap
(Neumorni)
2011-07-17 07:43 AM
Davlaa, tebe sam imenovao... Ne zato što te nisam razumeo, već iz zelje da ovo ne nalikuje na dijalog.

toplap
(Neumorni)
2011-07-17 01:40 PM
Za sumnjicave i neubedjene:

http://www.net.hr/planet-x/page/2011/07/12/0078006.html

Osobito je zanimljiv poduziposlednji deo.
Dovlaa
2011-07-17 01:54 PM
Ovaj film je glupost.Podseca me na one skorasnje laži oko smrti Bin Ladena.Na ovom snimku može biti svasta,može biti neka bespilotna letilica kakve sigurno poseduje Italija a u Italiji se nalaze i jake Nato snage.Ko sad od nas običnih ljudi tačno zna kako izgledaju te bespilotne letilice koje služe i za spujuniranje i razne druge potrebe.
Zašto ovo ne bi bila jedna od njih.
toplap
(Neumorni)
2011-07-17 02:05 PM
Sve može biti.
Ništa ne tvrdim nit poricem.
Sve može biti i lepa montaza...

Pošto sam odvise uporan, u razmacima ću stavljati linkove.
Meni nije dosadno.

Moderator nek prosudi.
Dovlaa
2011-07-17 02:32 PM
Šta ima moderator sa tim?
Danas osim Amerike i Rusije sigurno još neka zemlja ima nevidljive bespilotne letilice i avione bombardere.Zašto ova nad Italijom ne bi bila jedna od njih koju je poslala neka zemlja u spijunske svrhe.Ja mislim da je to danas postalo nešto uobicajeno i da velike zemlje više ne obracaju paznju na to,posto jedna drugu spijuniraju.
Radar ne može da uhvati letilicu,jedino golo oko kad se spusti nisko ali tada je već kasno.
toplap
(Neumorni)
2011-07-18 01:15 AM
Davlaa,
Držim se kao pijan za tarabe. Ne odustajem. Pogotovu kad sam procitao desatak knjiga o Sumerima. Bio sam iznenadjem njihovim navodima i proverama arheologa i paleantologa.

Sve to kad sam uporedio sa sadrzajem Biblije i mukotrpnog uzaludnog rada filosova da proniknu u bit smisao Boga - morao sam, polako da menjam mišljenje o veri.

Par puta sam pokusao da delic teistine uvalim u diskusiju. Ljudi se boje sebe i dane pogrese prema Bogu iz njima poznatih razloga.

Koliko ima istine u svim tim nebeskim pojavama koje namza sada izgledaju smesno, visi pitanje: Zbog čega se konkurentske zemlje ne oglase sa saopštenjima da se Covecanstvo zamejava NLO-ima?

Potpuno se slazem sa tvojim stavovima po ovimi mnogim drugim pitanjima koje tretirasna svoj poseban način.
hakermaher
(Master Yoda)
2011-07-18 02:23 AM
Da danas postoje speciajne bezpilotne letelice je opste poznato. U stvari postoje već vise od 15-20 godina. Ali kako objasniti da postoje dokazi o istim od pre par hiljada godina?
toplap
(Neumorni)
2011-07-18 03:49 AM
Hakermaheru,
pretpostavljam da posedujes Bibliju?

Uzmi je iprocitaj prve dve strane od Ezekilja. Zatim potrazi knjigu „Otvorise se nebsa...” od Blumriha. On je bio svojevremeno jedan od direktora Apola u NASA i na osnovu iskaza Ezekilja patentirao je tocak i izgled letilice...
hakermaher
(Master Yoda)
2011-07-18 08:25 AM
Znam na šta mislis Blagoja, ocigledno je da se radi o vanzemaljcima i njihovim letelicama. Evo na engleski sa Interneta:

Ezekiel 1

King James Version (KJV)

Ezekiel 1

1Now it came to pass in the thirtieth year, in the fourth month, in the fifth day of the month, as I was among the captives by the river of Chebar, that the heavens were opened, and I saw visions of God.

2In the fifth day of the month, which was the fifth year of king Jehoiachin's captivity,

3The word of the LORD came expressly unto Ezekiel the priest, the son of Buzi, in the land of the Chaldeans by the river Chebar; and the hand of the LORD was there upon him.

4And I looked, and, behold, a whirlwind came out of the north, a great cloud, and a fire infolding itself, and a brightness was about it, and out of the midst thereof as the colour of amber, out of the midst of the fire.

5Also out of the midst thereof came the likeness of four living creatures. And this was their appearance; they had the likeness of a man.

6And every one had four faces, and every one had four wings.

7And their feet were straight feet; and the sole of their feet was like the sole of a calf's foot: and they sparkled like the colour of burnished brass.

8And they had the hands of a man under their wings on their four sides; and they four had their faces and their wings.

9Their wings were joined one to another; they turned not when they went; they went every one straight forward.

10As for the likeness of their faces, they four had the face of a man, and the face of a lion, on the right side: and they four had the face of an ox on the left side; they four also had the face of an eagle.

11Thus were their faces: and their wings were stretched upward; two wings of every one were joined one to another, and two covered their bodies.

12And they went every one straight forward: whither the spirit was to go, they went; and they turned not when they went.

13As for the likeness of the living creatures, their appearance was like burning coals of fire, and like the appearance of lamps: it went up and down among the living creatures; and the fire was bright, and out of the fire went forth lightning.

14And the living creatures ran and returned as the appearance of a flash of lightning.

15Now as I beheld the living creatures, behold one wheel upon the earth by the living creatures, with his four faces.

16The appearance of the wheels and their work was like unto the colour of a beryl: and they four had one likeness: and their appearance and their work was as it were a wheel in the middle of a wheel.

17When they went, they went upon their four sides: and they turned not when they went.

18As for their rings, they were so high that they were dreadful; and their rings were full of eyes round about them four.

19And when the living creatures went, the wheels went by them: and when the living creatures were lifted up from the earth, the wheels were lifted up.

20Whithersoever the spirit was to go, they went, thither was their spirit to go; and the wheels were lifted up over against them: for the spirit of the living creature was in the wheels.

21When those went, these went; and when those stood, these stood; and when those were lifted up from the earth, the wheels were lifted up over against them: for the spirit of the living creature was in the wheels.

22And the likeness of the firmament upon the heads of the living creature was as the colour of the terrible crystal, stretched forth over their heads above.

23And under the firmament were their wings straight, the one toward the other: every one had two, which covered on this side, and every one had two, which covered on that side, their bodies.

24And when they went, I heard the noise of their wings, like the noise of great waters, as the voice of the Almighty, the voice of speech, as the noise of an host: when they stood, they let down their wings.

25And there was a voice from the firmament that was over their heads, when they stood, and had let down their wings.

26And above the firmament that was over their heads was the likeness of a throne, as the appearance of a sapphire stone: and upon the likeness of the throne was the likeness as the appearance of a man above upon it.

27And I saw as the colour of amber, as the appearance of fire round about within it, from the appearance of his loins even upward, and from the appearance of his loins even downward, I saw as it were the appearance of fire, and it had brightness round about.

28As the appearance of the bow that is in the cloud in the day of rain, so was the appearance of the brightness round about. This was the appearance of the likeness of the glory of the LORD. And when I saw it, I fell upon my face, and I heard a voice of one that spake.
toplap
(Neumorni)
2011-07-18 08:38 AM
Uzmi poslednju glavu u Novom zavetu.
Pronaci ćeš kako je Jovan u „Apokalipsi”, gore na na nebu usao u neki objekat i u unutrasnjosti se nasao ispred ekrana „kao ravno more” a oko istog pujno ociju - signalnih lampica. Upravo na njemu mu je prikazana buducnosat Zemlje i Svemira.
toplap
(Neumorni)
2011-07-18 11:20 AM
Dovlaa
2011-07-18 11:22 AM
Neumorni
E moj prijatelju,jel ti znaš kad su živeli Sumeri?Verujem da znaš.To je najstarija civilizacija o kojoj imamo nekih podataka,starija malo od Egipcana.Tamo još 3-4000 godina stare ere.
I malo je od njih ostalo kao pouzdan dokaz.
A danas razne barabe svasta pišu,nalaze navodne dokaze.To su kovaci laznog novca koji obično nisu uspeli naći neko uhlebljenje u jakim ustanovama kao istoricari,arheolozi i sl.
Kažeš menjao si mišljenje o veri.Pa ne cudi me,covek kad stari on često može postati veliki vernik.Ali to je fake vera,vera kao nastala usled straha pred neminovnom skorom smrti.
Covek u mladosti usled straha od smrti može postati filozof,u starijim godinama od tog istog straha pre će postati religiozan.
Strah od smrti je majka svih strahova.Prirodno je da se covek boji smrti,to su nasi nagoni,nas instinkt.
Ja kad gledam na moju smrt koja će doći,gledajuci racionalno tj filozofski,ne bojim se smrti.Vidim je kao nešto neminovno i svestan sam da je zivot koji imam dar prirodni, da ga nisam ja sam sebi dao,pa tako priroda mi je dala zivot i ona ima pravo i da mi ga uzme.
Ali ipak,nagoni su nešto drugo,tu dolazi do sukoba racia i prirode.

Haker,na koje dokaze ti mislis od pre par hiljada godina?Jel mislis na Novi zavet i Apokalipsu gde Jovan metaforicki ih pominje?
Ako je to,onda ti pitanje nema smisla jer biblijski argumenti su nikakvi,nemaju nikakvo realno i naučno utemeljenje.
Biblija ,oba zaveta,ne mogu sluziti ni kao istorijski a ni kao neki arheoloski dokaz.Iz Biblije možemo samo iskoristiti neke vredne mudrosti,metafore i pouke.
Prema Bibliji covek treba da ima specijalan odnos,ali takav odnos malo ko ima.Taj odnos je neki srednji odnos.Međutim vecina ljudi prema toj knjizi nije ravnodusna,već ide u krajnost.Ili mrzi Bibliju i smatra je bezvrednom ili je vidi kao svetu knjigu u koju ne treba nimalo sumnjati.
Slepo verovati u nju je jedan komotan odnos,jedna vrsta egoizma i lenjosti.Sto da mislimo svojom glavom kad sve lepo piše u Bibliji.
Ali ne treba ići ni u drugu krajnost osporavajuci svaku moralnu i filozofsku vrednost iste.
toplap
(Neumorni)
2011-07-18 11:59 AM
Davlaa!

Koliko za tvoju informaciju: Od kad sam na ovom forumu ja nijednom recju nisam rekao da se bojim smrti. Imam 71. godinu i ne pomišljam na smrt. Radim punom parom i svakim danom to polako pojacavam da nebih podlegao godinama.

Sasvim je pogresan tvoj zakljucak da ljudi u starosti polakopocinju da veruju u Boga.

KOD MENE JE OBRNUTO!
hakermaher
(Master Yoda)
2011-07-18 09:06 PM
Dovlaa,

Samo ti možeš izvuci tako devijalan zakljucak da je Blagoja vernik?? Covek se satra dokazujuci bas suprotno i sav njegov rad i trud je usmeren bas u tom pravcu. Nije ni cudo sto ljudi veruju kad ni ti koji sebe smatras da imaš nekog filozofskog razbora ne vidis nešto tako ocigledno.

Wakan
(Doors)
2011-07-18 10:42 PM
Ono sto je ocigledno često je samo maska i pokusaj da se sakrije nešto drugo. kada nam ljudi pokazuju nešto često treba da se pitamo, šta pokusava da sakrije? Šta je pozadina, zašto nam bas to pokazuje? Nesvesni odbrambeni mehanizam koji je prisutan kod svih. Cesto se desava da ljudi negirajuci boga ustvari ga traže. Ostavljaju utisak da su bezboznici ali duboko u sebi vape za njim, da im se pokaze, da im da neki znak da bi poverovali u njega. Kao sto recimo neki katolicki svestenik opsednut seksom posveti svoj zivot borbi protiv prostitucije a ustvari čitav zivot provede sa kurvama i tako zadovolji potisnutu zelju. Tako i bezboznici čitav zivot provedu u negiranju i dokazivanju da Bog ne postoji ne primecujuci da na taj način svo svoje vreme provode sa njim, u razmišljanje o Bogu. Cesto se desavalo da najveci bezboznici postanu najveci vernici.

Nešto interesantno sto je toplap napisao:„ne pomišljam na smrt. Radim punom parom i svakim danom to polako pojacavam da nebih podlegao godinama.” Je tipicna izjava osobe sa strahom od smrti. Ne pomišlja na smrt i radi punom parom svaki dan pojacavajuci tempo samo da ne bi imao slobodnog vremena u kome bi razmišljao o smrti. Cesto je vidjena slika da ljudi odlaskom u penziju postanu aktivniji nego do tad bas zbog tog slobodnog vremena koje sada imaju na pretek i koje neznaju na koj način da iskoriste. Tada pocinju po prvi put da razmišljaju i svi potisnuti strahovi i itd. pocinju da isplivavaju na povrsini kao gumene lopte koje smo pokusavali svim silama da držimo pod vodom. Zato se ljudi i posvecuju radu, bilo umnom ili fizickom, samo da ne bi ostali sami sa sobom i suocili se sa svu tu trulez koja je u njima a koju nikada nisu želeli da vide. Strah od smrti, od samoce su glavni strahovi i ljudi na sve nacine pokusavaju da pobegnu od njih, umesto da se suoce sa njima. Meni je takođe interesantno kako je toplap formulisao recenicu. Prvo kaže kako ne „pomišlja” na smrt, zatim kako radi „punom parom” i kako svakim danom pojacava tempo da nebi „podlegao godinama” ili u prevodu Umro. Podlego godinama je isto sto i umro. toplap je nesvesno zaobiso reč „umro” jer ne želi ni da „pomišlja” o smrti i izabrao „podlegao godinama” kao bezbolnije rešenje a od kojeg pokusava da pobegne radom „punom parom”.

hakermaher
(Master Yoda)
2011-07-19 12:53 AM
Sve sto si napisao je tačno ako se gleda samo iz jednog ugla. Stvari su mnogo kompleksnije prirode. Danas postoji oko 38 000 hrišćanskih religija i svaka kaže da je ona „prava” a da ostali ne znaju pravu istinu.

Po toj analogiji svako onaj ko istrazuje nešto i trazi dokaze protiv toga u stvari tajno prizeljkuje i veruje u to.

Ima tu istine što se religije tiče. Svako ko bi priznao bi volio da je tako kako religija tvrdi. Bas kao sto svi znaju da politicar ne može ispuniti to što obecava ali ipak glasamo za njega i nadamo se možda se neko cudo desi. I nećemo glasati za onoga koji kaže biće teško i moramo stegnuti kaiseve.

Šta bi to trebao jedan penzioner da radi ili ne radi po tebi? Zar je svaki put ako je neko aktivan znak da se plasi smrti?

Koliko ljudi toliko cudi. Meni ne smeta da budem sam i da razmišljam čak sto vise to mi godi. Neki drugi opet čim su sami odma traže nekoga, pa šta sad?

Svako ko kaže da ne bi volio živiti vecno laže samog sebe. Zar bi covek izmišljao i stvarao i samu Filosofiju ako bi živio vecno?
toplap
(Neumorni)
2011-07-19 01:35 AM
Fino me saslusaj WAKAN...

Kad sam na ovom forumu bio pod nikom laptop upravo samsa lap topom isao ulicom da se tornjam odociju druge žene. Ona je posle toga odleprsala i meni je ostavila sina da ga ja izvedem na put... Zbog toga svakog dana, koliko mogu, radim sve vise i vise...

Kad sam napisao i objavio prvu knjigu toje bioprvi znak danema Boga.

Kada sada polako zavrsam drugu knjigu upravo pišemo tomeodakle potice naše verovanje u Boga. Prema onome sto sam do sada procitao (analizirao i sintetizovao u kljucni zakljucak) da vernici upravo čitavo vreme,kroz čitavu istoriju religiju, kroz čitavo ponasanje, upravo veruju u jedan oblik Djavola.

To potkrepljuju zapisi Sumera. Bez osnove je zakljucak da su njihova stura pisanija neargumentirana. Istina je upravo suprotna.

Moja mladja cerka, koja je medijska zvezda po svojim deklariranim mišljenjima u Makedoniji (to je dokazala i u jednoj emisiji na Beogradskoj televiziji) pocela iz osnove izucavati Sumerski jezik i svakim danom je zabeznaknuta koliko smo u zabludikad verujemou Boga a da zapravo verujemo u Djavola.

To mene ne cudi.

Dobro jutro svima!
Dovlaa
2011-07-19 02:39 PM
Neumorni je usao u lovu,pa se lepe plavuse oko njega okupljaju kao oko onog vlasnika Playboy-a.
Ne znam ko se od vas boji smrti,ali znam kad haker bude umro,neću da stedim.Kupicu mu najvecu svecu i zapaliti.A neću da shkrtarim ni za Wakana.
labudica
2011-07-19 05:47 PM
vjerujem da će wakan zivjeti duže od tebe dovla, on je na moru i imo je puno žena i sada isto tako, ipak je na moru puno cvrstih izsuncanih guza i sika :)
toplap
(Neumorni)
2011-07-20 02:10 AM
Ja vama dobro jutro, a Davlaa meni neosnovane pretpostavke... U njegovom stilu-naravi.
Takav je i možda je zanimljiv upravo sto je takav.

Labudica o suncanim guzovima. Biće ih svugde kad se vrate sa bilo kojeg suncane-morske-jezerske destinacije.
Leto je za zabavu - prekojeseni - zime - proleca sve se vrati na svom mestu.

Vama - ponovodobro jutro!
hakermaher
(Master Yoda)
2011-07-20 07:45 AM
Hvala Dovlaa, bas lepo od tebe.
Dovlaa
2011-07-20 10:01 AM
Kad su takve svari u pitanju neću da zalim para,hakeru:)
toplap
(Neumorni)
2011-07-21 01:31 AM
Ima ljudi koji po svakoju ceni (to im je u krvi) da budu8 smatrani za negativci.

Obično su to plaslivci.
Hrabri su ukoliko kao anonimusi.

Ali i oni kao takvi zasluzuju da im se kaže dobro jutro.

Bez njih bi svet bio dosadan!
Dovlaa
2011-07-21 11:59 AM
Neumorni,opet me kleveces.
toplap
(Neumorni)
2011-07-21 01:46 PM
To se ne odnosi na tebe.

Me tgeraj muhu sa glave kad je ionako nema...
Dovlaa
2011-07-21 02:01 PM
E malo se haker na mene naljutio,izgleda.Jeste da je koju godinu stariji od mene ali ne znam sto bih ja njega toliko respektovao.
Nije mi on zenin brat pa da ga toliko postujem:)
Wakan
(Doors)
2011-07-21 07:43 PM
„Kad sam napisao i objavio prvu knjigu toje bioprvi znak danema Boga.”
A kad budes napisao i objavio i drugu knigu to će definitivno biti znak da ga nema. Ne znam zašto tako razmišljas, Toplap. To sto dozvoljava svakome danas da napise i objavi knjigu je lepo od njega. Pokazuje da je pravi demokrata. To ne bi trebalo da bude znak da ga nema, već da voli svoju decicu i da im pusta na volju. Da im dozvoljava da se igraju pišuci i razmišljajuci o Njemu i tako mu budu blizu. Zamisli da ti je rekao da je to što pišes budalastina. Sigurno bi te povredio i tako odaljio od sebe. Mislio bi da te ne voli i bio bi tuzan. Osecao bi se odbaceno. Usamljeno. Očajno. Možda bi te takvo stanje odvelo na obliznji most ili vrbu. Poceo bi da se družiš sa lošim momcima, da pijes, pusis, da se drogiras, krades. postao bi izgubljena ovca koja negira postojanje svog kreatora, samo zbog toga sto mislis da te nevoli jer ti ne posvecuje dovoljno paznje i dozvoljava ti da pišes i objavljujes šta hoćeš. Ponasas se ko razmazeno dete koje se ljuti na taticu jer mu ne posvecuje dovoljno vremena pa pokusavas glupostima da ga isprovociras da ti se obrati i kaže kako te mnogo voli. Bog je dobar. On ne želi da stvara patnju coveku pa zato i dozvoljava svakome da piše o objavljuje knjige. Jedna knjiga gore-dole na svetu i nije smak sveta, a ujedno će covek o sebi stvoriti lepu sliku.
toplap
(Neumorni)
2011-07-22 12:26 AM
Wakan,

Lepo s Tvoje strane sto me tako divno tesis, hvalis i kriktikujes.

Mnogo puta sam napisao na ovom forumu da ja ne verujem u Boga posto znam STA JE BOG!

Po prvi put sam podvukao da smo verovali u zabludu: Sve religije sveta uce da verujemo u Dobrog Boga - istina je da je to varka i da verujemo u Satanu.

Razloga i dokaza na pretek.

Bolje da pišem nego da se bakcem zanovetanjem ili slično tome.

Ne bakcem se religijom. Pišem iznoseeci argumente. Zadovoljan sam da knjigu procita stotinak ljudi. Desetak od njih će možda krenuti istim putem i doći do novih saznanja.

To mi je dovoljno.
toplap
(Neumorni)
2011-07-22 04:43 AM
Uskoro ću započeti novu temu za „Bilterbeg udruzenje”

Tacnije za Svetsku vladu.

Nosioci:
Kisinger.
Klinton.
Vicina celnikka EU.
NATO.
Olbtrajt.
Dik Cejni.

Zbog čega ...ombardirana Srbija.
Zašto ništa nije učinjeno da se kazne Kosovari?

Razlozi zbog čega će biti otezan prijem Srbije u EU?

Pogotovu Makedonije.

Zbogcerga se tetosi Grcka i po ceni raspada EURA i EU?
hakermaher
(Master Yoda)
2011-07-22 05:32 AM
Dovlaa,

Ne ljutim se ja na tebe niti bilo koga ovde niti da li me ti ili bilo ko respektuje ili ne.

Meni je mnogo vaznije šta ja mislim o sebi. Mišljenja sam da svaki normalan covek ima savest.

Nije mi cilj da me neko ovde gotivi ili podržava. Još se nije rodio ko je svakom ugodio.
toplap
(Neumorni)
2011-07-22 09:36 AM
Qubic
2011-07-22 09:53 AM
Sad treba to uhvatiti i treba prekopirati tehnologiju. Eh da su oni iz NAšE pametni...
toplap
(Neumorni)
2011-07-22 11:30 AM
Mi ne znamo koliko je NASA pamwetna...
Dovlaa
2011-07-22 02:57 PM
Neumorni
odmah si pao na ispitu,mislim po pitanju Grcke.Pristrasan si jer is Makedonac.
Zamisli da ja budem neobjektivan sto sam Srbin i da uvek bacam kamenje na srpske protivnike.
Nemam ništa protiv Makedonaca,ali Grcka vodi daleko iskreniju i pravedniju politiku.
Makedonija je priznala Kosovo,sto direktno gura sebi prst u oko jer ima isti problem sa Albancima.I to je samo jedan primer neracionalne i podle politike makedonske države.
Spanija takođe ima problem separatizma kao i Makedonija,ali Spanija nije priznala Kosovo.Nije ni Rumunija.
toplap
(Neumorni)
2011-07-23 12:04 AM
Davlaa, ja sam bio precizan - nisam bio povrsan kao tvoje mišljenje o Makedoniji.

Ja nisam Vlada Makedonije.
Verovao ti meni ili ne, ali do sada nikad nisam isao da glasam.
Razlog.
Ne glasam jer imam jednostavno opravdanje: Pošto sam covek od reci kako mogu posle glasanja da kritikujem bilo sto kad sam sa mojim potpisom stavio sebi omcu oko glave.

Drugo, ne zanima me parcijalna politika. Vise sam pacifist. Upravo sam zbog toga najavio temu za „Svetsku vladu”.

Poteze koje povlaci Makedonska ili Srpska vlada nisu rezultat Moje ili Tvoje volje.

Jesi li procitao najnoviji uslov: Ukoliko Srbija hoće u EU mora priznati Kosovo kao državu.To sto isporucujete pojedince Haskom sudu je planirana igrarija Svetske vlade...

Ako znaš šta je politika cemu nasa diskusija o karakteru ljudi koji vode takvu politiku?
Dovlaa
2011-07-23 02:25 AM
Tvoj sud o Grckoj jeste parcijalna politika.To je misao svakog prosecnog Makedonca,netrpeljivost ka Grckoj.Ti nisi vlada Makedonije ali izneo si isti stav kao oni.
A svetska vlada nezvanicno postoji,u onom najgorem smislu.
toplap
(Neumorni)
2011-07-23 02:32 AM
Mali dodatak:

Nekadasnji premijer Velike Britanije u slobodnom vremenu dok je isao od mesta do mesta po obicaju je posecivao grobljei citao epitafe.Jednom prilikom je u Velsu, usred groblja, poceo da se smeje. Obezbedjenje je bilo iznenadjeno i jedan od njih ga je upitao:

„- Mozeti li mi objasniti zašto vam je smesno kad ste stali ispred ovog groba?
- Mladicu, prosto ne mogu da verujem da su ispod ploce nalaze dve osobe!...
- Koliko vidim iz epitafa tu je pokopanz samo jedna osoba?
- Upravo se zbog toga i smejem... Jeste li pazljivo procitali epitaf?
Covek iz pratnjega je zacudjeno pogledao, ne shvatajuci u cemu je 'fora'.
Cercilmu je lepo objasnio:- U ovom grobu, kako piše, pociva 'posten covek” i... - nastavio je da se smeje idodao - 'i diplomat„.”
Dovlaa
2011-07-23 05:35 AM
Kad si ti tako vispren,šta imaš reci za ovaj masakr u Norveskoj?
toplap
(Neumorni)
2011-07-23 06:23 AM
Nemasta tu da me cudi...

Jedna kratka dogodovstina od pre 45. godina:

Jedan filosof iz Bosne (musliman),jedan ambasador iz Ceske, sekretar (žena) Filoloskog fakulteta raspravljamo o buducnosti SFRJ.
Diskusija kao ovanasa ovde...
Pre kraja te diskusije ja sam ih konstatirao:

„Dok mi u dokolici raspravljamo o SFRJ, albanci deluju da formiraju Veliku Albaniju.”

Kao dopisnik zagrebackog Vjesnika otisao u jedno zabito selo (noseci ui sebikako sam slikan sa poznatim albanskim politicarima) da sto lakse saznam idejnu preokupaciju Albanaca.

Da ne gnjavim:

Prijateljimeznaju po tome sto sam bio protiv prihvatanje radnika u Zapadnoj Evropi muslimanske veroispovesti.

Pogotovu ne njihove zahteve za izgradnju dzamija. Mogu, ali da nam dozvole da gradimo crkve u njihovim zemljama i istu slobodu da radimo sto oni rade u Evropi.

Među kolegama zamalo da sam bio na odstrelu.

Muslimanski fundamentalizam je veomaopasna stvar. Tek ocekujem da se stvari pogorsaju. Sve dotle dok se ne umesa Vatikan i regorozne mere.

Indusdtrijalci (Zapad) krije rešenje za pogon masina koji umesto naftenih derivata koriste drugu vrstu goriva.

Cesto puta sam isticao kakosamdevet puta procitao Kur'an. Prekotumacenja religije saznaš vise o krakteru nacije koja primenjuje takva pravila.

Zaklucak:

Što se cesce ponavljaju slkucajevi kao ovaj iz Osla, to će sve biti jasniji znak da se rasplamsava neslaganje sa pogledima na svetsku (hrišćansku) etiku i nauku.

Uzroke posledica će sve vise plutati na povrsini svakodnevnog zivota.

I?

Jednog dana će iskrenje prerasti u vatru...
toplap
(Neumorni)
2011-07-23 06:25 AM
Mali dodatak:

Ideologija neonacista se ni malcice ne razlikuje od ideologije Muslimana...
Pitanje je ko to finansira?
toplap
(Neumorni)
2011-07-23 06:34 AM
Evododatne vesti:

http://danas.net.hr/svijet/page/2011/07/23/0007006.html?pos=n0

Pitanje je: - Koga okriviti?
toplap
(Neumorni)
2011-07-23 06:37 AM
Pre trideset godina napisao sam roman „Vrata na vrelu”

Prijatelji i jedan izxdavac su me savetovali da to cuvam.

Rukopisjeu sefu jedne banke.
toplap
(Neumorni)
2011-07-23 06:40 AM
Razmotri i sledeće pitanje:

Zbolg čega su Ameri i Zapad tolerantni prema Albancima?
Dovlaa
2011-07-23 10:40 AM
Danas ima dosta medija,deluje da su informacije dostupne 100%.Međutim nije tako,mocnici vrlo vesto kriju najvaznije informacije.I onda covek može samo svojom bistrinom shvatiti šta se desava iza scene.
Kao što se lagalo oko skorog navodnog smaknuca Bin Ladena,tako se i sada laže.
Razumnom coveku je jasno da ovaj masakr u Norveskoj nije slučajan,nije delo nekog shizofrenicara.Jasno je da ovo nije mogao uraditi jedan covek.Vidi se da iza svega stoji neko mocan,jer ovaj masakr je zahtevao veliku pripremu,strucnost,novac.
Svakako da je stvar politicka.A gde je politika tu je novac,interesi.
Ja najviše sumnjam da je ovo organizovao neko sa Zapada,od mocnika koji drže velike korporacije i upravljaju svetom.
Norveska je bogata gasom,naftom i još ponecim.Tu je veliki novac a Norveska je mala zemlja koja neće da bude clan EU.
Posle ovog masakra,ne bi me zacudilo da sledeće godine ta zemlja podnese kandidaturu za EU.Kao sto je Island bankarski popljackan i sada žele biti deo EU.Naravno bogata zemlja kao Norveska,ima da udje ubrzano u EU,ne kao Srbija za 20 godina.
Ne zaboravimo da je Norveska skoro napravila dogovor sa Rusijom,oko granice,a možda još neki dogovor za koji mi obični ljudi ne znamo.
Cela zapadna politika u Evropi je u stvari vodjenja sa pogledom na Rusiju.
U tom kontekstu i nama rade to što rade,a i pomenuta Albanija je sa tim povezana.Ako pogledamo sada koje su zemlje bliske Nemackoj,vidimo da je taj odnos sličan onom u doba pred Drugi svetski rat.Nemaci opet protiv Srba,Rusa i vecine Slovena.I opet će neki slovenski narodi biti fasisti i kvislinzi,pa stati na stranu Nemacke i Amerike.Kao recimo Bugari,Makedonci,Hrvati...
Šta god da Nemci i Ameri učine dobro za Srbe,oni znaju u slučaju obracuna sa Rusijom,da će Srbi biti uz Ruse.Otuda posle 1990. sve se radi da se oslabi Srbija.Jedan od nacina slabljenja i jeste usmeravanje malih naroda na Srbiju,poput Hrvata,Siptara,Makedonaca...
Vrse se i vestacke podele,srpski jezik postaje bosanski,crnogorski..
Nemacka zna da je Srbija na Balkanu u oba rata bila najveci protivnik i zna da će tako biti i u sledećem ratu.
Ceo obracun u Evropi je bio i biće između Germana i Slovena.I otuda je cilj Slovene zavaditi,neke privuci sebi i sl.Još je Petar Veliki u svojoj oporuci govorio da je kljuc Evrope u sukobu Germana i Slovena,i da se to mora jednom razresiti.
I opet se sve ponavlja,kao sto i jeste slučaj sa istorijom.Opet Nemci hoće sto su hteli,opet imaju iste ili slične saveznike,iste neprijatelje.I opet će biti porazeni,nadam se zauvek.
A tvoja Makedonija je izabrala Nemacku.Samo je problem sto su Nemcima i Amerima vazniji Grci i Albanci jer Grcka ima sjajan geografski polozaj a Makedonija je i mala i ne izlazi na more.Albanci izlaze na more,jači su od Makedonaca a i nisu Sloveni,tako da je tu Makedonija totalni gubitnik.
toplap
(Neumorni)
2011-07-23 11:50 AM
Nema potrebe odbilo kakvog komentara.
Izneo si cinjenice - vicinom tacne.

Međutim te cinjenice brzo se mogu promeniti i sve, za par godina, mogu posluziti za totalni preobrat.

Mi, ovde na forumu, samo pokusavamo da predvidimo dogadjaje - nikako da uticemo. Potovu ne Ti I ja.

Gde su ostali?
Na godisnjem odmoru ili neće da se zameraju-zamaraju...

Hvala na konciznom odgovoru!
SeaLion
2011-07-23 12:14 PM
ovakvu stvar je u stanju da uradi jedan zatucani zapadni desnicar (ili grupica umobolnika)
e sad šta će politicka klika iz toga iscjediti vrijeme će reci.
Dovlaa
2011-07-23 12:22 PM
Neumorni,nema obrata.Mogu biti neke manje promene ali nebitne.Nešto što se desava vekovima ne mozer sad odjednom suprotno biti.

Sealion,pisi tipicno zapadne nebuloze koje nastaju kod svetice jer naseda na medijsku propagandu.
Kakav manijak,kakav shizofrenik.Neki bolesnik može samo biti zloupotrebljen,ali iza sveg poduhvata stoji neko jak i bitan.
toplap
(Neumorni)
2011-07-23 01:10 PM
Davlaa

Ono sto smo zakljucili - pocelo je danas u Belgiji...

Zabranaburki kod žena-muslimanke. Pre toga u Francuskoj. Ne znam za Nemacku.

Jel se to Zapad budi ili nas uspavljuje?
Dovlaa
2011-07-23 04:27 PM
Mnogi si opterecen muslimanima.Možda si odrastao blizu njih pa ih ne volis.Oni u celoj prici nisu vazni jer ne vladaju svetom.Mada će jednom vladati,zbog broja i tradicionalnog nacina zivota.
SeaLion
2011-07-23 06:39 PM
Dovlaa nemas čulo, ne možeš da namirises, šta ću ti ja.
Iza svih onih manijaka, mislim na solo manijake, sto na FB i twiteru najprije objave, pa zatim pobiju pola skole stvarno stoji neko „jak i mocan” ,aha, njihov bolesni mracni um.
iza ovog Norvezanina može jedino da stoji neki esesovac koji mu je po arijevskom planu i programu nag...o babu.
SeaLion
2011-07-23 07:33 PM
imaš po netu i njegov video European Declaration of Independence-
nisam imala zivaca da gledam tu brljotinu

Ovo je napisao na kraju:

I believe this will be my last entry. It is now Fri July 22nd, 12.51.
Sincere regards,
Andrew Berwick
Justiciar Knight Commander
Knights Templar Europe
Knights Templar Norway
toplap
(Neumorni)
2011-07-24 06:24 AM
Obično ne razmišljam o proslosti - ona se ne može vratiti.

Mene zaokuiplja buducnost sa mogućnoscu da se snadjem u njoj sa nizom implikacija koje donosi.

Kako kaže Lavica: Sve je grozno... No, ne znamo koje su sledeće grozote coveka?

I zamislite: Covek sebe naziva homo sapiens sapiens... Pru ili drugu dodavku „sapiens” treba odbaciti da bismo u odsjaju mirne vode videli svoj prav izgled...

Dovlaa
2011-07-24 08:07 AM
Sealion
pa dobro navedi ti meni samo još jedan primer kad je masovni ubica ubio ovoliko ljudi.Prethodne ubice su imale bolju priliku,upao bi jedan sa automatskom puskom u ceo razred djaka,gde ne mogu da beze,i pobije njih desetak maksimalno.A ovaj je ljude ubijao na ostrvu,na otvorenom gde je svako poceo bezati na prvi pucanj.Ne znam cime je pucao,valjda pistoljem.Tako je bar poceo.Pa pistoljem se ne može ubiti mnogo ljudi za kratko vreme.Pistolj je vrlo neprecizan,on ubija na malom rastojanju a ovo je bilo ipak na ostrvu,ljudi su bezali u vodu.Čim je poceo pucati neko je sigurno mobilnim zvao policiju.Policija ipak nije dosla brzo a obicaj je da dodje.I takvi partijski skupovi imaju civilno ili policijsko obezbedjenje.Posebno je sumnjivo što se pre toga desila ona eksplozija u gradu.
Ne volim glumiti detektiva,ali vlasti često vredjaju nasu inteligenciju raznim lagarijama.
Izbacili su sad neku sliku biće.Ko garantuje da je to on? Pa do skora smo videli sve manipulacije Amerike sa onim laznim slikama mrtvog Bin Ladena.
toplap
(Neumorni)
2011-07-24 10:49 AM
Dopuna:

Covek je u početku likvidirao najveci deo sa specijalno izradjeni pusku. Gnusan posao je planirao nestovise od 2. godine. Pri ruci imaoje prtljag rezervnog naoruzanja. Nije bi sam.Imao je saradnike. Pre desetak sati uhapsen je jedan od njih...

Prica će trajati... Tragicnas prica.
Dovlaa
2011-07-24 01:23 PM
Da,šta god bio motiv,ko god stajao iza toga,sve je to ipak velika nesreca.Ali to mene u opste ne iznenadjuje.Jednostavno nigde vise nije mirno i srećno.Ta Skandinavija je uvek vazila kao tolerantna,bez ekstrema,sa jakom socijalom.Ali vidis i tamo je stiglo zlo.
To je sad sve vise prica za sociologe,psihologe,filozofe.Politicari će samo da lažu i pricaju kako njima odgovara.
Iznad svih motiva stoji ljudski bezsmisao,nedostatak smisla u zivotu svih,celog drustva.
SeaLion
2011-07-24 04:21 PM
Najpoznatiji masakri (prepisujem od Hrvata, nemam trenutno druge stampe,
a nemate pojme kolko mi je mrsko)

1996 Studenti Eric Harris i Dylan Kleboldom ubili 13 ucenika u sednjoj skoli Colorado

2002 Robert Steinhauser ubio 16 ljudi u Njemackoj

2007 Seung_hui Cho ubio 32 ljudi i sebe u kampusu Virginia Tech SAD

Prof. Jukic napominje da kod svih masovnih ubistava uvijek postoje dva moguća aspekta. Jedan od njih su masovne ubice u SAD koji u skolama
ubijaju kolega gdje nema ukljucene ideologije, već je cilj doći do prve stranice novina i u glavne televizijske vijesti barem jedanput u zivotu.
Drugi tip su ubice poput ovog norveskog, gdje ideologija igra gl. ulogu
i podsticaj je za to da ideoloski opsjednuti POJEDINCI krenu u smrto
nosne pohode.

E sad Dovlaa pitas se kako je njima trebalo, mislim policije oko 1 h
da dodje na mjesto novog zločina. Policajci tako obezglavljeni poslje one prve eksplozije, policajci koji godinama jedino se zezaju sa omladinom koja loce preko vikenda, policajci jedne od najsredjenijih
evropskih zemalja, trebalo je 1h da se probude?!
Dovlaa
2011-07-24 05:16 PM
Ma ok.Ja ti kažem da je nebitan ovaj sto je direktno pobio ljude.Kažem da iza masakra stoji nešto organizovano i ozbiljno.Pre svega nije lako ni sa onim ekplozivom.Ne može se to nauciti samo od sebe,citajuci knjige i vezbajuci na livadi.
Bas zato što je Norveska godinama mirna i stabilna zemlja treba nešto učiniti da se destabilizuje.Tako Ameri rade svuda po svetu gde imaju interesa.Oni destabilizuju da bi morali da „stabilizuju”.
Kad ostvare svoje ciljeve,onda zemlju koju su destablizovali,stabilizuju je radi sigurnosti njihovog kapitala i pljacke.
Takvih budala kao ovaj ubica se uvek može naći,ali same te ubice pored volje da masakr pocine,ništa vise nisu sami u stanju da urade.
Već sam pisao da su na Islandu uradili sa deviznom stednjom.Tako je Island pukao bankarski i zatražio odmah da bude clan EU.A uz to idu i druge nepovoljnosti po tu zemlju a što se bas i ne iznosi javno.
Već sam na diskusiji Tenis izneo sumnju da je sličan manijak poslat da ubode nozem nasu teniserku Moniku Seles.Ko se seca toga.
To su uradili politicari jer sve se desavalo kad se zemlja raspadala,u burno vreme.I posle je Monika i uzela USA državljanstvo i napustila Srbiju.Neko će reći da je to moja bolesna paranoja,da sport nema veze sa tim.Ima veze i te kako.Najbolji dokaz tome je da nasi sportisti na Olimpijadi 1992. nisu mogli nastupati pod zastavom svoje zemlje.Da su nasi fudbaleri vraceni iz Svedske sa Evropskog prvenstva,da Zvezda nije mogla igrati Uefa utakmice u svom gradu itd.
Politika je svuda gde ima novca.
toplap
(Neumorni)
2011-07-25 08:21 AM
Za strpljive i neverne „spekulacijama”:

http://www.net.hr/planet-x/page/2011/07/25/0069006.html?pos=n0

Traje oko 1.27 minuta.
SeaLion
2011-07-26 04:09 AM
Dovlaa niko tog manijaka nije podgovorio da ubode Moniku.
Iza svih tih „haoticnig ubistava”, pokolja lezi covjekova dualna priroda, kad zlo nadvlada. Ako idemo tako daleko, iza njega, Monikinog napadaca stoji germanska priroda, tako duboka i korjenita, zelja za nadmoci kod Germana, zelja da se bude prvi.
Politicari stupaju na scenu poslje, kada neko mocan i jak kako velis
duboko promisli kako da te dogadjaja iskoristi u svoju svrhu.
Da smisle uzrok i posljedice, da igraju prljave igre, zacnu zlo, tu su već neprikosnoveni majstori, hinjski Englezi.
toplap
(Neumorni)
2011-07-26 05:36 AM
SeaLion,

Niko još mi nije odgovorio zbogcega Ameri i EU stite Albance?

Hocesli mi Ti datibilokakvo Tvoje vidjenje?...
SeaLion
2011-07-26 06:03 AM
Sve ti je to kao u sahu, prvih 15 poteza svi znaju odigrati, poslje toga kad se udje u drugu polovinu igre, tu igraju samo velemajstori,
tu samo oni znaju nekoliko poteza unapred, zbog čega će koristiti razlicite pione, pjesake za boj. Albanci, to je sirova sila kojom se da manipulisati, vjerovatno na izvrsnom geog. polozaju u regionu, Kosovo-rudna bogatstva, name-it...
toplap
(Neumorni)
2011-07-26 10:45 AM
Uglavnom tačno...

Ono sto semalo jeto da Albanska mafija trenutno raspolaze sa oko 140. milijardi dolara...

I?

Pogadjajte dalje...
toplap
(Neumorni)
2011-07-26 10:50 AM
Dovlaa
2011-07-26 11:05 AM
Od toliko teniserki samo je Monika ubodena.I to u pogodnom trenutku,i još posle napustila Srbiju,tosial da živi u SAD.Suvise podudarnosti.

Neumorni,ja sam ti odgovorio zašto Amerika,Nemacka i EU stite Albance.
Samo ti izgleda nisi iz mojih postova uspeo izvuci zakljucke.
Ameri i Zapad ne stite samo Albance,stite i još neke,od kojih će imati interesa.Objasnio sam i zašto nisu nas izabrali za saveznike.
Turci su napravili pokolj nad Kurdima,vise puta.Amerika i Zapad su cutali.Kad je Milosevic tj Srbija napravila pokolj nad Albancima,dobili smo bombardovanje,sankcije i nasilno odvajanje Kosova iz Srbije.Dakle dva potpuno ista dogadjaja,ali razlitog tretmana od strane Zapada.
Već čitav vek se zna ko s kim,ko može s kim,zašto,kome i kako.
toplap
(Neumorni)
2011-07-26 11:47 AM
Davlaa,

tebe sam namerno zaboravio.
Razlog?

Slobodan Milosevic je pogresio sto nije poslusao savete Holbruka, vaznebabe iz SAD i Glavnog nosioca za stvaranje nove Svetske vlade. Umesto da zatrazi pomoći rešenje od amera, on je poslusao namerno lažna ubeđenja generala da Srbija raspolaze ratnomsnagomkoja se može suprostaviti bilo kakvoj invaziji...

Nije bilo invazije. Bilo je kljuvanje po„glavi” neduznog zrpskog pucanstva... Bio sam svedok u Vranju kako je srpskarmija kamufliranim tenkovima (stracare od dasaka sa malimelektronskim baterijama) nadmudila avione amera...

Mnogo toga mi je jasno -nejasno mi je to zbog čega su se povukli s amesta kojim su odlično kontrolirali. Helikopteri „Apace” nisu se osudili uci u otvoren napad... Znali su da imaju jednu veliku manu... Slično kao i nevidljivi avion koji...iosrusen, zatim predan Rusima...

Da ne nabrajam dalje...
Dovlaa
2011-07-26 02:43 PM
Bivši prijatelju
politika nije igracka da se slusaju saveti nekog Holbruka.Holbruk je bio imperijalisticka jajara i njemu nije trebalo ništa verovati.Kao ni drugim politicarima.
Amerika je najjača u svetu a Nemacka u Evropi.Te dve zemlje za sada imaju isti interes jer se plase Rusije,Nemacka najpre.Amerika ima problem i sa Kinom kao silom.
Amerika i Nemacka nisu ništa posebno,silnici su uvek takvi bili kroz istoriju.Jači slabijeg ganja i pleni.I nema tu veze kakav je nemacki karakter.Karakter svih ljudi je u globalu isti.
Ono sto su danas Ameri i Nemci,nekad su to bili Turci,Rimljani,Grci itd.
Mali narodi kao mi moraju biti vispreni,uvaziti sve okolnosti.Videti kad vredi a kad ne vredi nekome se ulizivati.A uglavnom ne vredi jer ako ti taj mocan nešto pokloni,nikad to nije besplatno.Naplatice cenu kad tad.
Milosevic nije imao ideju,nema ni ova vlada u Srbiji.Ideju nema niko od naroda bivše YU.Ta država nasa se održavla zahvaljujuci Titovom geniju.Takva tvorevina se verovatno samo mogla i odrzati uz pomoć jednog visprenog vodje.
Srbija raspadom Jugoslavije jedino je mogla razvojem ekonomije sebe spasti.Međutim ništa od toga nije bilo.Naravno Srbija nikad ne bi mogla ekonomski postati kao Nemacka ili Svedska ali sasvim bi dovoljno bilo da je zadrzala proizvodnju i standard u vreme Jugoslavije.
Ljudi su egoisti,materijalisti i sve mere svojim ineresima.Možeš to videti i na svom primeru,ja na mom.Ti si pricao da si dobrostojeci.Kad bi ti osiromasio sutra,video bi da bi izgubio i rodbinu i prijatelje.Vise te niko ne bi postovao,ostao bi sam.
Tako je Srbija ostala sama.Da se Srbija ekonomski uzdigla,velike sile i druge zemlje bi tu Srbiju gledale drugim ocima.
Mnogo je malih zemalja kao mi,ima još manjih,ali Belgija,Holandija,Austrija... su ekonomski jake.
Ljudi danas kao i uvek samo veruju novcu samo materijalne stvari postuju.
Kad osiromasis,nećeš imati nijednog prijatelja,žena će te napustiti,deca te vise neće želeti,braca i sestre neće se sa tobom druziti.
Wakan
(Doors)
2011-07-26 05:01 PM
Kakve budalastine. Mora da vam je mnogo dosadno kad ste u stanju da pišete danima gluposti.
toplap
(Neumorni)
2011-07-27 02:07 AM
Wakankaze da danima pišemo gluposti„... To je individualna procena.

Davlaa me imenjuje ”bivši prijatelju„...

Glagoljava objašnjenja jednostavnim politickim recnikom umnogome se ne razlikuju od profesionalnih.
Kad sam napiksao 140.milijardi dolara nije bila važna visina novca... Organizacija dotoga doći... Nikje važno kako...

Mene okrivljuje da mi je lako kad sam ”parajlija„...
Ja sam niko i ništa u poredjenju sa Bil Gejtsom. On je izdvojio 20 milijardi dolara za... mirne duse da da nekome zagorca zivot. Nit ću ja ili Gejts sa tam ilimanjim novcem biti u stanju da obezbedimo kutak raja kada odapnemo.

Ja radim, pišem ovde, radim na knjizi, ali ne zaboravljam da ću samo osnovnim radom za egzistenciju mocii nadalje da radim. Rad me održava da se zilavo borim kako bih bio sposoban da disem vazduh...

Rad me održava. I ovo sto sada tipkam održavavijuge u mom skromnom mozgu. Možda i nemam mnogo mozga...

O tome prosuđuju drugi...”
SeaLion
2011-07-27 10:34 AM
Ne mogu da otrpim. kakav crni vispreni vodja. Dovlaa ko god da je vladao za vreme Titine Yu, bio bi vispreni vodja, samo Srbi mogu da tako izvrcu istoriju. Kakva je bila Evropa tog vremena?
Evropa se oporavljala poslje rata, Amerikanci se bojali Rusa i obrnuto,
sve je bilo teko predvidivo, tek su poceli dovlaciti Marokance, Alzirce i Turke za prljave poslove, da su doveli crnog ciganina u Yu vlado bi ko Tito sa razlikom da bi Cigo bolje prioao srpski.
Pogledaj malo gdje su bile granice NDH za vrijeme II svjetskog rata.
Ti stvarno vjerujes da je moguće zivjeti sa nekom ko te mrzi iz dna duse. I dokle, šta još treba da se desi da Srbi skontaju da oni ne žele sa nama. STA?
toplap
(Neumorni)
2011-07-27 11:04 AM
Nastavicu gde sam stao...

Dva zanimljiva dogadjaja - jedan neobičan, drujgi je ocit da bi se smatrao koincidencijom:

http://www.net.hr/planet-x/page/2011/07/27/0029006.html?pos=n0

i

http://www.net.hr/planet-x/pag e/2011/07/27/0029006.html?pos=n0

Što se komentara tiče van teme - Lavica je u pravu.
toplap
(Neumorni)
2011-07-28 07:08 AM
IZVINJENJE:

Ta dva linka su bila veoma zanimljiva... Najednom ne postoje, a gledali SMO IH U DRUSTVU...

Pojasnjenje:

Kad se pre Četiri godine održavao Samit NATO u novinama, između ostalog, bila je i slika žene-supruga Solane - po imenu Gondja. Pošto mi je to asociralo na albanku-katolikinju, potražio sam na Gooogle: Gondja Solana i dobio ispravku: Gondza Solana. Kad sam je potražio dobio sam neverovatne rezultate. I danas se kajem sto nisam tih desetak linkova otstampao. Nisam ni pretpostavljao da ću sledećeg jutra, pred clanom „Helsinskog komiteta” posramotiti. Google, valjda pod kontrolom CIA ili PENTAGONA je skinuo sve podatke koje smo prethodnog dana lepo videli i komentarisali...

Izgleda da se slično dogodila i sa ova dva linka... Ne vredi pricati - s pravom mi necete verovati...

Zao mi je.
Dovlaa
2011-07-28 11:42 AM
Neumorni
nemoj kao neka tracara verovati da su nas bombardovali jer je Solanina žena neka Albanka.Eto Solane vise nema a Nato i americka politika se ne menjaju.
toplap
(Neumorni)
2011-07-28 12:42 PM
Davlaa - tvoj zakljucak je sa dva arsina:

Prvo: Ja sam govorio o ponasanju Google i YouTube...

Drugo: Ako nisu procitao „Dosije Omega” ili „Komitet 300” - trebao bi.
Isto tako sastanak clanova „Bilderberg” koji se održava svake druge godine.

Kada to učinis i sam ćeš uvideti da sadrzaj pitanja upucen meni nema nikakve osnove...

Lepi provod!
Dovlaa
2011-07-28 03:20 PM
Ja se slazem sa tobom da Zapad podržava Albance na stetu Srba i Makedonaca,ali sam objasnio i zašto.I onda ne vidim cemu ima veze Solanina žena sa tim.I Solana nije vise na tom polozaju a Nato i EU i dalje oko Kosova stite samo Albance.
toplap
(Neumorni)
2011-07-29 05:41 AM
Davlaa - sve je to tačno,ali...

Spomenuo sam Gondzu Solanu kao primer.
To isto vazi i za sadasnju vrhusku NATO i EU.
Možeš sam otkriti.
Ne slučajno sam ti naveo one dve knjige i drustvo Bilderberg 0d 380 clanova u trecem krugu 35.u drugom i 10. u prvom ili centar koji upravlja svetom.

Na poslednjem sastanku od pre par meseca, kao i na svim prethodnim, uvek je na celu clan Rotsilda...

Obično pišem kada nešto do tanci ne obradim.
Ne iznosim verbalno ili šta sam čuo.

Ne volim da mi bilo ko udara „cvrge”!

Spreman sam za diskusiju ukoliko procenim (možda mi je to nedostatak) datemazasluzuje paznju ili da izneseni argumenti nisu „gola voda”.

Prijatan dan.
toplap
(Neumorni)
2011-08-01 06:09 AM
Nastavljam dalje...

http://www.net.hr/planet-x/page/2011/08/01/0019006.html?pos=n0

Kada stignem do 101. neću vise apdejtovatgi bilo sto.

Neumorni!
toplap
(Neumorni)
2011-08-03 10:00 AM
Unrzo stizem do 101... Dalje neće biti ništa vise...

http://www.net.hr/planet-x/page/2011/08/03/0035006.html?pos=n0

Neumorni.
toplap
(Neumorni)
2011-08-04 07:00 AM
Blizim se kraju:

http://www.net.hr/planet-x/page/2011/08/04/0032006.html?pos=n0

Još samo dva obavestanja i preobrazicu se u ribu.
Dovlaa
2011-08-04 09:15 AM
Rekoh ja da ti opasan rastes.
Od kada tebe to odjednom zanima,te NLO i sl?
toplap
(Neumorni)
2011-08-04 10:35 AM
Koliko sam puta pitao zbog čega Ameri i Nato brane Albance?

Dobio sam neargumentirane pretpostavke - pravi odgovor ne!

NLO samo naizgled nemaju nikakvu vezu sa Albancima... Ali, ko stoji iza Amera i NATO-a?

Jesi li čuo za „Svetsku vladu?
Ili za ”Rimski klub„?

Znam da jesi.

Treba na stolici ispred PC-a staviti lepak... ”
Dovlaa
2011-08-04 12:42 PM
Ja sam objasnio zašto su Ameri uz Albance a protiv Srba.Iz istih razloga zašto su uz Turke a protiv Kurda.Kurdi imaju sve uslove da imaju nezavisnu državu.Njih Turci terorisu ali Ameri i Zapad cute.Cute jer su Turci izuzetno vazni Zapadu kao brana protiv nadiranja Rusije.Pa Rusija već dva veka preti bas u tom regionu da napreduje.I napredovali su.Da nije bilo pomoći zapadnih sila,Rusija bi davno zbrisala Tursku i još neke teritorije oko Turske.Taj region je važan jer je bogat,važan je jer ima i dobar geografski polozaj.I samim tim Zapad zna ko može biti ruski saveznik a ko ne.Pa naravno da Rusima ne mogu biti saveznici muslimanski narodi,a ni katolicki.
I kroz istoriju se vidi da je Srbija na Balkanu najviše remetila planove zapadnih imperija,pa i Turske.
A te tvoje pricice o svetskim vladama,to su tvoje paranoje.Nije sve u zaverama,nije sve prevara.Ali nije ni sve iskreno i bez zadnje namere.
Cesto tako stariji ljudi izgube objektivnost,vezu sa realnoscu.I u sve sumnjaju.
Svi se ljudi,rase i narodi vode jednim istim interesom.To je materijalizam,to je eogoizam,koristoljublje.I onaj ko je jači,ko je najjači,tak pljacka i terorise slabijeg.Svi se rukovode ličnim interesima i sklapaju odnose i veze sa kim mogu profitirati.
Ako dve razlicite rase i grupe naroda mogu da imaju neku zajednicku korist,oni će da udruže protiv neke treće i ako prve dve nemaju ničeg zajednickog u jeziku,obicajima,kulturi itd.
A ako mislis na masone,Jevreje,razne sekte i sl. ja sam o tome pisao.Objasnio sam zašto su danas najmocniji pederi,žene,Jevreji i sl.
Svi oni koji su nekada kinjeni vekovima,i progonjeni,sada dolaze do izrazaja.Jer su oni i vekovima bili prinudjeni da braneci se postanu kompkatni,solidarni i udruzeni kako bi opstali.
Svi narodi koji su pre sto godina bili protiv Srba,oni su i danas.Neki samovoljno a neki terani od Zapada.Ti Albanci koje stalno pominjes su bili uz fasiste i ranije.Pogledaj ko je priznao Kosovo,iste one zemlje koje su i ratovale uz Nemacku u dva svetska rata a protiv nas.I koje su dobile deo naše zemlje 1941. kad je Nemacka nas okupirala.
toplap
(Neumorni)
2011-08-04 01:24 PM
Davlaa - ti si bio blizu cilja, ali su prohurao pored njega kao najbrzi voz iz Kine.

Starost me ne čini da sam „sumnjalo”.

Ako pocnem da obrazlazem kao „kisa oko tvog mesta”, bojim se...

Samo nekoliko truncica:

Uopste nije iznet pravi razlog zašto je likvidiran Ulaf Palme. Ili Aldo Moro. Kome je topreko glave da bude USA to što jeste - ubrzo će se odmotavati scenario za razlog kraha ekonomije. Ništa lakse neće proćiItalija.

Ljudi obično vide zid - retko postavljaju pitanje (radoznalost) zašto je upravo izgradjen, šta je iza njega i ARHITEKTI toga...

ARHITEKTI?

Razlog sto su ti ARHITEKTI upravopostavili taj zid.

Ja sam samo delic tih pitanja otkrio...

Zastrazujuce!

Neću o tome govoriti.
Možda jednog dana pre nego stoodem u „raj ili pakao”

Ne zapitkuj me.

Uskoro ću otvoriti novu temu...
Za svakoga.
I veseliju.
toplap
(Neumorni)
2011-08-04 01:28 PM
Samo sejedan od svih clanova ovog foruma osudio da me potrazi na Skajpu...

Ko zna koliko puta sam naveo moje ime i prezime!!!
Dovlaa
2011-08-04 01:33 PM
Ma vidim ja da ti polako kako staris sve vise umišljas da si dobio neku objavu odozgo,pa samo treba da nam je izlozis:)
toplap
(Neumorni)
2011-08-04 01:56 PM
Davlaaa...

Bas si me dobro nasmejao.
Hvala ti.

Ipak si ti u sustini jedna mnogo dobra licnost.

Dobro je - imati za prijatelja.
hakermaher
(Master Yoda)
2011-08-05 10:51 AM
Blagoja,

To sto radis je cisti zurnalizam. Namerna nedorecenost. Ili možda sto ni sam ne znaš. Jer kad se covek uputi u istrazivanje tako jedne kompleksne teme i nadje toliko podataka koji opet vode u toliko razlicitih pravaca. Nema tu ništa cudnog niti neocekivanog kako je Dovlaa već objasnio. Kroz istoriju interes je taj koji je odlucivao saveznistvo među narodima kao i ko će kome biti neprijatelj.

Istorija se ponavlja ali covek brzo zaboravlja. Eto koliko je godina prošlo od drugog Svetskog Rata i opet se prave iste greške. I opet su isti tamo gde su nekad bili a i mi smo tako isto tamo gde smo nekad bili.

Možemo mi kriviti druge do mile volje za naše neznanje. Ko je ubio Aldo Moro i zašto? Palma, i mnoge druge. Da je Bob Dol poreklom albanac. Da albanska mafija placa milion dolara mesecno americkom kongresu za propagandu. Trgovanje organima, evo sad prave i film da pokazu da su to kao srbi radili a ne oni itd...itd...

Svetska politika, globalizacija, materijalisticka potrosacka politika će unistiti covecanstvo. A popustiti neće jer im je jako lepo ovako pa je lakse napraviti još jedan svetski rat pa opet „ajmo Jovo na novo” opet će biti posla, izgradjivanja, podizanja porusenog i obnavljanja. Rat je najveci i najunosniji biznis.

Nema tu razlike ko je ko i šta je ko. Nego ko ima i šta ima. Evo ti clanak sa ovog sajta:

http://medicalxpress.com/news/2011-08-king-tut-european-men-dna.html

Gde kaže:

„According to a group of geneticists in Switzerland from iGENEA, the DNA genealogy center, as many as half of all European men and 70 percent of British men share the same DNA as the Egyptian Pharaoh Tutankhamun, or King Tut.”

prevod:

Po tvrdnji svicarske grupe geneticara iz iGENEA, DNA genetskog centra, pola populacije Evrope i 70% Britanaca dele iste DNA gene sa Egipatskim Faraonom Tutankamonom.

E sad, šta ti mislis o tome?
toplap
(Neumorni)
2011-08-05 11:59 AM
Hakermaheru.
Dobar dan.

Kao sto sam rekao - ti si usporenom voznjom prosaopored stanice.

I ti i Davla ste u pravu...

Što se citata tiče: Egipat je englenskom plemstvu bio usputna stanica iz Indije (Arijevci=Vede), pre toga grupa koja je napustila podrucje Vavilona... Engleskakovanica (novcana) još uvek sadrzi isti preokrenuti lik boginje Veda.

Ljudi plave krvi iz filma „2012” upravo su englesko plemstvo koje sebe smatra da jeu uskoj vezi sa vanzemaljcima.Ima tu truncicu istine. Te truncice nose svi ljudina Zemlji.
Ne bulaznim.
Bulazne oni koji su odlucili da da preko Rimskog komiteta, zatim M12 ili Komitet 300 menjaju = uticu na broj jedinki koje treba smanjiti kako bi njih vise od četvrt miliona uzivali na racun duplo preostalog broja radnika-robova.

Dovoljno je ovoliko sto sam napisao.

Kad bih poceo da nabrajam tek tada ćete shvatiti koji je razlog sto bit problema krijem temom NLO-a.

Zasad toliko.
Dovlaa
2011-08-05 02:00 PM
Kažu da je kosa na mumijama nekih farona plave ili crvene boje.Mislim da je crvene kod onog cuvenog Ramzesa Velikog tj Ramzesa Drugog.
Ta boja kose ništa ne znaci,koje su sve buckurise koristili da mumiju balsamuju,a možda i sam faraon za zivota da bi odrzao vitalnost kose,onda kosa danas može biti svake boje.Neki su to jedva docekali da možda povezu stare Egipcane sa Evropom.
Isto tako to seruckanje u vezi koliko sad neko ima procenata krvi kao faraon ovaj ili onaj,to je isto truckanje.
Da se narod necim zanima.Ti isti iz CH su skoro pisali i za Balkance,pa koliko krvi posto Srbi imaju slovenske,ilirske,helenske itd.
Iza toga se nekad kriju i loše namere jer sva ta farmaceutska,lekarska i druga industrija,sve to drže teski krimosi.
Tu je u toj industriji ogroman novac i to i drže mocnici koji vladaju svetom.Isti oni koji izmišljaju smrtonosne gripove samo da bi sto vise narod kupovao lekove i vakcine.Takođe mislim da se neke bolesti danas kao kancer i sl mogu izleciti,ali da nekome to ne odgovara.
Upravo zemlje poput Srbije koje se najviše ulizuju Zapadu,koje su najmanje nezavisne i misle da će nešto ucariti od Zapada,te zemlje su najviše i uvezle vakcine za grip ovih godina.I naravno Srbija je pre toga unistila svoju proizvodnju vakcina.Tu su jasne logike,a ne neko muljanje koje ti mastas Neumorni.
Isto se godinama svuda kenja po medijima o vodi,kako je stetna voda iz cesme u stanovima,samo da bi se sto vise prodavala flasirana voda.
I posto u svetu već postoje interesne sfere,i zna se uglavnom ko će koga,ko će s kim ako dodje do rata,mada ekonomski rat već postoji,i onda iz tih istrazivanja se i vidi losa namera prema onoj drugoj strani.
Ne mislim da je sve laz,da je sve zavera i spletka,ali gde god ima puno novca tu su mucke velike,igrice i zapleti.
Dovlaa
2011-08-05 05:55 PM
Hakeru,šta je sa ozimanom,nema ga?
Da se nije upokojio od naglog izliva Sopenhauera na mozak?
hakermaher
(Master Yoda)
2011-08-05 09:30 PM
Blagoja,

Samo ti slobodno napisi ovde šta si to zakljucio na osnovu dugogodisnjeg istrazivanja. Nije valjda da hoćeš reći da se nekoga plasis?

Dovlaa,

Ne znam gde je Oziman. Pre par godina je bio na nekoj drugoj diskusiji ali se ponasao mnogo bolje nego ovde mada su diskutanti bili mnogo neobrazovaniji. Možda mu to bas i stima na neki način tako da može da se razmahne o Sopenhaueru i njegovom visokom celu a tu naravno moramo spomenuti i Anri Bergsona. Zato sto je on otisao još malo dalje od Sopenhauera u objašnjavanju vecitog trajanja a koje nije isto sto i vreme...itd...itd...itt. :)

Znaš kako to već ide s tvojim prijateljem Ozimanom :)
labudica
2011-08-05 11:42 PM
ovo je za paskala, zariju:

paskal, zarija, neću ništa nikad oprostiti nobody jer spomenio je negdje moju majku i opsovao, a to je nešto preko čega ja nikad ne prelazim, tako da nislucajno nemoj da pocne da mi se obraca jer vidis da donosi negativnu energiju i svima je prenese

virtuelno manipulise naše mozgove, zato je najbolje ne obracati mu se ako želiš ostat normalan
Dovlaa
2011-08-06 02:52 AM
toplap
(Neumorni)
2011-08-06 03:51 AM
Davlaa - ima mnogo istine o tome sto nabrajas... Raduje me sto u sve sumnjas -čak i u samu sumnju.

Hakermaheru - trazis da sam smion - ispuunicu ti zelju. Ne zbog toga da sam hrabar, već zbog cinjenice da se vidi cik dana.

Pre toga da ću istu temu nastaviti pod broj dva - da svima olaksam kako ne bi citali od početka.

Jesi li čuo za „Bilderber”?
hakermaher
(Master Yoda)
2011-08-06 09:56 PM
Blagoja,

Ne, nisam čuo za „Bilderberg” Malo sam pogledao na Interentu tek da vidim o cemu je reč.

Samit biznismena, Samit Naftasa, Samit Nesvrstanih, Samit Ujedinjenih Nacija itd. Nije to nikakvo cudo? Biznis je uvek otvarao vrata čak izmeddju najvecih neprijatelja. Nije dzaba nastala poslovica: „Para bushi gde burgija neće!”

Pazi, jasno je meni šta je njima cilj, tj. da mi radimo a oni da uzivaju. Ali to je tako od vajkada. Čak i u Komunizmu sve lepo pocne dok covek ne oseti vlast i da može da vlada drugima. To je u prirodi coveka kako stara latinska poslovica kaže: „Covek je coveku vuk”

Sa razvojem Interneta covecanstvo je povezano vise nego ikad pre. Protesti nedavno u Londonu kad je bio Samit Svetskih Biznismena, protesti radnika u Grckoj i slično su poznati celom svetu. Generalno svaki covek ima u sebi dobro ali i loše. Tako treba da bude. Zavisno od situacije u kojoj se covek nalazi zavisi koje će se vise ispoljiti.

„Sit gladnom ne veruje”

Mišljenja sam da coveku generalno treba cvrsta ruka jer ne zna šta će sa slobodom i ne razume šta je to sloboda. Meni recimo nije potrebna bela linija da odvoji put na levu i desnu stranu. Ja ću uvek da vozom na svojoj strani i postujem druge u saobracaju. Meni nije potrebana policija jer neću ukrasti niti pljackati, silovati, maltretirati, pustati glasnu muziku...

Potrabna je tolerancija...
toplap
(Neumorni)
2011-08-07 02:55 AM
Hakermaheru! Dobro jutro.

Odgovor je na „Zanimljivo-2”
toplap
(Neumorni)
2011-08-07 02:59 AM
Hakermaheru - Dobro jutro!

Iz prakticnih razloga - odgovor je na „Zanimljivo-2”.
 Comment Remember this topic!

Looking for Tassel Keychain ?
.