Forums : Biznis

 Comment
Distribucioni centri, okeanski transport, itd..
eqship
2012-03-01 11:14 AM
Zdravo svima!
Voljela bih da mi se jave ljudi koji imaju iskustva sa okeanskim transportom, centrima za distribuciju, „pick & pack” servisom, itd.
Riječ je o novootvorenoj firmi (kanalu distribucije) teske masinerije. Informacije koje želim da saznam su nacini na koje posrednik može legalno da zastiti svoje izvore (firme od kojih kupuje), tako da nisu dostupne klijentima, a da uz ro nudi „Ex works incoterms”.
Molila bih ozbiljne odgovore.
Hvala vam.
Corner_Crew
(Cotton)
2012-03-02 06:24 AM
Odmah da predjem na stvar, ne možeš nikako da se zastitis.
Inkotermi su nebitni, mada mi nije jasno da li ti placas direktno proizvodjacu ili tvoj kupac, a ti si samo agent? U drugom slučaju ti i ne treba firma. Elem, bez obzira sto fakticki ne možeš da se zastitis, svaka ozbiljna fabrika (i da nemas ugovor o distribuciji ili zastupnistvu) se neće „ciganisati” za par posto i nikada neće prodati direktno tvom kontaktu! To budi sigurna. Bar je tako u mom poslu, a koliko znam (a znam mnogo) i kod drugih.
Što se tiče okeanskog prevoza, nisam shvato šta te zanima.
Poz
eqship
2012-03-05 07:28 PM
Hvala mnogo da odgovoru.
Da, ja sam agent (broker), i ja sam ta koja placa proizvodjacu. Možeš li da mi pojasnis kako da mi ne treba firma u ovom slučaju? Pitam zato što sam imala slučaj gdje je proizvodjac odbio da pakuje u moje ime (radilo se o jakooo skupoj masini, vjerovatno zbog tog).

Što se tiče okeanskog transporta u naslovu - izostavila sam pitanje u vezi toga koje se u međuvremenu rjesilo, tako da nije važno. :)

eqship
2012-03-05 07:37 PM
Pogresno sam procitala, izvinjavam se (ne znam ni gdje mi se nalazi pamet ovih dana, haha).

Uglavnom, roba treba da ide od proizodjaca do kupca a da se posiljka negdje između obiljezi s informacijama moje firme. Pravo da ti kažem, proizvodjaci mi nisu toliko bitni, nego kupci, jer ako oni znaju gdje da kupe robu, onda za mene vise nema posla. Radi se o masinama i djelovima koji se više ne proizvode, a postoje, ako razumijes?

Upravo istrazujem centre za distribuciju i čini mi se da mi je to najbolji izbor - mjesto gdje proizvodjac može da posalje posiljku na moje ime, gdje neko može da je prepakuje i stavi moje informacije i onda posalje kupcu.

Osim, ako ne postoji neki drugi metod za kog ne znam?

Hvala, u svakom slučaju.

Nadam se da posao ide savrseno! :)
MapkoCCCC
2012-05-07 05:09 PM
Ćao ako ti još uvek treba pomoć, mogu da pomognem jer se bavim logistikom i transportom.

[email protected]

C C C C
 Comment Remember this topic!

Looking for Oil Diffuser Necklace?
.