Forums : Roditelji

 Comment
Dijete i novi muz
hrjusencija
2011-04-04 07:02 AM
Prije svega - dobar dan i unaprijed hvala na vremenu, koje ste poklonili mojoj temi.

Situacija:
Par mjeseci posle rođenja sina sam se razvela, što na današnji dan iznosi nepunih 9 godina. Moj sin je kod mene, a vikendom kod oca, sa kojim ima divan odnos. Odnos između njegovog oca i mene je miran, bez tenzija, moglo bi se reći - prijateljski.

Prije 3 godine, u mom životu se pojavio čovjek, do kojeg mi je zaista stalo. Moj sin sa njim ima lijep odnos, koji uključuje komunikaciju, rođendane, odlazak na more i par zajedničkih kratkih putovanja. Moj sin smatra da mi je on samo drug, jer nikad mu ništa drugo nisam rekla.

Prije 7 mjeseci, on je zbog promjene posla odselio. Naravno, promjena njegovog posla nije značila raskid naših odnosa. Ja sam bila kod njega za vrijeme zimskog raspusta koji moje dijete inače provodi kod oca.

Za par mjeseci, moj sin i ja trebamo zajedno da odemo kod mog prijatelja. On se tome raduje, i željno isčekuje odlazak tamo. Međutim, ja nisam bila u ovakvoj situaciji do sada, pa stalno razmišljam o tome, kako će sve to izgledati.

Živjećemo u istoj kući, moj sin će imati svoju sobu. A, šta ja trebam da radim? Gdje ja da spavam. Ipak se radi o dužem periodu. Spavanje u trećoj sobi? Ja prosto ne znam, kako da objasnim mom sinu činjenicu da mi taj čovjek nije samo drug. Da li će moje dijete moći pravilo da shvati?

Kako, na kraju krajeva, saopštiti djetetu da njegova mama ima nekog u svom životu?

Ja samo ne želim da neki moj pogrešan korak udalji moje dijete od mene.

Hvala :)
nadjka
(t)
2011-04-04 07:52 PM
Objasni detetu da kao sto ono ima prijatelje, mora da ima i mama, sa nekim prijateljima se vidjas ponekad, a sa nekima do kojih ti je stalo vidjas se cesce, sa nekima je dovoljno da popijes kaficu, a neki te cine srećnim na duge staze.
Objasni detetu da si sa tim covekom srećna, a ništa lepse biti srećna mama svom detetu, isto objasni da se u vasem odnosu ništa ne menja, dete ostaje tvoje dete uvek i ljubav prema njemu se ne umanjuje zbog prisustva drugog coveka, kako dete ide u skolu i među svojim je vrsnjacima, tako i mama treba svog vrsnjaka.
hrjusencija
2011-04-05 03:22 AM
Nadjka,
Hvala puno na tako jednostavnom i lijepom odgovoru :)))
CikaBrkica003
(Student)
2011-04-08 09:34 PM
Ako tvoj sin ima 9 godina onda lepo mu reci istinu da si nasla momka/najboljeg prijatelja „muza” jer ako krijes i pretvaras da je sve je isto kao pre i još spavas u drugoj sobi onda će imati veliko razocaranje i nepoverenje u tebe nego i u tvog novog muza kada on sazna istinu o novoj situaciji. Jer je on vise nije mali i može da razumije jer mozak se razvija u tim godinama a i iskustvo u zivotu.

Pozdrav
LeaDiKaprio
(shumska)
2011-04-16 06:12 AM
Zašto mislis da bi postojanje emotivnog partnera uznemirilo tvoje dete?

Mali od 9 godina nije mali, verujem da kapira vise nego što se nadas. Nemoj da krijes svoja osecanja a pogotovu nemoj da krijes ocigledne stvari. Deca nisu blesava, znaš. Samo će se roditi nepoverenje između tebe i deteta.

Možda ne moras odmah da pokazujes svoja osecanja prema tom coveku (povremeno grljenje, drzanje za ruke) ali cinjenica da je tebi do tog coveka stalo ne može da se precuti. Ne bi me iznenadilo da tvoj sin to već zna.

Znaci bez krivice i bez skrivanja. Nema ničeg normalnijeg nego da mama nekoga voli. Nemoj da ucis dete da su takva osecanja za skrivanje.
Spela
(Programer)
2011-07-08 12:57 PM
Krajnje je vreme da tvoj sin uvidi da on nije jedini muskarac u tvom zivotu. Imam osecaj kao da tvoj sin igra posesivnu ulogu u tvom zivotu i da si ti naprosto čitav svoj zivot podarila njemu. Veruj mi sto bude stariji to će ti biti sve teze i teze da se iscupas iz toga.
I sve vise ćeš upadati u neugodne situacije kao sto je ova. Zato ti kažem krajnje vreme je da povuces crtu izmedu sebe svoje intimnosti i svog deteta, jer je to najzdravije i za tebe a i za njega.
kruskovaca
2011-08-18 01:31 AM

Ako ti je sin dobar sagovornik pojasni mu razdvojen zivot tebe i tvog bivšeg - njegovog oca. Ne govori ništa ruzno o njegovom ocu, a slobodno mu reci kako je u braku kao i kod običnih prijatelja; jedno vreme ide, pa prijateljstvo pukne. Dakle, reci mu tako da bi imala dobru podlogu da kazeskako je i izmedje vas puklo tek onako kao i kod mnogih prijatelja.
Ljudi traže drugr prijatelje i ako se pronadju, onda su bracni drugovi, reces mu.

Još ako tata ima prijateljicu ili suprugu, onda nemas šta zanovetas, dete će razumeti.

A mozete jednostavno otici i ostati tamo par dana i jednostavno ga uvesti u mogućnost zajednickog zivota sa tim cikom sa kojim se mali dobro slaze.

Ne bi ga smela poitati koliko je njegova zelja da su mama i tata opet zajedno, a to samo ako NAJOZBILJNIJE razmišljas o novom braku.
Srećno!

ps
kažeš 9... znaci oko dest godina?..
 Comment Remember this topic!

Looking for Oil Diffuser Bracelets?
.