Forums : Filosofija

 Comment
Buducnost
moca77
(Obozavalac)
2011-06-15 10:30 AM
Awake, jel možeš ovog puta detaljnije opisati kako možemo upravljati buducim okolnostima, i buducnoscu uopste uz pomoć naše podsvesnosti, kao deo našeg razuma koji je kao sto si nedavno rekao fabrika mogućnosti za svako novo sada? Povodom toga si linkovao neke tvoje skice... Kako uopste uspostaviti kontrolu nad podsvesnoscu? Zahvaljujem unapred na odgovoru!
moca77
(Obozavalac)
2011-06-16 05:31 PM
Evo linkujem ovaj snimak, cisto fakultativno, koji me dosta podseca na Awejkova pisanija, tu se govori iz naucnog ugla da Svest nije nasa niti je stvar naših neurona koji je zapravo samo filtriraju na individualni način i td, govori se o vezbanjima disanja, o kamencicima, spiralama, o holistickoj filosofiji i td. Ko' da pripadate istoj organizaciji:) traje 53 min. Eto:

http://media.rtv.rs/sr_lat/kosmos/1590
Awake
(slikar)
2011-06-17 12:06 AM
Moca,

pratim šta si pisao ali još nemam dovoljno vremena da se posvetim temi. Javit' ću se uskoro.
___________________________

.
.
.

A Dovlaa, opet te jede sumnja... :)

Moca je pitao (to što je pitao) iz svojih razloga a ne iz mojih...uostalom, moca ti je na raspolaganju pitaj ga kako to da baš mene pita to što me pita...na kraju krajeva, njegova je tema, zar ne?

A ono 'Wakan' i 'đavo' me raskrinkali... :) stvarno ste smiješni...

Kako neko može da me raskrinka kad ja nisam 'ono' što oni (misle da) 'raskrinkavaju'... :)
:):):)

Awake.
djavo666
2011-06-18 07:19 PM

Ja se ne bavim tvojim stanjima duha,šta si ti, ili još bolje,šta umišljas da si, potpuno mi je svejedno.Moje pisanje se odnosi iskljucivo na logiku i filozofiju u koje si se ti nazalost upetljao a sa kojima nemas veze sa vezom.
moca77
(Obozavalac)
2011-06-19 04:20 AM
Ti djavole si sljam ovog sveta, poslednji, zbog takvih umišljenih kao sto si ti ovaj svet je na nepopravljivom primitivnom nivou. I znaš kako me briga za nekog „djavola” za koga bolesno umišljajs da si, niti me interesuje tvoja filosofija i tvoja logika za koju si se nazalost upetljo; ispada da si najgluplji od svih jer sve sto radis je destruktivno i autodestruktivno. Ustvari pored gluposti ima dosta psihicke bolesti. To ti govorim, jer pretpostavljam da su za poremecenog coveka kao sto si ti sve to komplimenti, pa malo da ugodim tvojoj poremecenoj psihi, jer ti to volis;)
djavo666
2011-06-19 07:56 AM
Kompliment je samo to što me ne voli budala tvoje vrste.
Tu je barem jasno da nismo isti i da nikada nećemo biti.
moca77
(Obozavalac)
2011-06-19 10:36 AM
U redu je, aj sad setaj i sikci svoju negativnost, ljubomoru i iskompleksiranost koja se vidi iz aviona, kod nekog drugog, ovde si samo energetski parazit koji sve sto zna je samo da siri bolest oko sebe...

PS. Awejk, cisto da znaš, ja strpljivo cekam odgovor;)
moca77
(Obozavalac)
2011-06-19 10:54 AM
„Kompliment je samo to što me ne voli budala tvoje vrste. ”

Po slobodi koja ti je data da se odvajas po individualnom egu ti si sâm izabrao da te niko ne voli, jer u tebi nema ništa da se voli. Tebe ni rođena majka ne voli kako treba, jer nema šta da voli, sâm si izabrao da budes to što jesi, tako da nema potrebe da budes ljubomoran i besan na tudju sreću, oni nemaju ništa sa tvojim ličnim izboromim. Ako trazis mrznju dobices je.
djavo666
2011-06-19 06:12 PM
Ljubomoran si ti sto Swan voli Wakana pa si odmah poturio svoje dupe.
Kao...ukazujes joj svojim komentarima da si ti mnogo bolji izbor i kako ona njega zapravo uopste ne voli jer je suvise star za nju.
Hajde Fifi budi dobra i daj sapu svom Djavolu. Haha!
Smrdljivi kepecu.
moca77
(Obozavalac)
2011-06-20 07:07 AM
Djavole evo ovako,

Nisam na tako primitivnom nivou da budem ljubomoran na nekoga sa kim sam diskutovao svega par trenutaka na virtuelnom forumu i za tih par trenutaka stekao izrazito loše mišljenje. To sto sam rekao da Swan obrati paznju na mene je bilo najobičnije zezanje a problem je poremecenog ega sto to neko smatra kao napad na njegovu sitnu licnost. A šta sam drugo mogao reci kada nije bilo nikakvih pravih kontraargumenata protiv Awejka, koje bih uistinu voleo da procitam. To što se navodno Awejk nadima nije pravi argumenat. Uostalom kada sam pokusao da budem ozbiljan to si popljuvao na iznenadjujuce cudan i uvredljiv način bez ikakvog obrazlozenja. Secas se kada sam ti rekao kada bi „djavo” zaista prihvatio i sagledao svog „djavola”, onda „djavolsko” ne bi imalo ličnih interesa da bude „djavolsko”, i raspalo bi se kao baloncic od sapunice. Ti imaš taj plemensko zivotinjski sindrom ili zaostatak u evolucijii duha koji se dobrano primecuje na nekim podnebljima, pa ne možeš biti opusten. Sve sto je izvan tvog uskog radijusa svesti prihvatas sa preteranom dozom straha i mrznje. Onda se takvi kao ti cude kako to da ih ceo svet mrzi. Umesto da budu ponosni na svog bogatog komsiju, oni gledaju kako da ga povuku dole i kako da mu crkne krava. Takvi ljudi su oduvek bili maleni i na svoj nazadan način su oduvek zakljucivali da nije problem u njima nego u celoj okolini.

Elem da ne trpam sve u isti kos, ima ovde dosta korektnih diskutanata. I kao sto narodna poslovica kaže: „Problemi neće pobeci od tebe ako ih 100% ignorises, ali zato ljudski sljam hoće”. Zato ja tebe ostavljam u tvojoj kaljuzi, gde te niko drugi neće uznemiravati osim tebi sličnih, sto ti je ujedno i kletva. Iako sam ja na ovaj podforum dosao da saznam nešto o dalekoistocnoj filosofiji, ja te informacije mogu naći i na drugom mestu.
 Comment Remember this topic!

Looking for Mantra Bracelets?
.