Forums : Biznis

 Comment
Molim savet - moja prava, ako ih ima i kako?
disco-na-selu
2011-12-16 05:57 AM
Iznajmila sam kafic momku ima već3-4 godine.U zadnje vreme lokal i nije na bas dobrom glasu navodno sakupljaju se sumljiva deca tu...
Pre nekoliko dana momak koji drzi lokal je uhapsen zbog toga sto su mu u autu nasli maruhuanu a bilo ih je cetvorica zajedno.
Zadrzan je u pritvoru do daljnjeg.
Potom mene zove njegov brat i kaže da želi da zadrzi lokal i moli me da saceka neki dan da će mi on doneti kiriju itd.A njegov brat kad izadje iz pritvora će nastaviti da radi...
Sad sam ja u dilemi.
Imala sam ugovor koji je sklopljen na godinu dana pa ga nismo ni produzavali već je sve otad islo na poverenje - znaci, ugovor je odavno istekao.
Verovatno da u lokalu ima neizmirenih racuna struja grejanje voda u dr.
Brat tog momka mi još nije doneo obecanu kiriju.
A najveci problem je sledeće:
-Šta da radim ako ovak ostane nekoliko meseci u zatvoru a ja ne mogu niti da preuzmem lokal da ga izdam nekom drugom...ostaju mi dugovi a posto sam ja vlasnik lokala - lokal jeste moj ali sve ostalo unutra nije.
-Frizideri, pice terasa namestaj itd.
Ako ima neko ko bi mi rekao neki pametan savet šta da radim u ovakvoj situaciji - bila bih neizmerno zahvalna!
-Mislim da bi bilo protiv zakona da ja sad obijam svoj lokal...
Nakamura
(znanje je moć)
2011-12-18 05:34 PM
ako racuni idu preko objedinjene naplate preko stambenog, onda odes tamo pa pitas za stanje, a svakako može da se proveri i ako nije objedinjeno. Takođe u elektrodistribuciji i Telekomu. Pa kad budes imala jasnu sliku o dugovanjima, onda možeš da pozoves tog njegovog brata i da rascistis racune. A ako slučajno neće ili izbegava da plati, dovedi bravara i zameni bravu za početak, a ako ti stvari ne trebaju, rasprodaj da nadoknadis stetu. Danas ne možeš da racunas na sudove jer bi te zamlacivali godinama i izgubila bi i zivce i pare. Ako mu je istekao ugovor, nemas vise nikakvih obaveza prema njemu i ako je neuredan sa placanjem onda ga otkaci, neka trazi gde ima gratis. Ne cekaj da ti se gomilaju dugovi, sto pre rascistis situaciju, bolje po tebe.
disco-na-selu
2011-12-20 05:03 PM
Hvala Nakamura videcu nekako da ovo resim,pozdrav!
Emily
Nakamura
(znanje je moć)
2011-12-20 06:32 PM
pa moraćeš, nema ko drugi :)
Djeneral_Simovic
2012-01-20 07:29 AM
Potrazi u imeniku telefonski broj pajser brigade.
 Comment Remember this topic!

Looking for Unicorn Gifts?
.