Forums : Njujork

 Comment
Da li se preko ovoga zaista može zaraditi?
nafsika
2010-07-17 10:48 PM
Jedan prijatelj mi je poslao ovaj sajt gde se navodno može zaraditi slanjem fotografija: http://www.easyphotobiz.com/

Pošto sam ja neverni Toma zelela bih i vase mišljenje. Ja se i za slamku hvatam samo da nešto zaradim.

Hvala.
jastreb_X2Y
2010-07-19 05:21 PM
Ево па прочитај шта је написано на крају:

„If you are ready to start earning a real income with your digital camera, please click on the ”Download Now„ button below, and for only $37 you'll receive...”

Дугујеш мени само $7 долара јер сам ти спасао $30 долара...

„Кљуц... КЉУЦ”
BragGrady
2010-07-22 06:10 AM
There is no free lunch! Njujorci dragi, ne zalecite se. Ako vi neko nešto za dzaba i da, naplatice na vam na mostu kad nije na cuprije.
gstankovic
(Drug Clan)
2010-07-23 08:06 PM
Ako hoćeš da se okusas u prodavanju fotografija preko interneta, postoji nekoliko dobrih sajtova preko kojih to možeš učiniti bez početne investicije (t.j. registracija je besplatna).
Ovo je jedan od njih:

http://submit.shutterstock.com/?ref=10270

Sajtovi ovog tipa održavaju veliku bazu fotografija koju nude ljudima iz medija i bilo kome drugom koga to zanima. Korisnici pretrazuju bazu koristeci keywords (koje fotografi sami dodeljuju svojim fotografijama - sto vise reci-to bolje), i placaju fotografije koje skinu ili po komadu ili po principu mesecne pretplate.
Svaki put kada neko skine jednu od tvojih fotografija, sajt će uvecati tvoj racun za od $0.25, pa navise, u zavisnosti od toga kakav status imaš na sajtu, t.j. koliko fotki mesecno prodajes, itd...Kada sakupis nekih (mislim) $75 možeš da trazis da ti posalju cek ili paypal transfer...
Naravno, nećeš se obogatiti prodajuci fotke na ovaj način, ali ako tek pocinjes, ovo je dobar način da vidis koliko tvoje fotografije vrede i kakve greške pravis (posle uploada neke će tvoje fotke pregledati i ili ih prihvatiti ili odbiti i obrazloziti zašto su fotke odbijene).
Isti ovaj (a i drugi) sajt nudi mogućnost prodaje kratkih video klipova i njih placaju u zavisnosti od duzine i kvaliteta i po 15-ak dolara po komadu za svaki download.
Ti kao fotograf i dalje zadržavas eksluzivno pravo na fotografiju, ali daje dozvolu onome ko je skine da je iskoristi za svoje potrebe (naravno, podrazumeva se da će tvoje ime-ime fotografa tom prilikom biti naznaceno).
gstankovic
(Drug Clan)
2010-07-23 08:19 PM
...sada tek vidim da sam pogresno protumacio kakav je posao u pitanju :(
 Comment Remember this topic!

Looking for Mantra Bracelets?
.