Forums : Njujork

 Comment
Позив на поклоњење
jerej
(svestenik)
2010-11-02 09:32 AM
Велика Светиња долази у Саборну Цркву Св. Саве, Њујорк

У Саборну Цркву Св. Саве ће бити донесена чудотворна икона Пресвете Богородице Иверске са Хаваја.
У четвртак увече у 5:30 локално српско свештенство као и гостујуће руско и други присутни православни свештеници ће служити Молебан и Акатист Пресветој Богородици Иверској.
Позивамо све вас да у што већем броју дођете на овај јединствен молитвени скуп.
Дочек иконе је у 5:30
Молебан и Акатист Пресветој Богородици Иверској у наставку.
Поклон пред Иконом, Целивање Иконе и Благослов од свештеника на крају службе.
jerej
(svestenik)
2010-11-02 06:41 PM
Ikona će doputovati u četvrtak 4. novembra 2010 u 5:30 uvece. Oprostite za nepotpunu informaciju. Hvala svestenik Djokan
jastreb_X2Y
2010-11-04 10:59 PM
Е да је Исус Христос у животу, ма моментално би поново умро... Ма бре ПОПЕ зар си заборавио да је Исус преповедао да се не праве идоли и слике и да се њима људи КЛАЊАЈУ? Какву ти то религију заступаш?

„Кљуц...КЉУЦ”
jerej
(svestenik)
2010-11-05 08:19 AM
Vidim da si dezuran na ovom forumu i da se razumes u razne stvari pa evo i u Pravoslavlje.
Znaci postavio si mi pitanje. Ja ne bih da ti preko ovog foruma odgovaram posto smo komsije, pa možeš da skoknes do mene 16 W 26 St. moja kancelarija, ili pak ja do tebe, da kljucnemo po jednu kaficu, a može i rakijicu i porazgovaramo o ovoj temi.
Pozdrav i blagoslov svestenik Djokan
jastreb_X2Y
2010-11-05 04:46 PM
Кафу не пијем већ неколико година. Ракија доста мирише са неком чудном смради. Можеш да ми пишеш на [email protected] па одговориш ако те је срамота овде на Српском кафићу.

Ја се не разумем у православну религију, већ сам само констатирао шта у томе прввом писаном „робовласничком закону” (БИБЛИЈА), Исус Христос предлаже Човечанству. Сасвим супротно од твојих предлога. („Поклон пред Иконом, Целивање Иконе и Благослов од свештеника на крају службе”)

„Књуц...КЉУЦ”
jastreb_X2Y
2010-11-05 04:57 PM
Еј бре попо, када ти изјави „Vidim da si dezuran na ovom forumu” зар бре несхваћаш да радим у ноћној шифти и замењујем тебе када си отсутан... ха, ха, ха!
geriatrikus
(zvakac karamelaâ„¢)
2010-11-05 06:38 PM
Ја се не разумем у православну религију, већ сам само констатирао шта у томе прввом писаном „робовласничком закону” (БИБЛИЈА), Исус Христос предлаже Човечанству
--------------------
Исус Христос ???
jastreb_X2Y
2010-11-06 02:21 AM
geriatrikus
(zvakac karamelaâ„¢)

А сада шта теби није јасно? Зар није Исус Христос = Јesus Christ говорио својим ”политичким„ присталицама да не праве кипове и слике и да се њима КЛАЊАЈУ???

”Кљуц...КЉУЦ„”
geriatrikusBelow viewing treshold. Show

geriatrikus
(zvakac karamelaâ„¢)
2010-11-06 12:34 PM
Jako ste neobrazovani, a ocigledno i primitivno drski, da vam i ne mogu objasniti koliko ne znate.
Jasno mi je da svesteniku arogantno „nabijate na nos” 2. Boziju Zapovijest, jasno mi je i da pokusavate izrugivati postovanje ikone u pravoslavlju...a i jasno mi je da ste toliko usvojili NEznanje sa kojim se razbacujete okolo praveci od sebe u ocima ljudi koji malo vise znaju o onome o cemu bi vi pricali, ne jastreba, već jednu drugu zivotinju jako zastupljenu u Ezopovim basnama.
Ovo o cemu vi pricate je cekalo na Isusa Hrista neku godinicu, ali to i nije nešto, zar ne, 1000 godina vise, ili manje u ljudskom zivotu i ne predstavlja nešto!
jastreb_X2Y
2010-11-06 01:19 PM
Ја сам АТЕИСТА и за разлику од сих религиозних људи који (треба да) „воле” своје ближње (човечанство) ја непродносим ничију религиозни ДУПЛИ СТАНДАР, ПА НИ ТУ ТВОЈУ ПРАВОСЛАВНОСТ...

„Кљуц... КЉУЦ”
geriatrikus
(zvakac karamelaâ„¢)
2010-11-06 01:40 PM
Ateizam ne opravdava opste neznanje. Vi ste ipak, kao ateista, izjavili nešto o „prvom robovlasnickom zakoniku”, pa ste onda tom zakoniku dali autora Isusa Hrista, pa ste onda na osnovu takvog „ZNANJA” skocili na svestenika koji ne provodi stvari onako kako je vase obrazovanje shvatilo da bi trebao, pa...
ako to nije primitivizam, onda ne znam šta je.
A poznavati osnovne stvari iz Istorije covjecanstva ne potpada pod teizam, to se u skoli uci...osnovnoj skoli; nemojte samo reći da nikada niste čuli za Mojsija?!
Čak i da niste, nije toliki problem ako cutite. Ali vi tako argumentovano skociste na svestenika, pomislih sada ćemo se prihvatiti „Knjige mrtvih”, pa „petoknjizja”, pa tumaciti, porediti, sve onako fino, intelektualno...pa doći i do pitanja u cemu se to ogleda i kako sprovodi to Postovanje Ikona, šta je tu duh, a šta materija...kad ono...trc Milojka, „jastrebu su posecena krila”.
jastreb_X2Y
2010-11-07 01:23 AM
Као попов дрвени адвокат, ти би могао више да, не само зарадиш, већ и помогнеш правосуђу у Србији...

Што се тиче Чарлстон Хелстона, њега сам гледао на филму и о њему нисам учио у школи.

Е, да ли је Исус Христос донео те законе или његов газда, неки по имену бог, то није овде битно. Најважније је да ПРИМИТИВЦИ љубе стакло које покрива лик Исусове маме, тј. „пресвете богородице”... она била Цара Херода дворска дама и Херод није на време „извукао” па та иста „госпођица” Марија остала трудна са Херодом и родила Исуса.

Сад мени неко соли памет, како сам ја ПРИМИТИВАН само зато сто не верујем у те глупости... Е стварно свашта у овом белом свету!

„Кљуц...КЉУЦ”
geriatrikus
(zvakac karamelaâ„¢)
2010-11-07 04:47 AM
>>Што се тиче Чарлстон Хелстона, њега сам гледао на филму и о њему нисам учио у школи.<<
------------------------------
:))))))))))
-Мујага, јеси ли читао „На Дрини Ћуприја”? '
-Ћуј ћито, шето, ба?!

Aleksis
(aleksis)
2010-11-11 01:10 PM
Dragi Jastreb!
Molicu se za tebe, Bog da te prosvetli, da ti pruzi sansu da imaš svetlu promisao i smirenu misao. Ako ti za isto nisi spreman, možda, sada, molicu se da dodje momenat u zivotu, pa da se pokajes i u miru sebi oprostis.
Pozdrav svesteniku Djokanu i svim ljudima!
BragGrady
2010-12-16 11:12 PM
bednice jedan pa kako te nije sramota, jel tebe vredjao neko sto si ateista a vredjas religiju svoga roda pri tome ne znaš ništa o tome, idi propovedaj maoizam degeneriku
 Comment Remember this topic!

Looking for Oil Diffuser Necklace?
.