Forums : Biznis

 Comment
Buducnost evra?
madonna_bella
2011-11-30 02:43 PM
Šta mislite šta će se desiti sa evrom.??.Pošto živim u Austriji pitam se može li nas vlast tek tako preko noćisrusiti sa standardom..ili ??pojma nemam čitam svasta na internetu i malopre sam gledala Srpski dnevnik gde je i to bila jedna od tema..
Nekako imam osecaj da će se desiti nešto loše..ali pojma nemam šta konkretno..A sto je najgore upravo sam u procesu prodaje u kuce dole u Srbiji i primicu kaparu u evrima za 10tak dana i bojim se ako evro nestane jer covek treba ostatk da isplati u februaru moracu staviti klauzulu u predugovoru da ostatak ide u nekoj drugoj valuti..
Pitam se da li da te pare sto ću dobiti promenim u neku drugu valutu..
Šta kazete imate li ideju ili pretpostavku šta će desiti sa evrom?
Business_USA
(Business)
2011-11-30 05:50 PM
naravno da će Euro da nestane. Čim dobijes novac, idi u banku i kupi zlato. Ali ne na papiru, nego u rukama da imaš zlato. To ti je moj jedan veliki savet. Ja sam u kontaktu sa Jevrejima svakodnevno, i dobro sam informisan. Svako dobro
JV
(...)
2011-11-30 09:17 PM
Ceo Izrael prodaje evre.
madonna_bella
2011-12-01 01:36 AM
Ne znam gde bih drzala zlato imala bih strah da će mi neko opljackati stan..imate li savet neke deonice citala sam od zlatnih rudnika?koliko je to sigurno'? Ja sam laik za to ništa se ne razumem pa ako neko zna da mi objasno od od početka do kraja kako se to radi!!
Bila bih vam zaista zahvalna..!!
Business_USA
(Business)
2011-12-01 05:54 PM
Ja iskreno nebi ni prodavao tu kucu. Vrednost nekretnina je trenutno nikakva, a vidim i da ti nije hitno za novac. Ako si već tako odlucila, i imaš kupca, čim novac prebacis u svoju banku, sedni sa svojim bankarom i zatrazi informacije gde možeš da kupis zlatne novcice, jer nemas dovoljno novca za poluge naravo. Da si u USA ja bih ti dao sve infomacije. Zlato naravno nećeš odma da kupujes, ali ćeš da pratis sa svojim brokerom kada je cena povoljna, i tada brzo reagujes. Zlatne novcice možeš da cuvas u safe box u banci, ali ja iskreno ni tome više ne verujem, najbolje ti je sef negde skriven u kuci. Njemacka je izgubila dva pokusaja okupacije, a ovo im je treci.
Business_USA
(Business)
2011-12-01 05:55 PM
još jedno, ni slučajno nikakve dionice, nikvo ulaganje, i papire. SAMO ZLATO U RUKAMA.
drmrsivi
2011-12-06 02:56 AM
Ništa danas nije nsiguro, kako da se god okreneš. Ja sam zidao kuću na Floridi na 80 ari placa (2 Acr), kad su cene bile visoke i košta me 200.000. Što hopću da kažem, kako se okreneš gubiš. Ako čuvaš keš u banku kamta je manje neod influacije. Ako kupiš zlato, dobiješ sartifikat a zlato ga nikad ne vidiš, a u međuvremenu oni tamo čuvaju zlato i zaračunaju ti rentu. Iz iskustva, mogu reći, ukoliko mprodaš kuću u Srbiju, pošto žavoš u Asustraliju, pretvori u australski dolar, prebaci u australiju i kupu tamo za sve nekrektninu, po mogućnosti rentals i tako dobiješ neku rentu kao kamtu. Ne znam kako je u Australiju ali tako bi ja uradio u USA. I ja imam kuću (vertikalu) u Beogradu i pokušavam da je prodam, i ukoliko uspem, to bi uradio a u koliko ne, držaću je i pošto sam u penziju, preko leta ću otići u Srbiju, a po zimi na Floridu. Poreš je u Beograd,prošle god. sam plato 12.000 S Din. dok u F1loridi plaćam $ 1500,oo na godišnjem nivou pluš osiguranje. Pošto n jedna valuta nema zlatnu podlogu, influacija može da pojede sve i vrednostne papire čak i u najačoj ekonomji, može da postane bezvredne.
š u nekretninu i to moraš da paziš da su rentals na dobrom mestu i da ne preplatiš.

Ako je to velika svota koju ćeš dobiti od prodaje nekretnine u Srbiji, nemoj staviti kao jaja, sve u jednoj korpi, osim ako investiraš u nekretnine, bez učešča banke.

Vidi realistate na Zahoo website: http://www.yahoo.com. onda http://realestate.yahoo.com/ radi steći više informacije. Možda ima to i u Austtaliju. Good lack to You. Do it all with caution.

Nadam se da ova siva glava dao dobre savete.
Business_USA
(Business)
2011-12-06 06:02 PM
Pozdrav prijatelju. Gospodja-Gospodjica živi u Austriji.. mala ispravka. Jako mi je zao u vezi tvoje investicije u kucu, i ja sam sličnu grešku napravio. Ja se slazem sa tobom, i time se trenutno bavim, i meni se naravno sa tim rentanjem mnogo isplati. Ponekad jeste teško sa renterima (placanje, odrzzavanje, itd.) ali opet se na kraju isplati. Ja sam to i predlagao drugim na ovom forumu, ali na mene su bacali drvlje i kamenje, kao da dzavo trenutno živi u tim kucama. Ali ja iskreno gledam drugacije, i slazem se sa tobom. Novac ne držim kod sebe, ulazem u nekretnine i rentam. Ali novac drzati na banci, to je gubljenje vremena i veliki rizik.
MAKPO
(uljar)
2011-12-06 08:45 PM
Evro će da ode po qurcu, a nemacka marka će da se vrati kao 'neka' glavan valuta.

Kupi kokain i naspi ga u dzak za brasno, neće te niko provaliti, a vrednost veoma slabo opada.

Jedino ćeš imati veci rizik rasporadti sve to.

;o)

Pozdrav
Vicke
(boss)
2011-12-07 01:18 AM
Business USA;
„još jedno, ni slučajno nikakve dionice, nikvo ulaganje, i papire. SAMO ZLATO U RUKAMA.”

Market je trenutno nesiguran ali ulaganje u dionice se i te kako isplatilo u zadnjih par godina. Pošto kažeš da živis u Las Vegasu trebao bi da znaš da si Las Vegas Sands dionicemogao kupiti po ceni od $1+ pre par godina a danasnja cena je $45. Ja sam mnogo profitirao sa tim dionicama jer sam ih bio kupio po ceni od $4 a prodao po ceni od $28. Kasnije sam ih ponovo kupio po ceni od $23 i prodao za $48. U zadnjih 14 meseci ove dionice su raj za „day trading” po sablonu da kupis oko $40 a prodas za $45 i vise. Što se zlata tiče po sadasnjoj ceni ja ga nikad ne bi kupio. Taj napuhani zlatni balon će da pukne kad tad.
Vicke
(boss)
2011-12-07 01:41 AM
Business USA;
„Novac ne držim kod sebe, ulazem u nekretnine i rentam. Ali novac drzati na banci, to je gubljenje vremena i veliki rizik.”

Ja se stvarno nadam da ne ulazes svoje pare u nekretnine u Las Vegasu jer taj grad je mrtav i neće se oporaviti za dugo ako se ikad i oporavi. U tom gradu živi najveci sljam iz čitave Amerike a bogami i sveta tipa Filipinci, Bugari, Mehosi ilegalci nasi Jugovici ( većinom shjakatori po kazinima ), white trash I itd. Te stucco kuce ne vrede ni onako ništa i ja bih ti preporucio da ako se ikad pocne poboljsavati real estate market da kupis dionice poput KB Homes, Pulte i ostale ekipe umesto da ulazes u nekretnine i mucic se sa podstanarima. U Las Vegasu i onako normalnog podstanara nećeš naći. To je jedan od najgorih gradova za zivot a prednjaci po svemu najgorem pocevsi od skola i obrazovanja pa do kriminala i prostitucije. To je lud grad sa ludim ljudima. Okruzen onim golim brdima dobivas utisak da si u nekoj koloniji na Marsu ili nekoj drugoj planeti. Eto toliko od mene i ja ne bih menjao moju garazu u Kaliforniji za kucu od 4000sq u Summerlinu ili Hendersonu.
Corner_Crew
(Cotton)
2011-12-07 09:08 AM
Ma gde bre taj ulaze pare. Kakav Las Vegas! Dal je moguće da neko veruje da pored miliona amera sa lovom neko njima nešto renta (cuj molim te, nisu se kauboji toga setili)Vidis da covek prica o zlatnim novcicima kao da je u rimskom dobu. Obična zaludna budaletina koja ima savet za sve a u zivotu nije od jednog dinara napravio dva. Sto bi pametan narod rekao „mrsi muda za bubrege”
Vidis da veliki rentijer iz USA ima rešenje i za krizu EUR-a. Pish.
ZLATNI NOVCICI HAHAHAHAHHAHAHA
Ovo je za anale budalastine
Steta sto normalni ljudi sa sličnim problemima, a koji nešto znaju izgube volju da ti pojasne poteskoce koje možeš da dozivis
Sve u svemu, ne sekiraj se, neće te dotaci eventualna propast EUR-a
Business_USA
(Business)
2011-12-08 11:42 PM
Vicke, naravno da je market nesiguran, i da se isplatilo u zadnji nekoliko godina ulagat u dionice, ali tada je i gorivo bilo $2 po galonu u vegasu, a sada je $3.25 a LA $5. Dragi druže šta pricas to? Šta je bilo sa ljdima sto su ulagali u Ford, GMC, Chrysler?? I to je samo jedan primer od 10000000. Šta pricas da sam ja trebao da znam da se prodavala dionice u Vegasu za $1? I sada vrede $45, kakve su to price? Na marketu imaš dionica mali milion od jedan dolaz, i ta dionica može da vredi sutra jedan cent. Ti ako si napravio novac sa tim dionicama, tebi svaka cast i čestitam, samo izvadi glavu iz guzice jer sa takvim razmišljanjem brzo ćeš ih izgubiti.
Ti poredis Californiu i grad Las Vegas. To je state i grad. Poredi south comton u cali gde ne možeš proćiod ulicara i street gangova. Šta blebeces? Smetaju ti filipinci, kinezi, mexikanci u Vegasu? pa to ti sve imaš u california samo koliko ih ima ovde pomnozi sa 10000 toliko ih ti imaš tamo. Jesil ti ozbiljan? ja imam brata živi u San Diego, samo sto živi 50 min od plaze kao i ti, jer se ne može maknuti od guzve. A ja sam udaljen 4 sata, pa šta je problem? ne volis kaktuse i pustinju u vegasu? Ja volim, odgovara mi klima, a california je puna kaktusa i pustinje. Dragi druže. jel pricas o planinama i sumama? Pa Nevada ima planine i sume i sneg, udaljene od Vegasa 30 min voznje. Vegas mrtav grad?????? dali ti covece znaš koliko godinje imamo turista? dali znaš koliko se godinje doseljava u vegas zbog klime, turizma i jeftini nekretnina. Zašto nebi ulago u Vegas? pa ja u vekasu mogu dve porodicne kuce da kupim u super kraju za $200000 i da ih rentam od $800 do $1000 mesecno, ko ti može takvi sigurnu zaradu da dadne na investiciju? hahahaha boze budale. Cene neće rastu, ja znam da hoće, ali niko ne zna kada. Pa neka narastu za 30 godina to sve ide mojoj deci.
Prostiticuja u Vegasu? pa jesil se ti ikada provozao Hollywood Bulevarom noćiu Cali????? hahahahah ja ne mogu da verujem. ili si ti možda member od 18th street ganga koji hara californijom pa živis kao car? ili možda MS13, ili Soranos? hahahahah zelen si ti još momcicu.

A ovaj pamucar i pijacar, dvaput si mi zaplako ovde, trazis i treci put. Kad god budes skupio para da kupis zlatne novcice javi se, dajem ti sve info. Gde ti da cujes za zlatne novcice, ti samo znaš da se skupis od zime pored svoje tezge na buvljaku i da zderes masan burek i zamazes se yogurtom do usiju.

A gospodjici, ne slusaj ove, ovakvi su i doveli Srbiju do nule.
Vicke
(boss)
2011-12-12 01:13 PM
Iskreno da ti kažem mene je vas koji živite u Las Vegasu mnogo zao. Opet ponavljam to je LUD grad sa LUDIM ljudima. Ja u zivotu nisam upoznao gore ljude nego u Vegasu. Tu živi neskolovana bagra iz čitave Amerike i sveta. Problem nije pustinja, niti čak i klima, problem su ljudi i mentalitet stanovnika Las Vegasa. Blago tebi kad ti to sve odgovara. Te vase stucco kuce po 4000sq napravljene jedna do druge kao na nekoj koloniji na Marsu ja ne bih uzeo da mi ih dzaba dajes. Previse si se uzivo u materijalne stvari po meni je srećniji onaj sto iznajmljuje jednosoban stan u San Dijegu nego neko sa 4000sq kucom u Las Vegasu. Iskreno mi iz Kalifornije se smejemo vama koji tu živite i ja znam par ljudi ovde koji su se preselili u Vegas bas eto radi jeftinih kuca da bi se nakraju grdno pokajali i pobegli iz tog bolesnog grada glavom bez obzira. Jedan umalo da brak nije izgubio u tom kako on kaže prokletom gradu. Covek rasprodao sve zivo i pobegao glavom bez obzira iz tog grada. Laži sebe ali ne laži druge. Las Vegas je grad za luzere.
kengurka
(penzioner)
2011-12-17 04:19 PM
Pa pa evro:)
fcuk
(A)
2011-12-21 11:04 PM

Naj bolje ne prodavati dok se stanje ne stabilizuje. Opet sve zavisi od tvoje situacije, dali ti trebaju pare, dali imaš kredita u evrima itd.
Ko god ima evre kupuje nekretnine od straha i nestabilnosti evra. Tako da će cene i poskupiti ako već nisu.

Business_USA
(Business)
2012-01-10 05:07 PM
Za pijacare

1 EUR 1.2728 USD

hahahahahahaha, a šta tek dolazi
murija
(neka sica)
2012-04-08 09:10 PM
evo evro nije propao nego je sve zesca valuta...hahahahahaah
drmrsivi
2012-06-20 05:39 PM
Business_USA (Business) Hvala na ispravku, ali ipak globalno je isti rizik. Ja sam se bavio nekretninama za rentiranjem u Amerku, u gradu New York. Neklretnine su naj sigurnije, jer ti imaš kontrolu na tvoje investicije. Čim novac prelazi u druge ruke, gde drugi ima kontrolu, da manipuliše sa tvojim novcem ti si izgubio. I akjo ima glavobolju sa stanarima, ipak ne postoji biznis bez glabobolje, gde god da se okreneš. Važno je sigurnost, ma da nigde nije sigurno, 100 procenta.

Drugo, nikad nije dobro staviti jaja u njednu korpu. Nešto staviš u banku n uročeno sa kamatom iznad influacije, nešto u zlato na ruke nešto, srebro ili austrijske dukate. A dobro je i da imaš u nkeretninu na dobrom mestu, gde vrednost ne propada. Ukoliko se jedna korpa prtumba i jaj iz te korpe ss polome, imaš druge ostale korpe. Nimkad ne igraj igru koju neznaš kak se igra. Ja nikad niska igrao poker jer ne znam da igram karte. mor aš biti jako oprezan jer samo jednom malom graškok možeš da izgibiš sve. Stock market (berzu) sam pigrao par puta pa sam uvek gubio, samo što je to bila mala svota.

rtex2k
(student)
2012-09-10 07:10 AM
Interesuje me gde mogu da znam ili makar naslutim kurs evra za naredni dan.
Kod mene u firmi, isplata zavisi od kursa evra. Kada kurs pada, plata kasni. Ako je kurs dobar, nekada isplata bude i ranije.

hvala unapred
 Comment Remember this topic!

Looking for Mantra Bracelets?
.