Forums : Filosofija

 Comment
„Ne ubij! ” i „Ne ukradi! ”..
No-1
2011-04-11 10:55 PM
- Muhammed Resulullah
- Vilijem Miler
- Helena Vajt
- Čarls Rasel
- Alister Krouli
- Gabrijela Vitek
- 'Lord Majtreja'

Muhammed Resulullah

Muhammed kao okrutni ratnik i pljačkaš karavanâ

U Al-Qur’an-u se proklamativno priznaje Hebrejska ‘Biblija’, Tanah, odnosno spisi ‘Starog Zaveta’ kao navodna Božija reč. Ako se priznaje ‘Stari Zavet’ trebalo bi da se priznaje i esencijalni deo Tanaha - Dekalog, Deset Božijih Zapovesti koje je Gospod dao preko velikog proroka Mojsija. U tom istom Dekalogu stoje Zapovesti: 'Ne trebaš ubiti' (Ti nećes ubiti) i 'Ne trebaš ukrasti', Božije Zapovesti koje je navodni Božiji poslanik Muhammed (Muhammad, 570.-632. g. ne.) duboko negirao i gazio. (A ako neko odbacuje svojim životom temeljne Božije Zapovesti, postavlja se izričito pitanje da li je on dostojan da prenosi Božiju reč? Bog nije iznad Svog Zakona, jer je On sam Zakon Života, pa to ne može biti ni jedan čovek. Iznad Božijeg Zakona se uzdiže onaj koji hoće biti Bog, koji daje sebi suvereničke prerogative Boga, kao što su na primer i osioni rimski pontifi radili.

Ako neko čini oružane krađe, pljačke, ko može da ga u tome hrabri, nadahnjuje i vodi? Da li Bog koji kaže „Ne ubij!” i „Ne ukradi!”, ili Knez Tame kome ništa nije sveto? Ko je Muhammeda ohrabrivao da se upušta u ratničko-osvajačke i pogromaško-pljačkaske avanture? Nije li njegov hajdučko-bojovnički život repriza onog što je bilo u paganiziranom judaizmu: ubijalo je se, pljačkalo, zatiralo, a onda je se promulgaciono pozivalo na Boga, da On to navodno nalaze i traži, da je to „po Njegovoj volji”?! Kakva je razlika između Muhammedovog džihada, subverzivnog judaizma i krstaštva? – Muhammedovi bogovi koji su tražili da se slavi izmišljeni bog Allah (»Tebe, Allaha, Gospodara svjetova, hvalimo, ... « ‘Kuran’, 1:1), vatrom Pakla su pretili onima koji se ne bi odazvali Muhammedovim bojovničkim poduhvatima: »Oni koji su izostali iza Allahova Poslanika veselili su se kod kuća svojih - mrsko im je bilo da se bore na Allahovu putu zalažući imetke svoje i živote svoje, i jedni drugima su govorili: „Ne krećite u boj po vrućini!” Reci: „Džehennemska vatra je još vrelija!” - kad bi oni samo znali!« ?
>------------->
ANTA-36
(Masinski tehnicar)
2011-04-12 01:51 AM
Ljudi za prijatelje biraju,ljude manje uspesne i manje obrazovane nego sto su oni sami ili obrnuto!!

Sa jedne strane je po pravilu uvek:
Govornik,savetnik,spasioc i T.D.

Sa druge strane je:
Slusalac,trazioc saveta spaseni i T.D.

Razlozi prvog prijatelja:
Da bi mogao da prica,pametuje,bude nekome uzor,namece svoju volju i čak i pomogne i na taj način napravi sebe još većim!

Razlozi drugog:
Po uzoru na prvog,tezi da i on postane;
Pametan,obrazovan,uspesan te je po pravilu:dobar slusaoc,primaoc saveta,primaoc pomoći,obozavalac svoga uzora i T.D.

A religija? Na cemu je zasnovana? Na cemu je zasnovan odnos Religije i vernika.
Ko hoće razumece i svatice i vise od ovog texta!
Pozdrav!
kacakBelow viewing treshold. Show

kacak
(moler)
2011-04-12 11:01 PM
Tragedija u Belorusiji VIDEO

http://www.aif.ru/society/article/42370

alahovo delo,i onog ko deli minuse.
 Comment Remember this topic!

Looking for Oil Diffuser Necklace?
.